Cum să curățați un fier

Un fier murdar poate provoca o mulțime de probleme, mai ales dacă aveți o mare încărcătură de rufe care să vă îngrijească. În timp, apa poate lăsa în urmă depozitele de minerale. Dacă utilizați un spray pe amidon sau alt produs, acest lucru poate lăsa bucată în spatele pe placa de fier. Din fericire, totuși, călcările sunt relativ ușor de curățat, mai ales dacă o faceți în mod regulat.

Cap 1
Curățarea cu bicarbonat de sodiu

 1. Faceți o pastă.
  1
  Faceți o pastă. Se amestecă împreună o pastă de 1 lingură de apă și 2 linguri de drojdie de copt. Pasta ar trebui să fie puțin curgătoare, dar suficient de groasă pentru a se putea lipi de placa fierului dvs. [1] Utilizați apă filtrată sau distilată, dacă puteți.
 2. Răspândiți pasta pe plăcuța fierului.
  2
  Răspândiți pasta pe plăcuța fierului. Puteți aplica pasta direct pe plăcuță. Dacă fierul tău este murdar doar într-un singur loc, nu trebuie să răspândi amestecul peste tot. Dacă faceți doar o curățare generală, este de asemenea bine să se răspândească pasta pe întreaga placă. [2]
  Puteți utiliza degetele pentru a aplica pasta sau puteți utiliza o spatulă. Puteți lăsa această pastă să stea pe fier pentru câteva minute dacă există o mulțime de acumulare pe fier.
 3. Scoateți o cârpă curată umedă.
  3
  Scoateți o cârpă curată umedă. Veți folosi acest lucru pentru a elimina pasta, deci asigurați-vă că este curată. Scoateți cârpa umedă. Scoateți orice exces de apă și apoi ștergeți pasta pe care ați întins-o pe fier.
  Împrăștiați generos pasta, mai ales dacă fierul dvs. este foarte murdar.
 4. Utilizați un tampon de bumbac pentru a curăța găurile de aburi.
  4
  Utilizați un tampon de bumbac pentru a curăța găurile de aburi. Îndepărtați tamponul de bumbac (tipul pe care oamenii îl folosesc pentru a-și curăța urechile) în apă distilată proaspătă. Curățați fiecare dintre găurile de aburi folosind tamponul de bumbac. [3]
  Este posibil să fie nevoie să utilizați mai mult de un tampon de bumbac dacă există o mulțime de gunk care iese din găuri. Utilizați un nou tampon de bumbac dacă există multă îngrămădire blocată pe tampon.
 5. Umpleți rezervorul.
  5
  Umpleți rezervorul. Dacă există vase vechi rămase în fier, asigurați-vă că ați golit-o mai întâi. Puteți face acest lucru prin deschiderea trapei în rezervor și întoarcerea cu susul în jos. După ce este gol, utilizați apă distilată sau filtrată și umpleți rezervorul cu aproximativ 1/3 din cale.
  De asemenea, puteți umple rezervorul cu un amestec de 3/4 cană de apă și oțet alb de 1/4 cești pentru o soluție mai puternică de curățare. Cu toate acestea, ar trebui să citiți manualul de utilizare al fierului pentru a vă asigura că va tolera oțet.
 6. Porniți fierul.
  6
  Porniți fierul. Rotiți fierul de călcat în cea mai mare setare și asigurați-vă că setarea de abur este activată. În acest pas, aburul și căldura vor curăța gunoiul și depozitele de minerale prinse adânc în găurile de aburi.
  Aveți grijă când lucrați cu fierul fierbinte. Nu se arde de aburul care va fi eliberat de fier.
 7. Fier o cârpă curată pentru câteva minute.
  7
  Fier o cârpă curată pentru câteva minute. Alegeți o cârpă curată pe care nu vă deranjează să vă murdăriți. Dacă în interiorul fierului există murdărie, este posibil să lase dungi maronii pe cârpă. Tot ce trebuie să faceți acum este călcarea cu pânză pentru a ajuta la curățarea fierului. Dacă aveți un buton manual de abur, apăsați frecvent butonul pentru a vă ajuta să eliberați și mai mult abur. [4]
  Un prosop de bucătărie probabil că va funcționa bine pentru asta.
 8. Opriți fierul și lăsați-l să se răcească.
  8
  Opriți fierul și lăsați-l să se răcească. Asigurați-vă că așezați fierul pe o suprafață protejată (de ex. O tejghea de bucătărie acoperită cu un prosop). Pe măsură ce fierul se răcește, un sediment mai vechi ar putea să iasă din fier. Dacă în rezervor există apă rămasă, asigurați-vă că ați îndepărtat-o.

Cap 2
Curățarea cu oțet și sare

 1. Se amestecă două părți oțet alb și o parte sare.
  1
  Se amestecă două părți oțet alb și o parte sare. Veți încălzi acest amestec pe sobă la foc mediu. Încălziți până când sarea este dizolvată, dar evitați să lăsați otetul să se fierbe. [5]
  Din păcate, mirosul va fi probabil puternic, dar va fi un bun curat pentru fier.
 2. Se lasă amestecul să se răcească.
  2
  Se lasă amestecul să se răcească. Lăsați o oțelul fierbinte să se răcească. Vrei să fie cald, dar nu fierbinte. Purtați mănuși de vase pentru a vă proteja mâinile de mirosul de oțet.
 3. Îndepărtați o cârpă curată în amestecul de oțet.
  3
  Îndepărtați o cârpă curată în amestecul de oțet. Veți folosi amestecul pentru a curăța placa fierului prin frecarea amestecului răcit pe fundul fierului. [6]
  Puteți folosi și o perie moale pentru a face acest lucru, cu excepția cazului în care aveți un fier acoperit cu teflon deoarece peria poate zgâria stratul. Evitați să folosiți o perie de sârmă deoarece acest lucru va ruina placa de fier. Aceasta este o modalitate excelentă de a scăpa de semnele de arsură pe fier.
 4. Clătiți fierul.
  4
  Clătiți fierul. După ce ați terminat curățarea, trebuie să îndepărtați resturile care ar putea să rămână din amestec. Puteți face acest lucru prin scufundarea unui cârpă curată într-o oțet alb și curățarea ușoară a plăcii de fier din nou.
  După aceea, puteți porni fierul și îl puteți rula pe o bucată de cârpă veche, dar curată. Acest lucru va ajuta la arderea oricarui reziduu care ar putea fi lăsat.

Cap 3
Alte modalități de a vă curăța fierul

 1. Înlăturați o foaie nouă de uscare pe platoul fierului.
  1
  Înlăturați o foaie nouă de uscare pe platoul fierului. Întoarceți fierul pe cea mai joasă setare. Luați o foaie proaspătă de uscător și frecați ușor placa fierului până când toată murdăria și bucățile au dispărut. [7] Când ați terminat, răsturnați căldura fierului și călcați o cârpă curată pentru a scăpa de orice reziduu lăsat în urmă de foaia de uscător.
 2. Umpleți rezervorul de fier.
  2
  Umpleți rezervorul de fier. Ar trebui să utilizați oțet alb și apă distilată sau filtrată, dacă este disponibilă pentru dumneavoastră. Rotiți fierul pe abur și călcați o bucată de țesătură de bumbac groasă timp de cinci minute. Scoateți soluția de oțet din rezervor și curățați talpa cu un prosop curat.
  Asigurați-vă că verificați manualul proprietarului pentru a vă asigura că fierul dvs. poate tolera oțet în rezervor.
 3. Utilizați pastă de dinți pentru curățarea tălpii.
  3
  Utilizați pastă de dinți pentru curățarea tălpii. Rulați un pic de pastă de dinți direct pe o talpă rece, fiind sigur de a lovi zonele de probleme. Se taie pasta de dinți cu o cârpă curată, apoi se pune fierul pe abur și se absoarbe o cârpă timp de cinci minute. [8]
 4. Curățați un fier lipicioasă cu ziar.
  4
  Curățați un fier lipicioasă cu ziar. Dacă este ceva lipicios pe partea inferioară a fierului dvs., răsturnați căldura pe fier și scoateți aburul. Rulați fierul fierbinte peste o bucată de ziar până când este curat. [9] Dacă este încă lipicioasă după aceea, puteți zgâria puțin zilnic pe ziar și repetați procesul. Acest lucru ar trebui să aibă grijă de orice substanțe lipicioase.