Cum să vă curățați piercing-ul nasului

Este foarte important să vă păstrați perforarea nasului curată, altfel vindecarea ar putea fi amânată sau ați putea dezvolta o infecție. Din fericire, curățarea perforării nasului necesită foarte puțin timp și efort - deci nu există cu adevărat scuze! Consultați Pasul 1 de mai jos pentru a începe.

Cap 1
Curățarea nasului dvs. piercing

 1. Curățați-vă piercingul de două ori pe zi.
  1
  Curățați-vă piercingul de două ori pe zi. Piercingurile din nas ar trebui curățate de două ori pe zi - o dată dimineața și o dată seara - până când sunt complet vindecate. Curățarea piercing-ului prea puțin poate provoca murdărirea și infectarea acestuia, în timp ce curățarea excesivă poate duce la iritare și vindecare întârziată.
 2. Pregătiți o soluție de sare.
  2
  Pregătiți o soluție de sare. Cea mai simplă modalitate de a vă curăța piercing-ul pentru a utiliza o soluție de sare. Pentru a prepara o soluție de sare, amestecați 1/4 linguriță de sare de mare neiodată în 8 oz. (1 cană) de apă caldă. Alternativ, puteți cumpăra o soluție salină sterilă ambalată la chimiști.
 3. Spala-ti mainile.
  3
  Spala-ti mainile. Înainte de a vă atinge piercing-ul, este esențial să vă spălați bine mâinile cu săpun antibacterian. În caz contrar, bacteriile din mâinile tale ar putea intra în contact cu piercingul (care este, în esență, o rană deschisă) și provoacă o infecție.
 4. Se înmoaie o minge de bumbac în soluția de sare.
  4
  Se înmoaie o minge de bumbac în soluția de sare. Luați o bilă curată de bumbac și o înmuiați în soluția de sare. Apăsați ușor bilele de bumbac împotriva piercingului nasului și țineți-l acolo timp de 3 sau 4 minute. Aveți grijă atunci când îndepărtați bilele de bumbac în cazul în care acestea sunt prinse în inelul nas sau în bastonaș.
 5. Spălați zona cu o țesătură curată.
  5
  Spălați zona cu o țesătură curată. După curățare, așezați ușor zona din jurul perforării cu o burete curată de bumbac, un țesut sau un prosop de hârtie. Evitați să folosiți un prosop pentru a face acest lucru, deoarece prosoapele pot să prindă bacterii și să lovească inelul sau bolțul.
 6. Utilizați un vârf q pentru a elimina orice crusting.
  6
  Utilizați un vârf q pentru a elimina orice crusting. De asemenea, trebuie să curățați partea inferioară a piercingului pentru a elimina orice crusting, altfel ar putea să rupă pielea și să provoace infiltrarea piercingului. Puteți face acest lucru prin înmuierea unui lichid q-tip în soluția de sare și folosindu-l pentru a freca în jurul spatelui știftului sau inelului din interiorul nării. Nu frecați prea tare, deoarece puteți împinge ștetul din nas.
 7. Utilizați puțin ulei de lavandă pentru a promova vindecarea.
  7
  Utilizați puțin ulei de lavandă pentru a promova vindecarea. Ulei de lavandă lubrifiază piercing-ul, reducând sensibilitatea și promovând vindecarea. După curățare, aplicați un pic de ulei de lavandă la piercing folosind un vârf q. Răsuciți știftul sau rotiți inelul pentru a obține uleiul din interiorul piercingului, apoi ștergeți orice exces cu un țesut curat (altfel ar putea irita pielea). Uleiul de lavandă poate fi găsit la magazinele de sănătate, la supermarket sau la farmacie. Asigurați-vă că flaconul este etichetat ca "BP" sau "grad medical". [1]

Cap 2
Știind ce trebuie evitat

 1. Evitați utilizarea produselor dure antiseptice.
  1
  Evitați utilizarea produselor dure antiseptice. Produsele antiseptice dure, cum ar fi bactina, bacitracina, peroxidul de hidrogen, alcoolul sau arborele de ceai, nu ar trebui folosite pentru a curăța piercingurile nasului, deoarece acestea pot irita și / sau deteriora pielea și pot prelungi procesul de vindecare.
 2. Evitați utilizarea machiajului pentru a acoperi piercing-ul.
  2
  Evitați utilizarea machiajului pentru a acoperi piercing-ul. Nu permiteți machiajului să intre în contact cu piercingul, deoarece acesta poate să-l înfundă și să ducă la infectare. Acest lucru este valabil și pentru loțiunea pentru bronzare și pentru orice alte produse cosmetice [2].
 3. Nu scoateți inelul sau știfturile până când piercingul nu este complet vindecat.
  3
  Nu scoateți inelul sau știfturile până când piercingul nu este complet vindecat. Pericolele nasului se pot închide în câteva ore dacă se îndepărtează știftul sau inelul. Forțarea bolțului înapoi în piercing după ce a început să se închidă poate provoca durere, inflamație și infecție. Prin urmare, este important să evitați scoaterea știftului sau inelului de la piercing până când este complet vindecat, ceea ce poate dura 12 până la 24 de săptămâni.
 4. Evitați băile, căzile cu apă fierbinte și piscinele.
  4
  Evitați băile, căzile cu apă fierbinte și piscinele. Ar trebui să evitați să vă scufundați piercing-ul într-o piscină, în baie sau în apă cu tub fierbinte, deoarece acestea adesea conțin bacterii dăunătoare care ar putea duce la infecții. Dar, dacă este necesar, puteți acoperi perforarea nasului cu un bandaj de etanșare la înfășurare (disponibil în magazinele de droguri) pentru a-l proteja.
 5. Evitați să dormiți pe o pernă murdară.
  5
  Evitați să dormiți pe o pernă murdară. Dulapurile perna murdare sunt o altă sursă potențială de bacterii, deci este important să vă schimbați periodic perna.
 6. Evitați atingerea inutilă a piercing-ului.
  6
  Evitați atingerea inutilă a piercing-ului. Evitați să atingeți sau să jucați cu piercing - ar trebui să atingeți numai atunci când îl curățați, după ce ați spălat mâinile. Nu este necesar să răsuciți sau să rotiți știftul / inelul în timpul procesului de vindecare.