Cum să te comporți cu părinții tăi dacă te ceartă

Toți părinții strigă la copiii lor la un moment dat în viața lor. Când vi se întâmplă acest lucru, amintiți-vă să rămâneți liniștiți. Majoritatea părinților strigă din când în când copiii lor și acest lucru este normal. Cu toate acestea, abuzul verbal nu este niciodată în regulă, ceea ce include îndoieli excesive, înjurături, strigări, vina, insultă, amenințătoare, ridicole, deznădăjduite și critice. Acest articol vă va oferi câteva mecanisme de abordare a copiilor care vă vor striga și vă vor ajuta să identificați și să raportați abuzuri verbale.

Cap 1
Identificarea abuzului verbal

 1. Înțelege ce este abuzul verbal.
  1
  Înțelege ce este abuzul verbal. Abuzul verbal este dificil de identificat. Acest tip de abuz se poate întâmpla în toate tipurile de familii, indiferent dacă sunteți bogați sau săraci și indiferent de rasă sau locație. [2] Mai jos sunt câteva semne comune de abuz verbal; dacă puteți răspunde la da la oricare dintre aceste întrebări, este posibil să aveți nevoie să contactați profesioniștii pentru ajutor: Părinții dvs. folosesc amenințări pentru a vă face să faceți ceva sau pentru a vă împiedica să faceți ceva? Părinții tăi blestemă la tine, te numesc nume, te umilesc în public sau te distrug? Atunci când împărtășiți gândurile și sentimentele tale despre ceva important cu părinții tăi, părinții tăi te ignoră sau te distrează de tine? Ți-e frică de părinții tăi?
 2. Cunoașterea efectelor abuzului verbal poate avea.
  2
  Cunoașterea efectelor abuzului verbal poate avea. Dacă părintele sau părinții tăi abuzează verbal, este posibil să ai consecințe negative în viața ta. Abuzul verbal sever poate duce chiar la același tip de tulburare de stres post-traumatic cu care se confruntă trupele de luptă. [3] Dacă manifestați consecințe negative ale abuzului verbal, este posibil să trebuiască să contactați profesioniștii pentru ajutor. Unele dintre cele mai frecvente consecințe ale abuzului verbal sunt: ​​Probleme legate de lipsa de siguranță și de stima de sine scăzută Retragerea socială Fiind prea exigenți sau excesiv de conformi cu ceilalți Depresie
 3. Decideți dacă este abuz verbal sau comportament normal.
  3
  Decideți dacă este abuz verbal sau comportament normal. Conflictul este o parte normală a oricărei relații, dar abuzul verbal nu este. Dacă un argument se simte întotdeauna unilateral, dacă există amenințări implicate și dacă părinții tăi te umilesc sau te rănesc, o luptă se califică drept abuz verbal. Câteva exemple de afirmații abuzive verbale sunt: ​​"Hei, fatso, vino aici!" Aceasta contează ca umilire. "Dacă nu m-ai supărat, n-aș fi trebuit să te tratez așa." Nu îndrăznești să faci asta sau te voi lovi! "Amenințările sunt întotdeauna abuzive .
 4. Raportați orice abuz verbal autorităților corespunzătoare.
  4
  Raportați orice abuz verbal autorităților corespunzătoare. Deoarece abuzul verbal escaladează adesea atacuri fizice și poate avea consecințe grave, este necesar să raportați orice abuz verbal care se întâmplă în viața ta. Dacă credeți că definiția și consecințele abuzului verbal descriu cu exactitate problemele cu care vă confruntați, 1-800-4-A-CHILD (1-800-422-4453) vă va conecta la linia de asistență Hotline privind abuzul asupra copilului de către Childhelp. ] Un profesionist vă va ajuta să raportați abuzul verbal. Dacă nu aveți acces la un telefon, adresați-vă unui profesor sau unui adult de încredere pentru a vă ajuta.

Cap 2
Calm rămas

 1. Îndepărtați-vă de situație.
  1
  Îndepărtați-vă de situație. Shouting-ul îi face pe oameni supărat, așa că revizuirea problemei în 20 de minute sau chiar în dimineața următoare este uneori singura modalitate de a se calma. Dacă părinții dvs. consideră că le evitați, spuneți-le că aveți nevoie de o pauză. Spuneți: "Putem vorbi despre acest lucru într-o jumătate de oră?" Întreabă politicos, "Vă rog, aș putea sta în cealaltă cameră pentru câteva minute?" Spuneți-le, "chiar vreau să vorbesc despre mâine
 2. Practicați respirația profundă.
  2
  Practicați respirația profundă. Recupera controlul asupra ta prin respirație profundă. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să mergeți într-o cameră diferită de părinți. Stați pe un scaun cu spatele drept și respirați prin nas pentru 5 sau 6 secunde. Apoi, țineți respirația pentru o secundă și expirați încet timp de 7 secunde. Repetați acest lucru de 10 ori. [6]
 3. Mergi la plimbare.
  3
  Mergi la plimbare. [7] Activitatea fizică vă poate ajuta să vă liniștiți, și aceasta este o modalitate bună de a scăpa de strigătele. Asigurați-vă că cereți părinților dvs. permisiunea - nu ieșiți din casă.

Cap 3
Comunicarea într-o cale sănătoasă

 1. Nu fi imatur chiar dacă vreți cu adevărat.
  1
  Nu fi imatur chiar dacă vreți cu adevărat. Un comportament imatur include imitarea parintilor tai, vorbirea in disrespect sau incercarea de a-ti face pe parintii tai mai furiosi. Dorința de a vă întoarce la părinții dvs. în timp ce strigă poate fi aproape insuportabilă, dar nu o faceți. Acest lucru îi va face mai agresiv și va face situația să se înrăutățească. Păstrați-vă propriile comentarii și așteptați să nu mai strige.
 2. Uită-te la părinții tăi în ochi.
  2
  Uită-te la părinții tăi în ochi. Comunicarea față-în-față este mult mai eficientă decât privirea în lateral în timp ce cineva vorbește cu dvs. Dacă te uiți părinții tăi în ochi, pari mult mai cinstit și mai autentic cu privire la ceea ce spui.
 3. Explicați situația din punctul dvs. de vedere.
  3
  Explicați situația din punctul dvs. de vedere. Dacă există ceva specific pe care l-ați greșit, cum ar fi eșecul unei clase sau minciuna pentru părinții dvs., acum este momentul să vă cereți scuze și să vă explicați. Fiți sincer și cinstit despre ceea ce ați făcut greșit și cum vă veți îmbunătăți în viitor. Nu te scuza de ceva ce ai făcut. Asumarea responsabilității pentru acțiunile dvs. este un lucru foarte adult. Recunoscând că greșiți uneori pot părinții să înceapă să strige; ei vor aprecia onestitatea.
 4. Ascultă-ți părinții.
  4
  Ascultă-ți părinții. Șansele sunt, dacă părinții tăi strigă, sunt într-adevăr emoționiști și supărați de ceva. Odată ce v-ați explicat, ascultați partea părintească a povestii. Ei sunt cel mai probabil foarte preocupați de ceva și ascultarea vă va ajuta să le înțelegeți.
 5. Spune-i părinților că ți-au rănit sentimentele când strigă.
  5
  Spune-i părinților că ți-au rănit sentimentele când strigă. Când lucrurile se liniștesc, spuneți-le părinților că vă simțiți răniți când strigă la voi. S-ar putea să nu știe acest lucru și ar putea să nu observe nici măcar că strigă. Spune: "Mă simt rănit când strigă la mine." Spune-le, "Când strigă la mine, mă simt ca și cum plâng." Cereți-le să acționeze diferit, "În plus, puteți să vorbiți cu mine în o voce normală?

Cap 4
Schimbarea comportamentului

 1. Aflați ce provoacă părinții voștri să strige.
  1
  Aflați ce provoacă părinții voștri să strige. De multe ori vei ști deja de ce părintele tău strigă la tine. Dacă nu ați curățat camera, ați acționat într-un mod lipsit de respect, sau ați făcut ceva greșit, identificați comportamentul. Uneori, nu vei ști cu adevărat de ce strigă părinții tăi, așa că încercați să întrebați. Spuneți: "Poți să-mi spui de ce strigi?" Întrebați, "Ce am făcut greșit?" Obțineți sfat: "Cum pot schimba comportamentul meu?"
 2. Schimbați comportamentul dvs.
  2
  Schimbați comportamentul dvs. Odată ce ați dat seama de ce părinții voștri vă strigă, înainte ca strigarea să fie necesară, schimbați comportamentul, astfel încât părinții dvs. să aprobe acest lucru. Aceasta este cea mai sigură tactică și cea mai benefică pe termen lung. Majoritatea părinților vor aprecia că încerci să acționezi diferit. De exemplu, dacă părinții tăi strigă atunci când nu-ți faci temele, fă-ți temele în fiecare zi. Curățați-vă camera dacă vă strigă că sunteți dezordonați. Dacă părinții tăi spun că ai o atitudine, încearcă să fii mai respectuos.
 3. Compromise cu părinții dvs.
  3
  Compromise cu părinții dvs. Dacă părinții tăi vor striga despre ceva pe care nu vrei să-l schimbe, ci doar un compromis cu ei. S-ar putea să strigeți despre modul în care vă îmbrăcați, despre culoarea pe care doriți să o vopsiți în dormitor sau despre mâncarea pe care o consumați. Compromisul un pic poate merge mult. Spune-i părinților că ceva este important pentru tine: "Vreau să-mi vopsesc pereții roșii pentru că eu cred că culoarea este frumoasă." Oferi un compromis: "O, ce dacă mănânc sănătos pentru două mese pe zi în loc de "Întrebați-i să vă întâlnească la mijloc:" Eu chiar nu vreau să purtați blugi bagaje. Nu pot purta blugi strâmt în timp?