Cum să alegi culorile nunții tale

Planificarea nuntii tale ar trebui sa fie o experienta distractiva si plina de satisfactii, si vrei sa eviti sa fii impotmolit cu fiecare decizie. Una dintre primele și cele mai importante decizii pe care trebuie să le faceți despre nunta voastră este selectarea schemei de culori. Pentru a face această decizie ușoară pentru dvs., încercați să selectați culorile care se potrivesc cu mediul, să vă inspirați din culorile preferate și stilurile de decorare și să alegeți culori care se completează reciproc și funcționează bine împreună.

Cap 1
Selectarea culorilor care se potrivesc cu mediul

 1. Alegeți o culoare care să completeze locul de desfășurare.
  1
  Alegeți o culoare care să completeze locul de desfășurare. Uitați-vă la culorile folosite în covoare, draperii și decorațiuni. Dacă locul are culori puternice și îndrăznețe, poate doriți să selectați o schemă completă de culori. De exemplu, un loc cu covoare roșii și finisaje de aur se poate contrazice cu o schemă de culori verde și gri. În schimb, ați putea folosi roșu și aur în schema de culori pentru a se potrivi cu locul de desfășurare. Dacă aveți deja inima setată pe o anumită culoare, poate fi necesar să selectați un site decorat neutru, cum ar fi o sală cu pereți albi sau neutri, un spațiu de mansardă transformat sau un cort de curte.
 2. Alege culorile pentru a se potrivi cu sezonul.
  2
  Alege culorile pentru a se potrivi cu sezonul. O modalitate excelentă de a alege culorile nunții tale este de a te inspira din sezonul în care te căsătorești. De exemplu, dacă spuneți "Eu fac" în primăvară, puteți privi lumina pastelurilor pentru inspirație. Combinațiile de culori sezoniere care pot fi luate în considerare includ: [2] Tonuri de culoare închise și profunde, sau culori metalice, cum ar fi cositor, bronz, cupru, argint sau aur pentru o nuntă de iarnă. Pastelule ușoare asociate cu câteva nuanțe mai adânci, cum ar fi prunele sau coralii pentru o nuntă de primăvară. Culori strălucitoare, cum ar fi galben, violet, roșu sau albastru, pentru o nuntă de vară. Pământ tonuri ca verde moss, burgund, aur, chihlimbar, și maro sunt excelente pentru o nunta toamna.
 3. Includeți culori din mediul înconjurător.
  3
  Includeți culori din mediul înconjurător. Dacă ați decis o nuntă de destinație, puteți alege culori care să reflecte mediul tropical. Luați în considerare culorile luminoase florale cum ar fi galben, roz, violet, albastru și verde. În mod alternativ, dacă vă căsătoriți într-o podgorie, verdele, purpurii și blues ar arăta frumos. [3] Luați în considerare nuanțele de culori naturale găsite în mediul înconjurător și le puteți folosi în schema de culori a nunții.
 4. Selectați culorile bazate pe florile dvs. de sezon preferate.
  4
  Selectați culorile bazate pe florile dvs. de sezon preferate. Deși puteți obține cele mai multe flori în fiecare sezon, este mai ecologic și mai puțin costisitor pentru a selecta flori de sezon pentru nunta ta. Obțineți inspirație de culoare de la florile dvs. de sezon preferate. Alegeți o floare și culoarea pe care o iubiți și apoi construiți schema de culori în jurul valorii de acest lucru. De exemplu, dacă floarea-soarelui este chestia ta, nu există niciun motiv pentru care să nu o facă în schema ta. Culoarea buchetului dvs. ar putea fi folosită ca culoarea dominantă în schema dvs. de decorare sau ca o culoare de accent pentru a da un pic de pop.
 5. Luați în considerare starea de spirit pe care încercați să o creați.
  5
  Luați în considerare starea de spirit pe care încercați să o creați. Culorile pe care le alegeți pot, de asemenea, ajuta la crearea unei anumite dispoziții. De exemplu, roșu este asociat cu pasiune și dragoste, în timp ce galbenul este frecvent asociat cu bucurie și fericire. Alegeți culorile pe baza tonului pe care doriți să-l setați pentru eveniment. [5] Utilizați culori închise pentru a crea o atmosferă dramatică. Ca alternativă, culorile luminoase pot fi folosite pentru a crea o nuntă distractivă și fără griji.

Cap 2
Căutați inspirație în jurul vostru

 1. Alege culorile tale preferate.
  1
  Alege culorile tale preferate. Unele cupluri au o culoare preferată care vine imediat în minte când se gândesc la ziua lor specială. Pentru alții, alegerea culorilor nunții poate fi o sarcină descurajantă. Este întotdeauna o idee bună să rămânem cu culori pe care le place și dumneavoastră. Pentru a descoperi culorile preferate sau schemele de culori, uita-te la dulapul tău și stilul de decorare pentru inspirație. [6] Uită-te prin garderoba ta. Care sunt celelalte culori care apar cel mai mult? Aceste culori reprezintă un bun indicator al preferințelor dvs. generale de culoare. În mod similar, dacă descoperiți că locuința dvs. este destul de neutră cu un pop sau albastru sau purpuriu, atunci ar putea fi un loc bun pentru a începe atunci când vă gândiți la culorile de nuntă.
 2. Căutați pe social media pentru idei.
  2
  Căutați pe social media pentru idei. Pinterest are multe exemple de scheme de nunta pentru culori de nunta pe care le puteti inspira. Căutați prin diferite imagini de nunți și combinații de culori cu pini care vă plac. După ce începeți să observați o temă generală a imaginilor pe care le-ați fixat, probabil că ați aterizat pe paletul dvs. de culoare ideal. [7] De exemplu, puteți constata că sunteți în mod constant atrasi de nunți în stil vintage care folosesc pasteluri ușoare și nuanțe de gri. De asemenea, puteți să vă uitați la Instagram, Etsy sau Facebook pentru idei.
 3. Obțineți idei de la nunți la care participați.
  3
  Obțineți idei de la nunți la care participați. Probabil ați participat deja la o serie de nunți pentru prieteni sau rude. A existat o schemă specială de culoare care ți-a ieșit? Nu trebuie să copiați schema de culori exactă de la nunta celui mai bun prieten al dvs., dar ar putea fi un bun punct de plecare. [8] Alternativ, ați putea arăta fotografii vechi de la nunțile părinților sau ale altor rude . Deși este posibil să disprețuiți rochiile cu mâneci înfundate, este posibil să vă iubești culorile ninsoare care au fost folosite.
 4. Luați un test online de culoare de nunta.
  4
  Luați un test online de culoare de nunta. Există o serie de diferite chei de culoare de nunta pe care le puteți lua pentru a ajuta la alegerea culorile de nunta ta. În mod obișnuit, aceste chestionare vor pune la dispoziție o varietate de întrebări cu privire la gustul și stilul dvs. personal și vă vor ajuta să restrângeți paletul de culori. Dacă vă luptați cu adevărat pentru a vă stabili schema de culori, aceasta poate fi o modalitate amuzantă de a ateriza pe culorile perfecte. [9] Căutați online un "test de stil de nuntă".

Cap 3
Crearea unei scheme de culori

 1. Cercetați diferite tendințe de culoare.
  1
  Cercetați diferite tendințe de culoare. Citiți reviste de nuntă sau vizitați o galerie de artă pentru a descoperi diferite combinații de culori. Deși nu doriți să selectați o anumită schemă de culori doar pentru că este la modă, acesta ar putea fi un loc minunat pentru a afla care culori funcționează bine împreună. [10]
 2. Alegeți culori care se completează reciproc.
  2
  Alegeți culori care se completează reciproc. Cele mai multe nunți folosesc mai mult de o culoare în schema de culori. De exemplu, puteți decide două culori principale și o culoare accentuată. Ar putea fi ușor să enumerați cele trei culori preferate, dar dacă nu se potrivesc sau nu funcționează bine împreună? Puteți consulta o roată de culori pentru a vă ajuta să împerecheați culoarea preferată cu câteva culori de accent. [11] Ca regulă generală, culorile care merg bine împreună sunt opuse una pe cealaltă pe o roată de culoare, deoarece acestea cuprind o culoare caldă cu o culoare rece . De exemplu, perechea de turcoaz și coral sunt frumoase împreună. Cel mai simplu mod de a vă gândi la împerecherea culorilor este alegerea unei culori strălucitoare și a unui ton mai neutru. De exemplu, blush și aur, sau violet și gri.
 3. Incorporați cu atenție culoarea.
  3
  Incorporați cu atenție culoarea. Este posibil să treceți peste bord cu culorile. Poate că culoarea ta preferată este roz, dar nu vrei ca nunta ta să arate ca o petrecere cu Barbie. Pentru a evita acest lucru, folosiți roz ca un strop de culoare. Țineți restul culorilor neutre și apoi adăugați un buchet de roz în buchetul dvs., ca panglici în jurul pieselor dvs. centrale sau ca caligrafie pe meniuri. [12]