Cum să ai grijă de gupieni

Guppii sunt unul dintre cei mai colorați pești tropicali de apă dulce din lume. Ele sunt mici și relativ ușor și ieftin de a avea grijă de ele. Ele sunt un pește mare de început atunci când începe să construiască un acvariu, sau de învățare să aibă grijă de pește. Cu un acvariu echipat corespunzător, o hrănire adecvată și o manipulare atentă, acești pești se pot prospera.

Cap 1
Configurarea unui habitat

 1. Alegeți un rezervor de acvariu.
  1
  Alegeți un rezervor de acvariu. În mod ideal, rezervorul tău va avea între 5 și 10 galoane în volum. Nu vreți să vă supraaglomerați rezervorul. Pentru cele mai bune rezultate, rămâneți la 1 cm de pește pe galon de apă. Dacă aveți un rezervor de 10 galoane, de exemplu, vizează aproximativ cinci gupieni. Acest lucru vă va ajuta pur și simplu să vă mențineți mai bine rezervorul și să vă mențineți peștele mai sănătos. [1] Unii crescători și pasionați de gupi ar putea susține că nu trebuie să urmăriți acest raport, dar cu cât aveți mai mult pește în rezervorul dvs., cu atât mai des va trebui să-l curățați și să schimbați apa. Luați în considerare acest lucru atunci când decideți ce rezervor de dimensiuni să obțineți și cât de multe guppy să păstrați în ea.
 2. Declorați apa din rezervor.
  2
  Declorați apa din rezervor. Există câteva moduri în care puteți declorina apa. Îl puteți lăsa să stea cu capacul deschis timp de o săptămână, pentru a lăsa clorul să se evapore sau puteți cumpăra un kit de declorare. Este important să vă declorați acvariul și orice apă pe care o adăugați în viitor. [2] Puteți cumpăra aceste bunuri la un magazin local de aprovizionare cu animale pentru un cost relativ scăzut. Veți dori, de asemenea, să cumpărați un kit de testare a clorului, doar pentru a vă asigura că apa este complet lipsită de clor înainte de a adăuga peștele. Aproape toată apa de la robinet are un anumit nivel de clor în ea. Puteți folosi apa purificată, filtrată sau distilată care nu conține clor, pentru a începe, dar pentru a fi sigură, încercați încă apă pentru clor înainte de a pune peștele în ea. [3] Încercați să păstrați nivelul pH-ului în rezervor între 6,8 și 7,8, cu 7,0 fiind nivelul ideal. Puteți utiliza un kit de testare a pH-ului pentru a monitoriza acest nivel.
 3. Păstrați apa între 75 și 85 de grade Fahrenheit.
  3
  Păstrați apa între 75 și 85 de grade Fahrenheit. Aceasta este egală cu aproximativ 24 și 30 de grade Celsius. Păstrați un termometru în rezervor pentru a monitoriza temperatura. Dacă găsiți că trebuie încălzit, puteți cumpăra un încălzitor mic pe care să îl plasați în rezervor. Dacă aveți nevoie de un încălzitor, asigurați-vă că cumpărați unul potrivit pentru mărimea acvariului pe care îl aveți. De exemplu, dacă aveți un rezervor de 5 galoane, veți avea nevoie de un încălzitor mai puțin puternic decât dacă aveți un rezervor de 20 de galoane. Întrebați-l pe asociat la magazinul de aprovizionare pentru animale de companie dacă nu sunteți sigur care încălzire aveți nevoie. Pentru a evita supraîncălzirea rezervorului, este mai bine să îl țineți departe de lumina directă a soarelui. Utilizați un încălzitor dacă aveți nevoie pentru a ridica temperatura și utilizați o lumină artificială în rezervor, mai degrabă decât lumina soarelui. Dacă dintr-un motiv oarecare apa devine supraîncălzită, scoateți o parte din apa caldă afară și o înlocuiți cu apă mai rece pentru a scădea încet temperatura.
 4. Utilizați un sistem de filtrare în rezervorul dvs.
  4
  Utilizați un sistem de filtrare în rezervorul dvs. În cea mai mare parte, rezervoarele pentru acvariu vor fi echipate cu un sistem de filtrare. Dacă nu ați făcut-o, ar trebui să achiziționați unul separat. Va trebui să schimbați suportul de filtrare atunci când acesta începe să devină maro, așa că asigurați-vă că monitorizați acest lucru de fiecare dată când curățați rezervorul. [5] Chiar dacă rezervorul dvs. a venit cu un filtru, puteți oricând să îl schimbați pentru altul sau mai bine ar trebui să simți că ai nevoie. Asigurați-vă că sistemul dvs. de filtrare poate ține pasul cu cantitatea de pește pe care o aveți și mărimea rezervorului. Un sistem obișnuit de filtrare ar trebui să fie suficient pentru a menține oxigenul rezervorului dvs., dar puteți adăuga și o piatră de aer pentru a ajuta la adăugarea de oxigen în apă dacă aveți un rezervor mai mare. Ar trebui să păstrați rezervorul înființat și să lucrați timp de o lună fără pești, evitați tentațiile de a cumpăra vreun pește înainte. Bacteriile se află în mediul din filtru (unde se dezvoltă bacteriile) și curăță substanțele toxice care se dizolvă în apa noastră, deoarece peștii își contaminează apa prin excreție. Aceste substanțe nu sunt îndepărtate de sistemul mecanic al filtrului, numai bacteriile pot transforma aceste substanțe foarte toxice în altele mult mai puțin toxice, care pot fi îndepărtate prin schimbarea unei părți săptămânale a apei. În această lună hrăniți bacteriile cu unele alimente de pește (1 fulg la fiecare trei zile), pentru a le instrui când au venit peștele. Acest întreg proces se numește ciclism.
 5. Adăugați plante și decorațiuni la rezervorul dvs.
  5
  Adăugați plante și decorațiuni la rezervorul dvs. Începeți din partea de jos - adăugați niște substrat în partea inferioară a rezervorului. Pietrele sau pietrișul sunt o opțiune excelentă pentru gupieni. Apoi, adăugați în plante. Ar trebui să utilizați plante vii, deoarece acestea iau un rol important care, împreună cu bacteriile, va ajuta cu substanțele toxice. Celălalt lucru important este că peștele are unde să se ascundă, așa cum guppii doresc să facă acest lucru. [6] Asigurați-vă că clătiți toate substraturile și decorațiile înainte de a le pune în apă. Vreți să vă asigurați că ați luat toată praful sau murdăria pe care le-ați luat în magazinul de aprovizionare. Evitați adăugarea de lucruri luate din natură, cum ar fi scoici, rădăcini, nisip, deoarece acestea ar putea conține paraziți sau vă vor modifica pH-ul (sau duritatea generală dacă adăugați pietre calcaroase) Acest lucru poate duce la apariția bolilor în pește sau chiar la moarte. Este mai bine dacă le cumperi în magazinul de animale de companie, astfel evitând surprize neplăcute. Numai cei care au experiență în păstrarea peștelui ar alege lucrurile din natură, deoarece acestea diferă între rădăcini și roci (făcând un studiu anterior despre ele și primind unele informații în prealabil), care sunt inofensive pentru calitatea apei și pentru cei care nu sunt.
 6. Evitați rezervorul.
  6
  Evitați rezervorul. În mod ideal, guppii ar trebui să aibă aproximativ 8 ore de întuneric pe zi. Prea mult sau mai puțin decât aceasta ar putea cauza deformări pe măsură ce cresc. Puteți să puneți o lumină peste rezervor și să o setați pe un cronometru pentru a vă asigura că guppii dvs. primesc cantitatea potrivită de lumină pe zi sau puteți activa sau dezactiva lumina manuală în fiecare dimineață și în noapte. lumina, cum ar fi plasarea rezervorului în apropierea unei ferestre sau a unei surse de lumină, asigurați-vă că nu afectează prea mult temperatura apei. Asigurați-vă că apa dvs. menține temperatura potrivită pentru gupieni. Acest lucru ar putea duce la probleme cu algele, deci este mai bine să puneți lumină artificială.

Cap 2
Gupiri de hrănire

 1. Hrăniți gupinii cu alimentele potrivite.
  1
  Hrăniți gupinii cu alimentele potrivite. Puteți să vă alimentați gupieni toate felurile de mâncare, atât uscate cât și umede, atât vii cât și înghețate. Poți să cumperi alimente gata preparate pre-făcute pentru gupi, care să le ofere o dietă echilibrată, dar trebuie să eviți să le hrănești numai cu alimente bogate în proteine. Vreați să echilibrați proteinele cu alimentele pe bază de legume. [8] Creveții de salină, fulgi de viermi, viermi de sânge uscați, viermi albi și larve de țânțari sunt toate opțiuni minunate pentru hrănirea guppiilor. Mâncarea de fulgi cu făină de pește ca ingredient principal este o alegere excelentă. Citiți etichetele înainte de a cumpăra produsele alimentare guppy.
 2. Hrăniți gupiții cu o cantitate mică de 2-4 ori pe zi.
  2
  Hrăniți gupiții cu o cantitate mică de 2-4 ori pe zi. Mai degrabă decât să vă hrăniți gupurile cu o cantitate mare, la rândul lor, răspândiți furajele pe parcursul zilei. Încercați să variați ceea ce le dați fiecărei hrănire. De exemplu, s-ar putea să le dați creveți salvie în viață în timpul unei hrănire și apoi să alimentezi alimentele la alimentația următoare. [9] Aveți grijă să nu vă supraîncărcați guppii. Ei ar trebui să poată consuma alimentele pe care le dați în decurs de două minute.
 3. Monitorizați sănătatea digestivă a guppies.
  3
  Monitorizați sănătatea digestivă a guppies. Apa din rezervor este un bun indicator al calității peștilor în dieta lor. Dacă apa devine tulbure sau dacă se pare că există o problemă cu algele din rezervorul dvs., s-ar putea să aveți probleme cu hrănirea dvs. [10] Dacă rezervorul devine tulbure, ușurați alimentarea cu aproximativ 20% pentru câteva zile și să vedem dacă acest lucru îi ajută peștele să se regleze și apa să se reechilibreze din nou. În cazul în care se întâmplă acest lucru ar putea fi din cauza unui vârf de substanțe toxice (amoniac și nitrit) din cauza sărind peste perioada de ciclism ...

Cap 3
Menținerea guppiilor sănătoase

 1. Mențineți două sau trei femei guppy pentru fiecare bărbat guppy.
  1
  Mențineți două sau trei femei guppy pentru fiecare bărbat guppy. Veți dori să păstrați mai multe guppy în rezervorul dvs., deoarece sunt pești sociali care se bucură de a fi în grupuri. Asigurați-vă că păstrați un raport de 2: 1 de femele la bărbați, deoarece masculii au tendința de a stresa femelele și alunga-le în jurul în rezervor. Păstrarea mai multor femele decât bărbații ar trebui să contribuie la diminuarea acestei probleme. [11] Dacă doriți să evitați creșterea, veți dori să păstrați un singur gen în rezervorul dvs. Guppii dau naștere să trăiască mai degrabă decât să ocupe ouă, așa că, dacă guppii tăi cresc, îi vei vedea pe copiii lor așa cum s-au născut. Aflați mai multe despre gupurile de reproducere înainte de a face acest lucru.
 2. Curățați rezervorul o dată pe săptămână.
  2
  Curățați rezervorul o dată pe săptămână. Aceasta va însemna schimbarea a aproximativ 25% din apă și înlocuirea ei cu apă proaspătă, de-clorinată. Veți dori, de asemenea, să utilizați un furtun de sifon pentru a ajunge până la fundul rezervorului și să aspirați orice alimente rămase, sau alge care ar putea crește pe fundul rezervorului. [12] La curățare, nu veți dori să scoateți toată apa și să o înlocuiți. Prin scoaterea a numai 25-40% din apă, peștii vor putea să se adapteze mai bine. [13] Filtrul dvs. ar trebui să efectueze zilnic cea mai mare parte a lifturilor grele, însă folosirea unui furtun de sifon (ușor cumpărat de la un magazin de aprovizionare cu animale) pentru curățarea oricăror alge sau alimente din partea inferioară a rezervorului va ajuta la menținerea rezervorului mai curat. pește sănătos. Curățați geamul din interiorul rezervorului dacă observați că se murdărește. Utilizați o lamă de ras pentru a elimina orice murdărie care ar putea fi pe interiorul rezervorului, apoi utilizați furtunul sifon pentru ao aspira. De asemenea, puteți să eliminați periodic orice decorare din rezervor și să le clătiți bine pentru a elimina orice alge sau murdărie.
 3. Achiziționați un furtun de sifon din magazinul dvs. de hrană pentru animale de companie.
  3
  Achiziționați un furtun de sifon din magazinul dvs. de hrană pentru animale de companie. Puteți utiliza aceste în timp ce peștele se află încă în rezervor, dar asigurați-vă că faceți acest lucru cu grijă. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că peștele a fost rănit în timpul curățării rezervorului, le puteți scoate și le puteți pune într-un recipient separat de apă decolorată în timpul curățării.
 4. Monitorizați guppiile pentru boală sau boală.
  4
  Monitorizați guppiile pentru boală sau boală. În timp ce această specie este destul de sănătoasă, guppii pot uneori să dezvolte probleme cu ciupercile. Acest lucru apare cel mai frecvent sub forma de pete albe pe piele numite ich. Acest lucru este ușor de tratat cu unele medicamente pe care le puteți cumpăra la magazinul dvs. de aprovizionare cu animale. [14] Păstrați rezervorul dvs. curat și bine întreținut și, probabil, nu aveți probleme cu boala sau boala. Dacă mor guppii, asigurați-vă că le eliminați repede din rezervor. Dacă vreun guppies prezintă semne de boală sau boală, puneți-i în carantină într-un rezervor separat, în timp ce se vindecă, astfel încât să nu-i infecteze pe ceilalți. Unii oameni vă recomandă să adăugați un pic de sare de acvariu în apă pentru a preveni ciupercile. Dacă adăugați orice tip de tanc, asigurați-vă că pot tolera acest lucru (de exemplu, corydoras nu poate). Sarea marină și sarea de gătit nu sunt aceleași lucruri.