Cum să ai grijă de o rață pentru animale de companie

A avea grijă de o rață ca animal de companie poate fi o experiență plină de satisfacții. În general, rațele sunt mai greu de îngrijit decât alte animale de companie, cum ar fi câinii sau pisicile, deoarece mediul lor trebuie monitorizat îndeaproape. Sunt și animale sociale care doresc să fie păstrate în perechi sau în grupuri. Există multe tipuri diferite de rațe care variază în funcție de dimensiune, formă și culoare, dar nevoile lor de bază sunt identice. [1] Veți avea nevoie să le hrăniți bine, să le protejați de pradă și de vreme și să păstrați mediul lor curat. [2]

Cap 1
Mâncarea rațelor

 1. Rahat de rapiță și rațe adolescente o dieta care este de 18-20% proteine.
  1
  Rahat de rapiță și rațe adolescente o dieta care este de 18-20% proteine. [3] Rațele tinere cresc rapid și, ca urmare, au nevoie de alimente care au o multitudine de proteine ​​și sunt bogate în calorii. Pentru primele 3 săptămâni de viață, hrăniți-le cu o dietă starter care este de 18-20% proteine ​​și este formată din pelete mici (aproximativ 1/8 "). sunt purina, Mazuri sau Gunter.Deși hrana pentru pui poate fi înlocuită cu hrana pentru rațe, furajele de pui nu ar trebui să fie hrănite cu rață. cantitatea de proteine.
 2. Furaje rață peste vârsta de 3 săptămâni o dietă care este de 14% proteine.
  2
  Furaje rață peste vârsta de 3 săptămâni o dietă care este de 14% proteine. Ratele de sex masculin și feminin vor necesita ambele cantități de proteine. Verificați partea din spate a pungii alimentare pentru rață pentru informații nutriționale.
 3. Hrănirea rațelor de gătit o dietă cu proteine ​​16-17% care are 3-4% calciu.
  3
  Hrănirea rațelor de gătit o dietă cu proteine ​​16-17% care are 3-4% calciu. [5] Această cantitate de calciu este necesară pentru stabilirea rațelor pentru a face ouă de calitate. Puteți începe să hrăniți rațe de sex feminin cu această dietă bogată în proteine ​​în primăvara anului, când este posibil să înceapă ouăle.
 4. Oferiți ocazional tratamente cum ar fi porumbul, morcovii și verdele cum ar fi castravetele sau broccoli.
  4
  Oferiți ocazional tratamente cum ar fi porumbul, morcovii și verdele cum ar fi castravetele sau broccoli. Aceste tratamente ar trebui să compromită nu mai mult de 15-20% din dieta unei rațe. Taie toate tratamentele în bucăți mici. Puteți, de asemenea, lăsa rață dumneavoastră pasc în afara, cu condiția zona în care sunt pășunat nu are pesticide sau alte materiale toxice. Nu faceti sezon sau nu preparati aceste tratamente. Hrăniți-le prime. Pâine, ciocolată, ceapă, usturoi, popcorn, avocado și citrice nu ar trebui să fie hrănite la rațe.
 5. Oferiți alimente în orice moment în timpul zilei.
  5
  Oferiți alimente în orice moment în timpul zilei. [6] Rațele trebuie să li se permită să pască în mod liber pe mâncarea lor. Îndepărtați alimentele pe timp de noapte, astfel încât acestea să nu încetinească sau să atragă furnici și șobolani. Fiecare rață va consuma aproximativ 6-7 uncii de alimente pe zi, dar rațe mai mari pot mânca un pic mai mult.
 6. Cumpărați mai frecvent cantități mici de alimente proaspete.
  6
  Cumpărați mai frecvent cantități mici de alimente proaspete. Cumpărarea hranei pentru rațe în vrac va lucra pentru hrănirea turmelor mari, dar pentru turmele mai mici, cumpărați cantități mici de mâncare frecvent, astfel încât acestea să aibă alimente proaspete tot timpul. Mâncarea mâncată poate face rațe foarte bolnave [7]. Stocați alimentele rață rămase, unde acestea se pot păstra uscate.
 7. Asigurați-vă rece 50-70Â ° F (10-21Â ° C) și apă potabilă curată.
  7
  Asigurați-vă rece 50-70Â ° F (10-21Â ° C) și apă potabilă curată. Această apă poate fi furnizată într-un jgheab, într-un iaz în aer liber sau într-o mică găleată. Orice container mare, deschis, pe care rafturile le pot monta banii, va fi suficient. Dacă decideți să utilizați un sistem de udare, cum ar fi cele destinate găinilor sau curcanilor, asigurați-vă că rațele pot ajunge în apă. Apa trebuie să fie întotdeauna curată, deoarece rațele sunt predispuse la botulism. Schimbați apa zilnic.

Cap 2
Locuirea rațelor

 1. Păstrați rațe nou-născuți într-un brooder timp de 4-6 săptămâni.
  1
  Păstrați rațe nou-născuți într-un brooder timp de 4-6 săptămâni. [8] Rațele nu pot încă să regleze temperatura corpului, deci este necesar un puiet (o cutie de pasăre încălzită). Păsările nou-născute trebuie păstrate la 86 ° F (30 ° C) pentru prima săptămână și la 81 ° C (27 ° C) după aceea. După 4-6 săptămâni, rațele își pot regla temperatura și nu mai trebuie să fie ținute într-un puiet. Brooderii pot fi cumpărați cu ușurință online sau la un magazin de animale de companie. În cazul în care rață dvs. par a fi gâfâind, rândul său, temperatura de broiler jos câteva grade.
 2. Păstrați rațele adulte la temperatura lor optimă.
  2
  Păstrați rațele adulte la temperatura lor optimă. Rațe care au vârsta de 35 de zile sau mai mari și rațe care au ouă trebuie să fie păstrate la 55 ° F (13 ° C). Rațele care se strâng împreună sunt probabil reci și, dacă gâfâie, sunt prea calde. Urmăriți acest lucru și reglați temperatura în consecință. [9] Furnizați apă rece pentru rafturi pentru a înota dacă vremea este extrem de fierbinte. Păstrați rațele pe unde puteți menține temperatura.
 3. Furnizați un stilou suficient de mare pentru ca rațele să se plimbe.
  3
  Furnizați un stilou suficient de mare pentru ca rațele să se plimbe. Puii nou-născuți au nevoie doar de 289 de centimetri centimetri fiecare pentru a călători, iar această sumă crește odată cu vârsta. Rațe de 3 zile au nevoie de 1024 cm2, rațe de 1 săptămână au nevoie de 2304 cm2 cm2 și rațele care au ouă au nevoie de 2500-2809 cm3.
 4. Casa rațelor într-un stilou cu protecție adecvată și podele.
  4
  Casa rațelor într-un stilou cu protecție adecvată și podele. În cazul în care pixul are podele de sârmă, pardoselile pentru rață de până la 3 săptămâni ar trebui să fie construite din sârmă de 1,9 cm (3/4 inch) și de 12 gabarit sudate. Acest lucru ar trebui să fie atașat la un cadru conceput pentru a menține firul plat și pentru a minimiza acumularea gunoiului. Pentru rațe de peste 3 săptămâni, utilizați o plasă de 2,5 cm (1 inch). Se preferă sârmă acoperită cu vinil sau sârmă galvanizată netedă. Pixul trebuie să fie suficient de sigur încât rațele să nu scape. Adăpostul ar trebui să protejeze de ratoni sau bobați, în special dacă adăpostul este în exterior. Podelele din sârmă nu sunt fine, atâta timp cât nu există multe locuri în care rațele își pot distruge picioarele fragile.
 5. Păstrați carcasa curată și bine ventilată.
  5
  Păstrați carcasa curată și bine ventilată. Rațele sunt păsări murdare cu excremente lichide, motiv pentru care trebuie să dezinstalați carcasa cu un dezinfectant netoxic cel puțin 3 ori pe săptămână. [11] Locuintele lor necesita si ventilatie, cum ar fi o fereastra deschisa. Dacă rațele dvs. sunt ținute în interior, asigurați-vă că primesc aer.
 6. Furnizați rațele cu 14-17 ore de lumină în fiecare zi.
  6
  Furnizați rațele cu 14-17 ore de lumină în fiecare zi. În multe momente ale anului, soarele nu este atât de lung. Activați luminile artificiale odată ce soarele se fixează pentru a oferi 14-17 ore de lumină pentru rațe.
 7. Permiteți mamelor cuiburi să-și prindă ouăle.
  7
  Permiteți mamelor cuiburi să-și prindă ouăle. În timpul primăverii, rațele de sex feminin vor începe să depună ouă, așa că trebuie să le oferiți o mulțime de pace și liniște, alimente și o sursă de apă din apropiere. Dacă nu vreți mai multe rațe, pur și simplu scoateți ouăle de la rață, după ce le-a pus. Rații le place să-și ascundă ouăle, ca să le găsiți în mod neașteptat. Este normal ca o rață să-și abandoneze ouăle. Ea le poate expune data viitoare. Rații pot pune un ou la un moment dat sau 14, în funcție de rață. Odată ce a pus în jur de o duzină de ouă, ele se vor hrăni în aproximativ o lună, deși unii ar putea să nu supraviețuiască. Puneți nou-născuți în puiet.

Cap 3
Interacționează cu rațele

 1. Vorbește cu rațele tale.
  1
  Vorbește cu rațele tale. [13] La fel ca oamenii, rațele pot auzi și răspund la sunet. Vorbind cu rațele dvs. vă veți ajuta să le legați. Ii poti numi si pe ei.
 2. Joacă ușor cu rațele.
  2
  Joacă ușor cu rațele. Rațele au fost cunoscute pentru a face trucuri și să fie oarecum afectuoase. Puteți să cumpărați niște jucării de pasăre pentru a se juca cu ei sau pur și simplu să luați rațele în cadă pentru a înota. Fiecare rață are o personalitate diferită. Poate chiar să se joace cu șir sau să încerce să săpare găuri.
 3. Luați rațele la veterinar dacă ar părea bolnav.
  3
  Luați rațele la veterinar dacă ar părea bolnav. În timpul timpului de hrănire, observați rațele pentru orice problemă de sănătate. Dacă par a fi letargici, pierd pene sau nu au poftă de mâncare, ar trebui să le duceți la un veterinar. Veterinarul va asigura îngrijirea și medicamentele necesare.