Cum să a vindeca o pisică de constipație

Pisicile, la fel ca oamenii, pot fi blocate uneori și sunt greu să treacă scaunul. Dacă observați că pisica dvs. petrece mult timp în cutia de gunoi, el poate fi constipat. Există câteva remedii pentru a vă ajuta să vă simțiți mai confortabil, iar medicul veterinar vă poate oferi sfaturi bune și medicamente pentru a vă ajuta pisica.

Cap 1
Determinarea daca pisica ta este constipata

 1. Monitorizați dacă pisica dvs. urinează în mod normal.
  1
  Monitorizați dacă pisica dvs. urinează în mod normal. O pisica sanatoasa poate urina de doua-trei ori pe zi. Tulpina de a urina din cauza unei infecții vezicii urinare, pietre vezicale sau blocaj sunt probleme serioase și foarte diferite de constipație. Verificați cutia de gunoi a pisicilor pentru a vedea cât de mult urină în fiecare zi.
 2. Verificați cât de mult pisica dvs. este defecating.
  2
  Verificați cât de mult pisica dvs. este defecating. Dacă pisica ta petrece mult timp în cutia de gunoi, el poate fi constipat, dar poate avea diaree. Pisicile vor petrece mult timp ghemuit în cutia de gunoi dacă au diaree. Ele pot produce doar o cantitate mică de fecale, care ar putea fi interpretate greșit ca constipație. O pisica sanatoasa va fi dezumflat cam o data pe zi. Scaunul pisicilor trebuie să fie ferm și să-și mențină forma. [1] De multe ori, poate părea că pisica ta este constipată, dar există și alte condiții care ar arăta la fel la început. Veți avea nevoie să vă urmăriți îndeaproape pisica pentru a vă asigura că nu există o altă problemă prezentă.
 3. Căutați simptome de constipație.
  3
  Căutați simptome de constipație. Pisica dvs. poate prezenta unul sau mai multe din următoarele simptome; dacă este așa, contactați-vă medicul veterinar pentru a consulta eventualele constiperi la pisica dvs. [2] Strălucire atunci când încearcă să se defecteze Scaun mic, dur sau uscat Scaun acoperit cu mucus sau sânge Pierderea poftei de mâncare Pierdere în greutate Lethargie Vărsături Semne de disconfort abdominal
 4. Faceți o întâlnire cu medicul veterinar.
  4
  Faceți o întâlnire cu medicul veterinar. Dacă observați că pisica dvs. petrece mult timp în cutia de gunoi sau dacă bănuiți constipația, luați-o imediat pentru o examinare cu medicul veterinar. Veterinarul dvs. va putea determina dacă pisica dumneavoastră are nevoie de medicație sau de o schimbare a dietă, cum ar fi trecerea la alimente speciale pentru pisici cu fibre mari. Nu lăsați o pisică constipativă prea mult timp înainte de a vedea medicul veterinar - ar putea fi un semn de ceva mult mai grav decât o scurtă perioadă de constipație. Pisica poate dezvolta multe probleme de reținere și colorare pentru a elimina scaunele, inclusiv blocarea colonului și a megacolonului (un colon mărit).

Cap 2
Tratarea conștipării

 1. Întreabă-l pe veterinar dacă pisica ta are nevoie de intervenție medicală.
  1
  Întreabă-l pe veterinar dacă pisica ta are nevoie de intervenție medicală. Pisica dvs. poate avea nevoie de clisme și / sau trebuie să fie sedați pentru a elimina manual fecalele. Cu cat o pisica este mai constipa, cu atat fecalele devin mai greu si chiar mai greu de trecut. O clismă este un lubrifiant care este introdus în rect prin anus, pentru a înmuia blocajele și a ajuta pisica să o treacă. [3] Clisma poate fi o micro-clismă simplă, care este instilată într-o metodă similară cu cea a pisicii temperatura. Pentru constipație mai serioasă, sedarea sau anestezia generală pot fi necesare pentru spălarea intestinului pentru a elimina blocajul. Ocazional, o tumoare poate fi la baza problemei și necesită îndepărtarea chirurgicală. Dacă pisica dezvoltă un megacolon din constipație prelungită, unde mușchii colonului nu mai pot împinge fecalele din corp, colonul va trebui să fie îndepărtat chirurgical.
 2. Administrați medicamentele prescrise de medicul veterinar.
  2
  Administrați medicamentele prescrise de medicul veterinar. Dacă medicul dumneavoastră veterinar a prescris medicamente pentru a gestiona constipația, poate fi necesar să utilizați o picurător sau o seringă pentru a da medicamente pisicii dumneavoastră. Asigurați-vă că medicamentul este măsurat și pregătit înainte de mână. De asemenea, trateaza-ti mana pentru pisica ta. Dați pisicii un tratament înainte de a da medicamentele. Puneți pisica pe o suprafață superioară a taliei ca un pat sau un contra cu sferturile posterioare împotriva dumneavoastră. Dă-i o mulțime de lovituri liniștitoare și se freacă. Ajungeți peste cap și, cu degetul mare și al doilea deget, țineți maxilarul superior chiar în fața balamalei maxilarului și apăsați. Gura pisicii se va deschide; s-ar putea să existe niște labe care doresc să interacționeze cu încercările tale. Este util ca un asistent să țină umerii pisicilor în același timp. Țineți seringa sau picurătorul în mâna dvs. dominantă. Împingeți ușor picurătorul între dinții din spate (sau lateral) al pisicii, obținându-l în spatele gurii. Stingeți medicația. Imediat dati pisicii mai mult trateaza pentru a lua mintea lui off de ceea ce sa intamplat. Dacă pisica se luptă și este dificil de controlat, împachetați-l bine într-un prosop de baie mare. Când dați medicamente lichide pisicii, asigurați-vă că clătiți picurătorul sau seringa în apă fierbinte și dedicați utilizarea acestuia unui animal. Aruncați instrumentul după terminarea medicației.
 3. Adăugați dovleac curat sau suc de butternut la alimentele pisicilor.
  3
  Adăugați dovleac curat sau suc de butternut la alimentele pisicilor. Dacă pisica dvs. nu este complet blocată și continuă să acționeze și să mănânce în mod normal, încercați să adăugați dovleac curat sau suc de butteră la alimentele sale pentru a introduce fibră în dieta sa. Puteți folosi și dovleacul conservat. [4] Adăugați câteva lingurițe de dovleac în mâncarea pisicilor. Conservele se recomandă deoarece este mai ușor să ascundeți dovleacul în conserve decât alimentele uscate. Unele pisici ar putea iubi gustul dovleacului, alte pisici vor avea nevoie de ceva ca mâncarea conservată, în care să ascundă dovleacul amestecându-l bine cu ceva delicios.

Cap 3
Prevenirea conștipării

 1. Hrăniți pisica cu o dietă bine rotunjită.
  1
  Hrăniți pisica cu o dietă bine rotunjită. Asigurați-vă că pisica dvs. mănâncă o dietă bine rotunjită formulată pentru pisici. Dacă nu sunteți sigur ce să vă hrăniți cu pisica, întrebați medicul veterinar pentru un plan alimentar. Pisica dumneavoastră poate necesita o dietă specială cu fibre bogate pentru a gestiona constipația cronică. Veterinarul vă poate ajuta să stabiliți dacă este necesar.
 2. Treceți la o dietă alimentară integrală.
  2
  Treceți la o dietă alimentară integrală. Hrănirea pisicii dvs. cu o dietă alimentară totală poate ajuta la constipație. Conservele conțin de obicei 75% sau mai multă umiditate și promovează digestia și eliminarea sănătoase.
 3. Dă-ți pisicile cu moderatie.
  3
  Dă-ți pisicile cu moderatie. În timp ce o dietă cu toate tipurile de pește nu va furniza substanțele nutritive de care are nevoie pisica, tonul poate stimula apetitul. Uleiul de pește cum ar fi macrou și sardine poate ajuta cu probleme de constipație.
 4. Asigurați-vă că pisica are acces la apă dulce.
  4
  Asigurați-vă că pisica are acces la apă dulce. Deshidratarea va contribui la constipație. În plus, dacă pisica dvs. mănâncă numai hrană uscată, va trebui să bea mai multă apă decât pisicile obținând conserve. Aveți un castron de apă dulce într-o locație accesibilă pentru pisica dvs., de preferință lângă mâncarea de mâncare. [5] Unele pisici preferă să bea apă curentă de genul asta dintr-o chiuveta care picură sau dintr-o fântână de apă.
 5. Păstrați greutatea pisicilor sub control.
  5
  Păstrați greutatea pisicilor sub control. Constipația este mai frecventă la pisicile obeze decât pisicile cu greutate normală [6]. Consultați o resursă cum ar fi Scorul corpului pentru a stabili dacă pisica dvs. este prea grea. Această diagramă se diferențiază în funcție de condițiile corpului stânjenit, subțire, moderat, rigid și obez. Dacă aveți întrebări, consultați medicul veterinar.
 6. Adăugați ulei de măsline la conserve.
  6
  Adăugați ulei de măsline la conserve. Uleiul de măsline poate acționa ca un lubrifiant intestinal și ajuta la mutarea alimentelor prin corpul pisicilor. Adăugați ¼ sau ½ linguriță de ulei de măsline la unele conserve.
 7. Încearcă coji de psyllium.
  7
  Încearcă coji de psyllium. Psyllium este coaja seminței Plantago și este utilizat în mod obișnuit pentru a ajuta la digestia și sănătatea tractului intestinal (mărcile comune pentru consumul uman includ Metamucil și Fiberall). Marcile veterinare sunt disponibile la magazinele de aprovizionare cu animale de companie. Adăugați         linguriță linguriță de psyllium coji de conserve pentru a adăuga fibre dietetice la dieta pentru a ajuta la menținerea digestie se deplasează de-a lungul.
 8. Tăiați părul cu pisici cu păr lung.
  8
  Tăiați părul cu pisici cu păr lung. Dacă aveți o pisică cu păr lung, tăiați părul în jurul pisicii dvs., pentru a împiedica părul să se încurce. Acest lucru va păstra zona curată. De asemenea, poate ajuta la prevenirea constipatiei. Când scaunul se încurcă cu părul, scaunul poate fi ținut în interiorul anusului și poate provoca constipație.
 9. Pisici cu păr lung cu părul mirelui.
  9
  Pisici cu păr lung cu părul mirelui. Pisicile cu părul lung coagulează, de asemenea, o mulțime de păr atunci când se mângâie. Păstrați haina pisicilor fără covoare cu îngrijire obișnuită. Unele pisici pot beneficia de rasul o dată sau de două ori pe an pentru a-și administra părul.
 10. Dați pisici cu părul lung cu regulat remedii pentru părul de păr.
  10
  Dați pisici cu părul lung cu regulat remedii pentru părul de păr. Unele pisici, mai ales cele cu părul lung, pot avea nevoie de un remediu pentru a reduce părul din tractul digestiv. Remedii Hairball sunt disponibile în diverse arome de pisici, cum ar fi tonul, care asigură lubrifierea intestinală pe bază de petrol. Pisicile cu păr lung vor beneficia de un remediu pentru părul de păr de câteva ori pe săptămână pentru a menține părul să se acumuleze în interiorul tractului digestiv. Unele produse uzuale includ Laxatone și Petromalt, care sunt disponibile în tuburi. Acestea pot fi oferite pisicii dvs. ca un tratament sau amestecate în alimente pentru consum ușor.
 11. Păstrați o cutie curată pentru gunoi.
  11
  Păstrați o cutie curată pentru gunoi. O cutie curata de gunoi va incurajeaza pisica sa o foloseasca in mod regulat. Scoateți cel puțin o dată pe zi dacă aveți o pisică și luați în fiecare zi dacă aveți mai mult de o pisică. [7] Unele pisici nu disprețuiesc așternuturile puternic parfumate, deci folosiți așternutul fără un parfum adăugat.