Cum să verificați aparatul de aer condiționat înainte de a apela la service

Desigur, ar fi cea mai fierbinte zi a anului ca aparatul de aer conditionat sa nu mai functioneze! Obținerea service-ului poate fi costisitoare și va trebui să vă grăbiți în timp ce așteptați un tehnician de service. Sau tu? Verificați acești pași care pot economisi eventual niște bani și vă pot ajuta să vă mențineți în același timp răcoroase!

Cap 1
Depanare

 1. Evaluați problema.
  1
  Evaluați problema. Este unitatea pur și simplu nu funcționează deloc, nu răcește prea mult aerul sau pur și simplu suflă în jurul aerului cald?
 2. Nu funcționează deloc:
  2
  Nu funcționează deloc: condensatorul (pentru o unitate exterioară) sau un dispozitiv de tratare a aerului / cuptor (unitatea interioară) nu funcționează. Asigurați-vă că este conectat. Acest lucru poate părea evident, dar există situații când aceasta este exact problema. Indiferent dacă sunt copii, câini sau un robinet accidental cu aspiratorul, ștecherul poate fi dezlipit parțial sau complet. Verificați întreruptoarele și siguranțele. Asigurați-vă că acestea sunt la locul lor, pornite și funcționează corect. Circuitele, în special în casele mai vechi, sunt ușor supraîncărcate dacă aparatul de aer condiționat împarte un circuit cu aparate cum ar fi fier, frigider sau microunde. Verificați termostatul (comanda de răcire) și asigurați-vă că acesta este setat să se răcească la temperatura curentă și să funcționeze corect. La fel ca și prizele, uneori setările se pot schimba accidental.
 3. Verificați centura suflantei ventilatorului pentru a vă slăbi excesiv, deteriorați sau spargeți.
  3
  Verificați centura suflantei ventilatorului pentru a vă slăbi excesiv, deteriorați sau spargeți. Acest lucru poate cauza un debit redus de aer care permite formarea gheții și, prin urmare, determină performanțe scăzute de răcire. Reparați sau înlocuiți cureaua suflantei. Lăsați gheața să se topească înainte de a reporni unitatea de curent alternativ.
 4. Verificați bobinele și filtrul.
  4
  Verificați bobinele și filtrul. Dacă sunt crăpate cu praf și resturi, curățați-le bine. Asigurați-vă că lăsați orice gheață să se topească înainte de a reporni unitatea.
 5. Cereți serviciul.
  5
  Cereți serviciul. Dacă ați verificat că totul este conectat, alimentat, configurat corect și curățat, poate fi timpul să sunați la departamentul de service.

Cap 2
Intretinere preventiva

 1. Spălați bobina condensatorului o dată pe an sau după cum este necesar.
  1
  Spălați bobina condensatorului o dată pe an sau după cum este necesar. Opriți aparatul de aer condiționat, obțineți un furtun de grădină și pulverizați bobina folosind un model în sus și în jos. Fiți deosebit de atenți dacă condensatorul dvs. este aproape de un ventilator de uscare sau dacă cartierul dvs. este plin de copaci din lemn de bumbac. Aceste două elemente sunt "ucigași de aer condiționat".
 2. Curățați sau schimbați filtrul în mod regulat.
  2
  Curățați sau schimbați filtrul în mod regulat. Acest singur pas simplu poate crește eficiența aparatului dumneavoastră de aer condiționat. De asemenea, va funcționa mai puțin, sporind durata de viață a echipamentului. Un semn bun pe care filtrul dvs. trebuie să îl schimbe este faptul că se formează gheață în interiorul unității de răcire interioară (secțiunea vaporizatorului). Acest lucru poate fi dificil de văzut deoarece unitatea este sigilată, dar atingeți metalul exterior și simțiți-vă pentru o diferență notabilă de temperatură. De asemenea, puteți vedea gheață pe linia mare care merge la unitatea exterioară (linia de aspirație). Dacă se formează gheață, este posibil ca filtrul dvs. de aer să fie foarte murdar și să restricționați fluxul normal de aer. Acest lucru permite formarea gheții datorită faptului că în secțiunea de răcire nu este introdusă suficientă căldură.