Cum să curăț bijuterii de aur

Spre deosebire de argint, aurul nu dezvoltă un finisaj plictisitor în timp. Cu toate acestea, aurul poate acumula cu ușurință murdăria și murdăria cu utilizare normală. Citiți acest eduCum pentru a afla cum să restabiliți strălucirea inelelor prețioase, brățărilor, colierelor și altor bijuterii de aur.

Cap 1
Curățarea bijuteriilor cu săpun

 1. Puneți câteva picături de detergent lichid într-un castron de apă călduță (nu fierbinte).
  1
  Puneți câteva picături de detergent lichid într-un castron de apă călduță (nu fierbinte). Se amestecă ușor. Deși apa obișnuită de la robinet va funcționa bine, pentru rezultate mai bune, puteți utiliza apă minerală fără sodiu sau sifon. Carbonarea în aceste lichide poate ajuta la slăbirea murdăriei și reziduurilor acumulate. Nu utilizați apă fierbinte sau fierbinte, mai ales dacă bijuteriile dvs. conțin pietre prețioase fragile. Unele pietre prețioase, ca opalele, pot crăpa dacă sunt supuse unor modificări rapide și drastice ale temperaturii. În mod similar, nu utilizați apă rece prin îngheț, deoarece murdăria se va contracta și va deveni mai dură.
 2. Înmuiați bijuteriile de aur din soluție.
  2
  Înmuiați bijuteriile de aur din soluție. Lăsați bijuteriile să stea în apă timp de aproximativ 15-30 de minute. În timp ce se înmoaie, apa caldă cu săpun se va deplasa în crăpături și crăpături, slăbind niște îngrășăminte de murdărie greu accesibile.
 3. Îndepărtați ușor bijuteriile cu o periuță de dinți cu peri moi.
  3
  Îndepărtați ușor bijuteriile cu o periuță de dinți cu peri moi. Se curata fiecare bucata de bijuterii individual, acordand o atentie deosebita colturilor si crenelurilor, unde murdaria poate fi ascunsa. Utilizați o perie foarte moale - cu atât mai moale cu atât mai bine. Perii abși pot să zgârie suprafața bijuteriilor. Dacă bijuteriile dvs. sunt aurite (spre deosebire de aurul solid), în special, perii rigizi pot elimina chiar și stratul de aur! Cu toate acestea, dacă există o creuzetă care nu curăță, luați un vârf Q-tip și frecați-l ușor de-a lungul fisurii.
  Perii speciale destinate acestui scop sunt cele mai bune, dar cele mai mici perii moi (de exemplu, perii de sprâncene) vor funcționa, de asemenea.
 4. Clătiți fiecare piesă în apă curentă caldă.
  4
  Clătiți fiecare piesă în apă curentă caldă. O bună clătire va ajuta la îndepărtarea murdăriei care a fost slăbită de acțiunea pensulei. Din nou, asigurați-vă că apa nu este fierbinte, mai ales dacă bijuteriile dvs. conțin pietre fragile. Nu lăsați apa să curgă într-un curent foarte puternic, fie că se varsă multă putere pe bijuterie.
  Dacă vă clătiți bijuteriile într-o chiuvetă, conectați sau acoperiți scurgerea, astfel încât să nu vă pierdeți din greșeală bijuteriile în cazul în care vă scapă din mâini. Alternativ, clătiți-vă bijuteriile într-un filtru de paste sau filtru de cafea din metal.
 5. Ștergeți cu o cârpă moale.
  5
  Ștergeți cu o cârpă moale. Apoi, lăsați bijuteriile să stea pe un prosop pentru a se usca la aer complet înainte de ao purta din nou. În cazul în care bijuteriile dvs. sunt încă ude, purtarea poate prinde umiditatea de pe piele, ducând la iritații minore ale pielii.

Cap 2
Curățarea bijuteriilor cu amoniac

 1. Cunoașteți când să curățați cu amoniac.
  1
  Cunoașteți când să curățați cu amoniac. Amoniacul este un agent puternic de curățare, dar, chimic, poate fi oarecum caustic. Evitați să folosiți amoniac pentru a curăța prea mult bijuteriile de aur pentru a preveni uzura bijuteriilor dvs. - amoniacul este un candidat bun pentru curățarea adâncă (dar nu și frecventă) "profundă". Amoniacul poate deteriora anumite materiale folosite adesea în bijuterii. Nu utilizați amoniac când curățați bijuterii de aur care conțin platină sau perle.
 2. Se adaugă o parte amoniac la șase părți apă.
  2
  Se adaugă o parte amoniac la șase părți apă. Se amestecă ușor pentru a se asigura o amestecare uniformă.
 3. Sortați bijuteriile în amestec pentru cel mult un minut.
  3
  Sortați bijuteriile în amestec pentru cel mult un minut. Nu lăsați bijuteria să stea în amestec de amoniac prea mult timp - ca bază puternică, amoniacul poate fi ușor coroziv.
  Pentru a îndepărta rapid toate bijuteriile dintr-o dată, utilizați un filtru de bucătărie cum ar putea să-l utilizați la gătitul de paste făinoase. Fie pestii bijuteriile iesiti cu un filtru de mana sau ridicati vasul intr-un filtru mai mare in chiuveta.
 4. Clătiți bine bijuteriile sub apă curgătoare.
  4
  Clătiți bine bijuteriile sub apă curgătoare. Cuplați sau acoperiți scurgerea chiuvetei, pentru a preveni pierderea oricărei bijuterii prețioase care iese din mână. Alternativ, pur și simplu utilizați filtrul pe care l-ați folosit pentru a scoate bijuteriile din amoniac.
 5. Usuceți usor bijuteriile cu o cârpă moale de lustruire.
  5
  Usuceți usor bijuteriile cu o cârpă moale de lustruire. Lăsați bijuteriile să se usuce la aer pe un prosop complet înainte de ao purta.

Cap 3
Curățarea bijuteriilor cu pietre prețioase

 1. Aflați ce tipuri de bijuterii trebuie păstrate uscate.
  1
  Aflați ce tipuri de bijuterii trebuie păstrate uscate. Piele de bijuterii cu pietre prețioase care sunt lipite în setarea lor (ca multe cercei) nu ar trebui să fie scufundate în apă. Apa caldă poate slăbi adezivul, ceea ce poate cauza căderea pietrelor prețioase, mai ales atunci când este supus unei perii minuțioase. Pentru aceste tipuri de bijuterii, folosiți o metodă specială de curățare care evită submersia totală în apă.
 2. Ștergeți bijuteriile cu o cârpă umedă, cu săpun.
  2
  Ștergeți bijuteriile cu o cârpă umedă, cu săpun. Faceți o cantitate mică de soluție de săpun de spălat ca în Metoda 1. Îndepărtați un prosop moale și delicat în soluție și curățați cu grijă bijuteriile.
 3. "Clătiți bijuteriile cu o cârpă umezită cu apă curată.
  3
  "Clătiți bijuteriile cu o cârpă umezită cu apă curată. Îndepărtați cu atenție o cârpă umedă pe bijuterii, având grijă să înmuiați orice spumă de săpun rămasă.
 4. Așezați sau agățați piesele cu capul în jos după curățare.
  4
  Așezați sau agățați piesele cu capul în jos după curățare. Lăsați bijuteriile să se usuce în acest fel. Lăsând bijuteriile să se usuce cu susul în jos, permiteți umezelii rămase să se scurgă, asigurându-se că nu se va înmuia în cadru.

Cap 4
Curățarea bijuteriilor cu pastă de dinți

 1. Utilizați această metodă cu grijă.
  1
  Utilizați această metodă cu grijă. Poate zgâria aurul și argintul. De asemenea, substanțele chimice care vă curăță dinții pot lăsa un film pe pietre și aur. Dacă aveți îndoieli, încercați una dintre metodele alternative și mai blânde.
 2. Se amestecă o cantitate mică de pastă de dinți și apă.
  2
  Se amestecă o cantitate mică de pastă de dinți și apă. Strângeți aproximativ un centimetru de pastă de dinți într-un castron (sau palma ta!) Și amestecați cu o lingură sau două de apă pentru a face o pastă ușoară. Ca o abrazivă ușoară, pasta de dinți este bună pentru slăbirea murdăriei care se acumulează pe piesele dvs. preferate de bijuterii de aur fără a zgâria bijuteriile.
  Puteți utiliza această metodă pentru obiectele de aur uzate frecvent, care necesită curățare rapidă sau când nu aveți acces la alte materiale de curățare (cum ar fi atunci când călătoriți).
 3. Se curăță cu o periuță de dinți (periat moale).
  3
  Se curăță cu o periuță de dinți (periat moale). Utilizați o periuță de dinți veche și moale și pastă de dinți pentru a curăța ușor murdăria. Pasta de dinți poate fi aplicată și pe o cârpă pentru a lustrui un articol. Dacă vă vedeți zgârieturi pe bijuteriile dvs., este probabil periuța de dinți, nu pasta de dinți - utilizați ca o perie moale posibil. Alternativ, curățați pur și simplu cu pastă de dinți nediluată. Acest lucru, cu toate acestea, poate fi mai greu să se clătească din crăpături mici în bijuterii dumneavoastră.
 4. Clătiți generos în apă curată.
  4
  Clătiți generos în apă curată. La fel ca atunci când clătiți după periajul dinților, ar trebui să vă spălați bijuteriile pentru a îndepărta murdăria sau murdăria slăbită!

Cap 5
Utilizând apă fierbinte

 1. Aflați când este de fierbere adecvată.
  1
  Aflați când este de fierbere adecvată. Aurul în sine poate fi fiert fără probleme. Cu toate acestea, pietrele prețioase de fierbere (cum ar fi opalele, perlele, coralul și pietrele moarte) le pot face să se spargă sau să se deterioreze - mai ales dacă bijuteriile sunt reci înainte de fierbere. De fierbere este, de asemenea, o idee proastă pentru bijuterii cu pietre prețioase, deoarece poate slăbi lipici. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea de a curăța bijuterii puternic murdare făcute în întregime din bijuterii de aur sau de aur care conține pietre prețioase (cum ar fi diamante), fierberea este o alegere excelentă.
 2. Aduceți apă la fierbere.
  2
  Aduceți apă la fierbere. Nu aveți nevoie să fierbeți multă apă - suficientă pentru a umple toate bijuteriile. În timp ce așteptați ca apa să fiarbă, puneți bijuteriile de aur într-un castron robust sau într-un alt vas care nu va fi deteriorat prin fierbere apă. Picioarele / mâncărurile de gătit din metal pot fi alese bine. Aranjați bijuterii în vase sau castron astfel încât nici o bijuterie să nu acopere o altă bucată - apa ar trebui să poată ajunge la fiecare bijuterie.
 3. Puneți cu grijă apa peste bijuteriile dvs.
  3
  Puneți cu grijă apa peste bijuteriile dvs. Fiti foarte atenti sa nu varsati sau sa varsati prea rapid - apa clocotita poate provoca arsuri grave. Când toate bijuteriile sunt complet scufundate, ați adăugat suficientă apă.
 4. Așteptați răcirea apei.
  4
  Așteptați răcirea apei. Când vă puteți pune mâinile în apă, puteți scoate bijuteriile. Urmați o fierbere bună prin spălarea fiecărei bijuterii cu o perie moale, apoi ștergeți-o uscată cu un prosop moale și lăsându-i să se așeze și să se usuce complet la aer. Nu vă fie teamă dacă apa pare murdară - acest lucru este bun! Pe măsură ce apa fiartă slăbește murdăria, ceara, murdăria, etc. care este construită pe bijuterii dvs., ea poate pluti la suprafața apei. Cu cât este mai murdară apa dvs., cu atât mai multă murdărie ați scos din bijuterii!