Cum să calculează suprafața unui trapez

Un trapez (cunoscut și ca un trapez în limba engleză britanică) este un patrulater cu două laturi paralele de lungimi diferite. Aceasta înseamnă că ambele părți pot fi numite o bază, iar trapezoidul este unic în a avea două baze. Dacă doriți să știți cum să calculați zona unui trapez, urmați acești pași.

Paşi

 1. Identificați lungimea ambelor baze.
  1
  Identificați lungimea ambelor baze. Bazele sunt cele două laturi paralele ale trapezoidelor. Să le numim laturi a și b. Partea a este lungă de 8 cm, iar partea b este de 13 cm lungime.
 2. Adăugați lungimile bazelor.
  2
  Adăugați lungimile bazelor. Adăugați 8 cm și 13 cm. 8 cm + 13 cm = 21 cm.
 3. Identificați înălțimea trapezoidului.
  3
  Identificați înălțimea trapezoidului. Înălțimea trapezoidului este perpendiculară pe baze. În acest exemplu, înălțimea trapezoidului este de 7 cm.
 4. Înmulțiți suma lungimilor bazelor cu înălțimea.
  4
  Înmulțiți suma lungimilor bazelor cu înălțimea. Suma lungimilor bazelor este de 21 cm, iar înălțimea este de 7 cm. 21 cm x 7 cm = 147 cm2.
 5. Împărțiți rezultatul cu două.
  5
  Împărțiți rezultatul cu două. Împărțiți 147 cm2 cu 2 pentru a obține răspunsul final. 147 cm2 / 2 = 73,5 cm2. Suprafața trapezoidului este de 73,5. Tocmai ați urmat formula pentru a găsi zona unui trapez, care este [(b1 + b2) xh] / 2.