Cum să facem față unei încheieturi rupte

O încheietură ruptă de fapt poate include raza distală și / sau ulna, precum și alte câteva oase din încheietura mâinii (oasele carpatice). Este un prejudiciu destul de comun. [1] De fapt, raza este cel mai frecvent rupt os din braț. Una din 10 oase rupte din Statele Unite este o rază distală întreruptă. [2] O încheietură ruptă se poate întâmpla atunci când cădeți sau sunteți lovit de ceva. Persoanele cu risc deosebit de ridicat pentru încheieturile rupte includ sportivii care joacă sport cu impact sporit și persoanele cu osteoporoză (oase subțiri, fragile). Dacă ați fost tratat pentru o încheietură ruptă, probabil că va trebui să purtați o arilă sau să aruncați până când încheietura mâinii se vindecă. Citiți mai departe pentru a afla câteva modalități de a face față unei încheieturi rupte.

Cap 1
Căutând tratamentul

 1. Du-te la doctor.
  1
  Du-te la doctor. O încheietură ruptă necesită îngrijiri medicale pentru a se vindeca în mod corespunzător. Dacă nu aveți multe dureri, puteți aștepta până veți putea să vedeți medicul obișnuit. [3] Dacă aveți oricare dintre următoarele simptome, ar trebui să solicitați asistență medicală de urgență: [4] Dureri sau umflături semnificative Amorțeală la nivelul încheieturii, mâinii sau degetelor Un aspect deformat al încheieturii mâinii, arătat îndoit sau îndoit O fractură deschisă osul a străpuns pielea) degete palide
 2. Înțelegeți procedurile de tratament.
  2
  Înțelegeți procedurile de tratament. Cele mai multe încheieturi rupte sunt tratate mai întâi cu o atelă, care este o piesă rigidă din plastic, fibră de sticlă sau metal atașată la încheietura mâinii cu bandaje sau o bretele. [5] Acest lucru este de obicei folosit timp de o saptamana, pana cand umflarea scade. [6] Dupa ce umflarea initiala a scazut, un tencuiala sau turnat din fibra de sticla este de obicei plasat dupa cateva zile sau o saptamana. Este posibil să aveți nevoie de o a doua castură după 2-3 săptămâni, în cazul în care umflarea se duce mai departe și prima castă devine prea liberă. [8] [9]
 3. Așteptați între 6 și 8 săptămâni.
  3
  Așteptați între 6 și 8 săptămâni. Majoritatea încheieturilor rupte se vindecă în 6-8 săptămâni cu un tratament adecvat. Acest lucru înseamnă că probabil veți avea parte de un cast pentru cea mai mare parte a timpului. [10] Medicul dumneavoastră va efectua, de regulă, raze X periodice în această perioadă pentru a vă asigura că încheietura mâinii se vindecă corect.
 4. Vedeți un terapeut fizic.
  4
  Vedeți un terapeut fizic. După ce castul tău iese, poți fi referit la un terapeut fizic. Terapia fizică vă poate ajuta să vă recâștiga forța și mișcarea pe care ați pierdut-o după vătămarea dvs. [11] Dacă nu aveți nevoie de terapie fizică formală, medicul dumneavoastră vă va da probabil exerciții de făcut acasă. Asigurați-vă că urmați recomandările medicului dumneavoastră pentru a vă ajuta să vă întoarceți încheietura mâinii la funcționarea completă.

Cap 2
Îmbunătățirea durerii și umflarea

 1. Ridicați încheietura mâinii.
  1
  Ridicați încheietura mâinii. Ridicarea încheieturii mâinii deasupra nivelului inimii va ajuta la reducerea umflăturilor și a durerii. Este important să vă ridicați încheietura mâinii cel puțin în primele 48-72 de ore după ce ați făcut o distribuție. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să vă ridicați mai mult timp. [12] De asemenea, este posibil să fie necesar să mențineți încheietura mâinii ridicată în timpul somnului sau în timpul zilei. Încercați să o sprijiniți pe câteva perne.
 2. Aplicați gheață la încheietura mâinii.
  2
  Aplicați gheață la încheietura mâinii. Îmbătrânirea încheieturii vă poate ajuta să reduceți umflarea și să vă ușurați durerea. Asigurați-vă că vă păstrați uscarea în timp ce aplicați gheața. [13] Puneți gheața într-o geantă de plastic cu fermoar. Asigurați-vă că sacul este sigilat corespunzător pentru a evita scurgeri. Înfășurați sacul într-un prosop pentru a vă asigura că condensul nu intră în distribuția dvs. De asemenea, puteți folosi un sac de legume congelate ca un pachet de gheață. Căutați legume care sunt mici și chiar de dimensiuni, cum ar fi porumbul sau mazărea. (Și, evident, nu-i mâncați după ce ați folosit sacul ca pe un pachet de gheață.) [14] Țineți gheața la încheietura mâinii timp de 15-20 minute la fiecare 2-3 ore. Aplicați gheață în primele 2-3 zile sau cât timp recomandă medicul dumneavoastră [15]. De asemenea, vă recomandăm să utilizați un pachet de gheață comercial pe bază de gel. Acestea sunt pachete de gheață reutilizabile, care nu se vor topi și nu vor scurge apa pe o castă. Le puteți găsi la magazinele de aprovizionare medicală și la cele mai multe farmacii.
 3. Luați un analgezic peste tot.
  3
  Luați un analgezic peste tot. Cele mai multe dureri de încheietura mâinii pot fi tratate cu o eliberare non-prescripție de durere. [16] Trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre ce tip de analgezic este potrivit pentru dumneavoastră. Unele pot interfera cu condițiile medicale sau cu alte medicamente pe care le luați. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda o combinație de ibuprofen și acetaminofen / paracetamol pentru a combate durerea și a reduce umflarea. Acestea sunt mai eficiente împreună decât oricare altul este singur. [17] Ibuprofenul este un AINS (un medicament antiinflamator nesteroidian). Acestea ajută la reducerea febrei și umflării, prin inhibarea producerii de prostaglandine a organismului. Alte AINS includ naproxenul sodic și aspirina, deși aspirina are un efect anti-coagulare mai prelungit decât alte AINS [18]. Este posibil ca medicul dumneavoastră să nu recomande aspirină dacă aveți o tulburare de sângerare, astm, anemie sau altă afecțiune. Aspirina poate provoca interacțiuni negative cu mai multe afecțiuni și medicamente [19]. Când administrați analgezice unui copil, asigurați-vă că utilizați o formulă pentru copii și respectați doza pentru vârsta și greutatea copilului. [20] Aspirina nu este recomandată pentru copiii cu vârsta sub 18 ani. Există riscul de afectare a ficatului atunci când luați acetaminofen, deci utilizați numai la fel cum vă recomandă medicul dumneavoastră [21]. Nu luați un analgezic OTC timp de mai mult de 10 zile (5 zile la copii) decât dacă vi se recomandă medicul dumneavoastră. Dacă durerea persistă după 10 zile, consultați-vă medicul. [22]
 4. Țineți degetele și mutați cotul în jurul valorii.
  4
  Țineți degetele și mutați cotul în jurul valorii. Este important să exersați articulațiile care nu sunt sub formă de distribuție, cum ar fi cotul și degetele, pentru a menține circulația. [23] Acest lucru vă va ajuta să accelerați procesul de vindecare și să creșteți mobilitatea. [24] Dacă aveți dureri când vă deplasați cotul sau degetele, contactați medicul.
 5. Evitați lipirea obiectelor în cast.
  5
  Evitați lipirea obiectelor în cast. S-ar putea să observați că pielea dvs. devine mâncărime sub casting, și veți dori, probabil, să-l zgâriați. Donâ € ™ t! Acest lucru poate provoca vătămarea pielii sau a distribuției. Nu încercați sau nu lipiți nimic în turnare. [25] Încercați să vă ridicați sau să suflați pe ea cu un uscător de păr în locația "cool" sau "cool" [26]. De asemenea, nu se pun pudră în distribuție. Pulberile anti-mancarime pot provoca iritații atunci când sunt prinse sub forma turnării. [27]
 6. Aplicați moleskin pentru a preveni frecarea.
  6
  Aplicați moleskin pentru a preveni frecarea. Distribuția dvs. vă poate freca sau vă poate irita pielea, în cazul în care marginile sale se întâlnesc cu pielea. Puteți aplica moleskin, care este o țesătură moale, cu un suport adeziv, direct pe pielea în care freca freca. Puteți cumpăra moleskin la magazinele de medicamente și farmacii. [28] Aplicați moleskin la pielea curată și uscată. Înlocuiți-l când se murdărește sau își pierde aderența. Dacă muchiile castrului dvs. devin dură, puteți utiliza un fișier pentru a netezi marginile aspre. Nu coji, tăiați sau nu spargeți bucățile de cast.
 7. Știți când să vă adresați medicului.
  7
  Știți când să vă adresați medicului. În cele mai multe cazuri, încheietura ta se va vindeca în câteva săptămâni cu grija corespunzătoare. Trebuie să-l sunați pe medicul dumneavoastră dacă aveți oricare dintre următoarele: [29] Amorțeală sau furnicături la nivelul mâinii sau al degetelor Degete reci, palide sau albastre Creșterea durerii sau umflarea zonei după ce castrarea a fost pusă pe piele brută sau iritată în jurul margini ale crapatelor Crapaturi sau pete moi în cast Castraturi ude, pierdute sau strânse Turnări care miroase rău sau mâncărime care nu vor dispărea

Cap 3
Gestionarea sarcinilor zilnice

 1. Evitați să vă umeziți.
  1
  Evitați să vă umeziți. Deoarece multe aruncări sunt făcute din ipsos, ele sunt ușor deteriorate de apă. Obținerea umezelii umede poate, de asemenea, să încurajeze creșterea mucegaiului sau a mucegaiului în interiorul piesei. Aparatele umede pot provoca, de asemenea, răni pe piele sub casting. Nu luați umezeala. [30] Înfășurați o pungă de plastic greu (cum ar fi o pungă de gunoi) peste casta dvs. atunci când vă faceți baie sau duș. Țineți-vă cast-ul în afara dușului sau cadă pentru a reduce probabilitatea de a fi udat. Înfășurați un prosop sau un prosop mic în jurul vârfului castronului pentru a împiedica scurgerea apei sub casting. Este posibil să puteți achiziționa scuturi turnate rezistente la apă de la cabinetul medicului dumneavoastră sau de la un magazin de aprovizionare medicală.
 2. Uscați castronul imediat dacă se uda.
  2
  Uscați castronul imediat dacă se uda. În cazul în care cast dvs. se uda, pat it uscat, cu un prosop de baie. Apoi, folosiți un uscător de păr pe o perioadă de 15-30 de minute. [31] În cazul în care distribuția este încă umedă sau moale după ce ați încercat să o uscați, adresați-vă medicului dumneavoastră. S-ar putea să aveți nevoie de o distribuție nouă.
 3. Purtați o șosetă pe mâna dvs.
  3
  Purtați o șosetă pe mâna dvs. Dacă degetele se răcesc în timp ce sunteți în distribuția voastră, este posibil să aveți probleme de circulație. (Sau ar putea fi doar rece în casa ta.) Ridicați încheietura mâinii și purtați o șosete pe mâna dvs. pentru a vă menține degetele confortabile. [32] Îmbătrânirea degetelor poate ajuta la restabilirea circulației.
 4. Purtați haine ușor de apreciat.
  4
  Purtați haine ușor de apreciat. Punerea pe haine cu elemente de fixare, cum ar fi butoane sau fermoare, poate fi dificilă în timp ce vă aflați într-o castă. Purtarea de îmbrăcăminte sau îmbrăcăminte cu mâneci strânse nu este, de obicei, o idee bună, deoarece acestea nu se potrivesc pe o castă. Alegeți îmbrăcăminte liberă, elastică. Pantaloni sau fuste cu talie elastică înseamnă că nu trebuie să fumble cu dispozitive de fixare. Camasi cu mâneci scurte sau tricouri fără mâneci sunt o idee bună. Utilizați brațul bun pentru a pune manșeta de cămașă peste cast și trageți ușor. Încercați să minimalizați cât de mult folosiți brațul în distribuție. Utilizați un șal sau o pătură pentru a rămâne cald în loc de o jachetă, care ar putea fi mai greu să intre. Un poncho gros sau o căptușeală poate fi o alegere mai ușoară decât o haină în aer liber. Nu vă stânjeniți să cereți ajutor atunci când aveți nevoie de ea.
 5. Cereți un notar în clasă.
  5
  Cereți un notar în clasă. Dacă sunteți student și ați rupt încheietura mâinii dvs. dominante, este posibil să aveți nevoie să cereți un notar sau alt loc de cazare în timp ce încheietura mâinii se vindecă. Vorbiți cu profesorul sau centrul de resurse pentru dizabilități al universității. Dacă puteți învăța să scrieți cu mâna non-dominantă, acest lucru vă va ajuta, dar acest lucru poate fi dificil și durează mult. Dacă ați rupt mâna mâinii dvs. non-dominante, utilizați un obiect greu, cum ar fi o carte sau o greutate de hârtie, pentru a ține hârtia în loc în timp ce scrieți. Folosiți cât mai puțin brațul vătămat.
 6. Faceți sarcini cu cealaltă mână.
  6
  Faceți sarcini cu cealaltă mână. Când puteți, utilizați brațul neintenționat pentru a face sarcini zilnice, cum ar fi perierea dinților și mâncarea. Acest lucru va ajuta la reducerea inflamației în încheietura mâinii vătămate. Nu ridicați sau purtați lucruri cu încheietura mâinii vătămate. Acest lucru poate provoca rănirea și poate prelungi procesul de vindecare.
 7. Evitați conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.
  7
  Evitați conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor. Acest lucru este deosebit de important dacă ați rupt mâna dominantă. Nu este sigur să conduceți într-o castă și medicul dumneavoastră vă va spune probabil să nu conduceți. [33] [34] Deși nu este ilegal să conduci cu o carieră, utilizați judecata solidă atunci când decideți să conduceți sau nu. ] Alte mașini - în special mașinile care necesită două mâini pentru a funcționa - trebuie evitate.

Cap 4
Vindecarea după o pauză

 1. Aveți grijă de braț și de încheietura mâinii după ce castra este îndepărtată.
  1
  Aveți grijă de braț și de încheietura mâinii după ce castra este îndepărtată. Veți observa uscăciunea și probabil o umflătura după îndepărtarea casting-ului. Pielea dvs. poate arăta, de asemenea, uscată sau fulgi. Mușchii dvs. pot arăta mai puțin decât atunci când ați pus castul, ceea ce este normal. [36] Înmuiați-vă brațul / încheietura mâinii în apă caldă timp de 5-10 minute. Uscați ușor pielea cu un prosop. [37] Utilizați o cremă hidratantă pe încheietura mâinii și pe braț pentru a înmuia pielea. Pentru a reduce umflarea, luați ibuprofen sau aspirină conform recomandărilor medicului dumneavoastră.
 2. Activați activitățile normale așa cum vă recomandă medicul sau terapeutul fizic.
  2
  Activați activitățile normale așa cum vă recomandă medicul sau terapeutul fizic. Poate dura ceva timp înainte de a vă putea reveni la rutina completă. În special, poate fi necesar să așteptați 1-2 luni pentru a relua exercițiile ușoare, cum ar fi înotul sau cardio. Activitățile viguroase, cum ar fi sportul, pot necesita o perioadă de așteptare de 3-6 luni. [38] Aveți grijă să preveniți alte vătămări ale încheieturii mâinii. Șuruburile pot ajuta la prevenirea rănilor viitoare ale încheieturii mâinii.
 3. Amintiți-vă că vindecarea necesită timp.
  3
  Amintiți-vă că vindecarea necesită timp. Doar pentru că distribuția dvs. este oprită nu înseamnă că sunteți complet vindecați. Este posibil să dureze șase luni sau mai mult pentru a se vindeca dacă pauza a fost severă. [39] Puteți continua să aveți dureri sau rigiditate timp de luni sau ani după pauza inițială. Procesul tău de vindecare este, de asemenea, afectat de vârsta și de starea generală a sănătății. Copiii și adolescenții au tendința de a se vindeca mai repede decât adulții. Adulții mai în vârstă și persoanele cu osteoporoză sau osteoartrită nu pot experimenta vindecarea atât de repede sau de total [42].