Cum să curatati perii si piepteni

Periile, ca orice alt instrument de frumusețe, se murdăresc în timp. Dacă peria devine puțin murdară, poate fi timpul pentru o curățare bună. Periile și pieptenii pot fi, de obicei, curățate cu un detergent ușor și o periuță de dinți. Dacă nu ați curățat peria sau pieptenul de mult timp, este o idee bună să dezinfectați peria sau pieptenul în oțet sau să frecați alcoolul. Când ați terminat, veți rămâne cu perii și piepteni curate și curate.

Cap 1
Asigurarea unei curățări de bază

 1. Îndepărtați părul de pe perie cu degetele.
  1
  Îndepărtați părul de pe perie cu degetele. Scoateți mai întâi părul din pensulă sau pieptene, pur și simplu luați-l cu degetele. Părul ar trebui să iasă destul de ușor, așa că încercați să fiți cât mai profund posibil. Dacă întâlniți orice păr care este blocat, utilizați o scobitoare pentru a slăbi și apoi îndepărtați-o cu degetele. [1]
 2. Se amestecă un detergent ușor cu apă caldă.
  2
  Se amestecă un detergent ușor cu apă caldă. Nu este nevoie să folosiți produse de curățare puternice pe păr sau pe perie. Un detergent ușor, cum ar fi săpun sau sampon, funcționează excelent. Adăugați un mic pic de curățare la un castron mic de apă caldă. Nu există cantități precise care să fie recomandate, dar de obicei nu aveți nevoie de o cantitate excesivă de curățare pentru a curăța o perie sau un pieptene.
 3. Îndepărtați peria sau pieptenele cu o periuță de dinți.
  3
  Îndepărtați peria sau pieptenele cu o periuță de dinți. Obțineți o periuță de dinți neutilizată umezită cu detergentul ales. Apoi, împingeți ușor peria sau pieptenele dintre firele de păr. De asemenea, ar trebui să tamponați părțile laterale ale pensulei, deoarece aceștia intră în contact cu părul și se acumulează reziduuri în timp. [3] Dacă aveți o pensulă cu un mâner din lemn, evitați să udați părțile ude. Apa poate deteriora lemnul.
 4. Clătiți peria sau pieptenele.
  4
  Clătiți peria sau pieptenele. Odată ce ați dat pensula sau ați pieptrat o bună spălare, ar trebui să vă spălați curățatul. Clătiți pensula sub robinet cu apă fierbinte până când apa curgă. [4] Periați sau pieptenele uscați după ce ați curățat-o. Dacă vă grăbiți, puteți, de asemenea, să o uscați cu un prosop de hârtie sau cârpă.

Cap 2
Curățare profundă și dezinfectare

 1. Îndepărtați pieptenii din plastic în oțet sau în alcool.
  1
  Îndepărtați pieptenii din plastic în oțet sau în alcool. Plăcile de plastic pot fi dezinfectate în condiții de siguranță fie în alcool de alăptare, fie în oțet de cidru de mere. Umpleți o ceașcă sau un castron care este suficient de mare pentru a ține pieptenul cu oțet sau cu alcool. Lăsați pieptenele să se înmoaie timp de 10 minute. Apoi, scoateți peria sau pieptenele și clătiți-o cu apă curentă. [5]
 2. Îndepărtați capul unei perii în oțet pentru a dezinfecta.
  2
  Îndepărtați capul unei perii în oțet pentru a dezinfecta. Trebuie doar să înmuiați capul unei perii pentru ao dezinfecta. Adăugați un amestec de oțet alb o parte la o parte a apei într-un castron suficient de mare pentru a ține capul periei. Apoi, înmuiați capul periei în amestec timp de 20 de minute. [6] Clătiți peria cu apă curentă când ați terminat.
 3. Lăsați peria sau pieptenele să se usuce la aer.
  3
  Lăsați peria sau pieptenele să se usuce la aer. Periile și pieptenii ar trebui să fie uscate la aer pe un prosop. Timpurile vor varia în funcție de tipul de pensulă sau pieptene. Unele vor dura câteva ore să se usuce, în timp ce alții ar putea avea nevoie să se usuce peste noapte. [7]
 4. Curățați mânerele.
  4
  Curățați mânerele. Mânerele periilor și pieptenilor intră, de asemenea, în contact cu o mulțime de germeni. Ar trebui să le curățați și în timpul procesului de dezinfectare. Curățarea depinde de materialul pensulei sau pieptenei, dar puteți împrăștia majoritatea suprafețelor cu alcool pentru a șterge resturile. Puteți apoi să frecați mânerele cu o cârpă umedă. [8] Ar putea fi cel mai bine să evitați curățarea aspră, cum ar fi frecarea alcoolului, pe perii de lemn.

Cap 3
Precauții

 1. Curățați ușor părul.
  1
  Curățați ușor părul. Când curățați perii periilor, mergeți încet și faceți mișcări blânde. Curățarea părului prea agresiv ar putea duce la îndoire sau rupere în timpul procesului de curățare.
 2. Evitați să obțineți perii umezite pentru mult timp.
  2
  Evitați să obțineți perii umezite pentru mult timp. Periile care au amortizare sub mâner nu trebuie să fie ude pentru perioade lungi de timp. Evitați să înmuiați aceste perii pentru a le dezinfecta și a le lipi doar dându-le o ușoară frecare cu un detergent ușor și apă.
 3. Nu înmuiați periile de lemn.
  3
  Nu înmuiați periile de lemn. Perii cu mânere sau cadre din lemn nu trebuie niciodată înmuiate. Lemnul este foarte susceptibil la daunele cauzate de apă și înmuierea unei perii de lemn poate să o ruineze cu ușurință. Rămâneți să spălați aceste perii cu o periuță de dinți și o curățare. [10]