Cum să alegi un amplificator de chitara pentru muzica rock

Dacă sunteți pe piață pentru un amplificator de chitară, dar nu sunteți familiarizați cu toate diferențele mici, cum ar fi tubul față de starea solidă, EL34 versus 6L6 sau sunetul britanic versus sunetul american, acesta poate fi descurajator. Și ce naiba face un sunet "cremos tonic"? Poate fi suficient pentru a vă face să doriți să ridicați un ukulele și să vă mutați în Hawaii! Înarmat cu cunoștințele corecte și propriile dvs. urechi, veți putea să alegeți amperajul potrivit pentru nevoile dvs. în cel mai scurt timp.

Cap 1
Cele elementare

 1. Folosește-ți urechile.
  1
  Folosește-ți urechile. Da, pare remarcabil de necomplicată și foarte ne-tehnică, și nu există într-adevăr acronime care să o acopere. Cu toate acestea, este important să vă dați seama că, de la început, trebuie să vă placa sunetul amplificat față de stilul de muzică pe care îl jucați. Un sunet Marshall sună absolut uimitor - dacă stilul de muzică pe care îl jucați se încadrează în tabăra Van Halen, Cream sau AC / DC. Un amplificator Fender sună, de asemenea, uimitor - dacă mergeți pentru mai mult un sunet Stevie Ray Vaughan, Jerry Garcia sau Dick Dale. Cel mai bun mod de a determina ce sună un amplificator este să vă jucați chitara prin el. Dacă sunteți mai degrabă un începător, nu aveți încredere în cotletul dvs., dar doriți un amplificator pe care îl puteți "crește", aveți cineva la magazin să îl joace pentru dvs. Problema critică aici este cum sună amplificatorul "a" în comparație cu amplificatorul "b", așa că face tot ce este nevoie pentru a obține o comparație bună.
 2. Evaluați nevoile dvs.
  2
  Evaluați nevoile dvs. Amperii sunt evaluați mai degrabă de puteri decât de mărimea fizică (deși amplificatoarele de putere mare tind să fie fizic mai mari). Amplificatoare cu tub de putere mai mică
 3. Înțelegeți ce definește tonul general al ampoului.
  3
  Înțelegeți ce definește tonul general al ampoului. Calitatea sunetului experimentată de la un amplificator poate fi determinată de multe lucruri, inclusiv (dar fără a se limita la acestea): tuburile preamplificate folosesc tuburi de amplificare utilizate materialele din lemn folosite pentru cablul difuzorului, tipul de difuzor conulând rezistența difuzoarelor de chitară folosite de cablurile utilizate efectele folosite de pickups în chitară și chiar degetele player-ului.
 4. Aflați categoriile.
  4
  Aflați categoriile. Există două categorii principale de configurații ale amplificatoarelor de chitară: combo și cap / cabinet. Amplificatoarele Combo (combinație) combină electronica amplificatorului cu unul sau mai multe difuzoare într-un pachet dintr-o singură bucată. Acestea sunt în general mai mici, deoarece combinarea unui cap puternic și a unor difuzoare de dimensiuni mari pot împinge rapid un amplificator în categoria "câinelor". WH.shared.addScrollLoadItem ( 'img_57cf024cfe')

Cap 2
Tuburi și amperi de putere solidă

 1. Comparați tubul față de starea solidă.
  1
  Comparați tubul față de starea solidă. Există diferențe notabile între cele două stiluri de amplificare. Amplificatoarele de tensiune folosesc tuburi de vid în ambele etape de pre-amplificare și amplificare a puterii, în timp ce amplificatoarele de solid-state utilizează tranzistori pentru toate etapele. Acest lucru poate și, de obicei, are ca rezultat tonuri distinct diferite. Solid-state amperi
 2. Dezavantajele amperilor tubulare sunt, în general, mai practice decât sonic.
  2
  Dezavantajele amperilor tubulare sunt, în general, mai practice decât sonic. Un tub și, în special, unul mare - poate fi foarte greu: un mare negativ dacă vă deplasați în mod regulat treapta de viteză cu 3 zboruri de trepte! Amplificatoarele de tensiune sunt, de asemenea, mai scumpe, atât inițial, cât și atunci când vine vorba de întreținere. O stare solidă și pur și simplu "este". Dacă nu aveți o creștere masivă a puterii, amplificatorul de stare solidă va suna la fel și an după an. Cu toate acestea, tuburile vidate - cum ar fi becurile - se uzează în timp și vor trebui înlocuite. Tuburile nu sunt teribil de scumpe, dar va fi o cheltuială anuală (în funcție de cât de mult îl utilizați). Amplificatoarele de tensiune rareori au efecte de tip emulație. Veți avea nevoie de cutii de stomp pentru astfel de lucruri. Cu toate acestea, tremolo și reverb primăvară sunt adesea încorporate în design amp.
 3. Feriți-vă de turnarea de tip.
  3
  Feriți-vă de turnarea de tip. Deși este bine să cunoașteți avantajele și dezavantajele ambelor tipuri de amperi, nu este întotdeauna cazul "tubul bun, solidul rău". Studiile au arătat că, atunci când sunt redate fără distorsiuni, amplificatoarele de tensiune și amplificatoarele de solidaritate sunt practic indistinguizabile. [1]

Cap 3
Combo amperi

 1. Opțiunile de revizuire pentru amperi combo.
  1
  Opțiunile de revizuire pentru amperi combo. Iată câteva configurații comune pentru amplificatoarele combo: Amperi Micro
 2. Rețineți bine:
  2
  Rețineți bine: Amplificatoarele combo mici sunt adesea preferate în setările de studio. De exemplu, dacă doriți să știți ce sună un mic Fender Champ de 5 wați în studio, ascultați chitara lui Eric Clapton pe Layla!

Cap 4
Capete, cabine și stive

 1. Examinați opțiunile pentru capete, cabine și stive.
  1
  Examinați opțiunile pentru capete, cabine și stive. În timp ce amplificatoarele combo sunt excelente pentru o soluție all-in-one, mulți jucători preferă să-și personalizeze sunetul. S-ar putea să iubească sunetul unui cabin Marshall (dulap difuzor), dar numai atunci când este condus de un manager de mașină Mesa. Alții ar putea să nu fie în special în privința cabinelor, dar vor să aibă câteva dintre ele pentru un zid puternic de sunet care se întinde pe scenă.
 2. Invata lingoul.
  2
  Invata lingoul. Un cap este un amplificator fără difuzoare. Un cabinet (cabină) este o carcasă difuzor autonomă, care poate fi conectată la un cap. Un teanc este un cap și un set de dulapuri conectate împreună, gata de utilizare. Stivele sunt preferate în general pentru concerte, mai degrabă decât pentru practică, deși nu există nicio regulă pentru a nu avea un teanc enorm în sufrageria ta - dacă familia ta o permite. Avertisment corect: în majoritatea cazurilor, nu vor fi! Stivele sunt fizic voluminoase, foarte grele și devastator de tare. Acestea sunt instrumentele muzicienilor care joacă locații mari.
 3. Puneți-o împreună.
  3
  Puneți-o împreună. Capetele sunt de aproximativ aceeași dimensiune fizic, dar vin într-o varietate de puteri. Capsula mică este ambalată între 18 și 50 de wați, în timp ce capetele cu putere completă sunt în general de 100 de wați sau mai mult. Există, de asemenea, super-capete, care se laudă cu un tinitus care provoacă 200 până la 400 de wați de putere. Pentru performanțe la locații de dimensiuni mici sau medii, un cap mic este mai mult decât suficient. Capetele mai mici sunt adesea conectate la un singur cabinet de 4x12 (care conține patru difuzoare de 12 inch, așa cum sugerează și numele). Acest tip de configurare este cunoscut sub numele de "jumătate de stivă" și este un favorit al muzicienilor care muncesc. Înainte de a cumpăra o jumătate de stivă, rețineți că sunt prea mari și prea puternice pentru majoritatea barurilor sau locurilor cu o mică scenă (majoritatea concertelor pe care le veți juca de fapt), nu se încadrează în nici un vehicul mai mic decât o camionetă pickup-ul, membrii trupei nu vă vor ajuta să vă trageți pe scenă, iar o jumătate de stivă va provoca vătămări permanente ale auzului dacă nu utilizați dopuri pentru urechi. Jumătate de stivă oferă o mulțime de volum, și prezența a patru difuzoare. Utilizați capetele (amplificatorul) pe care profesioniștii le folosesc. Un stack complet este visul multor chitaristi (dar va fi incruntat de catre omul vostru sunet si de toti cei de pe scena cu voi). În general, acesta are cel puțin un cap de 100 de wați conectat la două dulapuri de 4x12. Dulapurile sunt stivuite pe verticală (una deasupra celeilalte), conferindu-i configurației numele său distinctiv. Un stack complet este la fel de înalt ca un bărbat adult, făcând o vedere impresionantă. Sunetul este la fel de impresionant. Un stack complet este prea mare pentru toate, cu excepția celor mai mari dintre locații, și chiar și atunci omul tău de sunet te va micșora, așa că nu vei avea niciodată de folos pentru un stack complet. Cei mai mulți profesioniști vor folosi două jumătăți de stereo, în loc să aducă un stack complet pe drum. Chitaristii care sunt cu adevarat sadici (in sens sonic), cum ar fi unii jucatori de metale grele, pot rula unul dintre super-capetele de 200-400 wati printr-un stack complet. Cu orice stiva completă (și mai ales setările "tijă fierbinte"), veți avea nevoie de protecția urechii dacă doriți să jucați la volume mai mari fără a suferi daune urechilor potențial grave. Cele mai multe emisiuni live pe care le vedeți că utilizarea stivei complete o fac ca un truc de scenă. În mod obișnuit, doar un singur dulap are difuzoare în el, iar restul sunt acolo pentru a fi prezentate. Mlétle Crüe obișnuia să creeze cadre de grilă falsă din pânză neagră și 2x4-uri pentru a face să pară că etapa era plină de stive de amperi!
 4. Urmați profesioniștii.
  4
  Urmați profesioniștii. Majoritatea profesioniștilor utilizează în prezent 2x12 sau jumătate de stive, deoarece sunetul este mai ușor de controlat. Dacă vrei într-adevăr un stack complet, cu toate mijloacele primiți unul, dar aproape că nu vei reuși să îl folosești decât dacă faci un tur de stadion. Ele sunt prea mari pentru a fi practice.

Cap 5
Rack-montate produse

 1. Rack-o.
  1
  Rack-o. Mulți muzicieni folosesc rafturi pentru angrenaje, de obicei o cutie metalică armată cu panouri detașabile pe față și spate. Partea frontală a rack-ului, când este deschisă, are două rânduri verticale de găuri cu șuruburi filetate pe laturi, care se află la o distanță de 48 inci (48,3 cm): standul standard pentru rafturi. Ca o configurare pentru cap și cabină, un dispozitiv de amplificare a chitarei montat pe rafturi separă componentele amplificatorului și dulapurile difuzoarelor. Cu toate acestea, capetele montate în rack pot fi împărțite în două categorii: preamplificatorul și amplificatorul de putere. Atât capetele, cât și combinatele au și ele aceste componente, dar unitățile rack-urilor le fac practic să le trateze ca elemente separate. Cei mai importanți producători de amplificatoare, inclusiv Marshall, Carvin, Mesa-Boogie și Peavey, fac rack-mount-uri.
 2. Preamplificatorul.
  2
  Preamplificatorul. Aceasta este etapa inițială de amplificare: în forma sa de bază, un preamplific amplifică semnalul astfel încât să poată conduce în mod eficient stația de amplificare a puterii. Preamplificatoarele de înaltă precizie vor avea diferite caracteristici de modelare a tonurilor, inclusiv egalizare, configurații cu tuburi variabile și multe altele.
 3. Amplificatorul de putere.
  3
  Amplificatorul de putere. Acesta este conectat la preamplificator, preia semnalul în formă de preamplificator și îi conferă o putere serioasă de antrenare a difuzoarelor. Ca și capete, amplificatoarele de putere sunt disponibile în diferite dimensiuni, de la un minim de 50 wați la amperi de putere de 400W. Pe măsură ce mulți amplificatori ai puterii pot fi conectați într-un lanț de daisy sau la diferite ieșiri de preamplificator pentru a crește puterea semnalului, precum și pentru a îmbina influențele tonale ale două amplificatoare de putere diferite.
 4. Dezavantaje ale Rack Rigs.
  4
  Dezavantaje ale Rack Rigs.
 5. Obțineți avantajul.
  5
  Obțineți avantajul. Un rack vă permite să amestecați și să potriviți produsele producătorilor diferiți și să găsiți un ton distinct al dvs.! În plus față de preamplificator și amplificator de putere, există o mulțime de produse excelente care pot fi montate chiar pe același rack, cu amplificatorul dvs. - reverbe, întârzieri, EQ-uri și alte delicii sonice. Rack-urile au în mod frecvent roți rotative, făcându-le foarte ușor să se rostogolească, iar un rack poate simplifica și configurarea: componentele dvs. sunt întotdeauna gata să se conecteze la momentul în care rotiți rack-ul pe scenă și îl activați. WH.shared.addScrollLoadItem ( 'img_aa74b294b1')

Cap 6
Selectarea sunetului potrivit

 1. Înțelegeți modul în care diferite tipuri de amperi se potrivesc diferitelor stiluri de muzică.
  1
  Înțelegeți modul în care diferite tipuri de amperi se potrivesc diferitelor stiluri de muzică. În cea mai mare parte, amperi nu sunt "o mărime potrivită tuturor". Deși există tot felul de amperi, ele pot fi clasificate în două categorii largi: "vintage" și "câștig mare".
 2. Obțineți amperajul potrivit pentru slujbă.
  2
  Obțineți amperajul potrivit pentru slujbă. Fiecare stil de rock are amperi caracteristice. Iată câteva recomandări generale: amperi de epocă