Cum să cureți un piercing de corp

Acest eduCum vă va arăta cum să curățați un piercing al corpului, care va contribui la promovarea vindecării și la prevenirea infecțiilor.

Paşi

 1. Evitați atingerea pe sau în jurul unui piercing timp de cel puțin 24 de ore după ce ați primit-o.
  1
  Evitați atingerea pe sau în jurul unui piercing timp de cel puțin 24 de ore după ce ați primit-o. Chiar și după terminarea celor 24 de ore, trebuie să vă spălați mereu mâinile înainte de atingerea piercingului. Substanțele străine precum murdăria și uleiul de mână pot agrava procesul de vindecare și, în cele din urmă, pot duce la infecții. De fapt, ar trebui să evitați atingerea piercing-ului în orice moment, cu excepția curățării.
 2. Cunoașteți semnele de vindecare normală.
  2
  Cunoașteți semnele de vindecare normală. Deși este bine să fiți foarte precauți, știind că semnele de vindecare normală vă vor ajuta să vă ușurați mintea cu privire la infecție și vă veți împiedica să vă curățați prea mult noul dvs. piercing. Iată câteva simptome care fac parte din procesul normal de vindecare: Sângerări, umflături, sensibilitate și vânătăi. Cantități mici de sângerare și umflături localizate sunt așteptate imediat după ce veți obține un nou piercing. Acestea pot duce adesea la sensibilitate și vânătăi. În timp ce aceste patru lucruri sunt normale în mod moderat, sunați-vă în cazul în care acestea sunt excesive sau dacă sângerările și vânătăile continuă mai mult de o săptămână după ce ați obținut noul dvs. piercing (Aveți grijă ca piercing-urile genitale să sângereze liber în primele zile). Mâncărime și decolorare. Mâncarea este frecventă în orice proces de vindecare, în parte datorită creșterii noi a pielii. Decolorarea poate fi adesea cauzată de un lichid galben alb-negru, secretat de piercing. Aceasta se numește limfa și nu este nimic de îngrijorat. Cu toate acestea, dacă începeți să observați puroi în jurul piercing ar trebui să vă numiți piercer imediat.
 3. Alegeți rutina dvs. de asistență ulterioară aprobată.
  3
  Alegeți rutina dvs. de asistență ulterioară aprobată. Majoritatea piercerilor profesionale recomandă o absorbție de sare de mare o dată sau de două ori pe zi timp de câteva săptămâni după piercing. Dacă găsiți că metoda pe care o utilizați începe să irită pielea din jurul piercing-ului, întrebați-i pe cel care perforează despre alte metode. Înmuierea salinei va fi mai ușoară cu unele piercinguri decât cu altele. Pentru lobi, dați pur și simplu piercing-ul într-o ceașcă de apă sărată caldă. Pentru piercing-ul cu burtă, răsuciți rapid o mică ceașcă de soluție salină cu capul în jos peste piercing pentru a crea un vid pentru a intra în piept. Pentru cele mai multe piercing-uri, este eficient să saturați tifon curat sau prosoape de hârtie cu soluția și apoi aplicați piercing-ul. Asigurați-vă că soluția ajunge tot în interiorul piercing-ului, nu doar în jurul acestuia. Deși nu doriți să rotiți bijuteriile, doriți să vă apropiați destul de mult de bijuterii pentru a vă asigura că soluția salină ajunge tot drumul în gaură. În caz contrar, riscați infecția în interiorul piercing-ului. Utilizați o cutie sub presiune de soluție salină. Acesta poate fi utilizat în loc de sau în plus față de înmuierea salinei; întrebați-vă piercerul pentru beneficiile fiecăruia. Blairex este cea mai comună soluție salină sub presiune și poate fi achiziționată de la orice magazin de droguri, cum ar fi Walgreens sau Rite Aid. Unii oameni aleg să spele piercing-ul cu apă caldă și un săpun blând, de asemenea. Dacă decideți să faceți acest lucru, săpun nu mai mult de una până la două ori pe zi. Cea mai bună metodă de a folosi săpunul pentru a vă curăța piercing-ul este în duș: utilizați o pensulă de dimensiuni mici de săpun ușoară și curățați cu grijă piercingul. Clătiți săpunul după 15 până la 30 de secunde. Evitați tehnicile și produsele dăunătoare. Există câteva tehnici de curățare care ar trebui evitate, chiar dacă ele ar părea o idee bună pentru dumneavoastră. Supra-curățare. Credeți sau nu, puteți să vă curățați prea mult piercingul. Limitați rutina de curățare de două ori pe zi pentru a evita iritarea și uscăciunea. Săpunuri dure și produse anti-bacteriene. Dial, Betadine, Hibiclens și peroxidul de hidrogen vă pot deteriora celulele vindecătoare și uscați piercing-ul, încurajând acumularea de cruste. Alcoolul de albit ar trebui evitat din același motiv. Unguentele. Vindecarea unguentelor restricționează fluxul de aer necesar și va întârzia procesul de vindecare al piercingului.
 4. Scapă de cruste.
  4
  Scapă de cruste. Un fluid limpede (limfatic) va ieși din piercing ca parte a procesului de vindecare. Fără curățarea zilnică, acest lichid va crusta în jurul piercingului, creând tensiuni inutile. Asigurați-vă că le curățați cu grijă periodic prin înmuierea unui prosop sau a Q-Tip în soluția salină și frecați ușor zona. Nu forțați niciodată crucișurile. Dacă utilizați un buzunar tip Q sau bumbac, asigurați-vă că este complet saturat și că nu există fibre pierdute pentru a vă prinde în piercing. Dacă obțineți fibre în piercing, scoateți-le imediat pentru a evita iritarea. Evitați utilizarea bilelor de bumbac. Nu îndepărtați niciodată crustele cu degetele - atingerea inutilă poate duce la infecții.
 5. Duș pentru a vă ajuta să vă curățați piercingul.
  5
  Duș pentru a vă ajuta să vă curățați piercingul. De asemenea, dușul poate ajuta - fluxul direct de apă poate ajuta la slăbirea crusteelor ​​/ îndepărtarea murdăriei. Fiți atent cu zona înconjurătoare și discutați cu vărul despre ce fel de săpun și șampon să utilizați la duș. Evitați să luați băi în primele câteva săptămâni de la obținerea piercingului. Baile și căzile de baie au tendința să găzduiască bacterii care pot fi prinse în piercing și pot provoca infecții. Dacă trebuie să faceți o baie, curățați bine cada înainte de a intra. Clătiți-vă și curățați-vă piercing-ul când ieșiți.
 6. Reducerea traumei în zonă.
  6
  Reducerea traumei în zonă. Nu atingeți niciodată și nu vă jucați cu piercingul în afara curățării. Evitați frecarea / jocul dur, contactul oral și contactul cu fluidele corporale ale altor persoane. Dacă pierdeți un corp, purtați îmbrăcăminte deasupra acestuia până când se vindecă. În cazul în care pe urechi, purta părul într-un mod care nu va fi prins pe piercing.
 7. Păstrați departe de corpurile murdare de apă.
  7
  Păstrați departe de corpurile murdare de apă. Lacurile, piscinele, căzile cu apă caldă și alte corpuri de apă dăunătoare ar trebui să fie evitate până când piercing-ul este vindecat. Ca și cada de baie, aceste bacterii din porturi pot încuraja infecțiile în piercing. Dacă trebuie să înotați, găsiți un bandaj impermeabil, cum ar fi etanșările Nexcare Clean.
 8. Fii răbdător.
  8
  Fii răbdător. Amintiți-vă că piercing-ul se vindecă din exterior. Prin urmare, un piercing poate părea vindecat înainte de a fi. Îndepărtarea sau schimbarea bijuteriilor poate provoca ruperea în interiorul piercing-ului, forțându-vă să reporniți procesul de vindecare. Nu forțați niciodată bijuteriile. Dacă nu reușiți să curățați în fiecare zi, secrețiile de miros pot apărea în interiorul piercingului, ceea ce face greu să mutați bijuteriile. În loc să-l forțați, ceea ce poate provoca ruperea interioară a pielii vindecate, continuați să curățați până când puteți îndepărta ușor piercing-ul.
 9. Așteptați un pat curat.
  9
  Așteptați un pat curat. Fiți atenți la schimbarea foilor și a obiectelor de pernă. Purtați întotdeauna o îmbrăcăminte curată și respirabilă atunci când dormiți. Permiterea fluxului de aer va ajuta la aducerea oxigenului la piercing, ajutând astfel rana să se vindece sănătoasă și rapidă.
 10. Fii sănătos.
  10
  Fii sănătos. Ca și în cazul oricărei răni, procesul de vindecare se va întâmpla mai repede dacă corpul dumneavoastră nu lucrează pentru a lupta împotriva altor probleme sau infecții. Astfel, păstrarea dumneavoastră și a corpului dumneavoastră fericit și sănătos va ajuta la menținerea piercing-ului fericit și sănătos. Exercițiu. Cu câteva excepții, exercițiile fizice sunt perfecte în timpul procesului de vindecare. Asigurați-vă că ați curățat orice sudoare care s-ar putea acumula în piercing și ascultați corpul. Evitați consumul excesiv de droguri recreaționale. Aceasta include nicotina, alcoolul și cafeina. Evitați stresul. Prea mult stres în viața ta va provoca, de asemenea, stres pe corpul tău, încetinind procesul de vindecare.
 11. Fiți în căutarea semnelor de infecție.
  11
  Fiți în căutarea semnelor de infecție. Asteptati-va piercing-ul vindecat sa arate sanatos si fericit in fiecare zi, daca nu a fost lovit, tras sau a avut un accident. Dacă suferiți de durere, umflare sau descărcare de gestiune, este important să vă contactați piercerul sau să fiți în pericol sau să vă pierdeți piercing-ul sau să vă provocați deteriorarea corpului.