Cum să Modificarea permisiunilor de fișiere în Windows 7

Permisiunile din Windows 7 determină utilizatorii care pot accesa, modifica și șterge fișiere și foldere. Fiecare fișier și folder de pe computerul dvs. Windows au setări individuale de permisiuni. Modificarea permisiunilor vă permite să blocați sau să deschideți fișiere pentru utilizatorii de pe computer. Dacă ați recuperat recent datele de pe un hard disk vechi, este posibil să trebuiască să vă asumați dreptul de proprietate asupra fișierelor, astfel încât să le puteți accesa.

Cap 1
Modificarea permisiunilor

 1. Conectați-vă la Windows ca administrator.
  1
  Conectați-vă la Windows ca administrator. Dacă nu sunteți conectat (ă) ca administrator, veți putea schimba permisiunile pentru propriul cont de utilizator. Pentru a modifica permisiunile pentru alte conturi pe computer, va trebui să vă conectați cu un cont cu privilegii de administrator. Dacă nu sunteți conectat (ă) ca administrator, nu veți putea accesa majoritatea setărilor permisiunilor.
 2. Faceți clic dreapta pe fișierul sau folderul pentru care doriți să modificați permisiunile.
  2
  Faceți clic dreapta pe fișierul sau folderul pentru care doriți să modificați permisiunile. Puteți modifica permisiunile pentru orice fișier sau dosar. Modificarea permisiunilor pentru un dosar va schimba permisiunile pentru toate fișierele și folderele dinăuntru. Nu veți putea schimba permisiunile pentru fișierele utilizate în prezent. Asigurați-vă că închideți toate programele care utilizează în prezent fișierul sau folderul pentru care încercați să schimbați permisiunile.
 3. Selectați "Proprietăți".
  3
  Selectați "Proprietăți". "
 4. Faceți clic pe fila "Securitate".
  4
  Faceți clic pe fila "Securitate". Aceasta va afișa o listă de grupuri și utilizatori care au în prezent permisiuni pentru obiect. Dacă nu aveți o filă "Securitate", probabil că încercați să schimbați permisiunile pentru un fișier stocat pe o unitate USB. Dacă unitatea USB este formatată cu sistemul de fișiere FAT32, nu puteți seta permisiunile pentru obiect. Discul trebuie să utilizeze sistemul de fișiere NTFS.
 5. Faceți clic pe butonul "Editați".
  5
  Faceți clic pe butonul "Editați". Acest lucru vă va permite să modificați permisiunile pentru acel fișier sau dosar pentru orice utilizator de pe computer.
 6. Faceți clic pe butonul "Adăugați" pentru a adăuga un utilizator sau un grup nou la listă.
  6
  Faceți clic pe butonul "Adăugați" pentru a adăuga un utilizator sau un grup nou la listă. Dacă doriți să adăugați un utilizator nou la lista de utilizatori cu permisiuni pentru fișierul respectiv, faceți clic pe butonul "Adăugați" pentru a începe. [1] Faceți clic pe "Advanced" și apoi pe "Găsiți acum" pentru a găsi toți utilizatorii și grupurile pe acel calculator. Selectați utilizatorul pe care doriți să îl adăugați la lista de permisiuni și faceți clic pe "OK". Ele vor fi adăugate la lista "Grupuri sau utilizatori de nume".
 7. Selectați utilizatorul pentru care doriți să modificați permisiunile.
  7
  Selectați utilizatorul pentru care doriți să modificați permisiunile. Permisiunile disponibile vor fi afișate în lista "Permisiuni pentru utilizator".
 8. Bifați casetele pentru permisiunile pe care doriți să le adăugați pentru respectivul utilizator sau grup.
  8
  Bifați casetele pentru permisiunile pe care doriți să le adăugați pentru respectivul utilizator sau grup. Fiecare permisiune din listă are o casetă "Allow" și "Deny". Verificați permisiunile pe care doriți să le acordați sau le restricționați de la utilizator: [2] Control complet - Utilizatorul poate citi, scrie, modifica sau șterge fișierul. Modifică - Utilizatorul poate citi, scrie și modifica fișierul. Citiți și executați - Utilizatorul poate citi sau rula fișierul selectat. Listare conținut folder - Utilizatorul poate vizualiza fișierele din folderul selectat. Read - Utilizatorul poate deschide fișierul. Scriere - Utilizatorul poate edita fișierul sau crea fișiere noi.
 9. Reglați setările dacă casetele sunt goale.
  9
  Reglați setările dacă casetele sunt goale. Dacă nu puteți schimba oricare dintre permisiuni, va trebui să modificați unele setări: [3] Faceți clic pe butonul "Advanced" din fila Securitate. Selectați-vă utilizatorul și dați clic pe "Modificați permisiunile / modificați". Debifați "Includeți permisiuni moștenite de la părintele acestui obiect". Salvați modificările. Acum ar trebui să puteți verifica casetele de permisiuni.
 10. Faceți clic pe "Aplicați" pentru a salva modificările.
  10
  Faceți clic pe "Aplicați" pentru a salva modificările. Modificările pe care le faceți vor fi salvate și aplicate utilizatorului. Dacă vă schimbați permisiunile, schimbările vor avea loc imediat.

Cap 2
Având proprietatea

 1. Conectați-vă ca administrator.
  1
  Conectați-vă ca administrator. Numai conturile cu privilegii de administrator pot modifica proprietatea asupra fișierelor și dosarelor.
 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe fișierul sau folderul pe care doriți să îl modificați pe proprietar și selectați "Proprietăți".
  2
  Faceți clic cu butonul din dreapta pe fișierul sau folderul pe care doriți să îl modificați pe proprietar și selectați "Proprietăți". "
 3. Faceți clic pe fila "Securitate".
  3
  Faceți clic pe fila "Securitate". Aceasta va afișa lista de utilizatori care au permisiunile setate pentru obiect. Dacă nu vedeți fila Securitate, probabil că încercați să schimbați proprietățile unui obiect de pe o unitate USB FAT32. Opțiunile de securitate sunt disponibile numai pentru unitățile cu format NTFS. Cele mai multe unități USB sunt în format FAT32.
 4. Faceți clic pe butonul "Avansat".
  4
  Faceți clic pe butonul "Avansat". Se va deschide fereastra Setări avansate de securitate.
 5. Faceți clic pe fila "Proprietar".
  5
  Faceți clic pe fila "Proprietar". Aceasta va afișa calea către obiectul selectat, proprietarul actual și o listă de posibili proprietari.
 6. Faceți clic pe "Editați" pentru a schimba proprietarul.
  6
  Faceți clic pe "Editați" pentru a schimba proprietarul. Acest lucru vă va permite să selectați un alt proprietar din listă.
 7. Faceți clic pe "Alți utilizatori sau grupuri" dacă utilizatorul nu este listat.
  7
  Faceți clic pe "Alți utilizatori sau grupuri" dacă utilizatorul nu este listat. Dacă utilizatorul sau grupul pe care doriți să-l acordați, nu este afișat, dați clic pe butonul "Alte utilizatori sau grupuri" pentru a le găsi și a le adăuga: Faceți clic pe "Avansat" și apoi pe "Găsiți acum" pentru a găsi toți utilizatorii și grupurile pe acel calculator. Selectați utilizatorul pe care doriți să îl adăugați la lista de permisiuni și faceți clic pe "OK". Ele vor fi adăugate la lista "Modificați proprietarul la".
 8. Verificați caseta "Înlocuiți proprietarul pe subcontaineri și obiecte".
  8
  Verificați caseta "Înlocuiți proprietarul pe subcontaineri și obiecte". Aceasta va conferi noului utilizator dreptul de proprietate asupra oricăror subfoldere pentru obiectul pe care l-ați selectat.
 9. Salvați modificările.
  9
  Salvați modificările. Faceți clic pe "OK" pentru a salva modificările de proprietate. Dacă deschideți din nou fereastra Proprietăți și treceți la fila Securitate, veți putea vedea că proprietatea a fost modificată în fereastra Setări avansate de securitate.
 10. Ajustați-vă permisiunile.
  10
  Ajustați-vă permisiunile. Este posibil să fie necesar să setați permisiunile pentru fișier la "Control complet", chiar și după ce ați luat dreptul de proprietate. Urmați instrucțiunile din prima secțiune a acestui articol pentru a face acest lucru. [4]