Cum să calmezi o pisică în călduri

O pisică de sex feminin nealocată va intra în căldură, adică este pregătită să se îmbine, la fiecare trei până la patru săptămâni. În mod obișnuit, acest lucru implică vuieturi, scârțâi, răniri și încercări de a atrage sau de a fugi cu pisici de sex masculin. [2] Calmarea pisicii este greu și, mai important, este doar temporară. Acesta este un comportament natural, normal pentru o pisică în căldura, indiferent cât de enervant este pentru proprietari. Dacă este prea mult să se ocupe, căutați o soluție pe termen lung în loc de o reparație rapidă.

Cap 1
Calmarea unei pisici în căldură

 1. Recunoașteți că pisica dvs. este în căldură.
  1
  Recunoașteți că pisica dvs. este în căldură. Asigurați-vă că comportamentul pe care-l exprimă pisica înseamnă de fapt că ea este în căldură și nu bolnavă. O pisică neplăcută în căldură va vorbi foarte mult, va fi neliniștită, se va freca împotriva oamenilor și a obiectelor și se va răsuci pe podea. Dacă îi lovești partea inferioară a spatelui, ea va răspunde ridicând pelvisul și schimbându-și coada într-o parte. [3] Sezonul normal de creștere pentru pisici este între primăvară și vara târzie. Ea probabil va intra în căldură în această perioadă a anului. Decideți dacă pisica dvs. este în căldură sau bolnavă. Dacă acționează neliniștită, dar nu se freacă de tot și își ridică coada în lateral, poate fi în durere. Du-o la veterinar pentru a afla ce se întâmplă.
 2. Izolați-o de pisici de sex masculin.
  2
  Izolați-o de pisici de sex masculin. Când este în căldură, pisica ta va crește și mai excitabilă în prezența bărbaților. Nu-i lăsați deloc în afară și închideți toate ferestrele și închideți toate ușile, inclusiv clapeta pentru animale. Pentru ai menține calmul (și pentru ai împiedica să rămână gravidă), trebuie să o ții departe de toate pisicile de sex masculin. Izolarea îi va menține în siguranță - ea poate încerca să scape de casa ta dacă simte un bărbat afară. Dacă ai o pisică masculină în aceeași casă, găsește un prieten sau angajează un pisicuș care să-l ducă în câteva săptămâni. Dacă cele două pisici rămân în aceeași zonă, ambele vor acționa sălbatic și aproape sigur vor ajunge la împerechere. Dacă pisicile de sex masculin sunt vizibile printr-o fereastră, acoperiți geamul cu perdele sau o bucată de carton.
 3. Dă-ți pisicii ceva cald să stai pe loc.
  3
  Dă-ți pisicii ceva cald să stai pe loc. Deși succesul nu este garantat, unii oameni consideră că oferindu-i pisicii un pachet de căldură sau un prosop cald și umed pentru a sta pe el, îl ține calm și calm. Un pachet de căldură cu microunde poate fi cea mai ușoară opțiune, deoarece puteți reîncălzi rapid o dată ce pisica începe să acționeze din nou. Un pad electric de încălzire / pătură este, de asemenea, o alegere bună.
 4. Utilizați catnip numai dacă calmează pisica în jos.
  4
  Utilizați catnip numai dacă calmează pisica în jos. Pisicile răspund foarte diferit la catnip. Unii se relaxează și se liniștează atunci când iau catnip, dar alții devin energici și agresivi. Dacă nu știți cum pisica dumneavoastră răspunde la catnip, evitați această metodă. Poate face situația și mai gravă. Rețineți că aceasta este doar o remediere temporară, dar ar putea să vă cumpere o oră sau două de pace.
 5. Testați dacă medicamentele pe bază de plante sunt eficiente.
  5
  Testați dacă medicamentele pe bază de plante sunt eficiente. Există multe remedii pe bază de plante pe piață, destinate calmării pisicilor. Unii proprietari de pisici raportează succesul, dar nu există nici un remediu unic care să funcționeze la fiecare pisică. În plus, pisica dvs. poate să nu răspundă la niciunul dintre aceste produse. Cumpărați o colecție de mostre mici și încercați mai multe remedii diferite. Odată ce ați găsit un produs care funcționează pentru pisica dvs., cumpărați-l în cantități mai mari. Urmați instrucțiunile de pe etichete. Acestea vă pot spune să adăugați remedia în apa pisicii, să frecați câteva picături în blana pisicii sau să o folosiți ca un odorizant de aer. Nu utilizați produse destinate oamenilor, care probabil utilizează doze mai mari.
 6. Utilizează Feliway în casa ta.
  6
  Utilizează Feliway în casa ta. Feliway este un feromon de pisică sintetică care are un efect calmant și calmant asupra pisicilor. [7] Este nevoie de câteva săptămâni de expunere pentru a începe să calmeze pisicile în jos, totuși, deci nu este o reparație imediată. Dacă știți că pisica dvs. este nealimentată, puteți lua în considerare conectarea difuzorului Feliway la începutul sezonului de reproducere (primăvara). Astfel, ori de câte ori va intra în căldură, Feliway va fi deja construită în sistemul ei.
 7. Păstrați cutia de gunoi curată.
  7
  Păstrați cutia de gunoi curată. Pisicile deseori scot mirosuri cu urină pentru a atrage bărbații atunci când sunt în căldură. Dacă păstrați cutia ei de gunoi în permanență curată, puteți încuraja-o să o folosească în loc de un miros care marchează casa ta. În cazul în care ea mirosuri oricum, curățați și de-odorizați zona imediat. Lăsând mirosul de urină din spate o va conduce doar să o facă în continuare. Nu utilizați produse de curățare cu înălbitor. Amoniacul din ele se găsește, de asemenea, în mod natural în urină, iar mirosul îl va încuraja să marcheze din nou acest loc.
 8. Joaca-te cu pisica ta.
  8
  Joaca-te cu pisica ta. Dacă te joci cu pisica, o poți distrage temporar, dar de multe ori se va întoarce la urlă după ce termini. Pettarea, zgârierea sau perierea spatelui inferior poate fi mai eficientă dacă pisica dvs. este deja suficient de calmă pentru a vă permite să faceți acest lucru.

Cap 2
Spaying și alte soluții pe termen lung

 1. Spune pisica.
  1
  Spune pisica. Spatând o pisică își îndepărtează ovarele și împiedică apariția ciclului de căldură. Îi împiedică să rămână însărcinată și reduce riscul anumitor forme de cancer și alte afecțiuni. [9] Dacă nu vă puteți permite intervenția chirurgicală, căutați servicii spațiale ieftine. Multe clinici oferă acest serviciu la un preț redus, deoarece reduce populația de pisici fără staționare. Căutați zona dvs. în bazele de date listate pe site-ul USDA. [10] Există o mică șansă de a rămâne o țesut ovarian care trimite pisica în căldură chiar și după operație. Dacă se întâmplă acest lucru, consultați un medic veterinar.
 2. Luați în considerare așteptarea până când se termină căldura înainte de a se alimenta.
  2
  Luați în considerare așteptarea până când se termină căldura înainte de a se alimenta. Un veterinar poate efectua procedura de spaying în orice moment al ciclului hormonal al pisicii - chiar și atunci când este în căldură. Cu toate acestea, există un risc de pierdere crescută a sângelui în acel moment. Procedura este posibilă, dar consultați un medic veterinar cu experiență pentru consiliere. [11]
 3. Utilizați terapia hormonală ca o ultimă soluție.
  3
  Utilizați terapia hormonală ca o ultimă soluție. Hormonul prostaglandină și estrogenul pot fi utilizate pentru a opri ciclul de căldură al pisicii; totuși, acest tratament are efecte secundare grave, inclusiv infecții uterine și tumori. [12] Din cauza riscurilor, faceți acest pas numai atunci când spaying-ul nu este o opțiune. Consultați întotdeauna în detaliu un veterinar, care va trebui să prescrie hormonii și să explice cum să le folosiți în mod corespunzător. [13] Chiar dacă pisica nu poate fi spaiată din motive medicale, este posibil ca riscurile să nu merite comportamentul calm.