Cum să calculeazi masa

Masa înseamnă cât de mult este ceva în ceva. Materia este ceva ce te poți atinge fizic. În general, masa este legată de mărime, dar nu întotdeauna. Un balon poate fi mai mare decât altceva, dar are o masă mai mică, de exemplu. Există modalități prin care puteți măsura masa.

Cap 1
Găsirea masei din densitate și volum

 1. Căutați densitatea obiectului.
  1
  Căutați densitatea obiectului. Densitatea măsoară cât de strâns este problema ambalată împreună. Fiecare material are o densitate proprie, pe care o puteți găsi online sau într-un manual. Unitatea științifică de densitate este kilograme pe metru cub (kg / m3), dar puteți folosi grame pe centimetru cub (g / cm3) pentru obiecte mai mici. Utilizați această formulă pentru a converti între aceste unități: 1.000 kg / m3 = 1 g / cm3 Densitatea lichidelor este adesea măsurată în kilograme pe litru (kg / l) sau în grame per mililitru (g / ml). Aceste unități sunt echivalente: 1 kg / L = 1 g / ml. Exemplu:
 2. Măsurați volumul obiectului.
  2
  Măsurați volumul obiectului. Volumul este spațiul ocupat de obiect. Se măsoară volumul de solide în metri cubi (m3) sau centimetri cubi (cm3) și volumul lichidelor în litri (L) sau mililitri (ml). Formula pentru volum depinde de forma obiectului. Consultați acest articol pentru forme comune. Utilizați aceeași unitate care apare ca parte a măsurării densității. Exemplu:
 3. Multiplicați volumul și densitatea împreună.
  3
  Multiplicați volumul și densitatea împreună. Multiplicați cele două numere împreună și veți cunoaște masa obiectului dvs. [1] Urmăriți unitățile în timp ce faceți acest lucru și veți vedea că veți ajunge la unități de masă (kilograme sau grame). Exemplu:

Cap 2
Rezolvarea pentru liturghie în alte probleme științifice

 1. Determinați masa cu forță și accelerație.
  1
  Determinați masa cu forță și accelerație. Al doilea lege de mișcare al lui Newton afirmă că forța este egală cu accelerația de masă: F = ma. Dacă cunoașteți forța netă pe obiect și accelerația, puteți rearanja această formulă pentru a găsi masa: m = F / a. Forța este măsurată în N (newton), pe care o poți scrie și ca (kg * m) / s2. Accelerația este măsurată în m / s2. Când calculați F / a, unitățile anulează pentru a vă da un răspuns în kilograme (kg). [2]
 2. Înțelege masa și greutatea.
  2
  Înțelege masa și greutatea. Masa este cantitatea de materie dintr-un obiect; acest lucru nu se schimbă decât dacă tăiați o parte a obiectului sau atașați mai multe materiale. Greutatea este o măsură a efectului gravitației asupra masei. Dacă mutați obiectul într-o zonă cu greutate diferită (cum ar fi de la pământ la lună), greutatea se va schimba, dar masa nu va fi. [3] [4] Un obiect cu mai multă masă cântărește mai mult decât un obiect cu o masă mai mică, dacă se confruntă cu aceeași gravitate.
 3. Calculați masa molară.
  3
  Calculați masa molară. Dacă vă faceți temele de chimie, puteți întâlni termenul "masa molară". Acesta este un concept înrudit, dar în loc să măsurați un obiect, măsurați exact o mole de substanță. Iată cum se calculează în majoritatea contextelor: [5] Pentru un element: căutați masa atomică a elementului sau a compusului pe care îl măsurați. Aceasta va fi în "unități de masă atomică" (amu). Se multiplică prin constanta masei moleculare, 1 g / mol, pentru a se introduce în unități de masă standard: mol / g. Pentru un compus: se adaugă masele atomice ale fiecărui atom din compus pentru a găsi amu-ul total al moleculei. Înmulțiți acest total cu 1 g / mol.

Cap 3
Masurarea masei cu un echilibru

 1. Utilizați un balans de triple-beam.
  1
  Utilizați un balans de triple-beam. Balanța este un dispozitiv utilizat pe scară largă pentru a calcula masa obiectului. Soldul are trei grinzi. Aceste fascicule poartă greutăți. [6] Greutățile vă permit să mutați masele cunoscute de-a lungul grinzilor. [7] Balanța triplu a fasciculului nu este afectată de gravitate. Astfel, aceasta oferă o măsurare adevărată a masei. Funcționează prin compararea unei mase cunoscute cu o masă necunoscută. Fasciculul intermediar citește în incremente de 100g. Fasciculul îndepărtat citește în incremente de 10g. Greutățile vor sta într-o crestătură. Greutatea pe fasciculul frontal poate citi între 0 și 10 grame. Ar trebui să puteți obține o măsurare foarte precisă a masei cu acest echilibru. Eroarea de citire pentru un bilanț al fasciculului triplă este de numai 0,06 grame. Gândiți-vă la echilibrul triplu-fascicul care funcționează ca un teeter-totter. [8]
 2. Deplasați cele trei glisante în pozițiile lor din stânga.
  2
  Deplasați cele trei glisante în pozițiile lor din stânga. Doriți să faceți această manevră atunci când tava este goală. Vrei să citească echilibrul zero. Dacă indicatorul din extrema dreaptă nu se aliniază cu marcajul fix, ar trebui să calibrați balanța prin rotirea șurubului de reglare pe care îl veți găsi la stânga sub tava. Motivul pentru care trebuie să faceți acest lucru este pentru că trebuie să vă asigurați că tava goală este de 0,000g, astfel încât greutatea sa să nu deranjeze citirea de masă pe care o obțineți în cele din urmă. Greutatea recipientului sau a vasului se numește tara sa. Puteți, de asemenea, seta tava la 0 prin înșurubarea butonului de sub tavă înăuntru sau în afară. Din nou, echilibrul trebuie să citească zero. Așezați obiectul care urmează să fie măsurat pe tava. Acum sunteți gata să determinați masa obiectului folosind grinzile glisante.
 3. Mutați grinzile glisante unul câte unul.
  3
  Mutați grinzile glisante unul câte unul. Mai întâi, mutați glisorul de 100 de grame de-a lungul fasciculului spre dreapta. Faceți acest lucru până când indicatorul scade sub nota fixă. Poziția care se află la stânga acestui punct indică numărul de sute de grame. Îți alunți o singură bucată la un moment dat. Deplasați cursorul de 10 grame de-a lungul fasciculului spre dreapta. Faceți acest lucru până când indicatorul scade sub nota fixă. Poziția crestată imediat în partea stângă a acestui punct indică numărul de zeci de grame. Fasciculul din față nu are crestături. Puteți deplasa cursorul oriunde doriți pe grindă. Numerele albe ale fasciculului sunt grame. Semnele de marcat între numerele cu caractere aldine indică zeci de grame.
 4. Calculați masa.
  4
  Calculați masa. Acum sunteți gata să găsiți masa obiectului pe care l-ați așezat în tigaie. Pentru a face acest lucru, ar trebui să adăugați numerele celor trei grinzi. Citiți scala din față ca și cum ați fi un conducător. Puteți să o citiți până la semnul cel mai apropiat. De exemplu, să presupunem că încercați să măsurați o cutie de sifon. În cazul în care greutatea din spate este în crestătură care citește 70g, dacă greutatea medie se află în nota de 300g, iar dacă greutatea fasciculului frontal este de 3,34g, cutia de sifon are o greutate de 373,34g.