Cum să gătești chifle de miel

Pieptenii de miel sunt usor de gatit si, ca atare, sunt o optiune buna pentru incepatori bucatari interesati de prepararea unui vas miel elegant. Iată instrucțiuni simple pentru a pregăti cotletul de miel simplu pe vârful aragazului, în cuptor, în aragazul lent sau pe grătar.

Cap 1
Plită

 1. Preîncălziți tigaia.
  1
  Preîncălziți tigaia. Încălziți o tigaie mare, cu unghi de fixare, peste căldură medie-înaltă. De asemenea, puteți pulveriza tigaia cu un strat de spray de gatit pentru a vă asigura că bucățele nu se vor lipi. Dați tigaie 1 sau 2 minute pentru a se încălzi. Pentru a testa dacă vasul este suficient de fierbinte, presați 1 lingură de apă (15 ml) de apă în tigaie. În cazul în care apa sizzles și se evaporă imediat, tava este gata.
 2. Pregătiți cotletul de miel.
  2
  Pregătiți cotletul de miel. Se taie sarea, piperul, oregano, cimbru și pulberea de usturoi pe ambele părți ale fiecărui cotlet de miel. Pentru a face mai ușor distribuirea uniformă a condimentelor, vă recomandăm să le combinați într-un bol mic înainte de a freca amestecul de carne. Doar sare și piper sunt absolut necesare, dar oregano, cimbru și praf de usturoi sunt, de asemenea, frecvent utilizate cu chifle de miel și completează bine gustul.
 3. Gatiti cotletul timp de 7 - 8 minute, intoarcandu-va o data.
  3
  Gatiti cotletul timp de 7 - 8 minute, intoarcandu-va o data. Așezați cotletul de miel în tigaie și răsturnați-le după 3 1/2 până la 4 minute folosind clești. Continuați să gătiți pentru încă 3 1/2 până la 4 minute sau până când ați terminat. [1] Prăjeții de miel ar trebui să sare imediat după ce au fost adăugați la tigaie. Dacă nu sare, tava poate să nu fie suficient de fierbinte. Chiflele sunt gata de a fi rotite când partea ce atinge tigaia transformă o culoare maro "nuci". Utilizați un temporizator de bucătărie pentru a monitoriza timpul, dacă este necesar. După ce ați terminat, cotletul de miel ar trebui să fie rumenit pe toate părțile, iar sucul trebuie să curgă. Utilizați un termometru pentru carne pentru a verifica temperatura internă a cărnii. Chipurile de miel trebuie să atingă o temperatură internă minimă de 155 grade Fahrenheit (68 grade Celsius).
 4. Setați cotletul de miel deoparte.
  4
  Setați cotletul de miel deoparte. Utilizați clești pentru a transfera cotletul într-un vas de servire. Păstrați cald.
 5. Gatiti ceapa.
  5
  Gatiti ceapa. Adăugați ceapa tocată în tigaie și gătiți timp de 2 până la 4 minute, până când ceapa începe să caramelizeze și să se înroșească. Puteți sări peste acest pas dacă nu vă place ceapa.
 6. Deglageți tigaia, dacă doriți.
  6
  Deglageți tigaia, dacă doriți. Se toarnă bulionul de miel sau bulionul de carne de vită în tigaie și se amestecă, răzuindu-se fundul tăvii ca tine. Încălziți până la fierbere și lăsați sucurile să se îngroațească ușor. [2] Dacă preferați sosul mai gros, adăugați o suspensie de 1 lingură de amidon de porumb (15 ml) și 1 ml de apă rece (15 ml). Se încălzește la fierbere și se continuă agitarea până când sosul se îngroașă mai mult.
 7. Serviți cald.
  7
  Serviți cald. Puneți sosul peste cotletul de miel și serviți.

Cap 2
Cuptor

 1. Preîncălziți cuptorul la 350 grade Fahrenheit (180 grade Celsius).
  1
  Preîncălziți cuptorul la 350 grade Fahrenheit (180 grade Celsius). Pregătiți o tavă de copt acoperind-o cu hârtie de pergament sau cu un strat subțire de spray de gătit cu nonstick.
 2. Pregătiți cotletul de miel.
  2
  Pregătiți cotletul de miel. Se toarna sare, piper, oregano, cimbru si praf de usturoi pe ambele parti ale fiecarui cotlet. Combinați împreună condimentele înainte de a freca bucățele de miel pentru a le distribui în mod egal. Dacă preferați un gust mai simplu, renunțați la ierburi și doar sezonați cotletul cu sare și piper. Dacă doriți, puteți pulveriza ușor cotletul cu spray-ul de gătit sau le puteți mesteca cu 1 lingură de ulei de măsline (15 ml) pentru a le ajuta să se înroși.
 3. Transferați cotletul și ceapa în tava de copt.
  3
  Transferați cotletul și ceapa în tava de copt. Așezați cotletul în interiorul tăvii și presărați ceapa tocată în jurul lor. Nu acoperiți însă carnea. Ceapa nu se va carameliza complet în cuptor, dar ei vor fi suficienți pentru a ajuta la aromatizarea cotletului de miel. Ceapa este numai opțională.
 4. Gatiti cotletul de miel timp de 20 de minute, transformand o data.
  4
  Gatiti cotletul de miel timp de 20 de minute, transformand o data. Utilizați clești pentru a comuta cotletul la marcajul de 10 minute astfel încât ambele părți să poată căpăta. [3] Prăjiturelele sunt terminate odată ce sucurile sunt clare și un termometru de carne înregistrează o temperatură internă de 155 grade Fahrenheit (68 grade Celsius).
 5. Serviți cald.
  5
  Serviți cald. Permiteți tăiței să se odihnească timp de 5 minute înainte de servire cu sau fără ceapă. Puteți gati mai mult ceapa transferându-le rapid într-o tigaie mic preîncălzită la căldură medie. Se topește 1 lingură de unt (15 ml) în tigaie și se taie ceapa timp de 2 până la 4 minute suplimentare sau până la caramelizare. Serviți peste cotlet.

Cap 3
Care gateste incet

 1. Acoperiți partea inferioară a aragazului cu ceapă.
  1
  Acoperiți partea inferioară a aragazului cu ceapă. Așezați ceapa într-o mașină de gătit lentă de 3 litri (3 litri). Ar trebui să existe un strat uniform de ceapă tocată care să acopere întregul fund al aragazului lent. Pentru a facilita mai târziu curățarea, puteți aplica o înveliș subțire de spray de gătit cu nonstick în interiorul aragazului lent. Există, de asemenea, special concepute linii de bucătărie lentă pe care le puteți utiliza care fac curățarea chiar mai ușoară.
 2. Pregătiți cotletul de miel.
  2
  Pregătiți cotletul de miel. Se taie sare, piper, oregano, cimbru și praf de usturoi în cotletul de miel. Pentru cele mai bune rezultate, combinați condimentele într-un bol mic și frecați amestecul de ambele părți ale cotletului. Dacă doriți, puteți sări peste praful de oregano, cimbru și usturoi, dar adăugând toate cele cinci condimente este cea mai bună modalitate de a vă asigura că cotletul va fi cât mai aromat posibil.
 3. Așezați cotletul peste ceapă.
  3
  Așezați cotletul peste ceapă. Așezați cotletul direct pe partea superioară a stratului de ceapă. Este posibil să nu puteți potrivi cotletul într-un singur strat, însă nu este necesar un singur strat pentru aragazul lent. Dacă doriți, puteți adăuga, de asemenea, supa de miel sau bulion de carne de vită. Nu este necesar pentru această rețetă specială, dar adăugarea unui pic de lichid pentru a încetini rețetele de bucătărie duce la o carne mai sărată.
 4. Gatiti la joasa timp de 4 pana la 6 ore.
  4
  Gatiti la joasa timp de 4 pana la 6 ore. [4] Acoperiți aragazul lent și gătiți cotletul până când carnea este suficient de obișnuită pentru a se desprinde cu o furculiță. Rezistați nevoii de a descoperi aragazul lent și de a arunca o privire înainte ca timpul minim să scadă. Descoperirea prematur a aragazului lent poate duce la pierderea căldurii și poate duce la necesitatea de a găti carnea până la încă 30 de minute. Verificați temperatura internă a cotropelor de miel cu un termometru de gătit pentru a verifica dacă carnea este de cel puțin 155 grade Fahrenheit (68 grade Celsius).
 5. Serviți cald.
  5
  Serviți cald. Transferați chiflele de miel într-un platou de servire și lăsați ceapa deasupra.

Cap 4
Grătar

 1. Bucurați-vă și preîncălziți grătarul.
  1
  Bucurați-vă și preîncălziți grătarul. Pulverizați grătarul de grătar cu spray-ul de gătit fără gât și lăsați grătarul să se încălzească. Pentru grătarele de gaz, încălziți grătarul la foc mare cu capacul închis timp de 10 până la 15 minute. Pentru grătare de cărbune, creați trei zone distincte. O zonă ar trebui să nu aibă cărbuni, o zonă ar trebui să aibă un singur strat de cărbuni, iar zona finală ar trebui să aibă două straturi de cărbune. Încălziți cărbuni până când un strat de cenușă începe să se formeze pe partea de sus.
 2. Îndepărtați grăsimea.
  2
  Îndepărtați grăsimea. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia grăsimea de-a lungul cotului. Grăsimea de marmură din cotlet adaugă aroma, nu grăsimea de la sfârșit. În plus, lăsarea grăsimii la capete crește riscul apariției de focuri în timpul procesului de gătire.
 3. Pregătiți cotletul de miel.
  3
  Pregătiți cotletul de miel. Se freacă uniform ambele părți ale cotletului cu sare, piper, oregano, cimbru și praf de usturoi. Pentru o cotletă mai simplă, folosiți numai sare și piper. Pentru cele mai bune rezultate, amestecați mai întâi condimentele într-un bol mic. După ce sunt distribuite uniform, amestecați amestecul în carne. De asemenea, puteți pulveriza cotletul cu spray de gătit sau le puteți spăla cu 1 lingură de ulei de măsline (15 ml) pentru a ajuta la procesul de rumenire și pentru a îmbunătăți aroma generală.
 4. Gatiti cotletul timp de 8 - 9 minute.
  4
  Gatiti cotletul timp de 8 - 9 minute. Așezați chiflele direct deasupra celei mai fierbinți părți a grătarului și gătiți-o la foc mare cu capacul deschis. Utilizați clești pentru a răsuci copcile o dată după 4 minute și continuați să gătiți încă 4 până la 5 minute. [5] Zona cea mai fierbinte a unui grătar de gaz este deasupra elementului de încălzire primar. Cea mai tare zonă a unui grătar de cărbune va fi deasupra celei mai mari grămezi de cărbuni. În cazul în care flăcările amenință să se aprindă, deplasați cotletul într-o parte mai grea a grătarului până când focul se stinge. Verificați temperatura internă a cărnii cu un termometru pentru carne. La minim, ar trebui să căutați o temperatură internă de 155 grade Fahrenheit (68 grade Celsius).
 5. Serviți cald.
  5
  Serviți cald. Scoateți cotletul de miel din grătar, capacul și lăsați să se odihnească timp de 5 minute înainte de servire.