2
Recunoașteți că aveți un risc mai mare pentru cancerul gurii, bolile și infecțiile. Tutunul de mestecat crește foarte mult șansele de cancer, inclusiv cancerul esofagian, precum și cancerele gurii, gâtului, obrazului, gingiilor, buzelor și limbii, precum și cancerul pancreatic. [20] O acumulare de mestecat pe o perioadă lungă de timp va probabil duce la carii dentare. Masa de mestecat conține cantități mari de zahăr, care contribuie la cavități și conține, de asemenea, particule grosiere care irită gingiile și se zgâri la smalțul dinților, făcând dinții mai slabi și mai susceptibili la cavități și infecții. Zaharul si iritantii in tutunul de mestecat cauzeaza si gingiile voastre sa se retraga din dinti, mai ales in zona gurii unde mestecati. Acest lucru poate duce la afecțiuni ale gingiilor, care pot fi destul de grave pentru a distruge țesutul moale și osul care susțin dinții și duc la pierderea dinților. Tumba de mestecat crește și riscul de a dezvolta leziuni precanceroase în gură, numite leucoplazie, care ar putea deveni într-o zi cancer. [21] În fiecare an, aproximativ 30.000 de americani învață că au cancer de gură și gât și aproape 8000 mor din cauza acestor boli. Doar aproximativ jumătate din persoanele diagnosticate cu cancer la nivelul gurii sau gâtului supraviețui mai mult de 5 ani. [22] Unele forme de tutun fără fum, precum mestecarea, măresc rata de inimă și tensiunea arterială. Studiile sugerează că utilizarea pe termen lung a tutunului fără fum poate crește riscul de a muri de la anumite tipuri de boli de inimă și accident vascular cerebral.