Cum să ai grijă de salamanders

Un fapt al vieții este că salamanderii au chipuri drăguțe. Un alt fapt este că acestea sunt relativ ușor de rezolvat - cu condiția să știți cum să faceți acest lucru în mod corect. eduCum este aici pentru a vă ajuta cu acesta din urmă (deoarece salamanderii nu au nevoie de ajutor ca să fie drăguți sau să se răcească). Derulați până la pasul 1 pentru a afla cele mai bune modalități de a vă îngriji de salamander. (Notă: dacă căutați informații despre cum să aveți grijă de un nout, faceți clic aici.)

Cap 1
Locuindu-ți salamandrul

 1. Utilizați un acvariu sau un rezervor pentru a găzdui salamandrul.
  1
  Utilizați un acvariu sau un rezervor pentru a găzdui salamandrul. Acvariile sau tancurile de reptile sunt cea mai bună modalitate de a găzdui salonul tău drag. Ar trebui să utilizați un rezervor de 10 galoane (37,9 L), deoarece acest lucru vă va oferi suficient spațiu pentru a vă ascunde, a săpa și a vă distra zilele. Rezervoarele pentru acvariu sunt cel mai bine utilizate pentru salamanderii acvatici și semi-acvatici. Asigurați-vă că vă curățați rezervorul înainte de a vă crea casa salamandrului. [1] De asemenea, puteți folosi rezervoare din plastic sau acrilic dacă nu doriți să cumpărați un rezervor de sticlă.
 2. Asigurați-vă că aveți un capac bine fixat.
  2
  Asigurați-vă că aveți un capac bine fixat. Salamanderii sunt alpiniști excelenți - vor lucra rapid pe laturile unui rezervor de 10 galoane (37,9 L). Din acest motiv, este important să aveți un capac care să se potrivească perfect cu rezervorul, astfel încât salamandrul dvs. să nu poată scăpa. Ecranele sunt cele mai bune, deoarece oferă salamanderului dvs. o ventilație excelentă. Dacă nu puteți cumpăra un ecran de top, o hota de top va funcționa, de asemenea.
 3. Determinați dacă salonul dvs. are nevoie de o casă acvatică, semi-acvatică sau terestră.
  3
  Determinați dacă salonul dvs. are nevoie de o casă acvatică, semi-acvatică sau terestră. Acest lucru va depinde de tipul de salamandru pe care îl aveți sau pe care îl veți cumpăra. Dacă nu sunteți sigur ce preferă salamandrul dvs., întrebați-vă magazinul de animale de companie sau căutați o căutare online. Salamandrii acvatici, precum Axolotl, își petrec toată viața în apă. Semi-acvatice salamandere ar trebui să aibă un rezervor care este jumătate de apă, jumătate teren. Salamanderii terestre nu trebuie să aibă o zonă de apă în rezervorul lor.
 4. Configurați rezervorul.
  4
  Configurați rezervorul. Din nou, aceasta va depinde de tipul de salamandru pe care îl aveți. Amintiți-vă că subcategoriile enumerate aici sunt doar linii directoare - puteți fi la fel de creativ cum vă place cu rezervoarele dvs. [3] Rezervor acvatic: ar trebui să utilizați un acvariu pentru a găzdui sal. Inserați fundul rezervorului cu două inci din pietriș de acvariu spălat. Treierați treptat rezervorul, astfel încât pietrisul stratificat să treacă de la 2 centimetri până la 3 centimetri adâncime. Plantați unele plante acvatice, dar știți că va trebui să le înlocuiți atât de des pentru că salamanderii pot fi aspre pe plante acvatice. Rezervorul semi-acvatic: împărțiți rezervorul cu o jumătate de coală de plexiglas, astfel încât o parte să fie acvatică, iar o parte să fie terestră. Așezați două centimetri de pietriș de acvariu pe partea acvatică, împreună cu unele plante acvatice. Creați un gradient înclinat cu pietrișul astfel încât salamandrul să poată umbla de la apă până la pământ. Pe partea pământului, puneți două centimetri de pietriș de acvariu, apoi puneți-l cu substrat (acoperire de pământ). Acest substrat ar trebui să fie sol de mulci, cum ar fi coaja mărunțită sau fibra de nucă de cocos. Acoperiți-l cu un sol steril sau o lut de grădină. Rezervorul terestru: Faceți același lucru cu partea de teren a rezervorului semi-acvatic, numai în întregul rezervor. Adăugați plante, mușchi și un jurnal
 5. Asigurați salamandrului terestru cu un bol de apă.
  5
  Asigurați salamandrului terestru cu un bol de apă. Veți dori să păstrați acest vas relativ mic și puțin adânc, deoarece salamanderii terestre nu tind să fie înotători foarte buni, iar unii ar putea chiar să se înece într-un vas de adâncime.
 6. Adăugați câteva locuri ascunse.
  6
  Adăugați câteva locuri ascunse. Indiferent de tipul de salamandru pe care îl aveți, trebuie să le oferiți niște locuri ascunse. Salamanderii pot fi destul de stresați, deci este bine ca ei să aibă unele locații unde să se relaxeze. Peșterile de stâncă, bucățile mari de ceramică, bucățile mari de coajă și magazinele cumpărate în magazin, vă vor face salul foarte fericit.

Cap 2
Iluminat și încălzire

 1. Folosiți o lumină cu spectru larg pentru salvare.
  1
  Folosiți o lumină cu spectru larg pentru salvare. Nu puneți rezervorul salamandrului în lumina directă a soarelui, deoarece lumina soarelui poate încălzi prea mult rezervorul. Utilizați un cronometru pentru a comuta lumina în funcție de lumina naturală găsită în mediul nativ al salamandrului. Aceasta înseamnă că zilele și zilele vor fi mai lungi sau mai scurte în funcție de anotimpul în care vă aflați, astfel încât salonul dvs. poate trăi așa cum ar fi în natură. [4]
 2. Dați-le salului temperatura pe care o doresc.
  2
  Dați-le salului temperatura pe care o doresc. Temperatura pe care ați configurat-o va depinde de tipul de sală pe care o aveți. Salamanderii din climatul temperat, ca și salamandrul tigru, nu vor avea nevoie de nici o formă de încălzire. Sali din localitățile tropicale și semi-tropicale vor avea nevoie de căldură. Adresați-vă magazinului dvs. de animale de companie sau rulați o căutare pe internet la ce temperaturi trebuie să vă expune sal. Furnizați întotdeauna un gradient de temperatură - o parte a rezervorului ar trebui să fie mai caldă decât cealaltă parte. Pentru a le oferi căldura pe care o folosesc una dintre următoarele [5]: Încălzitor de apă pentru acvariu: Acestea sunt încălzitoare submersibile care vor încălzi temperatura apei și vor crește umiditatea din rezervor. Plăcuță de încălzire: Acesta poate fi așezat sub o parte a rezervorului. Lampa de căldură: ar trebui să le monitorizați deoarece pot ucide plantele din rezervor. De asemenea, va trebui să reglați cât de cald este lampa de căldură din rezervor.

Cap 3
Sănătate și manipulare

 1. Furnizați salamandrul cu apă filtrată.
  1
  Furnizați salamandrul cu apă filtrată. Va trebui să filtrați în mod regulat apa salamandrului. Puteți cumpăra un filtru de apă recirculat sau setați filtrul în alt mod. [6] Dați salamandrelor dvs. terestre apă filtrată. Le puteți da apă de la robinet care a fost tratată pentru a elimina clorul și cloramina. De asemenea, puteți utiliza apă de primăvară îmbuteliată.
 2. Nu te ocupa de salamandrul tău.
  2
  Nu te ocupa de salamandrul tău. În ciuda faptului că fețele lor drăguțe ar putea să vă inspire să doriți să le ridicați, ar trebui să încercați să evitați să vă manipulați salamandrul. Uleiurile de pe mâinile omenești pot face rău salamanderii. La rândul lor, salamanderii pot purta, de asemenea, secreții care pot face pe oameni bolnavi. Deci, cel mai bine este pentru toți cei implicați dacă vă uitați pur și simplu la sală, mai degrabă decât să vă ocupați de ele. Dacă trebuie să vă ocupați de o sală, cum ar fi o alegere sau dacă vă este rănită, spălați-vă mâinile cu foarte fierbinte, apa cu sapun. Aveți grijă să clătiți tot sapunul.
 3. Permite-i salamanderului să hiberneze.
  3
  Permite-i salamanderului să hiberneze. Sali din climatul mai rece se îngropă în subteran pentru lunile de iarnă. Deși este posibil să fie un bummer pentru a avea un tanc în cameră, dacă salamanderii nu hibernează, mor în general la o vârstă mai mică.

Cap 4
Să-ți hrănești salamandrul

 1. Să știi că salamandrele sunt nocturne.
  1
  Să știi că salamandrele sunt nocturne. Datorită acestui fapt, este mai bine să hrăniți salamanderii noaptea, când sunt cei mai activi. Setați o alarmă pentru dvs. când vă aduceți primul salamander acasă, altfel ați putea să-l uitați să-l hrăniți noaptea.
 2. Hrăniți salamandrul de două până la trei ori pe săptămână.
  2
  Hrăniți salamandrul de două până la trei ori pe săptămână. Țineți minte că salamandrul dvs. nu ar putea mânca în primele zile când se află în noua sa casă. Salamanderii devin nervos ușor și când sunt introduși într-un mediu nou, au tendința de a lua câteva zile să se adapteze la noile sale împrejurimi. Alte salamandre, totuși, vor fi confortabile până la noua lor casă și vor mânca din plin inima în prima zi. Dacă ați cumpărat un salamander juvenil, ar trebui să-i hrăniți zilnic până când acestea se opresc și se maturizează într-un adult.
 3. Oferiți-le salamandrului o masă bine echilibrată.
  3
  Oferiți-le salamandrului o masă bine echilibrată. Salamanderele sunt carnivore - le place să-și vâneze prada. Din cauza acestei preferințe, va trebui să vă hrăniți viața salamandră. Dacă trebuie să cumpărați prada moartă, prada înghețată este mai bună decât prada uscată. Salamandrele iubesc [10]: viermii vii, viermi de noapte (de la magazin de momeală), viermi de sânge și greieri (care pot fi cumpărați la magazinele de animale de companie), viermi de viermi, viermi vii, viermi vii și viermi tubifex. deși va trebui să mutați sângele de sânge pentru a prinde atenția salamanderilor. Dă-ți salamanderii acvatici creveți de sare. De asemenea, le puteți hrăni pe Daphnia și puricii de apă.
 4. Monitorizați cantitatea pe care o consumă salamandrul.
  4
  Monitorizați cantitatea pe care o consumă salamandrul. În general, salamanderii vor înceta să mănânce când sunt plini. Suma pe care o hrănești salamandrul depinde într-adevăr de el. În primele două zile în care le hrăniți, asigurați-i o cantitate stabilită de pradă (alegeți numărul) și apoi verificați-le în următoarele două ore. Dacă mai sunt viermi sau greieri, veți ști că salamandrul dvs. nu are nevoie de mâncare prea mare. [11] Rețineți că salamanderii de foc și salamanderii de tigri pot deveni obezi dacă sunt suprasaturați.
 5. Îndepărtați alimentele necurate de la casa salamanders.
  5
  Îndepărtați alimentele necurate de la casa salamanders. Dacă salamandrul nu ți-a mâncat toată mâncarea în câteva ore după ce i-ai hrănit, înseamnă că sunt pline. Îndepărtați prada live care este încă în casa lui - dacă nu, pisica vii ar putea încerca să vă mușcă sau să vă irită salamandrul. Dacă aveți o specie de salamandră acvatică, amintiți-vă întotdeauna să curățați alimentele neconsumate din apă sau altceva să riscați să murdăriți apa sau să crească mucegaiul.