Cum să taie o sticla de sticla

Poate ați văzut vase făcute din sticle și ați întrebat cum au tăiat paharul. Procesul este simplu, și cu câțiva pași puteți avea alți oameni care se întreabă despre creațiile de sticlă! Încercați una dintre aceste patru metode pentru a tăia o sticlă de sticlă pentru a obține o suprafață netedă și curată.

Cap 1
Cu o flacără

 1. Scoateți sticla.
  1
  Scoateți sticla. Pentru a crea linia pe care se va rupe sticla, utilizați un tăietor de sticlă sau un burghiu de sticlă pentru a marca o linie. Dacă doriți, puteți utiliza un sistem de asistență, astfel încât să obțineți o linie perfectă în jurul sticlei, altfel puteți să-l eliberați.
 2. Încălziți sticla.
  2
  Încălziți sticla. Încălziți linia pe care ați făcut-o cu tăietorul de sticlă. Puteți folosi o lumânare mică sau o lanternă mică de butan. Focalizați căldura direct de-a lungul liniei de scor și rotiți constant sticla pentru a obține o acoperire uniformă.
 3. Îndepărtați flaconul în apă rece.
  3
  Îndepărtați flaconul în apă rece. Când ați petrecut aproximativ 5 minute de încălzire a sticlei, înmuiați capătul pe care îl rupeți în apă rece. Faceți acest lucru într-o chiuvetă sau în oală plină cu apă rece, cu gheață opțională.
 4. Repetați procesul.
  4
  Repetați procesul. Sticla poate necesita mai multă stres decât o singură rundă de încălzire și răcire pentru a se rupe. Pur și simplu repetați procesul de încălzire a flaconului și înmuierea acestuia în apă rece până când se fixează.
 5. Ascuți marginile.
  5
  Ascuți marginile. Utilizați un pătrat brut de șmirghel pentru a curăța marginile geamului. Pe măsură ce îndepărtați toate punctele ascuțite, înlocuiți-le cu un șmirghel mai fin. Ar trebui să faceți acest lucru imediat ce ați terminat, pentru a evita tăierea.
 6. Bucurați-vă de sticla curată.
  6
  Bucurați-vă de sticla curată. Utilizați sticla pentru a stoca pixuri, pentru a bea sau pentru a face o vază frumoasă. Opțiunile sunt nesfârșite! [1]

Cap 2
Cu apă fiartă

 1. Scoateți sticla.
  1
  Scoateți sticla. Trebuie să creați o linie de tensionare pentru ca flaconul să crack de-a lungul și faceți acest lucru marcând o linie curată la punctul de rupere dorit. Folosiți un tăietor de sticlă sau un burghiu de sticlă pentru a crea o singură linie liniștită în jurul paharului. Nu se suprapune linii de scor, deoarece acest lucru va face tăietura mai mult decupată decât o singură linie.
 2. Pregătiți apa.
  2
  Pregătiți apa. Va trebui să lucrați la o chiuvetă cu apă rece și să fierbeți o teakettle de apă fierbinte. Procesul funcționează prin turnarea apei fierbinți și a apei reci peste și înapoi până când se fixează la linia de scor.
 3. Pentru apa caldă.
  3
  Pentru apa caldă. Țineți sticla peste chiuvetă și toarnă încet apa caldă peste linia de scor. Evitați să-l turnați într-o zonă largă, deoarece doriți doar ca linia de scor să fie plasată sub tensiune de la căldură.
 4. Mutați sticla în apă rece.
  4
  Mutați sticla în apă rece. Pe măsură ce terminați turnarea apei calde peste întreaga linie în jurul sticlei, puneți-o sub apă rece care circulă în chiuvetă. Prima dată când faci asta, flaconul probabil că nu se va sparge.
 5. Continuați să adăugați apă caldă și rece.
  5
  Continuați să adăugați apă caldă și rece. Luați flaconul din apă rece și adăugați o altă turnație de apă de fierbere peste linia de stres. Se toarnă apa în jurul întregii sticle și se înmoaie din nou în apă rece. După cea de-a doua sau a treia oară, flaconul trebuie să se oprească curând de-a lungul liniei de scor.
 6. Ascuți marginile.
  6
  Ascuți marginile. Utilizați o granulație brută de șmirghel pentru a șpui marginile geamului. Când nu mai sunt dărâmate, puteți folosi un șmirghel fin pentru a netezi marginile până la un finisaj moale. [2]

Cap 3
Cu fire

 1. Înfășurați firele.
  1
  Înfășurați firele. Dacă nu aveți fire disponibile, puteți utiliza orice șir de bumbac gros. În locul în care doriți să se rupă sticla, împachetați o bucată de fire în jurul flaconului de 3-5 ori. Adunați capetele împreună și întrerupeți orice șir în exces.
 2. Se înmuia firele în acetonă.
  2
  Se înmuia firele în acetonă. Glisați firele de pe capătul flaconului și plasați-l într-un vas mic sau capac. Se toarnă puțin un produs de îndepărtare a lustruitului de unghii sau o acetonă dreaptă peste fire până când este complet înmuiată. Puteți turna excesul de acetonă înapoi în flacon după aceea.
 3. Împingeți din nou sticla.
  3
  Împingeți din nou sticla. Luați firele și înlocuiți-o înapoi pe sticlă în locația exactă pe care doriți să o rupă. Încercați să vă asigurați că buclele de fire sunt plasate aproape împreună și sunt strânse, astfel încât să obțineți o pauză de nivel, curată.
 4. Lăsați firele pe foc.
  4
  Lăsați firele pe foc. Utilizați un meci sau o brichetă pentru a prinde fire (pe sticlă) la foc. Rotiți sticla încet, astfel încât firele să ardă la o viteză constantă în jurul întregii sticle.
 5. Umpleți sticla în apă rece.
  5
  Umpleți sticla în apă rece. Savurați chiuveta sau o oală plină cu apă rece - puteți adăuga și gheață dacă doriți. Așteptați până când focul de pe fire a ars, apoi lipiți capătul flaconului cu fire direct în apă. Sticla ar trebui să se rupă cu ușurință în cazul în care firele au fost înfășurate în jurul ei.
 6. Ascuți marginile.
  6
  Ascuți marginile. Utilizați o șmirghel dur pentru a netezi marginile zimțate de pe secțiunea ruptă a sticlei. După ce ați îndepărtat colțurile ascuțite, treceți la un șmirghel fin pentru a da sticlei o fină fină, netedă. Ați făcut-o! [3]

Cap 4
Cu un dremel

 1. Mascați de pe sticlă.
  1
  Mascați de pe sticlă. Dremel va face toate tăieturile în această metodă, dar trebuie să știi unde să tăiem. Utilizați două benzi de bandă de mascare plasate foarte aproape împreună (dar nu atingeți) pentru a forma o linie subțire în jurul sticlei în care doriți să tăiați.
 2. Tăiați sticla.
  2
  Tăiați sticla. Atașați un bit de tăiere a sticlei la capătul dremelului. Lucrați în jurul tău, tăind încet paharul de-a lungul liniei lipite. Este posibil să trebuiască să parcurgeți aceeași secțiune de mai multe ori pentru a obține o tăiere curată.
 3. Ascuți marginile.
  3
  Ascuți marginile. Când sticla se fixează de-a lungul liniei, probabil că veți avea niște muchii zimțate care au nevoie de netezire. Utilizați o granulație abrazivă de șmirghel pentru a netezi bucățile ascuțite și apoi treceți în folosirea unei granule fine pentru a crea o suprafață moale. Ai terminat! [4]