Cum să calculează cfm pentru ventilatorul de baie

Un ventilator de baie este o piesă esențială de hardware în orice baie interioară, fără fereastră. Ventilatorul scoate aerul din baie și permite aerul curat; acest lucru păstrează umezeala din duș, baie sau chiuveta de la încurajarea creșterii mucegaiului. Pentru a fi eficient, un ventilator de baie trebuie să fie suficient de puternic pentru a înlocui complet aerul din cameră de aproximativ 8 ori pe oră. Eficacitatea ventilatorului va fi evaluată în "CFM" sau în metri cubi de aer pe minut. Aflați cum puteți calcula CFM pentru un ventilator de baie vă va ajuta să achiziționați ventilatorul potrivit pentru spațiul dvs.

Paşi

 1. Măsurați dimensiunile băii.
  1
  Măsurați dimensiunile băii. Utilizați o bandă pentru a măsura fiecare dimensiune a băii dvs. - lungimea fiecărui perete și înălțimea de la podea la tavan. Pentru o baie cu plan dreptunghiular, puteți păstra aceste numere în cap pentru calcularea CFM. Dacă aveți un plan de pardoseală neregulat, poate doriți să desenați și să etichetați planul pe hârtie pentru a vă ajuta să calculați volumul băii.
 2. Calculați suprafața de la baie.
  2
  Calculați suprafața de la baie. Pentru o baie dreptunghiulară, aceasta se face prin înmulțirea lățimii și lungimii. De exemplu, o baie de 7 ft x 10 ft (2,1 mx 3 m) are o suprafață de 70 de metri pătrați (6,5 metri pătrați). Dacă baia dvs. are o formă mai complexă, spargeți planul de podea în forme mai simple, calculați zonele și apoi adăugați acele zone împreună pentru a ajunge la suprafața totală a podelei. Nu ignora aerul deasupra cadeii - este o parte a volumului total.
 3. Calculați volumul total al băii.
  3
  Calculați volumul total al băii. Aceasta se face prin înmulțirea zonei de podea a băii dvs. până la înălțimea tavanului. De exemplu, o baie cu o suprafață de 8 metri pătrați și o înălțime a tavanului de 9 ft (2,7 m) are un volum total de 810 de metri cubi. Este posibil ca plafonul dvs. de baie să nu aibă o înălțime uniformă; de exemplu, poate fi înclinat sau boltit. În acest caz, estimați înălțimea medie a plafonului (undeva între cele mai joase și cele mai înalte puncte) și utilizați-o în calculul dvs.
 4. Determinați CFM-ul necesar ventilatorului pentru baie.
  4
  Determinați CFM-ul necesar ventilatorului pentru baie. Un ventilator eficient de baie ar trebui să poată înlocui întregul volum de aer de 8 ori pe oră sau la fiecare 7,5 minute. Pentru a ajunge la CFM-ul cerut, pur și simplu împărțiți volumul băii cu 7.5. De exemplu, o baie cu un volum de 1000 cubi (28,3 metri cubi) necesită un ventilator capabil să se deplaseze (1000 / 7,5) sau 133 CFM (3,8 metri cubi pe minut).
 5. Achiziționați un ventilator de baie cu o valoare a CFM cerută sau mai mare.
  5
  Achiziționați un ventilator de baie cu o valoare a CFM cerută sau mai mare. După calcularea CFM-ului cerut, asigurați-vă că verificați ratingul oricărui ventilator achiziționat. Un ventilator cu un rating prea scăzut nu va elimina umezeala în mod eficient, în timp ce cumpăra un ventilator cu prea multă putere poate duce la zgomot inutil (deoarece fanii mai puternici tind să fie mai puternici). Scopul pentru o evaluare CFM chiar deasupra cerinței dumneavoastră.