Cum să vă tăiați unghiile și picioarele

Este important să vă păstrați unghiile și unghiile tăiate. Dacă cresc prea mult și prea sălbatice, pot deveni ascuțiți, zgâriați și periculoși. Nu trebuie să tăiați prea mult - veți dori doar să vă îngrijiți unghiile la fiecare câteva săptămâni pentru a vă asigura că acestea cresc sănătoase. Citește mai departe sfaturile și tehnicile pe care le poți folosi pentru a-ți păstra cuiul sub control.

Cap 1
Pregătirea pentru tăiere

 1. Spălați-vă mâinile și picioarele.
  1
  Spălați-vă mâinile și picioarele. Înmuiați-vă unghiile pentru câteva minute înainte de a le tăiați - acest lucru înmoaie creșterile calcifiate și le face mai ușor de tăiat. Dacă unghiile sunt mai puțin fragile, este puțin probabil să le împărțiți. Uscați-vă mâinile și picioarele după spălare. Puteți să vă tăiați unghiile în timp ce acestea sunt ude, dar puteți avea mai mult control asupra tăieturii dacă lucrați într-un mediu uscat.
  Acest pas este deosebit de important pentru toenails. Toenaile tind să fie mai groase și mai dure decât unghiile, mai ales pe degetul mare.
 2. Alegeți instrumentul de tăiere.
  2
  Alegeți instrumentul de tăiere. Puteți folosi mașini de tuns unghii sau foarfece pentru manichiură. Alegerea este în mare măsură o chestiune de preferință. Luați în considerare avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni: mașinile de tăiat unghii sunt ieftine, simple și disponibile pe scară largă. Ei taie unghiile de-a lungul unei margini concave - care poate fi foarte convenabil daca taietoarele se potrivesc cu unghiile, dar frustrante daca semiluna este prea mare sau prea mica. Poansoanele de prindere din fier au de obicei o mușcătură mai grea și o margine mai dreaptă pentru a se lupta cu unghiile mai groase și cu riscul de înfrățire a unghiilor. Manichiura foarfece sunt mai puțin frecvente decât unghiilor de tuns, dar unii oameni le preferă foarte mult. Este posibil să aveți nevoie de o mai bună finisare pentru a vă tăia unghiile cu foarfece de manichiură. Cu toate acestea, aveți și mai mult control asupra arcului tăierii. După cum sugerează și numele acestora, foarfecele pentru manichiură sunt de obicei cele mai potrivite pentru îngrijirea mâinilor. Veți dori să utilizați un set de mașini de tuns mai grele pe picioare. Departamentul american de Sănătate și Servicii Sociale de Sănătate și Servicii de Administrare spune că este prea periculos să folosiți alte instrumente ascuțite de tăiere - cum ar fi cuțite, lame de ras, sau foarfece regulate - pentru a tăia unghiile. Instrumentul poate să alunece și să rănească pielea din jurul unghiei.
 3. Asigurați-vă că mașinile de tuns sunt curate.
  3
  Asigurați-vă că mașinile de tuns sunt curate. Dacă este posibil, cumpărați propriul set de unelte de tăiere a unghiilor și păstrați seturi separate pentru unghiile și picioarele de la picioare. Spălați utilajul în mod regulat cu un dezinfectant pentru salubritate. Detergentul detergent sau săpunul antibacterian va face: înmuiați doar uneltele de tăiere timp de 10 minute într-un castron de apă fierbinte și săpun. [2]
 4. Fiți atenți la locul în care ați tăiat unghiile.
  4
  Fiți atenți la locul în care ați tăiat unghiile. Asigurați-vă că ați stabilit un loc pentru decupaje pentru a merge; puteți jigni alte persoane dacă vă lăsați bucăți de unghii împrăștiate peste tot pe podea. Luați în considerare tăierea unghiilor într-un coș de gunoi sau un coș de gunoi. Țineți degetele și degetele de la picioare direct peste recipient și încercați să urmăriți decupajele care zboară în rătăcire. Încearcă să nu îți creezi unghiile în spațiile publice și să eviți tăierea în apropierea oamenilor care vorbesc. Puteți, într-adevăr, să comprimați unghiile și picioarele. Ei nu vor adăuga prea mult în grămadă, dar sunt materii organice și se vor descompune. Nu încercați să comprimați unghiile false (acrilice) sau unghiile exagerat lustruite, deoarece aceste materiale artificiale nu se vor degrada [3].

Cap 2
Tăierea cuie

 1. Taiați-vă unghiile de multe ori, dar nu fi exagerat.
  1
  Taiați-vă unghiile de multe ori, dar nu fi exagerat. Cuiele cresc in jur de 1/10 dintr-un inch (2,5 mm) in fiecare luna, ceea ce inseamna ca dureaza 3-6 ani pentru a creste un cui complet. [4] Dacă vă tăiați unghiile în mod frecvent - spuneți o dată în fiecare săptămână sau două - nu va trebui să vă faceți griji că acestea cresc prea mult sau prea sălbatice. Dacă unghiile încep să rănească la margini, s-ar putea să dezvolți un cui îngrășat; încercați să înlăturați creșterea dureroasă înainte de a merge prea adânc, dar ar fi mai înțelept să căutați un profesionist din domeniul sănătății.
 2. Taie-ti unghiile.
  2
  Taie-ti unghiile. Scopul este să eliminați "marginile libere" ale unghiilor: crestături opace, alb-murdare care cresc la vârful unghiilor. Tăiați unghiile aproape complet drept și rotiți-le puțin în colțuri pentru a vă menține unghiile puternice. Tăierea unghiei drept va reduce șansa de a dezvolta unghii înghițite. [5] Dacă sunteți un chitarist în stil deget, luați în considerare lăsarea unghiilor lung pe mâna dvs. de luare. Țineți cel puțin 1/16 inch (1,5 până la 2 mm) de unghii pe fiecare deget al mâinii dvs. de luare.
 3. Faceți tăieturi mici.
  3
  Faceți tăieturi mici. Taie-ti unghiile folosind o multime de bucati mici; nu încercați să îndepărtați întreaga "margine liberă" cu o singură tăietură. Toenails sunt în formă de oval în mod natural, și o singură tăietură tinde să aplatizeze oval. [6]
 4. Taie-ți tonile.
  4
  Taie-ți tonile. Folosește aceeași strategie pe care o folosești la unghiile tale. Toenails sunt de obicei mai groase decât unghiile, deci asigurați-vă că nu utilizați un set prea mic de mașini de tuns. Taie-le direct; tăierea înapoi la margini va crește probabilitatea unor probleme și pentru diabetici poate duce la intervenții medicale. Dacă o puteți evita, nu utilizați același set de mașini de tuns pe toenalele pe care le-ați folosit pe unghiile dvs. - în acest fel, veți evita transmiterea de bacterii între picioare și mâini.
 5. Aveți grijă să nu tăiați prea mult.
  5
  Aveți grijă să nu tăiați prea mult. Poate fi tentant să vă păstrați unghiile (de dragul confortului, esteticului sau compulsiei) chiar și după ce ați scos "marginea liberă". Dacă tăiați prea adânc, totuși, veți expune pielea sensibilă sub unghie și puteți crește riscul de infecție. Încercați să vă țineți capetele unghiilor chiar și cu vârful degetului - sau să eliminați toate, dar doar o mică parte a marginii libere opace "[7].

Cap 3
Depunere cuie

 1. Luați în considerare depozitarea unghiilor după ce le tăiați.
  1
  Luați în considerare depozitarea unghiilor după ce le tăiați. Nu este nevoie să vă arătați unghiile, dar procesul vă poate ajuta să vă modelați unghiile exact așa cum doriți. Tăierea unghiilor poate lăsa margini zimțate - dar este ușor să le arătați uniformă. Utilizați un fișier de unghii, o piatră ponce sau orice altă suprafață tare, texturate. Jgheaburile unghii pot prinde haine, șosete și chilot. Dacă unghiile tale apucă ceva, ei se pot rupe sau se pot rupe.
 2. Așteptați ca unghiile să se usuce.
  2
  Așteptați ca unghiile să se usuce. Așteptați un timp până când unghiile sunt uscate și nu mai sunt moi. Depunerea cuie ude vă va lăsa cu unghiile zimțate, brute atunci când acestea se usucă, și poate provoca, de asemenea, unghiile dvs. să se împartă și crack.
 3. Trimiteți-vă unghiile.
  3
  Trimiteți-vă unghiile. Utilizați un fișier pentru a vă forma unghiile și pentru a vă asigura că marginile unghiei sunt netede. Fiți întotdeauna ușor, într-o singură lovitură lungă, din lateral spre centrul cuiului. Utilizați prima parte a formei, dacă aveți nevoie să îndepărtați mai mult unghii. Apoi, utilizați partea de modelare mai fină pentru a vă umezi unghiile.
  Unghiile dvs. ar trebui să fie ușor triunghiulare sau ovulare, dar nu arătate. Acest lucru îi va împiedica să se rupă. Unghiile pot slăbi dacă depuneți prea adânc în colțuri și laturi.
 4. Inspectați-vă munca.
  4
  Inspectați-vă munca. Pe măsură ce tăiați sau copiați, verificați periodic unghiile pentru a vă asigura că acestea au aceeași lungime și formă. Asigurați-vă că acestea sunt netede - unghiile încrețite sau arcuite se pot dovedi dureroase și incomode în viața de zi cu zi. Păstrați tăierea și depozitarea până când unghiile sunt uniforme.