Cum să criticați un articol

O critică a unui articol este analiza obiectivă a unei lucrări literare sau științifice, cu accent pe faptul dacă autorul a sprijinit sau nu principalele puncte cu argumente rezonabile și aplicabile bazate pe fapte. Este ușor să vă prindeți prin simpla sumare a punctelor dintr-un articol fără a analiza cu adevărat și a provoca acest lucru. O bună critică demonstrează impresiile dvs. din articol, oferind în același timp dovezi ample pentru a vă susține impresiile. În calitate de critic, aveți timp să citiți cu atenție și gândire, să vă pregătiți argumentele și dovezile și să scrieți în mod clar și convingător.

Cap 1
Citirea activă

 1. Citiți articolul o dată pentru a obține ideea principală.
  1
  Citiți articolul o dată pentru a obține ideea principală. Prima dată când citiți printr-un articol, trebuie doar să încercați să înțelegeți argumentul general pe care autorul îl face. Rețineți teza autorului. [1]
 2. Marcați textul pe măsură ce îl citiți din nou.
  2
  Marcați textul pe măsură ce îl citiți din nou. Este uneori util să folosiți un stilou roșu pentru a vă marca marcajele. Întrebați-vă întrebări ca acestea în timp ce citiți a doua oară: [2] Care este teza / argumentul autorului? Care este scopul autorului în susținerea tezei? Cine este publicul dorit? Articolul ajunge în mod eficient la această audiență? Autorul are dovezi ample și valabile? Există vreo găuri în argumentul autorului? Autorul a prezentat dovezi greșite sau a adus prejudecăți? Autorul atinge un punct concludent?
 3. Creați o legendă pentru marcajele dvs.
  3
  Creați o legendă pentru marcajele dvs. Creați un simbol unic pentru a diferenția între părți ale textului care ar putea fi confuz, important sau inconsistent. De exemplu, puteți sublinia pasajele importante, cercurile confuzive și inconsecvențele de stele. Crearea unei legende cu simboluri atribuite vă permite să marcați rapid un articol. Deși poate dura puțin timp pentru a vă recunoaște propriile simboluri, acestea vor deveni repede înfundate în mintea voastră și vă vor permite să vă brichezi printr-un articol mult mai repede decât fără o legendă a simbolurilor.
 4. Luați câteva note mai lungi în timpul citirilor ulterioare.
  4
  Luați câteva note mai lungi în timpul citirilor ulterioare. În plus față de o legendă, este util să faceți note când gândurile extinse vin la tine când citiți. De exemplu, dacă înțelegeți că revendicarea unui autor poate fi respinsă prin notarea unui studiu științific pe care l-ați citit anterior, notați-l în margini, pe o bucată separată de hârtie sau pe un computer, pentru a vă putea reveni la ideea ta [3] Nu fii suficient de nebun să crezi că îți vei aminti ideea când va veni timpul să-ți scrieți critica. Petreceți timpul necesar pentru a vă scrie observațiile în timp ce citiți. Veți fi bucuroși că ați făcut-o când va veni timpul să vă puneți observațiile într-o lucrare analitică completă.
 5. Dezvoltați un concept preliminar pentru critica dvs.
  5
  Dezvoltați un concept preliminar pentru critica dvs. Formați o opinie vagă a piesei în cauză. Evaluați argumentul general al autorului după ce ați citit articolul de două sau trei ori. Înregistrați-vă reacțiile inițiale la text. [4] Faceți o listă cu posibilele surse de dovezi pentru critica dvs. Ia-ți memoria pentru orice literatură pe care ai citit-o sau documentare pe care ai văzut-o, care ar putea fi utilă pentru evaluarea articolului.

Cap 2
Colectarea dovezilor

 1. Întrebați dacă mesajul general al scriitorului este logic.
  1
  Întrebați dacă mesajul general al scriitorului este logic. Testați ipoteza și comparați-o cu alte exemple similare. [5] Chiar dacă un autor a făcut cercetări și a citat experți respectați, analizați mesajul pentru aplicabilitatea sa și pentru aplicarea reală a lumii. Examinați introducerea și concluziile autorului pentru a vă asigura că se potrivesc ca elemente convingătoare și complementare.
 2. Căutați articol pentru orice prejudecăți, intenționate sau neintenționate.
  2
  Căutați articol pentru orice prejudecăți, intenționate sau neintenționate. Dacă autorul are ceva de câștigat din concluziile prezentate în articol, este posibil ca unele părtinire să fi fost demonstrată. [6] Biasul include ignorarea unor dovezi contrare, însușirea dovezilor pentru a face ca concluziile să pară diferite decât sunt și să-ți împărtășească propria, neîntemeiată opinii asupra unui text. Opiniile bine concepute sunt perfect OK, dar cei fără sprijin academic merită să fie întâmpinați cu un ochi sceptic. Biasul poate proveni de asemenea dintr-un loc de prejudecăți. Rețineți orice prejudecăți legate de rasă, etnie, sex, clasă sau politică.
 3. Luați în considerare interpretările autorului altor texte.
  3
  Luați în considerare interpretările autorului altor texte. Dacă autorul face o afirmație despre munca altcuiva, citiți lucrarea originală și vedeți dacă sunteți de acord cu analiza furnizată în articol. Acordul complet nu este, evident, necesar sau chiar probabil; dar luați în considerare dacă interpretarea autorului este defensibilă. [7] Observați orice inconsistență între interpretarea textului și interpretarea de către autor a unui text. Un astfel de conflict poate da roade când vine momentul să vă scrieți recenzia. Vedeți ce au de spus alți savanți. Dacă mai mulți oameni de știință din medii diferite au aceeași părere despre un text, acel aviz ar trebui să aibă mai multă pondere decât un argument cu puțin sprijin.
 4. Observați dacă autorul citează dovezi neîntemeiate.
  4
  Observați dacă autorul citează dovezi neîntemeiate. Autorul citează un text irelevant de acum cincizeci de ani, care nu mai are o greutate în disciplina la îndemână? Dacă autorul citează surse nesigure, scade considerabil credibilitatea articolului [8].
 5. Nu ignorați complet elementele stilistice.
  5
  Nu ignorați complet elementele stilistice. Conținutul articolului este probabil cel mai important aspect pentru critica dvs. literară, dar nu treceți cu vederea tehnicile formale și / sau literare pe care autorul le-ar putea folosi. Acordați atenție opțiunilor obscure ale cuvintelor și tonului autorului pe tot cuprinsul articolului. Acest lucru este util în special pentru articolele non-științifice care se ocupă de aspecte ale literaturii, de exemplu. [9] Aceste aspecte ale unui articol pot dezvălui probleme mai profunde în argumentul mai larg. De exemplu, un articol scris într-un ton incantat și exagerat ar putea să ignore sau să refuze să se angajeze cu dovezi contradictorii în analiza sa. Întotdeauna căutați definițiile cuvintelor necunoscute. Definirea unui cuvânt poate schimba complet sensul unei propoziții, mai ales dacă un anumit cuvânt are mai multe definiții. Întrebarea de ce un autor a ales un anumit cuvânt în loc de altul și ar putea dezvălui ceva despre argumentul lor.
 6. Metode de cercetare a întrebărilor în articole științifice.
  6
  Metode de cercetare a întrebărilor în articole științifice. Dacă criticați un articol care conține o teorie științifică, asigurați-vă că ați evaluat metodele de cercetare din spatele experimentului. Puneți-vă întrebări precum: [10] Descrie autorul detaliat metodele? Studiul este proiectat fără defecte majore? Există o problemă cu dimensiunea eșantionului? A fost creat un grup de control pentru comparare? Sunt corecte toate calculele statistice? O altă parte ar putea să reproducă experimentul în cauză? Este experimentul semnificativ pentru acel domeniu special de studiu?
 7. Săpa adânc.
  7
  Săpa adânc. Utilizați cunoștințele existente, opiniile educate și orice cercetare pe care o puteți aduna pentru a sprijini sau a nu fi de acord cu articolul autorului. Oferiți argumente empirice pentru a vă susține poziția. [11] Deși nu există prea multe dovezi bune, surplusul poate fi o problemă dacă argumentele dvs. devin repetitive. Asigurați-vă că fiecare sursă oferă ceva unic pentru critica dvs. În plus, nu permiteți folosirea de surse pentru a vă împiedica propriile opinii și argumente.
 8. Amintiți-vă că o critică nu trebuie să fie în întregime pozitivă sau negativă.
  8
  Amintiți-vă că o critică nu trebuie să fie în întregime pozitivă sau negativă. De fapt, cele mai interesante critici literare de multe ori nu diferă în mod vehement de autor; mai degrabă, ele se bazează pe sau complică ideea autorului cu dovezi suplimentare [12]. Dacă sunteți de acord în întregime cu autorul, asigurați-vă că faceți acest argument fie prin furnizarea de dovezi suplimentare, fie prin complicarea ideii autorului. Puteți oferi dovezi contradictorii unui argument, menținând în același timp faptul că un anumit punct de vedere este unul corect. Nu țineți-l ușor de autor datorită empatiei greșite; dar nici nu trebuie să fii excesiv de negativ în încercarea de a dovedi bona fidele tale critice. Exprimați cu exactitate punctele dvs. de apărare și de dezacord.

Cap 3
Formatarea criticii

 1. Începeți cu o introducere care vă conturează argumentul.
  1
  Începeți cu o introducere care vă conturează argumentul. Introducerea nu trebuie să aibă mai mult de două paragrafe și ar trebui să stabilească cadrul de bază pentru critica dvs. Începeți prin a nota în cazul în care articolul în cauză nu reușește sau reușește cel mai dramatic și de ce. [13] Asigurați-vă că includeți numele autorului, titlul articolului, revista sau publicația în care apare articolul, data publicării și o declarație despre accentul și / sau teza articolului din paragraful introductiv. Introducerea nu este locul pentru a oferi dovezi pentru opiniile dumneavoastră. Dovezile tale vor merge în paragrafele corpului tău. Fii îndrăzneț în afirmațiile tale introductive și fă-ți scopul clar de pe lilieci. Dacă vă plimbați sau nu vă angajați într-un argument, vă scade credibilitatea.
 2. Furnizați dovezi pentru argumentul dvs. în paragrafele corpului dvs. de critică.
  2
  Furnizați dovezi pentru argumentul dvs. în paragrafele corpului dvs. de critică. Fiecare paragraf al corpului ar trebui să detalieze o idee nouă sau să vă extindă argumentul într-o nouă direcție. [14] Începeți fiecare paragraf al corpului cu o propoziție de subiect care rezumă conținutul paragrafului care va veni. Nu simțiți că trebuie să condensezi întregul paragraf în teza subiectului. Acesta este pur și simplu un loc pentru a trece într-o idee nouă sau ceva diferită. Terminați fiecare paragraf al corpului cu o propoziție de tranziție care indică, deși nu menționează în mod explicit, conținutul paragrafului următor. De exemplu, ați putea scrie: "În timp ce John Doe arată că numărul cazurilor de obezitate din copilărie crește într-o rată remarcabilă în SUA, există cazuri de scădere a ratelor de obezitate în unele orașe americane". Următorul paragraf va oferi apoi exemple specifice ale acestor orașe anormale pe care tocmai ați afirmat că există.
 3. Încadrați-vă argumentul aproape de sfârșitul crizei.
  3
  Încadrați-vă argumentul aproape de sfârșitul crizei. Indiferent cât de solidă este argumentul dvs., există întotdeauna cel puțin un mod dramatic în care puteți oferi o întorsătură finală sau puteți lua argumentul dvs. cu un pas mai departe și sugerăm posibile implicații. Faceți acest lucru în paragraful ultimului corp înainte de încheierea dvs. pentru a lăsa cititorul cu un argument final, memorabil. Ar putea, de exemplu, să folosiți un contraargument, în care să anticipați o critică a criticii și să vă reafirmați poziția. Utilizați expresii precum "În mod obișnuit", "Este adevărat că" sau "Unul ar putea obiect aici" pentru a identifica contraargumentul. Apoi, răspundeți la acești contori posibili și întoarceți-vă la argumentul dvs. întărit cu "dar," "totuși, sau" oricum. "[15]
 4. Prezentați-vă argumentele într-un ton bine gândit și obiectiv.
  4
  Prezentați-vă argumentele într-un ton bine gândit și obiectiv. Evitați scrierea într-un ton exagerat sau obositor de pasionat, deoarece acest lucru poate fi o oprire pentru mulți cititori. Lăsați-vă pasiunea să strălucească în capacitatea dumneavoastră de a efectua cercetări aprofundate și de a vă articula în mod eficient. [16] În timp ce scrieți "Această bucată de gunoi este o insultă pentru istorici de pretutindeni" ar putea atrage atenția, "Acest articol nu corespunde standardelor pentru bursă în această zonă a studiului istoric "este mult mai probabil să fie luată în serios de cititori.
 5. Încheiați critica dvs. prin rezumarea argumentului dvs. și sugerând implicații potențiale.
  5
  Încheiați critica dvs. prin rezumarea argumentului dvs. și sugerând implicații potențiale. Este important să oferiți o recapitulare a principalelor puncte pe parcursul articolului, dar trebuie, de asemenea, să le spuneți cititorului ce înseamnă critica dvs. pentru disciplina în ansamblu. [17] Există implicații generale asupra domeniului de studiu care este evaluat sau nu critica dvs. încearcă pur și simplu să dezvăluie lucrarea murdară a unui alt savant? Faceți tot ce este mai bun pentru a face o marcă de durată a cititorului în concluzie folosind un limbaj asertiv pentru a demonstra importanța muncii dvs.: "Atingerea pretențiilor unui astfel de învățat distins nu este o sarcină ușoară sau plăcută, dar este o sarcină pe care noi o avem toți trebuie să fie de acord să facem pentru generația noastră și pentru cei care urmează. "