Cum să prind un șoarece

Ați văzut izbucnirea în formă de peletă sau ați auzit ciupirea și scârțâitul în pereți? Aveți un vizitator sau, potențial, câțiva. Șoarecii sunt dăunători intruși care mestec materialele de uz casnic în timp ce răspândesc boli potențial moarte. Aceste rozătoare pot fi manipulate cu capcane mecanice cumpărate de magazine sau capcane umane. Pentru a prinde un șoarece, mutați o capcană cu o mâncare atrăgătoare, cum ar fi untul de arahide, puneți-l pe perete sau lângă o găleată, apoi aruncați mouse-ul când ați terminat.

Cap 1
Alegerea și lovirea capcanelor

 1. Achiziționați mai multe capcane.
  1
  Achiziționați mai multe capcane. Seturile de capcane pentru mame vin în mai multe tipuri, inclusiv capcane tradiționale cu arc, capcane electrice și capcane de lipici. Acestea variază în metoda lor de eliminare a șoarecilor, dar sunt manipulate în esență în același mod. Acestea pot fi achiziționate la majoritatea magazinelor de hardware și online. Capcanele multiple sunt utile pentru înșurubarea unui singur șoarece, dar șoarecii se răspândesc repede, astfel încât este posibil să aveți mai multe persoane în casa dvs. [1] Evitați otrăvirea. Șoarecele va mânca otravă și va muri undeva ascuns. În plus, otravă pot fi consumate de copii și de animale. Capcanele de clei sunt cel mai puțin umane. Mouse-ul fie va muri de foame, fie va mesteca propriul picior si va muri intr-o locatie necunoscuta.
 2. Alegeți o momeală.
  2
  Alegeți o momeală. Uitați ideea că șoarecii mănâncă brânză. În timp ce brânza poate funcționa, soarecii mănâncă boabe, fructe și semințe în sălbăticie. Untul de arahide este un aliment obișnuit de uz casnic pe care soarecii îl iubesc. Alimentele bogate în grăsimi, bogate în proteine ​​și zahăr le atrag, de asemenea, ca șuncă și bacon. Cu cât obiectivul mai puternic miroase și cu atât este mai moale, cu atât este mai probabil ca mouse-ul să răspundă. [2]
 3. Momeală o capcană.
  3
  Momeală o capcană. Aveți grijă să nu utilizați prea multă momeală. Păstrați momeala la dimensiunea unui mazăre și plasați-o ferm în interiorul capcanei. Mulți oameni fac greșeala de a adăuga prea multă momeală. Pe o capcană de primăvară, de exemplu, acest lucru permite mâncării să se mănânce fără a trece peste capcana. [3] Cel mai bine este să momealăți capcana înainte să o setați. În cazul capcanelor încărcate în primăvară, de exemplu, este ușor să declanșați capcana și să o blocați pe degete. Menținerea momelei subțiri poate, de asemenea, forța mouse-ul să lucreze mai mult pentru al mânca. Untul de arahide, de exemplu, atunci când este lăsat într-un strat subțire, va începe să se usuce.
 4. Găsiți o locație în care credeți că vor fi șoarecii.
  4
  Găsiți o locație în care credeți că vor fi șoarecii. Șoarecii cum ar fi spații inchise închise, cum ar fi într-un dulap sau sub mobilier. Ei adesea se lipesc de pereți atunci când se scurge. Puteți găsi excremente de șobolani sau miroase urină.

Cap 2
Setarea capcanelor

 1. Puneți o capcană.
  1
  Puneți o capcană. Du-te înapoi unde ai găsit dovezi ale mouse-ului. Acum împingeți capcana până la perete. Partea de declanșare sau orificiul de declanșare trebuie să fie în contact cu peretele. Pentru o capcană standard de primăvară, partea mecanică trebuie să fie departe de perete. Șoarecii rulează de-a lungul peretelui, astfel că este mai probabil să le atragă și, dacă capcana este perpendiculară pe perete, să îi împiedice să o declanșeze prematur. [4]
 2. Setați capcane multiple.
  2
  Setați capcane multiple. La maximum două sau trei picioare (0,6-.9 metri) de-a lungul peretelui, puneți o altă capcană. Repetați acest lucru în ambele direcții până când se acoperă zonele cu trafic ridicat. Bineînțeles, chiar și pentru un șoarece, capcana mai multă bătăuș crește probabilitatea de prindere. Dar dacă un mouse a intrat, altul s-ar putea să aibă și ei se vor reproduce repede. Este posibil să aveți mai multe zone cu o mulțime de trafic de șoareci. Acoperiți și aceste zone.
 3. Verificați capcanele în fiecare zi.
  3
  Verificați capcanele în fiecare zi. Reveniți frecvent pentru a vedea dacă capcana a fost activată. Dacă ați prins mouse-ul, trebuie să îl eliminați repede sau altfel mouse-ul va începe să se descompună, creând un miros îngrozitor în timp ce atrage alți dăunători și bacterii.
 4. Scoateți mouse-ul.
  4
  Scoateți mouse-ul. Puneți mănuși de protecție și, eventual, o mască de respirație. Aruncați capcanele de unică folosință și le duceți la gunoi pentru a evita mirosurile persistente în locuința dvs. [5] Când la un buget, capcanele pot fi refolosite. Îndepărtați-le cu apă și săpun în timp ce purtați mănuși de unică folosință. Aruncați mănușile înainte de a reseta capacele.
 5. Curățați zonele contaminate.
  5
  Curățați zonele contaminate. Asigurați-vă că vă spălați mâinile după manipularea mouse-ului și curățarea casei. Ridicați excrementele cu un prosop de hârtie, spălați țesăturile și curățați suprafețele cu săpun și apă pentru a evita expunerea la bacterii dăunătoare.

Cap 3
Efectuarea unei capcane umane

 1. Ia un tub de prosop de hârtie.
  1
  Ia un tub de prosop de hârtie. Salvați un tub de carton gol dintr-o rolă de prosoape de hârtie sau hârtie igienică. Obiecte asemănătoare pot fi folosite atâta timp cât ele sunt destul de mari pentru ca mouse-ul să se potrivească în interior, dar și suficient de subțire pentru a nu susține greutatea mouse-ului. Magazinele pot purta, de asemenea, capcane umane. Verificați la magazinul dvs. de hardware sau online.
 2. Aplatizați o parte a tubului.
  2
  Aplatizați o parte a tubului. Rulați degetele de-a lungul tubului pe o parte, apăsând în timp ce mergeți. Când este terminat, tubul trebuie să poată să se odihnească cu fața laterală pe un contor sau pe o masă. [6]
 3. Momeala tubului.
  3
  Momeala tubului. Puneți momeala pe un capăt al tubului. Un mic dollop de unt de arahide, niște crumburi de cracker sau o bucată de slănină vor fi suficiente pentru a atrage mouse-ul. Untul de arahide funcționează bine deoarece se lipsește în interiorul tubului.
 4. Echilibrați tubul pe marginea unui contor sau a unei mese.
  4
  Echilibrați tubul pe marginea unui contor sau a unei mese. Alegeți o margine care este la câțiva metri de la sol, dar are și un anumit spațiu liber sub ea. Așezați tubul cu fața plată cu capătul de pe gât, apoi împingeți tubul până când acesta se află la jumătatea margini. [7] Dacă întâmpinați dificultăți în a rămâne tubul în poziție orizontală sau în echilibru, puteți banda ușor. Asigurați-vă că banda nu este suficient de strânsă încât să nu se miște când mouse-ul este înăuntru. Dacă nu aveți o masă sau un contor care să funcționeze, puteți construi o rampă până în partea de sus a găleata. Numeroase obiecte, inclusiv cartonul sau lemnul stivuit, pot fi utilizate atâta timp cât rampa este suficient de robustă pentru a susține greutatea mouse-ului.
 5. Ia o găleată sau o coș de gunoi.
  5
  Ia o găleată sau o coș de gunoi. Găsiți un recipient gol care va prinde mouse-ul. Asigurați-vă că recipientul are o înălțime de cel puțin doi metri sau altfel șoarecele poate scăpa de capcană.
 6. Plasați găleata sub tub.
  6
  Plasați găleata sub tub. Portul dvs. de prindere se îndreaptă direct sub capătul atrăgător al tubului agățat de masă. Atunci când mouse-ul se deplasează pentru a obține momeala, greutatea lui cauzează căderea tubului de pe masă și în găleată. [8]
 7. Verificați frecvent capcana.
  7
  Verificați frecvent capcana. Întoarce-te cel puțin o dată pe zi pentru a vedea dacă tubul este în poziție, momeala a fost mâncată sau un șoarece este în găleată. Efectuați ajustări, cum ar fi reechilibrarea tubului. Dacă un mouse este prins, acesta trebuie mutat în curând sau altfel va muri de foame. Șoarecii de foame se vor mânca și ei unul pe altul.
 8. Eliberați mouse-ul afară.
  8
  Eliberați mouse-ul afară. Mouse-ul trebuie mutat la o distanță de cel puțin 1,6 km. Acest lucru împiedică revenirea mouse-ului în casa dvs. Pentru a păstra șoarecele în siguranță de la pradă, nu merge mai mult de trei mile (4.8 km). Găsiți o zonă cu acoperire, cum ar fi zone împădurite, grămezi de lemn sau pietriș și luați în considerare lăsarea alimentelor în astfel de zone închise până când mouse-ul se poate stabili. [9] Opțiunile alimentare includ făină de ovăz nefiertă, arahide, semințe de pasăre și alimente uscate pentru animale de companie .
 9. Dezinfectați suprafețele pe care mouse-ul a călătorit.
  9
  Dezinfectați suprafețele pe care mouse-ul a călătorit. Aceste suprafețe pot conține bacterii periculoase de la șoarece. Ridicați excrementele utilizând prosoape de hârtie și suprafețe de frecat cu apă și săpun. Nu uitați să vă spălați mâinile.