Cum să gătești friptura de ton

Tonul este un pește versatil și există zeci de moduri de pregătire și servire a acestuia. Fripturile de ton sunt în special tăieturi groase, astfel încât acestea pot dura mai mult pentru a găti. Acestea sunt, de obicei, marinate înainte de gătire, dar, de asemenea, puteți doar să arunci cu ulei în schimb. Acest eduCum vă va arăta cum să gătiți friptura de ton în următoarele moduri: gratare, panare, coacere și coacere.

Cap 1
Marinare

 1. Se amestecă ingredientele de marinată.
  1
  Se amestecă ingredientele de marinată. Împingeți împreună uleiul de măsline, sosul de soia, zahărul brun și pulberea de usturoi într-un castron mic. Transferați-vă într-o pungă de plastic mare sigilată. Pasul de marinare este numai opțional. Puteți săriți cu totul marinada și purtați pur și simplu fripturile de ton cu ulei de măsline, suc de lămâie și ierburi proaspete înainte de al găti. Marinadele pătrund mai mult în ton, însă, creând un fel de mâncare mai aromă. Experimentați cu marinarea dorită. Puteți folosi marinatele comerciale și de casă, atâta timp cât combinați atât acid cât și ulei. Aromele inspirat din Asia sunt folosite în special cu fripturi de ton.
 2. Curățați și uscați peștii.
  2
  Curățați și uscați peștii. Clătiți fripturile de ton sub apă răcoroasă, curgătoare și spălați cu prosoape de hârtie curățate. Clătirea peștelui elimină orice reziduu lipicios sau lipicios de pe suprafață.
 3. Marinarea tonului timp de cel puțin 15 minute.
  3
  Marinarea tonului timp de cel puțin 15 minute. Adăugați fripturile de ton la punga de marinată și sigiliu. Dați sacului un shake bun pentru a acoperi toate laturile tonului. Asigurați-vă că în interiorul sacului există un aer cât mai mic, pe măsură ce tonul se marină. Păstrați tonul și marinata în frigider. Fripturile de ton se pot marina oriunde de la 15 minute la patru ore.

Cap 2
Grill-ul

 1. Pregătiți grătarul.
  1
  Pregătiți grătarul. Stropiți rackul de grătar cu spray-ul de gătit fără gât. Puteți, de asemenea, ușor ulei de rahat cu ulei de măsline sau ulei vegetal. Pur și simplu aveți nevoie de un strat de grăsime pentru a preveni lipirea fripturilor de ton.
 2. Preîncălziți grătarul.
  2
  Preîncălziți grătarul. Grila trebuie să fie configurată pentru căldură medie. Dacă utilizați un grătar de cărbune, împrăștiați în mod uniform mai multe straturi de cărbune peste fundul grătarului. Nu aveți nevoie de o grămadă mare, dar aveți nevoie de mai mult de un singur strat de cărbune. Lăsați cărbunii și lăsați-i să ardă până când se formează un strat fin de cenușă. Preîncălziți grătarul la nivel mediu. După câteva minute treceți, reduceți căldura până la mediu.
 3. Grăbiți fripturile de ton.
  3
  Grăbiți fripturile de ton. Fripturile de ton trebuie să gătească, de obicei, timp de aproximativ patru până la șase minute pe o grosime de 1,27 cm. Întoarceți-o o dată în mijlocul procesului de gătire, pentru a promova chiar și gătitul. Lăsați gratarul neacoperit dacă se utilizează cărbune, dar acoperiți-l dacă utilizați gaz. Tonul este terminat odată ce îl puteți lustrui cu o furculiță, dar în general este lăsat roz în centru. Gatiti mai mult daca doriti o friptura de ton mai bine facuta fara nici un roz in centru. Îndepărtați cu marinada rămasă când transformați fripturile de ton pe jumătate prin gătitul lor. [1] Nu folosiți însă marinada după acest punct, deoarece nu este posibil să fie expusă la căldura grătarului suficient de lungă pentru ca bacteria să fi fost gătită din ea.
 4. Serviți la temperatura dorită.
  4
  Serviți la temperatura dorită. Fripturile de ton pot fi servite cald, cald sau la temperatura camerei.

Cap 3
Pan-frigere

 1. Încălziți uleiul într-o tigaie mare.
  1
  Încălziți uleiul într-o tigaie mare. Se adaugă 2 linguri de ulei de măsline (30 ml) la tigaie și se încălzește la căldură la temperatură medie timp de câteva minute. Asigurați-vă că uleiul este foarte fierbinte. Puneți o picătură sau două de apă în tigaie. În cazul în care sizzles și se evaporă imediat, tigaia este gata. Fiți atenți deoarece acest lucru poate provoca o flacără în sus. De asemenea, puteți utiliza ulei vegetal sau alte tipuri de ulei de gătit.
 2. Luați fripturile de ton.
  2
  Luați fripturile de ton. Adăugați peștele la uleiul fierbinte din tigaie și gătiți timp de 6 până la 9 minute. Fripturile ar trebui să înceapă să sizzle imediat ce le adăugați. Dacă nu, scoateți-le din tigaie și lăsați uleiul să continue să se încălzească. Aveți nevoie de ulei pentru a fi suficient de fierbinte pentru a călca tonul, prindeți umiditatea din interior. Întoarceți fripturile de ton peste o singură dată, după trecerea a 3-5 minute, astfel încât ambele părți să fie lăcuite uniform. Nu acoperiți tigaia. Peștele este considerat făcut după ce puteți începe să-l lustruiți cu o furculiță, dar unele roz sunt în general lăsate în centru. Dacă acest lucru nu vă atrage atenția, puteți continua să gătiți tonul până când atinge nivelul dorit de imparțialitate.
 3. Serviți fripturile la temperatura preferată.
  3
  Serviți fripturile la temperatura preferată. Le puteți servi imediat după ce le scoateți din căldură sau le puteți lăsa să se răcească la temperatura camerei.

Cap 4
Fierbere

 1. Preîncălziți carnea de pui.
  1
  Preîncălziți carnea de pui. Pregătiți o tavă de pui de carne prin acoperirea ușoară a rack-ului interior cu spray-ul de gătit cu nonstick. Permiteți preîncălzirii broilerului să se preîncălzească timp de 5 până la 10 minute. Dacă broilerul dvs. are setări separate "înalte" și "scăzute", preîncălziți broilerul la înălțime. Îmbrăcarea rackului de pană de broiler cu spray-ul de gătit este doar opțională, dar este o idee bună deoarece spray-ul va împiedica tonul să se lipi prea mult de rafturi.
 2. Transferați fripturile de ton pe tava de carne.
  2
  Transferați fripturile de ton pe tava de carne. Poziționați fripturile de ton într-un singur strat, distanțate uniform.
 3. Se taie tonul timp de 3 minute pe fiecare parte.
  3
  Se taie tonul timp de 3 minute pe fiecare parte. [2] După 3 minute, răsturnați fripturile de ton pe cealaltă parte și reveniți la broiler pentru încă 3 minute sau până când se termină. Așezați tigaia de broiler pe raftul superior al cuptorului, la aproximativ 4 cm (10 cm) distanță de elementul de încălzire superior. Fripturile de ton sunt considerate în general făcute odată ce peștele poate fi lustruit cu o furculiță, dar mijlocul este de multe ori lăsat roz. Puteți lăsa tonul pentru încă 1 sau 2 minute dacă vă simțiți inconfortabil consumându-l cu un centru roz.
 4. Serviți fripturile de ton atunci când ați terminat.
  4
  Serviți fripturile de ton atunci când ați terminat. Lăsați-le să se răcească ușor timp de câteva minute înainte de servire sau lăsați-le să se răcească mai mult până când scad la temperatura camerei.

Cap 5
Coacere

 1. Preîncălziți cuptorul la 450 ° F (232 ° C).
  1
  Preîncălziți cuptorul la 450 ° F (232 ° C). Pregătiți o foaie de coacere acoperind-o cu un spray de gătit cu nonstick. De asemenea, puteți opta să acoperiți foaia de copt cu folie de aluminiu sau hârtie de pergament.
 2. Transferați fripturile de ton pe foaia de coacere pregătită.
  2
  Transferați fripturile de ton pe foaia de coacere pregătită. Poziționați tonul astfel încât fripturile să fie distanțate uniform pe un singur strat.
 3. Coaceți până când ați terminat.
  3
  Coaceți până când ați terminat. Friptele de ton trebuie să se coace timp de aproximativ 4 până la 6 minute pe grosime de 1,27 cm. Peștele este considerat făcut după ce puteți începe să-l lustruiți cu o furculiță. În general, este servit cu un roz în centru, dar dacă doriți, puteți continua gătitul pentru câteva minute suplimentare sau până când rozul dispare complet. Nu trebuie să întoarceți deloc tonul pe măsură ce se coace.
 4. Serviți cald sau la temperatura camerei.
  4
  Serviți cald sau la temperatura camerei. Friptele de ton pot fi servite fie proaspete din cuptor, fie ușor răcite.