Cum să curățați cuptorul

După câteva luni de prăjire și coacere, un cuptor tinde să devină destul de murdar. Grasimile construite și alimentele carburate se acumulează și se transformă în carbon, provocând un miros puternic de ardere la gătit. Permițându-vă cuptorul să rămână acoperit cu carbon, vă poate afecta mâncarea și poate chiar deveni un pericol de incendiu. Citiți mai departe pentru instrucțiuni privind curățarea cuptorului, indiferent dacă are sau nu o caracteristică de auto-curățare.

Cap 1
Paşi

 1. Determinați ce tip de cuptor aveți.
  1
  Determinați ce tip de cuptor aveți. Există câteva tipuri standard de cuptoare și fiecare dintre acestea necesită metode de curățare puțin diferite. Cuptoarele cu auto-curățare au o caracteristică care vă permite să încălziți cuptorul la o temperatură atât de ridicată încât hrana și grăsimea construită se transformă în cenușă. Cuptoarele texturate sau cuptoarele de curățare continuă au un strat de porțelan care este proiectat pentru a arde alimentele vărsate în timp ce utilizați cuptorul pentru a coace. Cuptoarele regulate fără aceste caracteristici de curățare trebuie curățate în mod regulat cu mâna.
 2. Pregătiți-vă pentru a curăța cuptorul.
  2
  Pregătiți-vă pentru a curăța cuptorul. Alegeți un timp pentru a curăța cuptorul atunci când zona dvs. de bucătărie este cel puțin activă. Păstrați copiii și animalele de companie departe de bucătărie în timp ce cuptorul curăță, deoarece se încălzește la o temperatură foarte ridicată și tinde să dea un miros arzător. Deschideți ferestrele pentru a ventila bucătăria, astfel încât familia dvs. nu va inhala fumul.
 3. Scoateți rafturile pentru cuptor.
  3
  Scoateți rafturile pentru cuptor. Așezați-le într-o chiuvetă plină cu apă caldă, amestecată cu câteva picături de lichid de spălat vase, pentru a vă absorbi.
 4. Porniți modul de autocurățare al cuptorului.
  4
  Porniți modul de autocurățare al cuptorului. Aceasta ar trebui să blocheze ușa cuptorului și să încălzească cuptorul la temperaturi cuprinse între 800 și 900 grade Fahrenheit (427 și 482 grade Celsius). Asigurați-vă că ușa cuptorului este blocată înainte de a părăsi cuptorul pentru a curăța. Dacă blocajul nu funcționează, puneți banda de mascare sau alt fel de barieră pe ușa cuptorului, astfel încât familia dvs. să știe că nu trebuie să fie deschisă. Cuptorul se va curăța timp de 2 până la 6 ore, timp în care grăsimea și mâncarea arsă se vor transforma într-o cenușă cenușie. Lăsați cuptorul să se răcească cel puțin 2 ore după ciclul de curățare.
 5. Deschideți ușa cuptorului.
  5
  Deschideți ușa cuptorului. Scoateți cenușa cu o perie mică și un praf. Ștergeți cuptorul curat cu o cârpă umedă.
 6. Curățați ușa cuptorului.
  6
  Curățați ușa cuptorului. Îndepărtați interiorul ușii cuptorului cu o cârpă curată și cu un produs de curățat bucătărie. De asemenea, puteți utiliza o soluție de oțet și apă pentru a vă face treaba.
 7. Curățați rafturile cuptorului.
  7
  Curățați rafturile cuptorului. Îndepărtați rafturile cuptorului în apa cu săpun. Clătiți-le și uscați-le, apoi înlocuiți-le în cuptor.

Cap 2
Curățarea unui cuptor cu textură

 1. Scoateți rafturile pentru cuptor.
  1
  Scoateți rafturile pentru cuptor. Așezați-le într-o chiuvetă plină cu apă caldă, amestecată cu câteva picături de lichid de spălat vase, pentru a vă absorbi.
 2. Ștergeți pereții interiori ai cuptorului cu un burete umed.
  2
  Ștergeți pereții interiori ai cuptorului cu un burete umed. Deoarece cuptorul curăță în mod continuu, nu trebuie mai întâi să se încălzească. Asigurați-vă că cuptorul este rece când îl curățați. Evitați folosirea epuratoarelor abrazive sau a substanțelor chimice în cuptorul dvs. cu textură. Acestea pot deteriora porțelanul. Dacă este necesar, utilizați o soluție de oțet și apă pentru a șterge zidurile.
 3. Curățați rafturile cuptorului.
  3
  Curățați rafturile cuptorului. Îndepărtați rafturile cuptorului în apa cu săpun. Clătiți-le și uscați-le, apoi înlocuiți-le în cuptor.

Cap 3
Curățarea unui cuptor cu auto-curățare

 1. Scoateți rafturile pentru cuptor.
  1
  Scoateți rafturile pentru cuptor. Așezați-le într-o chiuvetă plină cu apă caldă, amestecată cu câteva picături de lichid de spălat vase, pentru a vă absorbi.
 2. Faceți o soluție de curățare.
  2
  Faceți o soluție de curățare. Încărcați o sticlă de pulverizare de 1 litru cu 4 linguri (56,7 g) de bicarbonat de sodiu și umpleți restul cu apă. Agitați sticla de pulverizare pentru a umezi și dizolva sifonul de copt.
 3. Stropiți cuptorul.
  3
  Stropiți cuptorul. Spray interiorul unui cuptor rece, concentrându-se pe zonele carbonizate și colorate, până când carbonul este complet saturat. Pentru cuptoare deosebit de murdare, creșteți raportul dintre praful de copt și apă, astfel încât să aveți mai multă pastă decât un lichid. Răspândiți pasta peste toate zonele căptușite.
 4. Permiteți soluției sau pastă să se înmoaie cel puțin o oră.
  4
  Permiteți soluției sau pastă să se înmoaie cel puțin o oră. După o oră, încercați zona pentru a vedea dacă partea carbonizată a fost slăbită. Dacă este încă tare ca o piatră, spargeți-o din nou cu soluție de bicarbonat de sodiu și lăsați-o să stea încă o oră. Dacă este destul de liberă pentru a șterge, treceți la pasul următor.
 5. Utilizați un răzuitor pentru a elimina carbonul slăbit.
  5
  Utilizați un răzuitor pentru a elimina carbonul slăbit. Tipul de răzuitoare pe care l-ați folosi pentru a tăia gheața și zăpada de pe parbriz funcționează bine. Păstrați răzuirea până când cea mai mare parte a carbonului este plecat. Purtați mănuși de cauciuc dacă nu doriți ca mâinile să iasă din funingine. Spray zona cu mai multă soluție de bicarbonat de sodiu în timp ce mergeți pentru a face procesul de slăbire mai ușor. Scoateți resturile pe care le-ați cioplit. Utilizați o perie mică și un praf.
 6. Îndepărtați din nou interiorul cuptorului cu soluția de copt.
  6
  Îndepărtați din nou interiorul cuptorului cu soluția de copt. Lăsați-l să se înmoaie încă o oră, apoi utilizați un scruber pentru a îndepărta carbonul rămas.
 7. Ștergeți încă o dată cuptorul cu o soluție de jumătate de oțet, jumătate de apă.
  7
  Ștergeți încă o dată cuptorul cu o soluție de jumătate de oțet, jumătate de apă. În acest moment, interiorul cuptorului trebuie să fie curat. În cazul în care rămășițele de carbon rămase, încercați următoarele metode alternative: Utilizați un filtru de curățare a cuptorului cu rezistență industrială. Acestea conțin substanțe chimice care pot fi dăunătoare pentru respirație, deci utilizați cu prudență. Acestea vă instruiesc de obicei să lăsați soluția să se înmoaie în secțiunile carbonizate și apoi să curățați cuptorul. Utilizați amoniac. Turnați-o pe zonele caked-on și lăsați-o să stea pentru treizeci de minute înainte de spălare cu un scruber și apoi șterge cu un burete umed.
 8. Curățați rafturile cuptorului.
  8
  Curățați rafturile cuptorului. Îndepărtați rafturile cuptorului în apa cu săpun. Clătiți-le și uscați-le, apoi înlocuiți-le în cuptor.

Cap 4
Îngrijindu-vă cuptorul în timpul curățării grele

 1. Prindeți scurgerile cu o foaie de copt.
  1
  Prindeți scurgerile cu o foaie de copt. Dacă gătiți ceva dezordonat, așezați o foaie de copt pe suportul de dedesubt pentru a prinde grăsime și vărsări de alimente.
 2. Curățați imediat scurgerile.
  2
  Curățați imediat scurgerile. Atunci când ceva se înfundă pe podeaua cuptorului, puteți începe procesul de curățare chiar și în timp ce mâncarea dvs. încă mai gătește. Presați sare peste zona afectată, apoi închideți ușa cuptorului și terminați gătitul. După ce scoateți mâncarea și opriți cuptorul, ștergeți imediat scurgerea cu un burete umed. Utilizați o soluție de jumătate de apă pentru o jumătate de oțet pentru mâncăruri mai dure.