Cum să curățați interiorul unui computer

Praful din interiorul computerului poate încetini computerul și poate cauza defectarea anumitor componente ale computerului. Acest articol detaliază pașii corespunzători pentru curățarea interiorului unui computer.

Paşi

 1. Adunați instrumentele de care aveți nevoie.
  1
  Adunați instrumentele de care aveți nevoie. Aveți nevoie de aer comprimat și o șurubelniță (este necesară numai dacă trebuie să utilizați o șurubelniță pentru a deschide carcasa calculatorului). Un vid mic ar putea curăța mizeria pe care o faceți în jurul calculatorului, dar nu ar trebui niciodată folosită în interiorul acestuia. O mască de praf este sugerată, deoarece vă poate economisi un pic de strănut dacă aveți nevoie pentru a curăța un computer rapid.
 2. Închideți și deconectați computerul.
  2
  Închideți și deconectați computerul.
 3. Deconectați cablul LAN și toate perifericele, cum ar fi monitoarele, scanerele, imprimantele, tastaturile, șoarecii și difuzoarele.
  3
  Deconectați cablul LAN și toate perifericele, cum ar fi monitoarele, scanerele, imprimantele, tastaturile, șoarecii și difuzoarele.
 4. Deplasați-vă într-o zonă de lucru potrivită.
  4
  Deplasați-vă într-o zonă de lucru potrivită. Dacă nu ați curățat calculatorul dvs. într-o anumită perioadă de timp, este sugerată o zonă de lucru adecvată. În timp ce vă puteți curăța computerul în care se află, nu este recomandat. Locul de muncă poate fi foarte murdar și veți dori să lucrați undeva unde puteți aerisi în mod adecvat praful.
 5. Deschideți computerul.
  5
  Deschideți computerul. Odată ce aveți o zonă de lucru adecvată, deschideți computerul. Acest lucru va varia foarte mult în funcție de aparatul dvs. Dacă aveți un manual de utilizare, consultați-vă că ar fi o idee bună. Cele mai multe mașini au șuruburi care dețin un panou lateral în jos. După ce le eliminați, puteți să le alunecați de pe mașină.
 6. Pregătiți-vă să curățați.
  6
  Pregătiți-vă să curățați. După deschiderea computerului, utilizați aer comprimat. În plus, poate doriți să purtați o mască de praf. Nu atingeți niciodată interiorul computerului decât dacă este absolut necesar. Este posibil să eliminați șocul static al componentelor interne vitale (cum ar fi CPU și RAM) și să le deteriorați. Dacă trebuie să atingeți interiorul mașinii, descărcați orice statică prin atingerea degetului în carcasa metalică a computerului înainte de a o deconecta.
 7. Începeți să vă prafați.
  7
  Începeți să vă prafați. Utilizați aerul comprimat pentru a sufla în interiorul mașinii. Este, de obicei, o idee bună să porniți în regiunea superioară a computerului, apoi să lucrați în jos. În acest fel, puteți șterge toată praful care se așează pe componentele inferioare într-o singură fază. Nu vă faceți griji dacă faceți ca lamele ventilatoarelor interne să se rotească. Acest lucru este de așteptat și este important să păstrați aceste componente curate. Fiți atenți, dar nu apăsați pe cabluri sau componente. De asemenea, păstrați sursa de aer la o distanță moderată față de componenta pe care lucrați. Asigurați-vă că țineți cutia de aer comprimat în poziție verticală. Dacă este inversat, poate fi lăsat ca un lichid care poate provoca deteriorarea gravă a computerului. WH.shared.addScrollLoadItem ( 'img_78fdd65393')
 8. Asigurați-vă că ventilatorul radiatorului este curat.
  8
  Asigurați-vă că ventilatorul radiatorului este curat. Chiuveta de căldură este așezată deasupra procesorului și este o colecție de crestături metalice care se depărtează de placa de bază. Dacă acest ventilator nu funcționează corect, procesorul se va supraîncălzi, ducând la o funcționare degradată sau la deteriorări permanente.
 9. Uită-te în jurul întregii interioare și exterioare pentru orice praf pe care probabil că ți-ai pierdut-o.
  9
  Uită-te în jurul întregii interioare și exterioare pentru orice praf pe care probabil că ți-ai pierdut-o. Odată ce sunteți sigur că este curățat cu atenție, înlocuiți cu atenție laturile. Nu încercați să le forțați la locul lor.
 10. Închideți computerul.
  10
  Închideți computerul. După ce ați terminat praful, înlocuiți partea mașinii dvs. și eventualele șuruburi. Odată ce mașina este închisă bine, returnați-o la locul obișnuit și reatașați cablul de alimentare și alte cabluri. (Puteți lua în considerare curățarea întregii zone pentru a elimina excesul de materiale care pot contribui la aportul de praf.) Dacă ați răsturnat întrerupătorul principal de pe spatele mașinii, asigurați-vă că îl porniți din nou sau că aparatul nu pornește. Un computer curat va funcționa mult mai răcitor și va dura mult mai mult decât un computer înfundat cu praf și resturi.