Cum să numărați până la 10 în coreeană

Coreea este un limbaj frumos, dar complex. Numărarea până la 10 poate fi simplă - în funcție de ceea ce încercați să numărați. Coreenii folosesc de fapt două sisteme de numărare. Cuvintele sunt destul de ușor de pronunțat, însă, dacă doriți să numărați doar 10 în coreeană - inclusiv pentru Taekwondo - nu este așa de greu.

Cap 1
Învățarea celor două sisteme

 1. Practicați sistemul coreean.
  1
  Practicați sistemul coreean. În limba coreeană, veți întâlni două seturi complet diferite de cuvinte pentru numere, una bazată pe cuvinte coreeană și una referitoare la limba chineză (acest sistem este denumit uneori chino-coreean). [1] În majoritatea cazurilor, dacă numărați de la 1 la 10 (și nu utilizați bani sau alte cazuri speciale), veți dori să utilizați sistemul coreean (acest lucru este valabil și în Taekwondo). Numerele coreene sunt scrise cu ajutorul simbolurilor numite "Hangul" și nu sunt scrise cu ajutorul alfabetului roman. [2] Astfel, scrierea alfabetului roman al cuvintelor variază de la un site la altul și este fonetică. [3] 1 • • • • (Hana sau Hah nah) 2 ë'~ (Dul sau Dool) 3 ì ... <(Set sau Seht) 4 ë "(Net sau Neht) 5 ë <¤ì" (Dausut sau Dah suht) 6 ì-¬ ì (Yeosut sau Yuh suht) 7 ì ¼ ³ ³ -apă sau ah plită) 10 ì-'(Yuhl) [4] Amintiți-vă: coreenii folosesc ambele sisteme în funcție de situație. De exemplu, cuvântul 10 ar putea fi rostit folosind două cuvinte complet diferite, în funcție de ceea ce se numără. Cu toate acestea, majoritatea obiectelor sunt numărate folosind sistemul coreean, cu excepția cazului în care numărarea implică bani. Astfel, cărțile, oamenii, copacii și orice număr de obiecte folosesc și numerele coreene. Formularele coreene sunt utilizate pentru numărul de articole de la 1 la 60 și vârstă.
 2. Stăpânește sistemul chinezesc.
  2
  Stăpânește sistemul chinezesc. Formularele chinezești sunt folosite pentru lucruri precum date, numere de telefon, bani, adrese și numere de peste 60 de ani. 1 ì ¼ (anghilă) 2 ì (ee) 3 ¼ ¼ (sahm) 4 ì¬ (sah) 5 ì Μ μ μ μ μ μ μ μ μ μ μ μ μ μ μ μ μ μ μ μ </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> </s> numere mai mici, însă, inclusiv adrese, numere de telefon, zile, luni, ani, minute, unități de lungime, zonă, greutate, volum și numere după o zecimală. În general, totuși, utilizați sistemul chinez pentru numere după 60. [6] [7] Deși ar trebui să folosiți de obicei sistemul coreean pentru numărarea simplă 1-10 în Taekwondo, ar trebui să utilizați sistemul chinez atunci când descrieți gradul unei persoane . Astfel, o centură neagră de gradul întâi este un "eel dahn", folosind cuvântul din sistemul chinez pentru 1 ("eel").
 3. Practicați numărul zero.
  3
  Practicați numărul zero. Există, de asemenea, două modalități de a spune zero, dar ambele sunt formele chinezești. Utilizați ~ atunci când se referă la puncte care pot fi date sau eliminate, cum ar fi într-un scor de joc sau un spectacol de test; temperatura; și atunci când utilizați numere în matematică. [8] Utilizați telefonul atunci când vorbiți despre numere de telefon.

Cap 2
Stăpânirea pronunției

 1. Pronunță words right.
  1
  Pronunță words right. În funcție de cuvântul pe care îl vorbești, puteți sublinia o altă silabă pentru ao pronunța corect. Unele site-uri vă permit să ascultați vorbitori nativi pronunțând fiecare cuvânt. De asemenea, puteți să vă înregistrați pentru comparație. Subliniați silaba dreaptă. De exemplu, ar trebui să subliniezi prima silabă atunci când spui "hah nah", "dah suht" și "yu suht". Dar trebuie să subliniezi a doua silabă când spui "ilgup", "yu duhl" și "ah hope". Amintiți-vă să nu fiți aruncați dacă vedeți ortografie diferită pentru numere pe diferite site-uri. Oamenii pot scrie simbolurile coreene în mod diferit atunci când încearcă să capteze pronunția.
 2. Master Taekwondo de numărare stil.
  2
  Master Taekwondo de numărare stil. În numărătoarea Taekwondo, silaba care nu este subliniată aproape dispare (ca în a spune "ha" pentru hanah și "das" pentru dasot). În jurul valorii de "l" în chil și amic. Ar trebui să sune mai mult ca "înăuntru" decât "înalt". "Sh" în cuvântul navei sună mai mult ca o gustare. Pronunțarea "sh" ca în nava este dezastruoasă. Este o trimitere la actul sexual!
 3. Recunoaște când literele sunt silențioase sau sună ca și alte litere.
  3
  Recunoaște când literele sunt silențioase sau sună ca și alte litere. Există multe cazuri în limba coreeană atunci când scrisorile nu sunt pronunțate deloc. Nu vei suna bine dacă nu îți dai seama ce sunt. Sfârșitul "t" este aproape tăcut cu cuvinte precum seht și neht. În limba coreeană, sunetul literei "d" este pronunțat ca "t" atunci când este o consoană inițială și încheiată și "l" este pronunțat "r" atunci când este o consoană inițială. Există multe alte reguli; cercetarea lor. Vorbitorii de limba engleză termină adesea un cuvânt cu un sunet. De exemplu, ei vor pronunța "p" în călătorie făcând o mică respirație finală. Vorbitorii coreeni nu termină cu cuvinte cu un sunet atât de mic. Ei vor termina un cuvânt cu gura lor în aceeași poziție ca atunci când au spus ultima consoană din cuvânt [9].

Cap 3
Studierea altor cuvinte coreene

 1. Numără peste 10 în coreeană.
  1
  Numără peste 10 în coreeană. Poate că nu vrei să te oprești cu 10. Este chiar foarte ușor să numeri mai mult de 10 în sistemul coreean dacă înțelegi câteva concepte. Cuvântul "Yul" înseamnă 10 în limba coreeană. Deci, dacă vrei să spui numărul 11, spui Yul și cuvântul pentru 1, Hah nah: Yul Hah nah. Și așa mai departe pentru numerele de la 11 la 19. Cuvântul este pronunțat â € œyull.â € Numarul douăzeci este â € œSeu-Moolâ € pronunțat â € œWew-mool.â € Pentru numerele de la 21 la 29, începe cu Cuvântul coreean pentru 20. Deci, numărul 21 este Seu-Mool plus cuvântul pentru 1: Seu-Mool Hah nah și așa mai departe. Utilizați aceeași abordare pentru a număra și mai mult folosind aceste cuvinte: Treizeci (So-Roon); Patruzeci (Ma-Hoon); Cincizeci (Sheen); Șaizeci (da-curând); Șaptezeci (E-Roon); Optzeci (Yo-Doon); Nouăzeci (Ah-Hoon); și 100 (Baek). [13]
 2. Aflați cum diferă limba coreeană de alte limbi.
  2
  Aflați cum diferă limba coreeană de alte limbi. Coreeană ar putea arăta chineză sau japoneză la ochiul neinstruit, dar de fapt este foarte diferit și, din fericire pentru tine - mai ușor. Caracterele coreene Hangul combină numai 24 de litere și câteva variații simple. Acest lucru nu este valabil pentru alte limbi asiatice, care pot necesita învățarea mai mult de o mie de desene. [14] În scriptul coreean Hangul, fiecare caracter reprezintă o silabă. Și fiecare silabă din coreeană începe cu o consoană. În unele privințe, învățarea limbii engleze este mai dificilă, deoarece cuvinte precum "citi" sunt pronunțate complet diferit în funcție de context. Nu este adevărat în coreeană!