Cum să gătești somonul în cuptor

Somonul este un pește de culoare roz care conține numeroase substanțe nutritive benefice, cum ar fi acizii grași omega-3. Peștele absoarbe aroma destul de bine și multe arome gust excelent cu ea. Există multe modalități prin care puteți găti somon, inclusiv copt în cuptor. Cu toate acestea, atunci când utilizați o căldură uscată, cum ar fi cuptorul, ar trebui să luați câteva măsuri de precauție suplimentare pentru a preveni uscarea peștelui pe măsură ce acesta se coace.

Cap 1
deschideți coacerea

 1. Preîncălzi cuptorul la 350 grade Fahrenheit (177 grade Celsius).
  1
  Preîncălzi cuptorul la 350 grade Fahrenheit (177 grade Celsius). Plasați o foaie de copt cu folie de aluminiu sau hârtie de pergament.
 2. Așezați fileurile de somon pe foaia de coacere.
  2
  Așezați fileurile de somon pe foaia de coacere. În cazul în care fileurile încă mai au piele pe ele, le pune pe foaie cu pielea cu fața în jos. În cazul în care filmele nu au piele pe ele, nu contează care parte se îndreaptă în jos.
 3. Pregătiți somonul.
  3
  Pregătiți somonul. Puneți fileurile cu ulei de măsline suficient pentru a le acoperi. Uleiul ajută peștele să rămână umed în interiorul căldurii uscate a cuptorului. Adăugați sare și piper la gust, peste uleiul de măsline.
 4. Creați un sos.
  4
  Creați un sos. Somonul poate fi coaptă fără sos, dar absoarbe bine aroma și un sos poate ajuta somonul să rămână și mai umed. Puteți crea un sos de bază amestecând iaurtul, mierea, muștarul și mărarul într-un castron mic.
 5. Răspândiți sosul peste pește.
  5
  Răspândiți sosul peste pește. Somonul nu trebuie să se înmoaie în sos, dar ar trebui să încercați să împrăștiați sosul în mod egal peste partea superioară a fiecărui file.
 6. Coaceți fileurile din cuptorul preîncălzit.
  6
  Coaceți fileurile din cuptorul preîncălzit. La fel ca toți peștii, somonul gătește repede. Ar trebui să fie gata în aproximativ 20 de minute. Testați peștele cu o furculiță atunci când îl scoateți din cuptor. Dacă somonul fulgi ușor în aspect opac, ar trebui să fie gata.

Cap 2
coacerea în pachete

 1. Preîncălziți cuptorul la 400 grade Fahrenheit (204 grade Celsius).
  1
  Preîncălziți cuptorul la 400 grade Fahrenheit (204 grade Celsius). Pregătiți patru foi mari de folie de aluminiu. Fiecare foaie trebuie să fie de aproximativ patru ori mai mare decât lățimea fiecărui file de somon.
 2. Pregătiți somonul.
  2
  Pregătiți somonul. Periați pe o parte a fiecărui filet folosind un total de 2 lingurițe. (10 ml) ulei de măsline, împrăștiind uleiul peste fileuri până se acoperă subțire. Se presara cu sare și piper la gust.
 3. Creați un topping.
  3
  Creați un topping. Metoda de ambalaj din folie este ideală pentru gătitul somonului cu o coajă, cum ar fi legumele condimentate sau salsa. Pachetul determină păstrarea mai multă umiditate a somonului, iar toppingul se înmoaie în somon, oferind o umiditate și o aromă îmbunătățită. Pentru o completare simplă, combinați 2 lingurițe. (60 ml) ulei de măsline cu roșiile tocate, șobolani tocați, suc de lămâie, oregano și cimbru.
 4. Așezați un filet de somon pe o foaie de folie de aluminiu.
  4
  Așezați un filet de somon pe o foaie de folie de aluminiu. Așezați fileul cât mai aproape de centru. Peștele trebuie așezat cu partea cu ulei îndreptată în jos.
 5. Răsuciți două capete ale foliei împreună.
  5
  Răsuciți două capete ale foliei împreună. Situați fileul cu marginile mai scurte la partea superioară și inferioară, astfel încât fileul să fie mai înalt decât mai larg. Învârtiți ușor marginile de sus și de jos ale foliei într-o formă ușoară de spirală.
 6. Puneți fileurile de somon cu vârful.
  6
  Puneți fileurile de somon cu vârful. Împărțiți în mod egal topimea de roșii în patru părți, iar fiecare filet cu o singură parte.
 7. Rabatați și sigilați părțile laterale ale foliei.
  7
  Rabatați și sigilați părțile laterale ale foliei. Aduceți laturile non-răsucite ale foliei în sus și peste somon și roșii, acoperindu-le complet. Aduceți marginile împreună și îndoiți-le, făcându-le bine împreună. Permiteți aerului să rămână în interiorul pachetului astfel încât somonul să gătească în mod corespunzător, dar să evite eliberarea de aer suplimentar prin pachetul de folie.
 8. Coaceți pachetele de somon.
  8
  Coaceți pachetele de somon. Pachetele trebuie să se coacă timp de aproximativ 25 de minute în cuptorul preîncălzit.
 9. Serviți pachetele întregi.
  9
  Serviți pachetele întregi. În loc să vă deschideți fiecare pachet înainte de al servi, dați pachetele familiei sau oaspeților dvs. și le permiteți să deschidă singuri pachetele.