Cum să a vindeca o durere de cap fără medicamente

Indiferent dacă vă opuneți consumului de medicamente pe bază de prescripție medicală sau de prescripție medicală sau pur și simplu nu aveți la dispoziție, este util să știți cum să vindecați o durere de cap fără ajutorul medicației. Există multe remedii naturale, tratamente alternative și măsuri de prevenire pe care le puteți încerca să ușurați durerile de cap și migrenele. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Cap 1
Sfat general

 1. Mergi la plimbare.
  1
  Mergi la plimbare. Mergeți la o plimbare și obțineți niște aer proaspăt poate face minuni pentru o durere de cap, mai ales dacă este cauzată de stres sau de un ecran prea mult timp. Mergeți undeva liniștit, respirați adânc și lăsați mintea să rătăcească. Durerea de cap va fi uitată în cel mai scurt timp. Obțineți cât mai aproape de natură posibil. Un drum de țară liniștit sau o plajă de nisip izolată este ideal - dar dacă sunteți blocat în oraș, un parc din apropiere va face. Ridicați ritmul și faceți o jogging intensă, dacă doriți. Studiile au arătat că exercițiile aerobice pot ajuta la diminuarea intensității durerii, iar exercițiile fizice regulate pot contribui la reducerea frecvenței durerilor de cap [1].
 2. Aplică un pachet de gheață.
  2
  Aplică un pachet de gheață. Încercați să utilizați un pachet de gheață pentru a ușura pulsul în cap, plasându-l pe frunte, pe temple sau pe spatele gâtului. Efectul de răcire al pachetului de gheață va ajuta la relaxarea mușchilor și la ameliorarea durerii. [2]
 3. Savurați o baie sau un duș relaxant.
  3
  Savurați o baie sau un duș relaxant. Durerile de cap care sunt provocate de stres sau tensiune pot fi adesea ușor ameliorate prin simpla relaxare. O baie fierbinte, parfumată cu uleiuri esențiale, poate face minuni, dar chiar și un duș rapid poate ajuta la spălarea stresului zilei.
 4. Dă-ți un masaj al capului.
  4
  Dă-ți un masaj al capului. Utilizați degetele degetului mare și degetul pentru a exercita presiune asupra părții din cap care este dureroasă - fie că sunt temple, frunte, coroană a capului sau fundul craniului. Utilizați o mișcare de rotație constantă, combinată cu presiune ușoară. Faceți acest lucru timp de 10 până la 15 secunde sau mai mult dacă este necesar. [2] Dacă se simt generos, puteți cere unui partener, unui prieten sau unui membru al familiei să vă masage capul, gâtul sau spatele sau să vă tratezi cu un masaj profesionist .
 5. Trage un pui de somn.
  5
  Trage un pui de somn. Să vă dați un pui de somn, iar durerea de cap să dispară în mod miraculos în momentul în care te trezești. Găsiți o cameră liniștită, închideți perdelele și întindeți-vă pe o suprafață moale. Închideți ochii și concentrați-vă asupra eliberării tensiunii din umeri, gât și spate. Goliți-vă mintea, concentrați-vă asupra respirației și încercați să vă îndepărtați într-un somn liniștit.
 6. Mănâncă ceva.
  6
  Mănâncă ceva. Durerile de cap sunt adesea cauzate de foame. Încercați să mâncați o masă mică, sănătoasă, apoi așteptați până la o jumătate de oră pentru ca durerea să dispară. Încercați să mâncați mese în același timp în fiecare zi pentru a evita durerile de cap - nu întârziați în mod semnificativ sau săriți mesele. Amintiți-vă să mâncați încet - nu doriți să ajungeți cu dureri de burtă și dureri de cap!

Cap 2
Prevenirea durerilor de cap

 1. Opriți calculatorul.
  1
  Opriți calculatorul. Cheltuielile pe perioade lungi de timp care privesc la ecranul unui computer sunt un vinovat comun pentru provocarea durerilor de cap. Privind la un ecran luminos pe tot parcursul zilei vă îngreunează ochii și poate duce prea ușor la dureri de cap. Imaginile intermitente vă pot supra-activa retina și nervii din ochi, o altă cauză a durerii de cap. Încercați să limitați utilizarea computerului ori de câte ori este posibil. Dacă aveți nevoie să utilizați un calculator pentru a vă deplasa, luați pauze frecvente; ridică-te, umbli, mergi afară pentru puțină aer. Luați zece minute pentru fiecare oră pe care o faceți online pentru a preveni durerile de cap. Luați câteva zile în fiecare săptămână pentru a ține departe electronice și relaxați-vă. Nu ar trebui programate negocieri de lucru / afaceri. Luați aceste zile pentru a vă relaxa și pentru a reduce stresul, deoarece stresul este un vinovat frecvent pentru durerile de cap.
 2. Luați magneziu.
  2
  Luați magneziu. Când se administrează zilnic, magneziu poate ajuta la reducerea frecvenței durerilor de cap și a migrenelor. Acest lucru se datorează faptului că magneziul poate ajuta la atenuarea nervilor, care pot deveni ostimpulari în timpul durerilor de cap și a migrenelor. Probabil că veți avea nevoie de mai mult decât media multi-vitaminică conține sau aproximativ 400 până la 600 de miligrame pe zi. [3] Căutați magneziu pe bază de aminoacizi (multe branduri conțin oxid de magneziu, care nu este absorbit de asemenea). De asemenea, puteți crește magneziul prin consumul de legume verzi, nuci și semințe.
 3. Evitați substanțele care provoacă cefalee.
  3
  Evitați substanțele care provoacă cefalee. Unele substanțe sunt mai susceptibile de a provoca dureri de cap decât altele. Puteți preveni durerile de cap prin limitarea aportului de substanțe: Nitrați și nitriți.
 4. Poarta ochelari de soare.
  4
  Poarta ochelari de soare. Expunerea prelungită la lumina soarelui se poate face cu talamusul creierului tău, care trimite semnale dureroase corpului tău. Pentru a vă proteja ochii de strălucire și pentru a reduce riscul de dureri de cap, purtați ochelari de soare polarizați cu protecție UVA / UVB.
 5. Lasă-ți părul jos.
  5
  Lasă-ți părul jos. Multe femei au dureri de cap de tensiune de la un coafură neiertător care trage la scalpul lor. Slăbiți bunica sau coada de cal, sau purtați părul în jos pentru a minimiza riscul de dureri de cap.

Cap 3
Remedii naturale specifice

 1. Bea multa apa.
  1
  Bea multa apa. Deshidratarea poate provoca adesea dureri de cap. Acest lucru se datorează faptului că lipsa apei duce la scăderea fluxului de sânge și oxigen către creier. De îndată ce simțiți că durerea de cap apare, încercați să beți un pahar de apă rece. În cazul în care durerea de cap este cauzată de deshidratare, apa potabilă poate ușura sau vindeca în câteva minute. Ar trebui să consumați aproximativ opt pahare de lichid pe zi pentru a preveni deshidratarea. [5] Cu toate acestea, 20% din acestea pot fi obținute deja din alimentele apoase (de exemplu, strugurii, curcanul, pepene verde etc.). [6] Apa potabilă este deosebit de importantă după consumul de alcool, deoarece alcoolul cauzează deshidratarea, ducând la dureri de cap de mahmureală.
 2. Utilizați ulei de lavandă.
  2
  Utilizați ulei de lavandă. Proprietățile relaxante ale produselor de lavandă sunt bine cunoscute - dar știați că uleiul de lavandă poate fi, de asemenea, foarte eficient în tratamentul durerilor de cap? Luați pur și simplu un castron de apă fierbinte și adăugați câteva picături de ulei de lavandă. Coboară-ți capul spre suprafața apei și pune un prosop peste cap. Respira adanc, inhaland vaporii infundati cu levantica. De asemenea, este posibil să se aplice uleiul de lavandă în exterior. Încercați să masați câteva picături de ulei nediluat în temple pentru un minut sau două, în timp ce inhalați adânc. Țineți cont de faptul că nu trebuie să ingerați ulei de lavandă.
 3. Utilizați rozmarin.
  3
  Utilizați rozmarin. Rozmarinul poate fi foarte util în tratamentul durerilor de cap. Încercați să vă masați capul cu puțin ulei de rozmarin (care are proprietăți antiinflamatoare) pentru a ușura instantaneu durerea. Alternativ, puteți bea un ceai din plante produs dintr-o combinație de rozmarin și salvie pentru a ușura durerile de cap. Pentru a face ceai de rozmarin și salvie, adăugați o linguriță de frunze de rozmarin zdrobit și o linguriță de frunze sfărâmate de salvie într-o ceașcă de apă clocotită. Acoperiți și lăsați să se infuzeze până când apa atinge temperatura camerei. Beți acest ceai de două sau trei ori pe zi.
 4. Utilizați cuișoarele.
  4
  Utilizați cuișoarele. Cuișoarele pot fi utilizate în mai multe moduri pentru a ușura durerea durerilor de cap tensiune. Iată câteva sugestii: Striviți ușor un număr de cuișoare și puneți bucățele într-o pungă de plic sau batistă curată. Inspirați mirosul de cuișoare zdrobite pentru a obține scutirea de durerile de cap. Se amestecă ulei de căpșună cu sare de mare și se maschează în frunte și în temple. Uleiul de cățel oferă un efect de răcire, în timp ce sarea de mare intensifică masajul.
 5. Utilizați ulei de busuioc.
  5
  Utilizați ulei de busuioc. Vasul este o planta puternica, parfumata, care poate fi folosita eficient in tratamentul durerilor de cap. Vasile funcționează ca un relaxant muscular, așadar poate fi util pentru tratarea durerilor de cap provocate de tensiune și mușchii strânși. Drinking ceai de ceai de două ori pe zi este un remediu excelent la domiciliu. Puneți niște frunze de busuioc proaspete, spălate într-o ceașcă de apă clocotită și lăsați-o să stea câteva minute înainte de a bea. Sorbiți încet ceaiul și durerea de cap ar trebui să ușureze ușor. În timpul durerilor de cap ușoare, puteți, de asemenea, să mestecați frunze de busuioc proaspăt sau să vă masați capul cu ulei de busuioc pur.
 6. Utilizați ghimbir.
  6
  Utilizați ghimbir. Ginger ajută la reducerea inflamației vaselor de sânge și, ca rezultat, este adesea utilizat în tratamentul durerilor de cap. Încercați să adăugați un centimetru de rădăcină de ghimbir proaspăt tocată sau răzuită la o ceașcă de ceai din frunze și lăsați-o să se infuzeze câteva minute înainte de a bea. Puteți adăuga lapte sau zahăr la gust. Uimitor, se spune că ceaiul de ghimbir reduce durerile de cap prin reducerea inflamației la fel de repede ca și aspirina. [7] Alternativ, puteți fierbe ghimbir proaspăt sau pudră în apă și inspirați vaporii pentru a scăpa de cefalee. A mesteca o bucată de bomboane cristalizate de ghimbir poate ajuta, de asemenea, să retrăim durerile de cap.
 7. Folosiți scorțișoară.
  7
  Folosiți scorțișoară. Scorțișoara poate ajuta la ușurarea durerilor de cap, în special a celor care lovește în combinație cu frigul comun. O modalitate ușoară de a folosi scorțișoară pentru ameliorarea durerilor de cap este să faceți o pastă din scorțișoară proaspătă și puțină apă. Aplicați această pastă pe frunte și lăsați-o să stea timp de zece până la cincisprezece minute. Durerile de cap trebuie să se ușureze în curând. Alternativ, puteți face o băutură liniștitoare prin adăugarea a două lingurițe de scorțișoară de pudră în ceașcă de lapte cald. Se amestecă o linguriță de miere pentru dulceață, dacă se dorește.
 8. Utilizați mentă.
  8
  Utilizați mentă. Proprietățile calmante și calmante ale menta sunt bine cunoscute și pot fi foarte eficiente în tratamentul durerilor de cap. Utilizați ulei de mentă pentru a vă masați fruntea, templele și chiar fălcile. Alternativ, aplicați frunze de menta proaspăt sfărâmat pe frunte și lăsați să stea pentru zece-cincisprezece minute, în timp ce respirați adânc. Frunzele proaspete de menta pot fi de asemenea utilizate pentru a face un ceai liniștitor. Pur și simplu adăugați frunze de menta proaspăt spălat la o ceașcă de apă clocotită și lăsați să se infuzeze câteva minute. De asemenea, puteți utiliza un tratament cu aburi de mentă, prin adăugarea a două picături de ulei de mentă în apă fiartă și prin inhalarea vaporilor.
 9. Mănâncă mere.
  9
  Mănâncă mere. Merele pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap. Merele au atribute care pot echilibra nivelurile alcaline și acide din organism, asigurând astfel scutirea de durerile de cap. Încercați să mâncați un măr (cu pielea aprins) de îndată ce simțiți începuturile unei dureri de cap. Alternativ, puteți adăuga două linguri de oțet de cidru de mere - care are proprietăți similare - unui pahar plin cu apă. Beți această soluție pentru ameliorarea imediată a durerilor de cap.

Cap 4
Tratamente alternative

 1. Încercați acupunctura.
  1
  Încercați acupunctura. În tratamentele de acupunctură, ace subțiri sunt plasate sub piele la anumite puncte de presiune din jurul corpului. Acest lucru se spune pentru a realinia fluxul de energie în organism. S-ar putea să fiți sceptici, dar studiile au arătat că tratamentele de acupunctură pot fi eficiente în prevenirea migrenelor acute. Mai mult, tratamentele de acupunctura sunt insotite de foarte putine efecte secundare negative cauzate de tratamentele medicamentoase. Există, de asemenea, dovezi că acupunctura poate oferi ajutor celor care suferă de dureri cronice de tip tensiune cronică. [8]
 2. Luați injecții cu botox.
  2
  Luați injecții cu botox. Injectiile cu Botox - renumite pentru tratarea si prevenirea ridurilor - au de fapt o multime de utilizari medicale, dintre care unul este tratamentul migrenelor cronice la adulti. Această opțiune aprobată de FDA a dovedit că reduce atât gravitatea, cât și frecvența migrenelor - cu toate acestea, la un cost de aproximativ 350 dolari pe injecție, acest tratament miracol poate fi destul de prohibitiv în privința costurilor. [9]
 3. Încercați stimularea magnetică transcraniană.
  3
  Încercați stimularea magnetică transcraniană. Acest tratament non-invaziv utilizează impulsuri magnetice transmise printr-o bobină electromagnetică pentru a ușura durerea de cap. Deși mulți pacienți au descoperit o ușurare a migrenei folosind această metodă, știința exactă din spatele stimulării magnetice transcraniene este încă studiată, făcându-i un tratament experimental [10].