Cum să conectează două computere împreună cu un cablu ethernet

Dacă nu aveți acces la o rețea și trebuie să transferați fișiere sau să stabiliți o conexiune între două computere, puteți conecta computerele la un altul utilizând un cablu Ethernet încrucișat. După conectarea computerelor împreună cu un cablu Ethernet, vi se va solicita să modificați setările de rețea de pe unul dintre computere pentru a stabili conexiunea prin cablu. Apoi, veți avea capacitatea de a transfera sau partaja fișiere și de a juca jocuri de rețea între cele două computere. Continuați să citiți acest articol pentru a afla despre procedura de conectare a computerelor dvs. împreună cu Ethernet fie pe un sistem de operare Windows 7, Windows Vista sau Macintosh (OS).

Cap 1
Windows 7 și windows vista

 1. Verificați dacă aveți un cablu Ethernet încrucișat.
  1
  Verificați dacă aveți un cablu Ethernet încrucișat. Pentru conectarea calculatoarelor cu sistemul de operare Windows este necesar un cablu Ethernet crossover; în timp ce un cablu Ethernet standard va stabili o conexiune între un calculator și un router. Examinați tiparele culorilor firului la fiecare capăt al cablului Ethernet pentru a determina dacă culorile se potrivesc sau nu. Un cablu Ethernet încrucișat va avea modele de culoare care nu se potrivesc; în timp ce pe cablurile standard, modelele de culori se vor potrivi unul peste altul în mod identic la fiecare capăt. WH.shared.addScrollLoadItem ( 'img_e99659510f')
 2. Conectați fiecare capăt al cablului Ethernet într-un port de rețea Ethernet de pe fiecare computer pentru a conecta computerele împreună cu cablul.
  2
  Conectați fiecare capăt al cablului Ethernet într-un port de rețea Ethernet de pe fiecare computer pentru a conecta computerele împreună cu cablul.
 3. Mergeți la oricare dintre computerele dvs. și faceți clic pe meniul "Start".
  3
  Mergeți la oricare dintre computerele dvs. și faceți clic pe meniul "Start". Meniul "Start" seamănă deseori cu sigla Microsoft Windows pe calculatoarele care rulează Windows 7.
 4. Selectați "Panou de control", apoi tastați "rețea" în caseta de căutare care vă este furnizată în Panoul de control.
  4
  Selectați "Panou de control", apoi tastați "rețea" în caseta de căutare care vă este furnizată în Panoul de control.
 5. Selectați "Centrul de rețea și distribuire" din opțiunile afișate în fereastră.
  5
  Selectați "Centrul de rețea și distribuire" din opțiunile afișate în fereastră.
 6. Selectați și deschideți pictograma "Rețea neidentificată" din harta rețelei din partea de sus a ferestrei Network and Sharing Center.
  6
  Selectați și deschideți pictograma "Rețea neidentificată" din harta rețelei din partea de sus a ferestrei Network and Sharing Center. Această pictogramă poate fi afișată ca "Mai multe rețele" dacă aveți mai multe rețele.
  În Windows 8, faceți clic pe schimbarea setărilor de partajare avansate (în lista din stânga).
 7. Faceți clic pe mesajul care vă solicită să modificați setările de detectare a rețelei și partajarea fișierelor, apoi faceți clic pe opțiunea care citește "Porniți descoperirea de rețea și partajarea de fișiere.
  7
  Faceți clic pe mesajul care vă solicită să modificați setările de detectare a rețelei și partajarea fișierelor, apoi faceți clic pe opțiunea care citește "Porniți descoperirea de rețea și partajarea de fișiere. "
 8. Introduceți parola de administrator pentru computer dacă vi se solicită acest lucru, apoi apăsați pe tasta "Enter".
  8
  Introduceți parola de administrator pentru computer dacă vi se solicită acest lucru, apoi apăsați pe tasta "Enter". Ambele computere vor fi acum vizibile în fereastra Network and Sharing Center și veți avea posibilitatea de a partaja fișiere și alte resurse.

Cap 2
Macintosh (mac) os x

 1. Conectați fiecare capăt al unui cablu Ethernet standard în porturile Ethernet de pe ambele computere.
  1
  Conectați fiecare capăt al unui cablu Ethernet standard în porturile Ethernet de pe ambele computere. Dacă unul sau ambii computere Mac nu au porturi Ethernet, este posibil să vi se solicite să utilizați magistrala serial universală (USB) la adaptoarele Ethernet.
 2. Mergeți la unul dintre computere, apoi deschideți meniul "Apple".
  2
  Mergeți la unul dintre computere, apoi deschideți meniul "Apple".
 3. Selectați "Preferințe sistem" din opțiunile furnizate, apoi selectați "Partajare".
  3
  Selectați "Preferințe sistem" din opțiunile furnizate, apoi selectați "Partajare". "
 4. Luați notă de numele computerului din meniul "Partajare".
  4
  Luați notă de numele computerului din meniul "Partajare".
 5. Mergeți la celălalt computer și navigați la "Finder".
  5
  Mergeți la celălalt computer și navigați la "Finder". "" Finder "este o pictogramă în formă de pătrat situată în docul Mac-ului tău și seamănă cu o pereche de fețe.
 6. Selectați "Du-te", apoi faceți clic pe "Conectați-vă la server" din Finder.
  6
  Selectați "Du-te", apoi faceți clic pe "Conectați-vă la server" din Finder.
 7. Faceți clic pe butonul numit "Răsfoiți", apoi faceți dublu clic pe numele celuilalt computer care se afișează în fereastră.
  7
  Faceți clic pe butonul numit "Răsfoiți", apoi faceți dublu clic pe numele celuilalt computer care se afișează în fereastră.
 8. Introduceți parola de administrator pentru celălalt computer, dacă vi se solicită acest lucru.
  8
  Introduceți parola de administrator pentru celălalt computer, dacă vi se solicită acest lucru. O conexiune va fi apoi stabilită între cele două computere și veți avea acum posibilitatea de a transfera și partaja fișiere.