Cum să prindă o pisică rătăcită

Pentru a controla populația de feline, Societatea Americană pentru Prevenirea Cruzimii la Animale (ASPCA) a adoptat oficial o politică denumită Trap-Neuter-Return (TNR), care recomandă ca toate pisicile fără stăpân să fie captive umane pentru a le spagina sau castrați. Dacă aveți un vagabond care este așezat și mizează pe pridvorul din față sau pe o tabă locală care se mișcă în curtea din față, puteți decide să prindeți animalul pentru a vă menține sănătoși și siguri. Indiferent dacă este vorba despre un animal de companie pierdut, vă puteți întoarce la proprietarii săi sau o pisică ferată, puteți să vă dați o casă nouă, atunci când ați făcut bine luând o pisică fără staționare, poate fi o binefacere pentru comunitatea dvs. și o experiență plină de satisfacții. Învățați să prindeți în siguranță un escroc prin pregătirea eficientă, atragerea animalului și păstrarea acestuia în siguranță.

Cap 1
Pregătit

 1. Observați pisica pentru o vreme.
  1
  Observați pisica pentru o vreme. Înainte de a vă prinde sau chiar de a aborda o pisică fără stăpân, trebuie să le observați pentru semne de boală și vătămare. Pentru propria dvs. siguranță și siguranță ca pisică, este important să evaluați starea de sănătate a animalului și să veniți cu un plan viabil pentru a stabili când și cum să vă ajute. Dacă o pisică frecventă o anumită zonă pentru câteva zile, petrece ceva timp uitându-se îndeaproape. Dacă este o pisică prietenoasă, munca ta va fi mult mai ușoară. Dacă nu, aveți ceva de făcut. Dacă o pisică se comportă erratic, respira greu, droolizează excesiv sau, în general, acționează letargic și neobișnuit, controlează animalele de apel. Nu încercați să abordați pisicile care prezintă semne de boală. [1] Există unele boli pe care pisicile le poartă, care sunt zoonotice - sau transferate la oameni de la animale și invers. O boală foarte înfricoșătoare și practic netratabilă este rabia transmisă prin saliva prin mușcături sau tăieturi în piele. [2] Un alt pericol îl reprezintă infecțiile periculoase care pot apărea din mușcăturile pisicilor. Profesioniștii care lucrează la controlul animalelor au echipamentul și protecția necesară pentru capturarea în siguranță a pisicilor bolnave bolnave. Nu este nevoie ca fiecare pisică să fie prinsă. Nu încercați să prindeți pisicile bine hrănite cu gulere. Sunați-vă vecinii și întrebați dacă cineva lipsește sau nu pe un vagabond.
 2. Obțineți o capcană live.
  2
  Obțineți o capcană live. Capcanele vii sunt mecanisme extrem de sigure și simple care captează pisicile ușor și uman. Moriți capcana cu mâncare și apoi ușile din cușcă se vor închide atunci când un animal se rătăcește în interior, prins-o în siguranță. După ce prindeți o pisică rătăcită, lăsați-o în capcana vii și transportați-o la veterinar. Nu scoateți animalul din capcana. Veterinari veterinari și adăposturi de animale vă vor împrumuta capcane vii pentru capturarea vânatului. Nu trebuie să cumpărați unul, deși ar putea fi un instrument bun pentru a avea parte dacă locuiți într-o zonă rurală și întâlniți frecvent stăpânii și alte animale care au nevoie de relocare. Dacă absolut nu puteți găsi sau utiliza o capcană, utilizați un purtător de pisică sau o cutie pentru a momeală cu alimente și a prinde pisica înăuntru. Verificați-vă cu medicul veterinar înainte de a utiliza un transportator pentru a prinde o pisică, unii veterinari nu vor accepta pisicile care le sunt aduse în orice altceva decât o capcană vii. O capcană vie este mai sigură și mai eficientă, dar acest lucru se poate face într-o strângere. [3]
 3. Evitați metodele nesigure pentru capturarea unei pisici.
  3
  Evitați metodele nesigure pentru capturarea unei pisici. Nu încercați să prindeți un vagabond prin ridicarea acestuia sau folosind o pernă sau alt tip de pungă. Aceste metode pot mânca și agită stricăciunile, le pot răni și vă pot răni singur. Niciodată, în niciun caz, nu ar trebui să vă ocupați de o pisică fără stăpân cu mâinile goale. Păstrați pisicile nebunești, așa cum ați face un animal sălbatic, chiar dacă sperați să ocupeți pisica pe termen lung. Dă-i timp.
 4. Pregătiți o zonă în care să țineți pisica.
  4
  Pregătiți o zonă în care să țineți pisica. Va trebui să aveți un loc potrivit pentru a păstra pisica, chiar dacă intenționați să o luați la veterinar și apoi să o eliberați din nou. În mod ideal, doriți să prindeți pisica cât mai aproape posibil de data spaghetă sau de neuter, astfel încât să puteți lua pisica imediat la biroul medicului veterinar. Dacă trebuie să găzduiți pisica puțin înainte, totuși, trebuie să pregătiți o cameră liniștită în casă pentru ca pisica să rămână. Stridiile ar trebui să fie ținute în zonele din afara casei dvs. încât să puteți păstra liniștea, astfel încât pisica se va liniști și se va simți în siguranță. Subsolurile, dormitoarele de rezervă și alte zone controlate de temperatură, pe care le puteți păstra întuneric, vă vor ajuta să vă calmați pisicile și să le mențineți în siguranță. Dacă luați pisica la veterinar în mai puțin de 12 ore, nu vă faceți griji cu privire la hrănirea animalului. Va fi bine și va fi mult mai sigur să evitați să deschideți cușca și riscați să trebuiască să vă răzbună din nou pisica. Furnizați apă curată și lăsați pisica să rămână în capcana vii.
 5. Stabiliți o întâlnire pentru ca pisica să fie sterilizată și verificată medical.
  5
  Stabiliți o întâlnire pentru ca pisica să fie sterilizată și verificată medical. ASPCA promovează acum o politică numită Trap Neuter Return (TNR). Indiferent ce intenționați să faceți cu animalul după ce l-ați prins, acesta trebuie să fie primul pas după ce îl prindeți. [4]

Cap 2
Trapând o lovitură

 1. Începeți să hrăniți pisica cu câteva zile înainte să doriți să o prindeți.
  1
  Începeți să hrăniți pisica cu câteva zile înainte să doriți să o prindeți. Vreți să vă asigurați că pisica va începe să aibă un motiv să rămână în zonă și va avea apoi un motiv să ia mâncarea pe care ați introdus-o în capcană. După ce ați făcut o întâlnire pentru a avea pisica tratată la veterinar, rețineți hrana pentru o zi sau două până la întâlnire, înainte de a vă pune capcana pentru pisică. [5] Utilizați alimentele pisice uscate regulate din magazin sau hrana pentru pisici conservată pentru a hrăni pisicile. Într-un vârf, o cantitate mică de ton sau alt conserve de pește va atrage, de asemenea, pisici dacă nu ar cumpăra mai degrabă alimente pentru pisici. [6] Nu alăptați laptele de pisici. Contrar opiniei populare, pisicile întâmpină dificultăți în prelucrarea laptelui și puteți ajunge la o mizerie pe mâini prin hrănirea laptelui pisicilor. Alimentația hrănește hrana pentru pisici solide
 2. Configurați capcana și momeală-l.
  2
  Configurați capcana și momeală-l. Utilizați aceeași varietate de hrană pentru pisici sau tratamente pe care le-ați folosit pentru a hrăni pisica. Așezați hârtie sau o pernă pentru a lămâi podeaua de sârmă a cuștii și așezați hrana în spatele cuștii, astfel încât pisica trebuie să meargă până la capăt să o mănânce, să pună o cantitate mică de mâncare la intrarea în cușcă capcana ca teaser, apoi puneti arcul pe capcana. Fiecare capcană va fi operată ușor diferit, dar toate sunt destul de fundamentale. În cea mai mare parte, trebuie doar să deschideți ușa capcanei și să o fixați cu ajutorul barei de eliberare a firului. Când ușa se închide, animalul va fi prins înăuntru. Acoperiți capcana cu un prosop sau o cârpă fără a observa intrarea, pentru a ajuta la ascunderea capcanei și a face să pară mai puțin vizibilă. Unele pisici greu de prins preferă să poată vedea prin spatele capcanei. Dacă aveți probleme cu capturarea unei pisici, încercați să scoateți capacul sau să lăsați expuse expunerea. Nu folosiți un castron pentru a păstra alimentele înăuntru. Pisica s-ar putea arunca în jurul valorii de o dată prins și s-ar putea răni pe orice obiecte blocate în interiorul cuștii.
 3. Verificați regulat capcana.
  3
  Verificați regulat capcana. Capcanele vii sunt foarte sigure, dar nu doriți să lăsați o pisică în aer liber și expuse într-o capcană nesupravegheată pentru o perioadă lungă de timp. Aceasta înseamnă că este important să verificați în mod regulat și să vedeți dacă ați făcut sau nu captura. Dacă da, aduceți-l în interiorul zonei pregătite sau duceți-l la veterinar imediat dacă este timpul.
 4. Luați pisica în interior.
  4
  Luați pisica în interior. După ce pisica este prinsă, acoperiți capcana cu o cârpă și mutați-o imediat în zona de reținere. Pisica va fi mai calmă dacă va fi ținută în întuneric atunci când o mutați, astfel încât să scăpați lumina și să păstrați o acoperire peste cușcă. Lăsați pisica în capcana. Nu lăsați pisica să iasă din capcane sau să încercați să o transferați la un purtător de pisici sau va trebui să porniți din nou întregul proces. După ce a fost prins și mutat, pisicile vor dori să se ascundă într-un spațiu restrâns, oricum, făcând cuștii locația ideală pentru ei în acest moment. Pisica va fi bine!

Cap 3
Găsirea stârcii unei noi case

 1. Pisica trebuie sterilizată și tratată medical dacă este necesar.
  1
  Pisica trebuie sterilizată și tratată medical dacă este necesar. Pisica trebuie sterilizată (masculă) sau spartă (femelă) și, cel puțin, pisica trebuie să aibă și o vaccinare împotriva rabiei, tratamentul pentru orice paraziți (purici sau viermi), vaccinarea pentru maladii și un test pentru leucemie felină. În multe locuri, aceste servicii sunt oferite gratuit ca o politică generală de control al animalelor.
 2. Eliberați din nou pisica.
  2
  Eliberați din nou pisica. Pisicile de sex feminin ar trebui să fie ținute sub observație într-o cușcă cu acces la o cutie de gunoi și la alimente și apă timp de 5 zile după operațiile de spay. Bărbații pot fi eliberați a doua zi după operație. Puteți să-l returnați înapoi în habitatul de unde a venit sau să îl luați în altă parte. Dacă eliberați pisica într-o zonă nouă, un îngrijitor trebuie să fie disponibil pentru a ajuta pisica să se aclimatizeze cu noul său mediu, ceea ce poate dura mai multe săptămâni. În general, această politică este promovată de ASPCA ca o modalitate de a contribui la controlul populației de pisici. Dacă pisica părea să se descurce bine în mediu, eliberați-o și puneți în mod regulat hrană, apă și adăpost. Pisicile care sunt eliberate în zone care nu sunt familiarizate cu acestea sunt puțin probabil să supraviețuiască dacă nu au un îngrijitor deoarece nu au o sursă de hrană, apă sau adăpost. Alte pisici aflate deja în zonă pot, de asemenea, să le atace în dispute teritoriale.
 3. Contactați o organizație locală de salvare a pisicilor sau nu ucideți un adăpost pentru animale.
  3
  Contactați o organizație locală de salvare a pisicilor sau nu ucideți un adăpost pentru animale. Dacă locuiți într-o zonă urbană, eliberarea unui vagabond poate fi iresponsabilă. Salvarea pisicilor și adăposturile fără ucidere sunt o opțiune mult mai bună. Ei probabil vor fi fericiți să facă munca de a găsi pisica o casă bună. Pisicile ferate nu sunt aproape niciodată adoptate din adăposturi, deoarece au o rată ridicată a eutanasiei de peste 90%. Dacă pisica este neadoptabilă, este mai bine să se elibereze în zona unde a fost prinsă. Multe salvări vor plăti pentru dvs. costul unei facturi veterinare pentru o pisică rătăcită. Salvați încasările. Dacă puteți, oferiți-vă pisica până când se găsește o casă. Unele organizații au mai multe pisici decât au case de tip foster. Pur și simplu nu vă ofensați dacă preferă să se încurajeze cu cineva care are experiență cu pisicile.
 4. Încercați să găsiți pisica o casă nouă, dacă este necesar.
  4
  Încercați să găsiți pisica o casă nouă, dacă este necesar. Dacă sunteți sigur că pisica nu este deținută și sunteți incomod sau nu puteți să luați pisica în altă parte, găsiți-vă o locuință potrivită pentru pisica dvs. Puteți să faceți publicitate, să întrebați în jur și să găsiți un candidat potrivit pentru păstrarea pisicii pentru un animal de companie. Adresați-vă informal pentru a vedea dacă vreunul dintre prietenii sau rudele dvs. ar putea fi interesat să aibă grijă de pisică. Începeți prin a întreba prieteni și cunoștințe de încredere. În acest fel, pisica are o casă bună și o puteți vizita uneori. Reclamați pisica la nivel local. Puneți pisica pe Petfinder.com. Asigurați-vă că profilul este cinstit cu privire la situația pisicii. De asemenea, puteți plasa un anunț online sau în anunțurile locale.
 5. Luați în considerare păstrarea pisicii.
  5
  Luați în considerare păstrarea pisicii. Unele pisici fără staționare fac animale de companie mari odată ce se adaptează la viața într-o casă omenească. Gândiți-vă cu atenție dacă aveți timp, bani și un mediu bun pentru a lua un animal de companie. Dacă intenționați să păstrați animalul, asigurați-vă că acesta se îngrijește cu atenție de medicul veterinar și că este un animal sigur care să fie în prealabil înainte de al lăsa în casă.