Cum să a curăța un televizor cu ecran plat

Televizoarele cu plasmă și LCD cu ecran plat necesită mai multă grijă decât ecranele TV din sticlă. Acest eduCum oferă trei metode pentru curățarea unui televizor cu ecran plat: cu o cârpă din microfibră, cu o soluție de oțet și cu tehnici de eliminare a zgârieturilor.

Cap 1
Curățarea cu o pânză din microfibră

 1. Opriți televizorul.
  1
  Opriți televizorul. Nu doriți să interferați cu nici un pixel în timp ce aceștia încă ard și oprirea televizorului vă va permite să vedeți mai bine murdăria, praful și murdăria, deoarece lucrați cu o suprafață întunecată.
 2. Găsiți o cârpă din microfibră.
  2
  Găsiți o cârpă din microfibră. Aceste cârpe moi și uscate sunt aceleași tipuri de pânză pe care le-ați folosi pentru a curăța ochelarii. Sunt perfecte pentru ecrane LCD pentru că nu părăsesc scamele.
 3. Ștergeți ecranul.
  3
  Ștergeți ecranul. Utilizați cârpa din microfibră pentru a șterge ușor murdăria sau murdăria care este vizibilă. Nu apăsați prea tare pe ecran dacă mizeria sau murdăria nu se sting imediat. Mergeți la următoarea metodă de mai jos. Nu utilizați prosoape de hârtie, hârtie igienică sau cămăși vechi ca o pânză de curățat. Aceste materiale sunt mai abrazive decât cârpa din microfibră și pot zgâria ecranul și lasă resturile de scame.
 4. Examinați ecranul.
  4
  Examinați ecranul. Dacă acum pare curat, ar putea să nu fie nevoie să-l spălați. Dacă observați stropi de lichid uscat, construiți praf sau alte bucăți, treceți la metoda de mai jos pentru a oferi ecranului dvs. ecran o strălucire suplimentară.
 5. Curățați cadrul ecranului.
  5
  Curățați cadrul ecranului. Rama din plastic dur este mai puțin sensibilă decât ecranul însuși. Utilizați o cârpă din microfibră sau un detergent pentru ao șterge.

Cap 2
Spălați cu o soluție de oțet și apă

 1. Oprește televizorul.
  1
  Oprește televizorul. Din nou, nu doriți să interferați cu nici un pixel și doriți să vedeți imperfecțiunile.
 2. Faceți o soluție de oțet și o parte de părți egale.
  2
  Faceți o soluție de oțet și o parte de părți egale. Oțetul este un detergent natural, făcându-l o opțiune mai sigură și mai puțin scumpă decât alte produse de curățat.
 3. Îndepărtați o cârpă din microfibră în soluția de oțet și ștergeți ușor ecranul.
  3
  Îndepărtați o cârpă din microfibră în soluția de oțet și ștergeți ușor ecranul. Dacă este necesar, aplicați presiuni ușoare și pete frecați care necesită o curățare suplimentară într-o mișcare circulară. Nu dați sau nu pulverizați soluția de oțet direct pe ecranul televizorului. S-ar putea să se deterioreze permanent ecranul. Dacă preferați să cumpărați o soluție de curățare a ecranului LCD, acestea sunt disponibile pentru cumpărare la magazinele de calculatoare. Nu utilizați soluții de curățare care conțin amoniac, alcool etilic, acetonă sau clorură de etil. Aceste substanțe chimice pot deteriora ecranul curățând puțin prea mult.
 4. Utilizați o a doua cârpă din microfibră pentru a șterge ecranul.
  4
  Utilizați o a doua cârpă din microfibră pentru a șterge ecranul. Permiterea lichidului să se usuce pe ecran ar putea lăsa urme.
 5. Spălați cadrul ecranului.
  5
  Spălați cadrul ecranului. În cazul în care cadrul din plastic dur necesită mai mult decât praf, împingeți un prosop de hârtie în soluția de oțet și curățați-l. Utilizați un prosop secund pentru ao șterge.

Cap 3
Eliminarea zgârieturilor de pe televizoarele cu ecran plat

 1. Verificați garanția.
  1
  Verificați garanția. Dacă aveți o zgârietură mare care este acoperită de garanția dvs., cea mai bună opțiune ar putea fi schimbarea televizorului pentru una nouă. Continuarea încercării de a repara singur zgârierea poate provoca daune suplimentare care nu sunt acoperite de garanție.
 2. Utilizați un kit de reparare a zgârieturilor.
  2
  Utilizați un kit de reparare a zgârieturilor. Aceasta este metoda cea mai sigură pentru a elimina o zgârietură de pe ecran. Seturile de reparare sunt disponibile pentru cumpărare în cazul în care televizoarele sunt vândute.
 3. Utilizați jeleu de petrol.
  3
  Utilizați jeleu de petrol. Îmbrăcați o minge de bumbac în jeleu de petrol și dați-o peste zgârieturi.
 4. Utilizați lac.
  4
  Utilizați lac. Cumpărați lac transparent și pulverizați o cantitate mică direct peste zgârieturi. Lăsați-l să se usuce.