Cum să te descurci cu un intrus în casa ta

Trezirea la sunetul unui intrus în casa ta, sau chiar mai rău, într-o figură umbroasă în dormitorul tău, trebuie să se încadreze printre cele mai proaste cosmaruri ale tale. Așa cum va fi terifiant dacă vă veți afla vreodată în această situație, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă pregăti în avans și pașii pe care îi puteți lua în timpul invaziei pentru a vă spori siguranța.

Cap 1
Ascunderea de la un intrus

 1. Evitați căutarea unui intrus.
  1
  Evitați căutarea unui intrus. Am văzut toate filmele în care proprietarul acapară o bâtă și se strecoară prin casă căutând un intrus. Cu toate acestea, este mai bine să evitați confruntarea cu intrusul dacă este posibil. Un intrus poate reacționa violent, așa că în loc să căutați intrusul, ar trebui mai întâi să încercați să scăpați sau să vă ascundeți.
 2. Vino cu un cuvânt simplu de cod pe care familia ta o va recunoaște în caz de urgență.
  2
  Vino cu un cuvânt simplu de cod pe care familia ta o va recunoaște în caz de urgență. Dacă aveți nevoie să vă avertizați membrii familiei despre o invazie, este o idee bună să aveți un cod elaborat în avans. Puteți striga acest cuvânt sau o expresie simplă, cum ar fi "ESCOPE! ", Pentru a le pune în alertă pentru ca ei să poată scăpa sau să se ducă într-un loc sigur.
 3. Desemnați o cameră sigură.
  3
  Desemnați o cameră sigură. Dacă nu reușiți să ieșiți din casă, aveți o cameră de siguranță desemnată (sau chiar dulap) o idee bună. Dacă este posibil, încercați să vă deplasați în această sală sigură dacă auziți un intrus în casa dvs.
 4. Asigurați-vă că încăperea dvs. se blochează din interior.
  4
  Asigurați-vă că încăperea dvs. se blochează din interior. Dacă camera dvs. de siguranță este dormitorul dvs. sau o cameră separată în casă, doriți să vă asigurați că are o ușă solidă care se blochează din interior și care poate fi rapid și ușor baricadată. Luați în considerare instalarea unui șurub mort pe ușa dormitorului dvs. și / sau în camera de siguranță pentru o securitate suplimentară. [2]
 5. Aveți în siguranță camera voastră în avans.
  5
  Aveți în siguranță camera voastră în avans. Cel mai important element pe care îl aveți în camera dvs. de siguranță este un telefon de lucru, încărcat, astfel încât să puteți contacta poliția. În mod ideal, aceasta nu va fi o linie de teren, care ar putea fi tăiată, și ar fi, în schimb, un telefon mobil. Stocați camera dvs. de siguranță cu lucruri pe care le puteți folosi ca arme în cazul în care intrusul o face și sunteți forțat să vă apărați, cum ar fi o liliacă. Vom avea mai multe de spus în pașii ulteriori despre păstrarea mai multor arme periculoase, cum ar fi cuțitele și armele, în camera dvs. de siguranță. S-ar putea să doriți, de asemenea, să luați în considerare alimentarea cu alimente, apă și provizii de prim ajutor în camera dvs. de siguranță.
 6. Scoateți luminile și rămâneți cât mai silențios posibil.
  6
  Scoateți luminile și rămâneți cât mai silențios posibil. Nu doriți să avertizați intrusul asupra prezenței dvs. dacă este posibil, așa că asigurați-vă că toate luminile din cameră sunt oprite.
 7. Evitați să apelați la intrus.
  7
  Evitați să apelați la intrus. S-ar putea să fiți tentați să strigați "Am sunat poliția!" Pentru a face panica intrusului și a pleca cât mai repede posibil. Aceasta nu este o idee bună, deși - vă va da locul tău de ascundere. [4] Dacă, totuși, intrusul încearcă să pătrundă în camera unde te ascunzi, atunci poate fi o idee bună să țipi "Am sunat la poliție - sunt pe drum!" Utilizați pluralul - atunci când sunați, chiar dacă sunteți singuri. Dacă intrusul crede că există mai mulți dintre voi, el poate panica și să plece.
 8. Apelați serviciile de urgență cât mai repede posibil.
  8
  Apelați serviciile de urgență cât mai repede posibil. Odată ce sunteți în siguranță, solicitați ajutor imediat. Asigurați-vă că oferiți dispecerului cât mai multe detalii posibil. [5] De exemplu, "Numele meu este Sally Smith și locuiesc pe 123 River Road. Am auzit doi intruși în casa mea. Mă ascund în dormitorul din spate și cred că sunt încă jos în camera de zi. "Încercați să păstrați linia dispecerului deschis, astfel încât să poată asculta, să vă ofere informații despre progresul poliției , și vă ajută să vă mențineți calmul.
 9. Alegeți-vă poziția în camera de siguranță în mod strategic.
  9
  Alegeți-vă poziția în camera de siguranță în mod strategic. Dacă intrusul încearcă să pătrundă în camera în care te ascunzi, va trebui să fii pregătit. Experții recomandă să stați într-un colț care se află pe partea opusă a ușii. Familia membrilor familiei să stea în spatele tău. În acest fel, dacă intrusul intră în cameră, îi veți putea vedea înainte să vă vadă și puteți evalua rapid situația pentru a vedea dacă trebuie să luptați (sau să trageți, dacă sunteți înarmat cu o armă) .
 10. Rămâneți în camera dvs. de siguranță până când poliția ajunge.
  10
  Rămâneți în camera dvs. de siguranță până când poliția ajunge. Chiar dacă sunteți siguri că intrusul a plecat, este mai bine să rămâneți pus până când poliția ajunge să vă asigure locuința. Continuați să stați pe linie cu dispecerul de servicii de urgență până când vi se spune că poliția a sosit și până când poliția se va anunța în afara ușii.
 11. Asigurați-vă că întreaga dvs. casă este verificată de poliție.
  11
  Asigurați-vă că întreaga dvs. casă este verificată de poliție. Mai ales dacă suspectul nu este prins de poliție, ar trebui să îi cereți să verifice cu atenție casa și proprietatea.
 12. Luați seama să stați cu un prieten sau un vecin pentru restul serii.
  12
  Luați seama să stați cu un prieten sau un vecin pentru restul serii. Chiar dacă poliția v-a asigurat că casa dvs. este în siguranță, vă puteți simți mai confortabil petrecând noaptea în altă parte. De asemenea, este o idee bună să încercați să determinați modul în care intrusul a intrat în casa dvs.: a fost blocată sau o fereastră spartă? Este posibil să aveți nevoie de reparații finalizate și / sau de încuietori modificate înainte de a vă simți în siguranță să dormiți în casa dvs. din nou.

Cap 2
Manipularea unui intrus când nu vă puteți ascunde

 1. Opriți alarma mașinii.
  1
  Opriți alarma mașinii. În timp ce probabil că dormiți alături de telefonul dvs., s-ar putea să nu vă gândiți niciodată să vă aduceți cheile mașinii în pat. Dacă auziți un intrus (fie în casă, fie în cameră cu dvs.), apăsați butonul de alarmă pentru mașina dvs. Există o șansă bună ca intrusul să decoleze. [6]
 2. Păstrați distanța de la intrus.
  2
  Păstrați distanța de la intrus. Dacă intrusul o face în camera dvs. și sunteți deja sus, încercați să rămâneți cât mai departe posibil. Fiți în căutarea unor modalități de scăpare și faceți tot ce este mai bun pentru a rămâne calm și cooperativ. Ar trebui să evitați confruntările și reacțiile violente dacă este posibil.
 3. Alegeți o poziție strategică.
  3
  Alegeți o poziție strategică. Plasați-vă mâinile la nivelul umărului, pe care intrusul îl poate interpreta ca fiind supus, dar care vă plasează într-o poziție bună pentru auto-apărare.
 4. Încearcă să cooperezi cu intrusul.
  4
  Încearcă să cooperezi cu intrusul. Dacă nu puteți vedea o cale de evadare imediată, este important să încercați să rămâneți calm și este de obicei cel mai bine să coopereze cu intrusul. [8] În cele din urmă, puteți fi forțat să vă apărați, dar cel puțin inițial, veți avea șanse mai mari de a supraviețui dacă faceți ceea ce vi se cere.
 5. Aflați cum să răspundeți la telefon dacă aveți un sistem de alarmă.
  5
  Aflați cum să răspundeți la telefon dacă aveți un sistem de alarmă. Dacă nu ați reușit să sunați la poliție înainte ca un intrus să o facă în casa dvs. și dacă aveți un sistem de alarmă la domiciliu, puteți primi un telefon de la companie. Dacă intrusul este în cameră și dorește sau îți permite să răspunzi (poate ști că dacă nu te ridici, poliția va fi trimisă), ar trebui să ai o frază de cod de primejdie pre-ordonată cu compania de securitate. Când spui cuvintele de cod, vor ști că ai probleme. De exemplu, ai putea spune "Mami, te sun în dimineața." [9]

Cap 3
Lupta împotriva unui intrus

 1. Decideți dacă utilizați spray-ul cu piper.
  1
  Decideți dacă utilizați spray-ul cu piper. Ar trebui să utilizați spray-ul pe un intrus doar dacă veți reuși să scăpați după ce ați făcut acest lucru. Fumul poate fi copleșitor și nu vrei să fii prins într-o cameră cu ei. [10]
 2. Scopul de a fi incapabil.
  2
  Scopul de a fi incapabil. Deși în general este recomandat să încerci să scape sau să cooperezi cu un intrus, poți fi forțat să te aperi. Dacă trebuie să lupți, ar trebui să lupți pentru a nu-l incapa pe intrus, astfel încât să puteți scăpa. Scopul pentru bust, gât, față (ochi, nas, gură) sau genunchi. [12] În cazul în care ar trebui să loviți pe atacator va depinde de locul în care intrusul este poziționat în apropierea dvs. Dacă nu stă alături de tine, de exemplu, încercați să loviți genunchii (greu și rapid), mai degrabă decât să vă apropiați mai mult să-l loviți în gât. [13]
 3. Aduceți daune cu mâinile.
  3
  Aduceți daune cu mâinile. Țineți mâna dominantă deschisă și plată, cu degetele drepte și apropiate, și cu degetul mare afară. Apoi, trageți cu putere mâna în gâtul intrusului [14]. De asemenea, puteți fi capabil să-l incapacți pe intrus făcând o forță puternică în sus cu călcâiul palmei în nas.
 4. Folosește-ți coatele.
  4
  Folosește-ți coatele. De asemenea, puteți să aruncați cotul în gât, față, înghinență sau chiar în stomac. Utilizați leverage-ul și aruncați greutatea corpului în el. [16]
 5. Utilizați obiecte obișnuite ca arme.
  5
  Utilizați obiecte obișnuite ca arme. În timp ce puteți încerca să dați cu ochii sau ochii atacatorului dvs. mâinile, scana rapid camera pentru a vedea dacă puteți folosi altceva ca arma. De exemplu, este o idee bună să țineți un pix sau cheile mașinii lângă pat. Dacă sunteți trezit înainte să puteți ajunge la camera dvs. de siguranță sau să luați o altă armă mai potrivită, puteți continua să provocați daune grave acestor articole.
 6. Fugi cât mai repede posibil.
  6
  Fugi cât mai repede posibil. În timp ce s-ar putea să fii forțat într-o confruntare fizică cu intrusul, folosește prima ocazie pentru a fugi. Faceți cât mai mult zgomot posibil, în speranța că veți alerta un vecin sau un trecător la situația dvs.

Cap 4
Apărându-te cu arme mortale

 1. Aflați despre legea din statul dvs.
  1
  Aflați despre legea din statul dvs. Este posibil să fiți în conflict dacă doriți sau nu să păstrați un pistol în casa dvs., deși este foarte recomandat pentru siguranța dvs. Există, desigur, preocupări legate de siguranță în ceea ce privește păstrarea armelor într-o casă cu copii, dar, de asemenea, vă puteți îngrijora de ce vă va întâmpla dacă trageți un intrus. Nu vă faceți griji, pentru că dacă faceți rău acestui intrus, este total în dreptul dvs. de a le face rău dacă locuiți într-un stat cu legea "Stand Your Ground". În majoritatea cazurilor, legea vă va proteja dacă trageți un intrus. [17]
 2. Trageți dacă credeți că dvs. sau un membru al familiei sunteți în pericol.
  2
  Trageți dacă credeți că dvs. sau un membru al familiei sunteți în pericol. Chiar dacă în general veți fi protejați de lege pentru a împușca un intrus, trebuie să credeți în mod rezonabil că sunteți în pericol și că trebuie să răspundeți proporțional. [18] Aceasta înseamnă că dacă intrusul vă amenință cu o bucată de fruct, de exemplu, și știți că este o bucată de fructe, ați putea fi învinuiți pentru a înjunghia sau a împușca intrusul.
 3. Aflați dacă trebuie să încercați să scăpați.
  3
  Aflați dacă trebuie să încercați să scăpați. În unele state, trebuie să încercați cel puțin să vă retrageți din situația periculoasă înainte de a putea răspunde legal cu forță. [20]
 4. Aflați dacă statul dvs. are o lege "Țineți-vă pământul".
  4
  Aflați dacă statul dvs. are o lege "Țineți-vă pământul". Deși legea sau statutul ar putea fi numită altceva, multe state au legi care nu necesită să vă retrageți (sau să încercați). În schimb, vă este permis în mod legal să vă pretindeți de autoapărare și să răspundeți cu forță. Chiar și în aceste state, nu vi se permite să atacați fără o cauză rezonabilă, așa că aveți grijă. Dacă puteți, vă ajută să cercetați ce legi și statut se aplică în cazul în care locuiți. [21]
 5. Aflați dacă "doctrinele de stat" se aplică în statul dvs.
  5
  Aflați dacă "doctrinele de stat" se aplică în statul dvs. În general vorbind, dacă locuiți într-o astfel de stare, sunteți legal permis să folosiți forța letală asupra oricărei persoane care intră ilegal în casa dvs., fără a fi nevoie să determinați mai întâi dacă și cât de mult vă reprezintă o amenințare pe care o prezintă. Din nou, este întotdeauna o idee bună să aflați ce legi se aplică în starea dvs. și cum diferă specificul. [22]
 6. Țineți armele într-un loc sigur și sigur.
  6
  Țineți armele într-un loc sigur și sigur. Dacă vă simțiți mai în siguranță cu armele din casa dvs., este important să fie bine blocate (în mod ideal într-un pistol de siguranță) și nu doar ascunse. Acest lucru este cu atât mai important în cazul în care aveți copii: chiar dacă credeți că ați ascuns armele și muniția în care nu o vor găsi niciodată, este aproape garantat că vor descoperi locurile dvs. de ascundere.
 7. Păstrează-ți separat armele și munițiile.
  7
  Păstrează-ți separat armele și munițiile. În general, este recomandat să păstrați armele din casa descărcată și să vă păstrați separat pistoalele și muniția. Ar trebui, desigur, să puteți accesa ambele repede în caz de urgență. Luați în considerare păstrarea lor în camera dvs. de siguranță, dar asigurați-vă că păstrați cheile atât în ​​cazul în care copiii nu le pot găsi.
 8. Luați în considerare utilizarea unei blocări a armei.
  8
  Luați în considerare utilizarea unei blocări a armei. Puteți achiziționa dispozitive de blocare a pistolului care vor face arma inoperabilă atunci când nu este utilizată. [25] Asigurați-vă că știți cum să dezactivați blocarea rapid, dar știți că folosirea unei persoane poate fi o idee bună dacă aveți copii sau adolescenți în casă.
 9. Identificați că există un intrus înainte de fotografiere.
  9
  Identificați că există un intrus înainte de fotografiere. Pentru a evita accidentele tragice, este important să încercați să păstrați un cap răcoros atunci când credeți că există un intrus în casă. Contribuiți partenerului / soției, partenerului și / sau altor membri ai familiei înainte de fotografiere orbește. În timp ce poliția ar trebui să se identifice dacă intră în casă, încercați să faceți un moment scurt înainte de fotografiere, dacă cineva intră în camera dvs. Ar putea fi un intrus, caz în care este important să vă protejați, dar nu doriți să trageți accidental un ofițer de poliție.