Cum să alegi o pisica

Deținerea unui animal de companie, ca o pisică, sa dovedit a reduce nivelul de stres și a tensiunii arteriale. [1] Aducerea unei noi pisici acasă poate fi un moment interesant, dar este important să luați în considerare decizia cu atenție. Alegerea pisicii potrivite pentru tine, stilul tau de viata, familia ta si mediul tau va ajuta sa te asiguri ca tu si pisica ta aveti o viata sanatoasa, fericita.

Cap 1
Având în vedere nevoile dvs. și stilul de viață

 1. Angajați-vă la o investiție pe termen lung.
  1
  Angajați-vă la o investiție pe termen lung. Pisicile pot trăi până la 20 de ani. Dacă adoptați sau cumpărați o pisică, aceasta ar putea fi acasă cu dumneavoastră cât mai mult timp (sau chiar mai mult!), Așa cum sunt copiii voștri. Asigurați-vă că v-ați angajat să vă dați prietenului tău cu blană o "casă de casă". [2]
 2. Asigurați-vă că aveți permisiunea de a avea o pisică acasă.
  2
  Asigurați-vă că aveți permisiunea de a avea o pisică acasă. Pisicile pot fi o alegere excelentă pentru persoanele cu spațiu limitat, cum ar fi locuitorii apartamentelor. Cu toate acestea, ar trebui să verificați cu proprietarul, asociația proprietarului, etc., pentru a vă asigura că vă este permis să aveți o pisică live cu dvs. Pisicile nu ar trebui să fie "păsări" din exterior. Pisicile la domiciliu, în general, trăiesc mai mult, au o viață mai sănătoasă decât pisicile în aer liber și prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta boli și leziuni. Pisicile la domiciliu sunt de asemenea mai confortabile cu oamenii. [3]
 3. Asigurați-vă că veți avea suficient timp pentru o pisică.
  3
  Asigurați-vă că veți avea suficient timp pentru o pisică. Pisicile nu necesită, de obicei, atât de multă companie ca și cîinii, dar totuși, este important să țineți cont de timpul pe care trebuie să-l cheltuiți cu pisica. Dacă nu veți avea timp să vă jucați cu pisica, să îi oferiți mâncarea și atenția necesare și să vă legați de ea, acum nu este momentul potrivit pentru a obține o pisică. dă cel puțin o oră pe zi pisicii tale. Acest lucru vă va ajuta să vă legați și veți păstra sentimentul pisicii fericit și sănătos. [5] Îngrijirea zilnică, care poate dura până la 20-30 de minute, poate fi necesară și dacă adoptați o rasă de păr lung. Discutați cu medicul veterinar sau cu adăpostul animal despre angajamentele legate de timp. Ei vă pot recomanda să adoptați o pereche de pisici, mai ales dacă găsiți frați. Mai mult de o pisica inseamna ca pot sa-si pastreze reciproc compania atunci cand esti departe la locul de munca sau plecat pentru un weekend lung. Pisicile necesită adesea un angajament mai îndelungat, deoarece trebuie să fie instruiți să folosească o cutie de gunoi, nu să zgârie pe mobilier etc.
 4. Examinați bugetul.
  4
  Examinați bugetul. Hrănirea și îngrijirea unei pisici nu este gratuită. Costul poate varia în medie între 500 și 1.000 $ pe an. [6] Cheltuielile dvs. vor varia în funcție de dacă aveți o pisică sau o pisică adultă, precum și tipul de rasă pe care o aveți. Îngrijirea și îngrijirea veterinară sunt cheltuieli comune care se pot adăuga în timp. Pisicile sunt, de obicei, mai scumpe pentru a începe cu, deoarece de obicei au nevoie de vaccinări, dewormings, și de sterilizare sau spaying. Ei vor crește și vor deveni pisici, de ce să așteptăm? Adoptarea unei pisici mai vechi este la fel de bună, mai ales că acestea sunt mai calme. Deși pisicile se hrănesc în mod natural, rasele cu păr lung pot necesita îngrijire suplimentară. Pisicile cu brachycephaly sau fețele "împinse în" (cum ar fi persani și himalayeni) vor avea adesea nevoie de zona curățată pentru a preveni infecția. [7] Uită-te la prețurile de alimente de pisici de calitate și tratează în zona ta. Acest lucru vă poate ajuta să obțineți o idee despre ce va costa să vă hrăniți pisica.
 5. Luați în considerare gospodăria dvs.
  5
  Luați în considerare gospodăria dvs. Trebuie să țineți cont de mediul dvs. de acasă înainte de a adopta o pisică. Iată câteva întrebări pentru a vă întreba: Aveți deja alte animale de companie? Cum se va potrivi o pisica noua cu ei? Ai copii mici? Copiii mici pot fi prea buni cu pisoii și pot să le facă rău în mod accidental. [8] Care este nivelul de activitate din gospodăria ta? Ești energic, în mișcare? Sau preferați răcirea calmă pe canapea? Pisoii tind să fie foarte activi și vor avea nevoie de o supraveghere constantă. Pisicile adulte sunt adesea mai calme și au nevoie de mai puțină supraveghere, deși acestea pot varia în funcție de rasă și chiar de pisici individuale.
 6. Contribuiți la problemele de sănătate.
  6
  Contribuiți la problemele de sănătate. Dacă dumneavoastră sau cineva din gospodăria dvs. aveți alergii sau alte probleme de sănătate, luați în considerare modul în care o pisică le-ar putea afecta. [9] Milioane de oameni sunt alergici la lucruri cum ar fi rătăcirea animalelor de companie, saliva, pielea moartă și urina. [10] Având în vedere că lungimea părului de rasă poate ajuta la prevenirea problemelor de alergie. O rasă de păr scurt (netedă lucioasă) este cea mai bună pentru majoritatea oamenilor. Aceste pisici, de obicei, nu necesită îngrijire extensivă. În timp ce acestea se varsă, puteți curăța blana destul de ușor cu un vid sau o perie. Părul cu păr mediu (pălăria modestă și pufos) și pisicile cu păr lung (haine lungi, care curg) necesită îngrijire. Veți avea nevoie să vă spălați și să vă pieptești în mod regulat. Cu pisicile cu părul lung, îngrijirea este adesea necesară zilnic. Câteva rase nu au păr (și sunt hipoalergenice). Cu toate acestea, aceste pisici devin în mod obișnuit foarte reci și necesită lucruri ca puloverele pentru a le menține calde. De asemenea, nu sunt blana atunci când îi petreci, ceea ce este nedorit pentru unii oameni.
 7. Alegeți tipul potrivit de companie pentru pisici.
  7
  Alegeți tipul potrivit de companie pentru pisici. Tipul și vârsta pisicilor pe care le adoptați va afecta tipul relației pe care o aveți cu el. Vrei o pisică care să stea în poală și să se răcească cu tine? Ați prefera o pisică care să vă țină distrați și să interacționați cu dvs.? [11] Având în vedere ceea ce sperați să ieșiți din a avea o pisică, vă veți ajuta să decideți ce fel de pisică este potrivit pentru dvs. Pisicile nu sunt pe deplin dezvoltate, așa că poate fi mai greu să știi ce atitudine și relație vor avea cu tine până când vor fi mai bătrâni. Consultarea unei enciclopedii de rase, cum ar fi Animal Planet's Breed Directory [12], te poate ajuta să înveți despre caracteristicile comune ale anumitor rase, cum ar fi vorbirea, independența și inteligența lor. Rețineți însă că fiecare pisică este diferită.
 8. Cercetare rase de pisici.
  8
  Cercetare rase de pisici. Pisicile pure au avantaje și dezavantaje. Ratele de rase au caracteristici distincte care sunt adesea transmise prin generatii, cum ar fi tendinta Siamesei de a mina tot timpul sau o dorinta a Siberianului de a fi manipulata. Dacă este foarte important ca pisica dvs. să aibă o caracteristică particulară, puteți considera o pisică pură, dar nu uitați că nu există nici o garanție că orice trăsătură va fi prezentă în fiecare pisică individuală. au probleme de sănătate deosebite. De exemplu, pisicile persane și himalaya tind să aibă probleme de inimă și rinichi, în timp ce coinii de Maine au probleme de șold și boli de inimă.

Cap 2
Căutați o pisică

 1. Vizitați adăpostul dvs. local.
  1
  Vizitați adăpostul dvs. local. Adăposturile pentru animale, societățile umane și rețelele foster au o mare selecție de pisici care au nevoie de case iubitoare. În Statele Unite, 6-8 milioane de animale de companie sunt în adăposturi în fiecare an, dar numai aproximativ jumătate sunt adoptate. [14] Vizitați societatea locală umană sau adăpost pentru animale sau căutați online pentru a vedea dacă există pisici care au nevoie de o casă în zona dvs. Animalele de companie adoptate din adăposturi costă adesea mai puțin decât cumpărarea unei pisici de la un crescător sau magazin de animale de companie. Pisicile din magazinele de animale de companie și crescătorii pot costa sute, chiar și mii de dolari, dar este rare pentru un adăpost sau o rețea fosteră care să perceapă mai mult de 100 de dolari sau 200 de dolari pentru a reomoda o pisică. Nu trebuie să cumperi de la un crescător să adopte o pisică pură. Există multe organizații de salvare care salvează rasă pură abandonată sau maltratată. [15] De fapt, până la 25% din animalele de companie în adăposturi pentru animale sunt rase pure [16]. Discutați cu angajații sau voluntarii de la adăpost. De multe ori vă pot spune istoria pisicii, precum și orice probleme medicale sau comportamentale pe care le are pisica. [17]
 2. Vizitați un ameliorator.
  2
  Vizitați un ameliorator. Investigați reputația producătorului înainte de a cumpăra o pisică. Dacă puteți, vizitați și examinați condițiile în care pisicile sunt păstrate pentru tine. Ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să contribuiți la ameliorarea animalelor de către crescătorii. Dacă vedeți că pisicile sunt maltratate sau simțiți că crescătorul nu este în față cu tine, nu cumpărați o pisică din operațiune. [18] Căutați semne semnifiante de abuz de pisici, cum ar fi grămezi de pisici de pisică peste tot, miros copleșitor , animalele rănite și unghiile îngroșate. Pisicile ar trebui să fie sănătoase și ar trebui să pară fericite. Întrebați despre pisica pe care o analizați. Întrebați crescătorul dacă este probabil să aveți probleme de sănătate, probleme de comportament sau nevoi speciale. Amelioratorul ar trebui să se simtă bine informat și cinstit cu privire la orice problemă. Asigurați-vă că pisicile sunt confortabile cu alte animale și oameni. Fii foarte suspicioasă pentru prețurile nerezonabil scăzute. O rasă de designer, care ar trebui să coste mii de dolari vândute pentru câteva sute, sugerează că amelioratorul fie taie colțuri, fie este necinstit în legătură cu pisica. Pe de altă parte, prețurile ridicate nu garantează calitatea.
 3. Căutați online.
  3
  Căutați online. Puteți găsi anunțuri online sau în ziar pentru pisici care sunt de vânzare sau "gratuit la o casă bună". Deși este cu siguranță posibil să adopți o pisică de la un vecin sau chiar un străin pe craigslist, ar trebui să fii conștient de faptul că există riscuri pentru acest lucru. Persoana care oferă pisica poate să nu știe prea multe despre temperament, istorie sau rasă. Asigurați-vă că primiți orice fișă medicală sau alte documente de la persoana care oferă pisica. Dacă este o pisică de vânzare, este posibil să aveți dificultăți în a obține banii înapoi dacă pisica se dovedește a fi diferită de cea în care ați fost promise.
 4. Du-te la magazinul de animale de companie.
  4
  Du-te la magazinul de animale de companie. Magazinele de animale de companie pot vinde pisicile pe care le-au cumpărat de la un ameliorator sau pot avea un "centru de admitere" unde pot fi adoptate pisicile salvate. Rețineți că angajații din magazinele de animale de companie ar putea să iubească animalele, dar aceștia au rareori aceleași cunoștințe despre pisicile pe care oamenii care lucrează cu adăposturi sau grupuri de salvare fac. Întotdeauna întreabă magazinul unde își ia pisicile și pisoii de vânzare. Magazinele își pot achiziționa pisicile din fabricile de pisici care reproduc pisicile în condiții neetice, dăunătoare. Cercetați crescătorii care oferă pisicilor. Ei ar trebui să aibă cunoștință despre rasă, orice comportament potențial sau probleme de sănătate și istoria personală a familiei (familie, etc.). Pisicile pure trebuie să aibă, de asemenea, documentația provenită de la un medic veterinar local și documente, cum ar fi documentele de înregistrare sau certificatele de sănătate. [20] Dacă magazinul dvs. de animale de companie oferă adopție din adăposturi sau agenții de adopție, alegeți una dintre aceste pisici. Adoptarea unei pisici, mai degrabă decât achiziționarea unei astfel de pisici, vă va asigura că nu veți trimite profit unei fabrici de pisici neetice.
 5. Adoptați un vagabond.
  5
  Adoptați un vagabond. Uneori, o pisică se poate arăta la ușă și poate cere iubire. Deși acest lucru este cu siguranță o modalitate de a include o pisică în viața ta, există câteva lucruri de luat în considerare: [21] Asigurați-vă că pisica nu aparține altcuiva. Uneori, "pisicile" au scăpat de proprietarii lor, care le doresc cu adevărat înapoi. Plasați un anunț în anunțuri sau pe internet descriind pisica pe care ați descoperit-o. Sunați la adăposturile de animale locale pentru a vedea dacă a fost raportat un animal lipsă. Amintiți-vă că pisicile rătăcite pot avea probleme comportamentale. Viața pe străzi este greu și o pisică fără stăpân poate avea probleme în a se integra într-o viață nouă, mai ales dacă aveți deja alte animale de companie. Ia pisica examinată de un medic veterinar înainte de ao lua în casa ta. Pisicile pot provoca boli și infecții. Înainte de a adopta o pisică rătăcită și lăsați-o să trăiască cu dvs., o examinați de un veterinar pentru a vă asigura că este sănătoasă.

Cap 3
Alegerea pisicii tale

 1. Uită-te dincolo de aspectul pisicilor.
  1
  Uită-te dincolo de aspectul pisicilor. La fel ca oamenii, pisicile nu ar trebui judecate numai prin frumusețea lor exterioară. În timp ce nu este nimic în neregulă cu sentimentul tras la o față adorabilă, asigurați-vă că luați în considerare mai mult decât aspectul pisicii atunci când luați decizia dvs. [22]
 2. Adresați-vă consilierii pentru adopție.
  2
  Adresați-vă consilierii pentru adopție. Multe adăposturi și rețele foster oferă consiliere gratuită de adopție, unde vă vor întreba despre nevoile, stilul de viață și personalitatea dvs. și veți face recomandări de acolo. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă întâlni cu pisicile care se vor potrivi cu dvs. și cu nevoile dvs. [23]
 3. Aduceți-vă de-a lungul tuturor cu care va interacționa pisica.
  3
  Aduceți-vă de-a lungul tuturor cu care va interacționa pisica. Este util pentru a obține o idee despre modul în care pisica va interacționa cu toată lumea din gospodăria dvs., în special cu copiii. Dacă puteți, aduceți-i pe toată lumea când întâlniți pisica pentru a vedea cum se întâmplă toată lumea.
 4. Cereți să țineți animalul dorit.
  4
  Cereți să țineți animalul dorit. Cereți unui angajat sau unui voluntar să vă arate cum să vă ocupați de pisică. Fiecare pisică are preferințe individuale cu privire la modul în care este tratată faptul că lucrătorii vor fi probabil mai familiarizați cu. Acest lucru poate ajuta la prevenirea unor probleme cum ar fi mușcăturile și zgârierea. Dacă pisica rezistă, nu forța. Unele pisici sunt foarte afectuoase, dar pur și simplu nu le place să fie ținute. Alte pisici pot fi pur și simplu inconfortabile într-un mediu nefamiliar și se vor încălzi în timp. [24] Puneți mâna în pumn și extindeți-o spre pisică. Aceasta este o metodă umană pentru a imita o felicitare felină. [25] Dacă capul de pisică vă lovi mâna, acesta este un salut prietenos. Dacă el / ea se uită sau se îndepărtează, pisica poate că nu-i place să întâlnească oameni noi. Dacă pisica încearcă să te zgârie sau să te muște, asta nu înseamnă că nu ar trebui să o adopți. Multe pisici se scarpină sau se mușcă când sunt anxioase sau frică. Cu toate acestea, o pisică care bate sau zgârieturi poate să nu fie o alegere bună pentru o gospodărie cu copii mici.
 5. Verificați pisica pentru semne de boală.
  5
  Verificați pisica pentru semne de boală. Asigurați-vă că pisica este sănătoasă. Dacă vedeți zone cu probleme, nu este indicat că nu trebuie să adoptați pisica - uneori, pisicile din adăposturi sau casele de primire au probleme de sănătate care au nevoie doar de puțină dragoste și de îngrijire pentru a se limpezi. Iată câteva lucruri de căutat: [26] Ochii. Acestea ar trebui să fie luminoase și libere de descărcare de gestiune sau acumulare. Nas. Nu ar trebui să aibă nici o descărcare de gestiune, iar pisica nu ar trebui să arate strănut excesiv. Urechile. Acestea ar trebui să fie fără ceară întunecată sau îngroșate și nu ar trebui să miroasă rău. Pisica nu trebuie să-și scuture capul în mod frecvent sau să-și dea laba la urechi. Cufăr. Respiratia pisicii ar trebui sa sune clar, fara sireturi sau tuse. Blană. Ar trebui să fie curat și fără paraziți, cum ar fi purici sau căpușe. Uită-te în armpits și pe burtă pentru semne de purici. Piele. Ar trebui să fie curat și nedeteriorat. Dacă pisica are răni vechi, trebuie să fie curată și bine orientată. Fund. Ar trebui să fie curat și să nu aibă semne de diaree sau viermi. (Verificați și cutia de gunoi pentru semne de diaree sau de paraziți).
 6. Întrebați despre istoria pisicilor.
  6
  Întrebați despre istoria pisicilor. Este important să obțineți cât mai multe informații despre pisică, după cum puteți, înainte de a vă lua decizia. Câteva întrebări bune pe care le puteți întreba: [27] Cât timp a fost pisica acolo? De ce este pisica acolo? Cum interacționează pisica cu alte pisici, personalul și alte animale? Care este personalitatea pisicilor? Are voluntarul / angajatul / crescătorul vreun motiv de îngrijorare? Pisica are probleme de sănătate?
 7. Întrebați cum a fost socializată pisica.
  7
  Întrebați cum a fost socializată pisica. Mai ales în cazul puii de rasă pură, este important să fie socializați cu o varietate de oameni, viziuni, sunete, mirosuri și alte experiențe în primele 12 săptămâni de viață. Fără o socializare adecvată, pisicul ar putea crește într-o pisică care nu-i plac oamenii, sau chiar este agresivă. Studiile arată că pisicile care primesc o mulțime de contacte umane în primele șapte săptămâni au mai multe șanse să se maturizeze în pisici prietenoase și bine dezvoltate. [28] O bună socializare include îngrijirea și îngrijirea pisoilor pentru cel puțin câteva minute în fiecare zi, născut. Cu toate acestea, pisicile nou-născuți nu ar trebui să fie luate de la mama lor pentru mai mult de câteva secunde la un moment dat. Făcând acest lucru ar putea să o facă anxioasă sau chiar să o facă să respingă pisoiul. Alte procese importante de socializare includ jucarea cu jucării, interacțiunea cu oamenii în jocuri, cum ar fi urmărirea și pouncingul, și explorarea diferitelor tipuri de obiecte, cum ar fi cutii de carton, pungi de hârtie și zgârieturi. Asigurați-vă că pisoiul nu a fost socializat pentru a considera degetele și picioarele drept jucării. Pisicile se pot zgâria sau mușca accidental în timp ce se joacă, dar acest comportament nu trebuie încurajat. Pisicul trebuie întotdeauna să fie redirecționat către o jucărie corespunzătoare dacă se întâmplă zgârierea sau mușcătura. Pisicile ar trebui să întâlnească, de asemenea, mai multe persoane diferite, astfel încât acestea sunt mai puțin susceptibile de a fi timizi de străini.
 8. Luați în considerare o pisică mai veche.
  8
  Luați în considerare o pisică mai veche. Cu toate pisicile mici disponibile, poate fi tentant să mergi direct pentru drăguț și să uiți de pisicile mai mari. Cu toate acestea, pisicile mai mari prezintă unele avantaje: [29] Personalitățile lor sunt de obicei stabilite, deci este posibil să știți mai multe despre felul în care se va comporta pisica și care este atitudinea ei. Pisicile mai vechi sunt adesea antrenate în cutii de gunoi și nu necesită o supraveghere atât de mare. Pisicile mai vechi sunt de obicei mai calme și sunt mai bune cu copiii mici. Dacă pisica ta mai veche nu a fost socializată în mod corespunzător ca un pisoi, poți să-i înveți în continuare socializarea de remediere. Ar putea dura mult mai mult, dar cu răbdare și instruire, chiar și o pisică adultă poate deveni mai puțin îngrozitoare. [30]
 9. Aflați dacă pisica care vă interesează este una din perechea legată.
  9
  Aflați dacă pisica care vă interesează este una din perechea legată. Pisicile intră adesea în adăposturi cu o altă pisică cu care au legat deja sau formează o legătură în timp ce se află în adăpost. Dacă sunt separate, ele pot suferi din punct de vedere emoțional și au dificultăți în a forma legături viitoare cu alte animale de companie. [31] Dacă sunteți în căutarea de a adopta două pisici, o pereche deja legată este o alegere bună, deoarece ele se vor mângâia reciproc prin stresul relocalizării.
 10. Verificați înregistrările veterinare ale pisicilor.
  10
  Verificați înregistrările veterinare ale pisicilor. Dacă este disponibil, vedeți ce teste și vaccinări au avut deja pisica. Acest lucru vă poate ajuta să determinați sănătatea globală a pisicii și să vă planificați pentru orice cheltuieli de sănătate viitoare. Este comun pentru a verifica pisicile pentru Feline Immunodeficiency Virus (FIV) și Leucemia Felinei (FeLV) înainte de a aduce noul animal de companie într-o casă care are o altă pisică. Aceste boli sunt transmisibile ușor altor animale. Este o idee bună să vă testați pisica potențială înainte de adopție, indiferent dacă aveți sau nu o altă pisică acasă.
 11. Întrebați dacă există o vizită veterinară inclusă sau disponibilă cu achiziția / adopția.
  11
  Întrebați dacă există o vizită veterinară inclusă sau disponibilă cu achiziția / adopția. În multe cazuri, acest lucru este inclus - chiar necesar - când se achiziționează o pisică nouă. În mod obișnuit, vi se va permite o anumită perioadă de timp pentru a programa această vizită inițială, care va prinde tot ce ați pierdut. Acest lucru poate fi util pentru a discuta cu medicul veterinar cu privire la toate nevoile pe care le are noua ta pisică. Dacă aveți alte pisici sau animale de companie în gospodăria dumneavoastră, este recomandat să vă luați pisica nouă la veterinar înainte de al aduce acasă. [32]
 12. Întrebați despre o opțiune de dormit.
  12
  Întrebați despre o opțiune de dormit. Multe adăposturi și rețele de plasament vă vor permite să aduceți o pisică acasă pentru o scurtă perioadă de "încercare" (de obicei, câteva nopți până la o săptămână). Dacă sunteți în măsură să faceți acest lucru, este foarte util pentru a se asigura că pisica se va amesteca cu familia ta și orice alte animale pe care le aveți. Amintiți-vă că pisica poate fi foarte îngrijorată în casa dvs. la început. Fiți răbdători când pisica se adaptează la noul său mediu.