Cum să faceți față și să vă recuperați intervenția chirurgicală completă de înlocuire a genunchiului

Se recomandă o intervenție chirurgicală completă de înlocuire a genunchiului (sau artroplastie totală a genunchiului, alias TKA) atunci când osteoartrita, artrita inflamatorie sau (în cazul unei leziuni vechi) poliartrita traumatică cauzează durere, rigiditate, umflare și / sau blocare în articulația genunchiului la punctul de funcționare limitată și la o scădere a calității vieții. Luând decizia de a avea o intervenție chirurgicală, trebuie să cântăriți durerea și disconfortul stării dumneavoastră existente împotriva riscurilor de intervenție chirurgicală și a perioadei lungi de recuperare necesară pentru a vă recâștiga majoritatea sau toată mobilitatea. În timp ce procedura de recuperare variază în întreaga țară și în lume și de la persoană la persoană, acest articol vă poate ajuta să vă pregătiți și să știți ce să vă așteptați.

Paşi

 1. Mențineți un număr robust de celule roșii.
  1
  Mențineți un număr robust de celule roșii. Cu aproximativ o lună înainte de intervenția chirurgicală, medicul dumneavoastră vă poate face să luați suplimentar fier pentru a crește hemoglobina în sistemul dumneavoastră de sânge.
 2. Pregătiți-vă corpul înainte de operație.
  2
  Pregătiți-vă corpul înainte de operație. Reabilitarea post-chirurgicală va fi semnificativ mai ușoară dacă mușchii sunt mai puternici. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru exerciții pe care le puteți face acasă pentru a vă pregăti sau pentru a lua în considerare posibilitatea de a lucra cu un antrenor personal sau cu un terapeut fizic. Terapia fizică înaintea intervenției chirurgicale vă poate permite să vă controlați mai rapid corpul (cercetătorul Beaupre a efectuat un studiu în 2004 și a constatat că toți cei care au exercitat timpi de recuperare mai scurți). {{Fact | center]] Acestea sunt lucrurile pe care le veți învăța în timpul seminar, de asemenea.
 3. Luați în considerare medicina corpului minte, cum ar fi imagistica ghidată sau meditația, pentru a vă pregăti pentru durerea implicată în reabilitare și recuperare.
  3
  Luați în considerare medicina corpului minte, cum ar fi imagistica ghidată sau meditația, pentru a vă pregăti pentru durerea implicată în reabilitare și recuperare.
 4. Discutați despre donarea de sânge autolog cu furnizorul dvs. de îngrijire a sănătății despre.
  4
  Discutați despre donarea de sânge autolog cu furnizorul dvs. de îngrijire a sănătății despre. Aceasta înseamnă donarea sângelui pentru uz propriu, dacă este necesar în timpul intervenției chirurgicale, cu aproximativ două săptămâni înainte de operație. Unii chirurgi folosesc un dispozitiv de închidere bipolară care poate reduce sau elimina necesitatea acestui pas.
 5. Faceți o întâlnire cu furnizorul dvs. de sănătate pentru a avea un pre-operativ fizic, cu aproximativ 10 zile înainte de intervenția chirurgicală.
  5
  Faceți o întâlnire cu furnizorul dvs. de sănătate pentru a avea un pre-operativ fizic, cu aproximativ 10 zile înainte de intervenția chirurgicală. El sau ea vă va verifica starea generală de sănătate, va ordona sânge, o radiografie toracică și alte teste pentru a determina dacă sunteți suficient de sănătos pentru intervenții chirurgicale.
 6. Au un examen preoperator cu chirurgul, de obicei o zi sau două înainte de operație.
  6
  Au un examen preoperator cu chirurgul, de obicei o zi sau două înainte de operație. Detaliile din ultimul minut vor fi discutate și vi se va cere să semnați câteva lucrări, inclusiv un formular de consimțământ, în care veți da permisiunea chirurgului de a efectua înlocuirea genunchiului.
 7. Ajungeți cu câteva ore înainte de ora programată a intervenției chirurgicale, în ziua intervenției chirurgicale, astfel încât să puteți trece prin procedurile de admitere și orice teste de ultim moment care ar putea avea loc.
  7
  Ajungeți cu câteva ore înainte de ora programată a intervenției chirurgicale, în ziua intervenției chirurgicale, astfel încât să puteți trece prin procedurile de admitere și orice teste de ultim moment care ar putea avea loc. Anestezistul se va opri, cel mai probabil, pentru a vă revizui istoria și pentru a discuta cu dumneavoastră opțiunile de anestezie. Un cateter va fi plasat in vezica urinara, astfel incat sa nu trebuie sa iesiti din pat pentru a urina in prima zi. Veți fi în camera de recuperare timp de câteva ore înainte de a vă muta în camera dvs. Se va sugera că vă lași obiectele de valoare acasă - vizitatorii vă pot aduce mai târziu, dacă este necesar, împreună cu articolele de toaletă și alte lucruri personale. Amintiți-vă, totuși, nu veți putea să le supravegheați în fiecare minut. S-ar putea să nu vă simțiți prea mult decât să vă odihniți în această primă zi.
 8. În funcție de cât timp vă aflați în camera de recuperare, este posibil să aveți nevoie de medicamente pentru durere, pe măsură ce anestezia va fi oprită.
  8
  În funcție de cât timp vă aflați în camera de recuperare, este posibil să aveți nevoie de medicamente pentru durere, pe măsură ce anestezia va fi oprită. Nu ezitați să cereți acest lucru.
 9. Când asistentele se simt stabile, vor cere o cameră pe podea ortopedică sau chirurgicală și veți fi transferate acolo după recuperare.
  9
  Când asistentele se simt stabile, vor cere o cameră pe podea ortopedică sau chirurgicală și veți fi transferate acolo după recuperare.
 10. Odată ce vă aflați în camera dvs., probabil că veți fi lăsați singuri un timp, deși semnele vitale vor fi luate frecvent și veți fi întrebat despre nevoia de medicație pentru durere.
  10
  Odată ce vă aflați în camera dvs., probabil că veți fi lăsați singuri un timp, deși semnele vitale vor fi luate frecvent și veți fi întrebat despre nevoia de medicație pentru durere. Acest lucru este adesea evaluat prin solicitarea de a vă evalua durerea în funcție de o anumită scală. Este posibil să puteți primi vizitatori, în funcție de politica spitalului. Uneori vei rămâne în pat toată ziua; cu toate acestea, unii chirurgi vă așteaptă cel puțin prima seară a zilei de operație. Dacă sunteți pregătit de aceasta, puteți să luați o masă, probabil o dietă lichidă. Mâncarea solidă este de obicei oferită odată ce auzite sunetele intestinale. Este posibil să vi se administreze anti-coagulante, cum ar fi heparina, pentru a evita cheagurile de sânge în piciorul chirurgical. De asemenea, probabil veți primi furtun de compresie și / sau "compresoare pentru picioare" (jambiere cu pompă de aer alternativă on / off) care, de asemenea, ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Piciorul dvs. chirurgical poate sau nu să fie plasat pe o mașină cu mișcare continuă pasivă (CPM), în funcție de ordinele medicului dumneavoastră și dacă acesta este acoperit de polița dvs. de asigurări de sănătate. Scopul mașinii CPM este să vă porniți genunchiul în mișcare înainte de a ieși din pat, pentru a reduce rigiditatea și pentru a împiedica dezvoltarea țesutului cicatrician. Unele setări ale spitalelor permit autoadministrarea medicamentelor de durere prin intermediul unei pompe IV. Aceasta se numește analgezie controlată de pacient (PCA). Când aveți durere, vă puteți da medicamente apăsând un buton pe pompa PCA. Mașina nu vă va permite să vă oferiți mai mult decât o sumă pre-programată, astfel încât să nu puteți supradoza. Dacă dormiți greu, cereți o pilula de dormit.
 11. În a doua zi, semnele vitale vor fi luate, sângele tău va fi tras, cateterul va fi îndepărtat, vei fi asistat din pat și vei începe terapia fizică.
  11
  În a doua zi, semnele vitale vor fi luate, sângele tău va fi tras, cateterul va fi îndepărtat, vei fi asistat din pat și vei începe terapia fizică. Cel mai probabil veți începe prin simpla ședere pe un scaun pentru o vreme. În majoritatea setărilor, vi se va arăta cum să faceți duș, cu sau fără acompaniament. Terapistul fizic vă va învăța cum să vă scoateți din pat folosind manevra de jurnal, care vă va permite să ieșiți din pat fără a vă pune prea multă stres pe genunchi. El sau ea vă va învăța apoi cum să utilizați un pasager. În prima sesiune, puteți merge doar la 10 metri (3.0 metri) înainte de a vă întoarce la pat sau scaun. Așezați într-un scaun confortabil este o alternativă încurajată să stați în pat, care vă ajută la funcția pulmonară și la circulație.
 12. În cea de-a treia zi, puteți avea terapie fizică de mai multe ori.
  12
  În cea de-a treia zi, puteți avea terapie fizică de mai multe ori. S-ar putea să mergi de două până la trei ori până la sesiunea anterioară. Durerea de medicație poate face mersul (cu asistență) mai ușor și mai puțin dureros. Rețineți că mai multă mobilitate aduce o circulație sporită și o vindecare mai rapidă. Utilizați mașina CPM în conformitate cu instrucțiunile medicului dumneavoastră.
 13. În funcție de starea dvs., puteți fi eliberat în a patra zi.
  13
  În funcție de starea dvs., puteți fi eliberat în a patra zi. Trebuie să fie scrise prescripțiile, medicamentele de dimineață trebuie administrate și alte proceduri de check-out vor avea loc. Din momentul în care medicul va scrie comanda pentru descărcarea de gestiune, până când timpul de plecare va fi de câteva ore. Aveți haine la îndemână; asigurați-vă că pantalonii dvs. se vor potrivi peste un genunchi umflat. Medicul dvs. vă va oferi prescripții pentru medicamente care pot fi umplute la o farmacie locală - un membru al familiei poate face asta odată ce vă odihniți confortabil acasă. Aceste prescripții sunt pentru pilulele de durere și alte medicamente pe care medicul dumneavoastră le consideră necesare pentru recuperarea dumneavoastră.
 14. Intrarea în mașină poate fi dificilă, deoarece genunchiul va fi foarte rigid.
  14
  Intrarea în mașină poate fi dificilă, deoarece genunchiul va fi foarte rigid. Lăsați scaunul să se alunece cât mai curând posibil și spătarul să fie îndoit, astfel încât să puteți mișca fesele cât mai departe de gura de ușă. Odată ce ați intrat, puteți repoziționa scaunul înapoi în poziția normală. Alternativ, puteți aluneca în fese - mai întâi într-un scaun din spate și păstrați-vă piciorul ridicat pentru călătorie acasă. Dacă nu aveți îngrijitori la domiciliu care să vă ajute, este posibil să puteți merge la un centru extins de îngrijire după externarea spitalului. Acest lucru vă va oferi mai mult timp pentru a vă recupera, astfel încât atunci când vă întoarceți acasă, vă puteți testa mai ușor.
 15. În prima zi acasă, încercați să vă odihniți intermitent pe tot parcursul zilei.
  15
  În prima zi acasă, încercați să vă odihniți intermitent pe tot parcursul zilei. Când vă simțiți odihnă, acesta este momentul potrivit pentru a face exercițiile pe care le-ați arătat terapeutul fizic al spitalului. Dacă compania dvs. de asigurări vă oferă o mașină CPM de origine, utilizați-o în conformitate cu instrucțiunile medicului dumneavoastră de descărcare de gestiune. Acest lucru vă va lăsa puțin timp pentru altceva, cu excepția unei cărți bune sau a unui televizor.
 16. Din nou, în funcție de medicul dumneavoastră și compania de asigurări, puteți beneficia de terapie fizică acasă.
  16
  Din nou, în funcție de medicul dumneavoastră și compania de asigurări, puteți beneficia de terapie fizică acasă. Dacă societatea de asigurări nu plătește pentru terapia fizică, luați în considerare plata pentru aceasta pentru a minimaliza șansa de complicații. Va trebui să setați orele de sesiune cu terapeutul. Sesiunile vă vor ajuta să vă recuperați mai rapid și mai complet.
 17. După ce ați folosit walker-ul, probabil veți absolvi mersul cu o trestie.
  17
  După ce ați folosit walker-ul, probabil veți absolvi mersul cu o trestie. Practicați-vă de mers pe jos într-un loc sigur și în condiții de siguranță și să aveți pe cineva cu dvs. în timpul primelor dvs. plimbări cu trestia. Dacă aveți scări în casă, terapeutul fizic de la spital vă va instrui cu privire la utilizarea cârjelor și va fi testat capacitatea dvs. de a negocia scările în mod independent cu cârjele. Dacă nu reușiți să conduceți scările cu cârje, cel mai bine este să rămâneți pe un singur etaj, să instalați un pat și un pat de noptieră într-o cameră de zi, de exemplu. Mersul cu trestia vă oferă mult mai multă libertate. Nu uitați să țineți bastonul în mâna opusă de la genunchiul chirurgical. Când mergeți în sus sau în jos pe scări, amintiți-vă că piciorul chirurgical coboară mai întâi și celălalt picior se ridică mai întâi.
 18. Când sunteți în stare să vă aflați în comunitate și nu mai există bariere la domiciliu, este logic să căutați un bun terapeut fizic într-o locație convenabilă.
  18
  Când sunteți în stare să vă aflați în comunitate și nu mai există bariere la domiciliu, este logic să căutați un bun terapeut fizic într-o locație convenabilă. Capacitatea de a conduce va depinde de o serie de factori, cum ar fi frecvența medicamentelor pentru durere, dacă mașina dvs. este o deplasare automată sau de tip stick și care a fost înlocuit cu genunchiul.