Cum să curatati farurile

Dacă farurile dvs. de o dată cristalină arată acum ca și cum ar fi acoperite cu hârtie de ceară, este mai sigur să învățați să le curățați și să le ridicați pentru a vă menține viața vehiculului. Învățarea de a inspecta farurile pentru a afla gradul de deteriorare vă va ajuta să învățați cum să abordați sarcina. Apoi, puteți învăța să abrați de uzură și să-i batimiți la o strălucire nouă.

Cap 1
Noțiuni de bază

 1. Inspectați farurile pentru a vedea ce abordare are cel mai mult sens.
  1
  Inspectați farurile pentru a vedea ce abordare are cel mai mult sens. Dacă ați observat că farurile sunt mai slabe sau nu la fel de clare ca atunci, examinați-le în lumina zilei, atât în ​​timpul cât și în afara. Este important să vă dați seama cât de rău este să știți care dintre metodele de curățare vor fi cele mai eficiente, indiferent dacă aveți nevoie să verificați dacă farurile sunt examinate profesional sau dacă este posibil ca farurile să fie înlocuite. Căutați abraziuni majore și zgârieturi care ar putea fi semne de probleme mai grave.
 2. Spălați farurile cu săpun regulat.
  2
  Spălați farurile cu săpun regulat. Umplerile obișnuite ale drumului și murdăria pot face ca farurile dvs. să pară murdare și murdare până la un nivel care poate face dificilă o diagnosticare mai precisă. Înainte de a începe să căutați probleme specifice, trebuie doar să vă spălați mașina cu apă caldă obișnuită și săpun de spălare auto. Ștergeți farurile și lăsați-le să se usuce bine. Examinați-le curate pentru a căuta probleme specifice.
 3. Căutați uimire.
  3
  Căutați uimire. Perfecționarea va avea loc atunci când toată haină este uzată de faruri, iar policarbonatul moale este expus, începând să absoarbă zgârieturile care creează uimire. În curând, obiectivul va fi acoperit într-o suprafață grosieră de culoare galbenă închisă. Dacă această problemă pare a fi o problemă, a face o curățare rapidă ieftină va fi o metodă eficientă de încetinire a degenerării farurilor, dar poate fi cerută o curățare mai completă.
 4. Căutați îngălbenirea.
  4
  Căutați îngălbenirea. Acest lucru se întâmplă atunci când tot stratul dur începe să se dilueze și se pierde aderența la lentilele din policarbonat. Spectrul de lungimi de undă UV creează o nouă unitate repetată în lanțul carbonic care absoarbe lumina albastră și are un aspect gălbui.
  Dacă observați colorarea gălbuie pe faruri, trebuie să optați pentru o curățare mai completă, folosind Rain-X sau un compus de lustruire pentru a le curăța și pentru a corecta daunele. Un strat subțire de fluid de transmisie le poate șterge și temporar.
 5. Căutați peeling și crăpături.
  5
  Căutați peeling și crăpături. Când stratul greu începe să se deterioreze, veți observa că se observa în anumite zone, cum ar fi regiunea superioară sau colțurile. Stratul dur poate părea să se desprindă sau să se desprindă. În cele din urmă, veți vedea crăpături adânc în obiectiv, ceea ce înseamnă că farurile vor trebui să fie resurfacute de către un profesionist.
  În acest caz, este posibil să fie nevoie să înlocuiți farurile sau să le refaceți, ceea ce ar putea să costă mai mult. Între timp, curățați-le cât mai bine puteți utiliza o metodă rapidă și începeți să prețuiți farurile noi.
 6. Aveți faruri de sticlă examinate de profesioniști.
  6
  Aveți faruri de sticlă examinate de profesioniști. Majoritatea farurilor sunt din material plastic și vor prezenta simptomele descrise mai sus. Farurile de sticlă, așa cum se găsesc pe mașinile clasice și modelele mai vechi, sunt mai complicate și sunt cel mai bine examinate de către tehnicienii profesioniști. Dacă farurile de sticlă se uzează, luați-le și verificați-le.

Cap 2
Șlefuirea farurilor

 1. Obțineți câteva grade de șmirghel umed / uscat.
  1
  Obțineți câteva grade de șmirghel umed / uscat. Pentru a începe, veți lovi cu piciorul farurile, folosind o serie din ce în ce mai fină de șmirghel umed / uscat. 3M este, de obicei, cel mai bun brand pentru locul de muncă și, de obicei, doriți să aveți cel puțin un grad mai mare (aproximativ 1500) și un grad mai bun pentru a finaliza abrazia farului (aproximativ 2000). Dacă doriți să începeți cu șmirghel mai gros, este de până la dvs.
 2. Banda de pe faruri.
  2
  Banda de pe faruri. De fiecare dată când utilizați șmirghel în jurul mașinii, doriți să vă asigurați că nu vă lăsați prea viguroși și zgâriați vopseaua. Din acest motiv, este de obicei o idee bună să utilizați o bandă de pictor în jurul margini, unde luminile să atingă partea vopsită a mașinii, pentru a evita zgârierea vopselei. Acest lucru nu este necesar, dar merită să luați câteva minute suplimentare pentru a vă proteja vopseaua.
  Înainte de a începe să șlefuiți, este de obicei o idee bună să ștergeți farurile din nou, folosind prosoape de hârtie curățate și puțină alcool. Acest lucru ar trebui să se usuce rapid și veți fi gata să plecați.
 3. Umeziți șmirghelul și începeți șlefuirea.
  3
  Umeziți șmirghelul și începeți șlefuirea. Folosind o sticlă de pulverizare cu apă sau o găleată mică, nisipul umed se aprinde cu atenție cu șmirghelul tău mai gros. Folosiți chiar presiune și nisip la far, până când aveți o finisare uniformă și netedă.
  Dacă stratul de acoperire din fabrică începe să se desprindă, veți observa că o linie neclară începe să apară și se schimbă forma, deoarece este șlefuită. În general, este recomandat să ștergeți complet stratul de acoperire.
 4. Treceți la gradul mai fin de șmirghel.
  4
  Treceți la gradul mai fin de șmirghel. După ce treceți farurile cu hârtia grosieră, treceți la un șmirghel cu un număr mai mare de gresie și repetați procesul până când finisajul se schimbă de la plictisitor la fel de "satinat".
  Pe farurile cu o textură interioară în care nu puteți vedea în mod obligatoriu becul, de obicei se poate opri la hârtia de 1500 grit. Farurile vor arăta neclară, dar chiar și nu galben.

Cap 3
Lustruirea farurilor

 1. Alegeți un compus de lustruit.
  1
  Alegeți un compus de lustruit. Odată ce ați șlefuit farurile și ați rezolvat greșelile, este timpul să treceți la un fel de lustruire. O mulțime de opțiuni diferite sunt disponibile, inclusiv McGuire, M105 și 3M. Vizitați magazinul de piese auto pentru o varietate de opțiuni. Compușii de lustruire a aluminiului sunt cel mai bun pariu pentru a obține farurile într-o formă bună. Băsuța acrilică pentru baie din baie și chiuveta pentru baie nu este abrazivă și este proiectată pentru materiale plastice, funcționează bine și poate fi deja sub chiuveta.
  Dacă căutați o opțiune ieftină, pasta de dinți albastră albastră este un înlocuitor comun. Utilizați pastă de dinți albastră albastră, nu orice cu peroxid, agent de albire sau alți aditivi.
 2. Adăugați compoziția de lustruit într-o cârpă din microfibră curată.
  2
  Adăugați compoziția de lustruit într-o cârpă din microfibră curată. Luați un prosop curat, aplicați un glob de sticlă de patruzeci și jumătate de tampon, alegeți o mică suprafață a farului pentru a vă concentra, de exemplu, 10 x 10 centimetri. Lucrați într-o mișcare circulară, lustruindu-vă în mod repetat și uniform în piața mică. Ar trebui să dureze mai puțin de cinci minute pentru ca secțiunea să înceapă să pară mai clară. Odată ce ați străpuns un pătrat, deplasați-vă la următorul
  Dacă doriți să folosiți o mașină de găurit cu ajutorul unui set de lustruit, puteți aplica compusul de lustruit direct pe un dispozitiv de spumare care se va roti pe burghiu, un RPM scăzut. Folosind o presiune ușoară, ușurați încet RPM-urile în sus, deplasându-vă uniform în jurul farurilor. Du-te încet, aproximativ un inch pe secundă. Acest lucru va merge mult mai repede decât lustruirea manuală.
 3. Continuați să lustruiți până când farurile dvs. arată clar.
  3
  Continuați să lustruiți până când farurile dvs. arată clar. Va fi nevoie de un grăsime pentru cot, pentru că poate doriți să adăugați câte trei straturi de compoziție de lustruit pentru a obține farurile cum le doriți. Mergeți până când sunteți mulțumiți de claritatea și claritatea luminii. Puteți să testați farurile luându-le pe peretele garajului sau pe o altă suprafață plană.
 4. Luați în considerare adăugarea aderenței plastice.
  4
  Luați în considerare adăugarea aderenței plastice. Dacă doriți să vă sigilați cu adevărat farurile și să le păstrați într-o formă bună, vă recomandăm să aveți o mască locală de caroserie auto și să pulverizați farurile cu un promotor de aderență din plastic, cum ar fi Bulldog. Asta, plus cateva straturi de blana automata, ajuta la prelungirea considerabila a duratei de viata a farurilor si ar trebui sa coste intre 20-50 de dolari, in functie de magazin. O opțiune mai puțin costisitoare este ceara acrilică. Aplicați un strat și lăsați-l să se usuce. Mai multe straturi pot fi aplicate pentru un finisaj mai durabil și pot fi aplicate din nou după cum este necesar.