Cum să cureți unghiile de la picioare

Curățarea și menținerea tonelor dvs. este parte integrantă a îngrijirii adecvate a piciorului. Din moment ce picioarele dvs. sunt adesea scoase din vedere și în afara minții, este ușor să ignorați acumularea murdăriei și murdăriei sub picioarele picioarelor. Stabilirea obiceiurilor de îngrijire a unghiilor este un aspect important al igienei dvs. generale. De asemenea, vă va ajuta să preveniți problemele de sănătate legate de toenail și să vă măriți nivelul de confort.

Cap 1
Spălarea zilnică a picioarelor și a picioarelor

 1. Umeziți-vă picioarele.
  1
  Umeziți-vă picioarele. Spălați-vă picioarele și picioarele pe picioare în fiecare zi pentru a preveni mirosurile și infecțiile fungice. Puteți face acest lucru ca parte a rutinei normale de igienă, cum ar fi în timp ce luați un duș sau o baie. Începeți prin udarea picioarelor și a picioarelor cu apă caldă.
 2. Scobiți picioarele ca și celelalte părți ale corpului.
  2
  Scobiți picioarele ca și celelalte părți ale corpului. Utilizați săpunul regulat sau spălarea corpului pentru a vă spăla picioarele. S-ar putea să doriți, de asemenea, să utilizați o piatră ponce sau o loofă pentru a curăța pielea uscată și moartă. De asemenea, un prosop funcționează bine. [1] Aveți grijă să nu curățați prea tare, deoarece acest lucru poate provoca daune. Aplicați o săpun sau o spălare corporală pe picioarele umede și apoi lăsați-o într-o spumă folosind mâinile sau un burete sau un prosop. Asigurați-vă că rulați buretele sau prosopul deasupra degetelor de la picioare și de la picioare, de asemenea.
 3. Clătiți săpunul.
  3
  Clătiți săpunul. După ce ați spălat toate suprafețele picioarelor și unghiilor. Clătiți săpunul complet sub apă caldă sau scufundându-l într-o cada de apă curată.
 4. Uscați-vă picioarele complet după spălare.
  4
  Uscați-vă picioarele complet după spălare. Utilizați un prosop curat și uscat pentru a vă spăla picioarele după ce le spălați. Asigurați-vă că vă uscați picioarele de la picioare și intrați și între degetele de la picioare.

Cap 2
Folosind o înmuiere și o frecare pentru a curăța unghiile

 1. Înmuiați-vă picioarele în apă caldă.
  1
  Înmuiați-vă picioarele în apă caldă. Înmuierea picioarelor în apă caldă vă poate ajuta să slăbiți murdăria și să o faceți mai ușor să le curățați cu atenție. De asemenea, vă va înmuia unghiile, făcându-le mai ușor să clipiți. Pentru a vă înmuia unghiile, puteți folosi pur și simplu apă călduță. De asemenea, puteți adăuga uleiuri esențiale sau puțină sare de mare, dacă doriți. Înmuiați picioarele și picioarele în apă timp de aproximativ 15 minute. [2]
 2. Exfoliați pielea din jurul picioarelor.
  2
  Exfoliați pielea din jurul picioarelor. Odată ce ați terminat îmbătrânirea picioarelor, exfoliați pielea din jurul unghiilor. Exfolierea este acțiunea sau îndepărtarea celulelor moarte ale pielii dintr-o anumită zonă a corpului. Acest lucru vă ajută să vă scăpați picioarele de pielea moartă și curăță și revitalizează zona din jurul picioarelor. Utilizați o freză exfoliantă sau o perie de unghii pentru a vă curăța toenaile. [3] Unii oameni folosesc sare Epsom, sare de mare, praf de copt sau alte substanțe granulate pentru a ajuta procesul de exfoliere. Există niște scrumburi de magazin de frumusețe care vin cu micro mărgele de exfoliere, dar astfel de substanțe au primit unele critici pentru a fi rele pentru mediul înconjurător și nu funcționează neapărat mai bine decât substanțele naturale texturate. Tăiați ușor picioarele și picioarele cu substanța aleasă. S-ar putea să trebuiască să folosiți o anumită forță pentru a elibera celulele pielii. Odată ce ați terminat, clătiți-vă picioarele în apă răcoroasă sau călduțată și uscați-le ușor.
 3. Clătiți săpunul și exfoliantul.
  3
  Clătiți săpunul și exfoliantul. După ce terminați spălarea și exfolierea picioarelor și picioarelor, le împingeți înapoi în bazinul de apă pentru a le clăti. Dacă apa este foarte săpată, este posibil să trebuiască să o schimbați mai întâi. Clătiți-vă picioarele până când tot sapunul este plecat.
 4. Se usuca bine.
  4
  Se usuca bine. Unghiile și degetele de la picioare trebuie să fie uscate complet după spălarea lor. Picioarele umede, în special atunci când sunt puse în pantofi și șosete, pot încuraja creșterea ciupercii. Uscați-vă picioarele complet cu un prosop curat, uscat. Apoi, lăsați-le să se usuce la aer timp de câteva minute înainte de a pune pantofi sau șosete.

Cap 3
Îndepărtarea de pete, hidratarea și tăierea unghiilor

 1. Îndepărtați orice pete.
  1
  Îndepărtați orice pete. Dacă aveți pete pe picioare, este posibil să le eliminați sau să le împiedicați. Anumite produse de uz casnic obișnuite pot fi eficiente în îndepărtarea petelor pe picioare. Dacă încă mai aveți pete pe unghii după ce le curățați, încercați să folosiți una dintre aceste metode: Peroxidul de hidrogen poate fi utilizat pentru a elimina petele de pe unghiile. Se amestecă o parte peroxid cu trei părți apă. Apoi, înmuiați unghiile timp de 10 minute și apoi clătiți. [6] Sucul de lamaie a lucrat, de asemenea, pentru unii pentru a elimina petele. Îndepărtați câteva picături de suc de lămâie pe fiecare cui, lăsați-o să stea câteva minute și apoi curățați-o cu un prosop. [7] Dacă vopsiți picioarele pe picioare, aplicarea stratului de bază înainte de a adăuga poloneză poate ajuta la prevenirea petelor în primul rând. [8]
 2. Aplicați moisturizer.
  2
  Aplicați moisturizer. După ce picioarele sunt uscate, este posibil să doriți și să aplicați un hidratant. De asemenea, este o idee bună să vă hidratați picioarele zilnic, deoarece picioarele se usucă ușor. Puteți folosi hidratantul dvs. obișnuit sau puteți cumpăra un hidratant special pentru picior. [9] Asigurați-vă că aplicați niște hidratant la picioarele și cuticulele.
 3. Tăiați-vă toanele drepte și moderat de scurte.
  3
  Tăiați-vă toanele drepte și moderat de scurte. Îndreptați picioarele de la picioarele drepte, dar nu prea scurte. Tăierea picioarelor prea scurte sau la un unghi poate duce la înghițirea unghiilor. [10] Ținerea unghiilor la o lungime moderată poate împiedica, de asemenea, dezvoltarea ciupercilor și a altor tipuri de deteriorări, cum ar fi ridicarea cuiului de pe patul unghiilor dacă se prinde pe ceva. Utilizați întotdeauna tunsori de unghii de calitate, de calitate, pentru a vă tăia unghiile.