Cum să aibă grijă de cobai

Porcii de guineea sunt animale de companie mici, dar necesită mult spațiu, timp, efort și interacțiune umană. Dacă sunteți dispus să vă dați porcului de cobai o casă bună, cu mâncare, atenție, spațiu de locuit, îngrijire și îngrijire veterinară, veți fi răsplătit cu un cobai fericit, sănătos, drăguț și distractiv.

Cap 1
Configurarea pentru porcul tău de guineea

 1. Faceți sau cumpărați o cușcă suficient de mare.
  1
  Faceți sau cumpărați o cușcă suficient de mare. Ar trebui să permiteți cel puțin 4,5 metri pătrați de spațiu în cușcă ca minimum pentru un cobai, sau 8 pentru doi. [1] Cu toate acestea, mai mare este întotdeauna mai bine - dacă aveți suficient spațiu pentru o cușcă mai mare, du-te pentru asta! Porcii tăi vor aprecia tot spațiul pe care îl pot obține.
 2. Găsiți o locație bună pentru cușcă.
  2
  Găsiți o locație bună pentru cușcă. Un loc în care familia frecventează de mai multe ori pe zi pentru perioade lungi de timp este cea mai bună locație. O cameră de zi, dormitor sau hol este cea mai bună alegere pentru că există trafic frecvent. Cobaii dvs. ar trebui să se obișnuiască cu oamenii lor. [5] Asigurați-vă că nimeni nu va călători, împinge sau nu bate cusca peste. Acest lucru este fatal pentru porcul tău. Nu așezați cușca într-un garaj cu mașini, deoarece fumul poate dăuna sau chiar ucide porcii de guinee, iar temperatura nu este, de regulă, reglementată într-un garaj.
 3. Adoptați doi sau mai mulți cobai, astfel încât să nu fie singuri.
  3
  Adoptați doi sau mai mulți cobai, astfel încât să nu fie singuri. Porcii de guinee au nevoie de companie pentru că sunt animale de cireadă. Încercați să vă asigurați că sunt frați, altfel se vor lupta. Țineți minte că piggii de sex masculin și de sex feminin se vor împerechea. Petreceți ceva timp cu animalele dvs. de companie în fiecare zi. Menținerea unui animal sociabil singur îi poate determina să devină deprimată. Puteți, de asemenea, pune împreună două femele, două masculi carate sau doi bărbați care nu au fost niciodată separați. Poți adopta un bărbat și o femeie, dar să fie conștient de faptul că s-ar putea să se împerecheze. Dacă bănuiți că femelele au rămas însărcinate, separați porcii de Guineea și sunați medicul veterinar pentru instrucțiuni de îngrijire. Porcii de guineea pot trăi în efective de câteva femele și un bărbat care este castrat. Un efectiv imită grupuri în sălbăticie. Dacă îi țineți într-o astfel de formațiune, veți observa cel mai probabil că sunt foarte fericiți. Cu toate acestea, asigurați-vă că aveți suficient spațiu! Asigurați-vă că introduceți corect porcii pentru a evita luptele.

Cap 2
Hrănirea și udarea porcului dvs. de guineea

 1. Furnizați o cantitate mare de apă proaspătă.
  1
  Furnizați o cantitate mare de apă proaspătă. Unul dintre cele mai importante elemente de îngrijire pentru orice animal de companie este furnizarea de apă proaspătă, curată în orice moment. Puteți folosi un bol sau o sticlă. [6] Sticlele sunt mai puțin murdare, dar scurgeri în timp ce bolurile nu scurg și sunt mai naturale pentru cobai. Cu toate acestea, dacă utilizați așchii de lemn așteptați să vedeți ceva mizerie în bolul de apă. Cel mai bun distribuitor de apă este o sticlă de cobai / iepure cu bilele mici din gura.
 2. Faceți fânul la dispoziția cobaiilor în mod constant.
  2
  Faceți fânul la dispoziția cobaiilor în mod constant. Porcii de guinee sunt animale de pășunat, de aceea au nevoie de ceva pentru a păși (cum ar fi timote sau iarbă de livezi) în orice moment sau căile lor digestive se pot opri. Dar, ei pot, de asemenea, să-și smulgă ochii pe ea, așa că asigurați-vă că pat jos fân, astfel încât nu piese ascuțite sau ascuțite scoate afară! Furajele de alfalfa ar trebui hrănite doar pentru copiii în vârstă de 6 luni și mai mici, precum și pentru scroafele gravide sau care alăptează, deoarece au o cantitate suplimentară de calciu pe care cobaiii adulți sănătoși nu le necesită. Timothy, iarba de livadă sau fân albastru trebuie hrănite pentru cobai mai mari de 6 luni. Ar trebui să fie hrănită "liberă alegere", ceea ce înseamnă că au unii în cușcă tot timpul. Lipsa de fân poate duce la malocluzie, o aliniere necorespunzătoare a dinților care poate necesita o corecție chirurgicală și GI Stasis, oprirea tractului digestiv, care duce adesea la moarte.
 3. Hrăniți legumele proaspete de cobai zilnic.
  3
  Hrăniți legumele proaspete de cobai zilnic. Legumele cu frunze verzi ar trebui să reprezinte aproximativ 20% din dieta ta de cobai. Fiți atenți la legume care conțin o mulțime de fosfor, calciu și vitamina A, deoarece prea multe dintre acestea pot provoca tulburări gastrice și diaree, care pot fi fatale. Este util să obțineți o listă a fructelor și legumelor sigure din site-ul Web de cobai de încredere sau de la medicul veterinar local [7] porții de porc de Guineea trebuie să includă o mulțime de legume bogate în vitamina C (deoarece cobaii nu sunt capabili să producă propria lor vitamină C , și prea puțină vitamină poate duce la boli, cum ar fi scorbutul). Legumele care sunt bune pentru cobai includ salata verde cu frunze verzi, telina, morcovi, rosii din castraveti, castraveti, patrunjel, varza, un pic de broccoli crud, mici cantitati de spanac si pod-mazare. Asigurați-vă că ați limitat porții unor legume pentru a evita vătămarea gravă a tractului digestiv al porcilor de guinee. Unele fructe sunt în regulă pentru tratamentele de cobai, cum ar fi căpșunile și bucățele de măr, dar acestea pot fi administrate doar ocazional, deoarece unii dintre acizi pot fi dăunători porcilor de guinea. Dacă un cobai nu dorește să mănânce legume, încercați să le tăiați în felii sau bucăți mici. De asemenea, fiți conștienți de faptul că porcii de guineea pot avea gusturi sau preferințe individuale și pot dori sau nu displace legume diferite. Evitați hrănirea porcilor de guineea salată de salată, salată de rachetă, frunze roșii, conopidă, verde de sfeclă, cartofi și ridichi. Fiecare cobai va necesita aproximativ o ceașcă de legume pe zi. Împărțirea mesei de legume în două porții este o idee bună, deoarece cobaiul pășune animalele care preferă să mănânce pe tot parcursul zilei, în loc să mănânce o masă mare.
 4. Folosiți peleți cu ușurință în dieta dvs. de cobai.
  4
  Folosiți peleți cu ușurință în dieta dvs. de cobai. Cobaii sănătoși nu trebuie să fie hrăniți cu peleți nutritivi. Cu toate acestea, dacă porcii tăi sunt folosiți pentru a fi hrăniți cu pelete, trebuie să le aclimatizezi lent pentru o dietă sănătoasă. Adresați-vă medicului veterinar pentru detalii. Puneți pelete de bună calitate, dacă trebuie să hrăniți peleți. O peletă pe bază de lucernă ar trebui utilizată pentru scroafe gestante sau care alăptează și pentru copii cu vârsta de 6 luni și sub. Orice cobai de peste 6 luni trebuie hrănit cu un pelet pe bază de timothy. Unele mărci bune sunt Oxbow și Kleenmama. Nu hrăniți un iepure de cobai sau alte pelete de animale mici - conținutul de vitamine nu este același și poate fi dăunător porcului dumneavoastră de cobai. Dacă hrăniți un pelete de cobai, asigurați-vă că sunt fără sămânță pentru a preveni sufocarea. Asigurați-vă că selectați pelete care sunt simple. Acestea nu trebuie să conțină bucăți colorate, fructe uscate, porumb etc. Trebuie să conțină numai peleți.
 5. Nu vă alimentați alimentele altor porci.
  5
  Nu vă alimentați alimentele altor porci. Peletele, fânul, iarba organică proaspătă netratată (grâul sau iarba standard de gazon) și legumele proaspete sunt toate alimentele de care au nevoie cobai. Hrănirea lor cu alte tipuri de alimente poate fi foarte dăunătoare sănătății porcilor.

Cap 3
Exercitarea și socializarea porcului de guineea

 1. Dați-le cobaiului câte o pauză în fiecare zi.
  1
  Dați-le cobaiului câte o pauză în fiecare zi. Lăsați-i să se piardă într-un spațiu închis, dar asigurați-vă că nimeni nu se va apropia de ele. Puteți face acest lucru prin instalarea unui stilou într-o cameră (o zonă cu pardoseli ușor curățate) sau în afară dacă nu este prea fierbinte sau rece. Asigurați-vă că aveți o mulțime de spațiu în zona lor de exerciții, astfel încât acestea să poată rula și să se joace. Acest timp de exercițiu este esențial pentru fericirea de cobai. Asigurați-vă că ați pus câteva jucării și tuneluri în zona de joacă. Aveți grijă deosebită dacă vă permiteți cobailor să exercite exteriorul. Porcul de cobai ar trebui să fie supravegheat în orice moment atunci când se află în aer liber: pot să se strecoare prin mici deschideri și să părăsească curtea, iar prădătorii, cum ar fi vulpi și șoimi, pot intra chiar și în cele mai sigure zone de exterior.
 2. Oferiți-vă porcilor de cobai o mulțime de jucării și accesorii pentru cuști.
  2
  Oferiți-vă porcilor de cobai o mulțime de jucării și accesorii pentru cuști. Puteți face propriile dvs. jucării din cutii, pungi de hârtie, recipiente de ovăz, foldere și multe altele. Fi creativ și utilizați materialele pe care le găsiți în jurul casei.
 3. Interacționați și legați cu porcii de cobai de mai multe ori pe zi.
  3
  Interacționați și legați cu porcii de cobai de mai multe ori pe zi. Porcii de guinee sunt o specie socială inerentă și trăiesc în efective sau grupuri în sălbăticie. Manipularea frecventă în fiecare zi este esențială pentru fericirea cobailor dumneavoastră. Vorbiți cu porcii de cobai, le înghesuieți, le purtați și le petriți cât de des puteți. Părăsiți-vă destul timp să jucați cu cobaiul dvs. [8] În unele țări, este ilegal să cumpărați cobai singuri: trebuie să le cumpărați în perechi. Porcii de guinee se descurcă foarte bine având compania unui alt cobai. Porcii de guineea pot exprima simptome asemănătoare depresiei (pierderea poftei de mâncare, inactivitate, etc.), dacă nu sunt legate corespunzător. Guineea porcilor este foarte inteligentă. Le puteți învăța să stea pe picioarele din spate, să se rotească, să sară și multe altele!

Cap 4
Păstrarea porcului de cobai curat și sănătos

 1. Spălați cuștile de cobai.
  1
  Spălați cuștile de cobai. Porcii de guinee sunt relativ curați, deci încercați să vă curățați cuștile de cel puțin două ori pe săptămână, să eliminați excrementele și toate legumele nevazate din ziua precedentă, să curățați sticla de apă și să adăugați mai mult fan în cușcă. De asemenea, este util să aveți două săptămâni în săptămâna în care aveți timp să faceți acest lucru. [9]
 2. Curățați cuțitul cobaiului cel puțin o dată pe săptămână.
  2
  Curățați cuțitul cobaiului cel puțin o dată pe săptămână. Frecvența curățării minuțioase depinde de tipul de așternut utilizat și de numărul de cobai pe care îl aveți. Îndepărtați toate resturile, căptușelile, lenjeria de pat, mâncarea și jucăriile și aruncați-le sau curățați-le cu un spray antibacterian prietenos cu cobai, dar asigurați-vă că eliminați orice exces de curățare înainte de a reveni la cușcă. Nu utilizați produse de curățare destinate omului. S-ar putea să doriți să ștergeți interiorul cuștii cu pulverizare antibacteriană prietenoasă cu cobai, dar puteți folosi și apă și soare, care pot ucide bacteriile în mod natural. Poate doriți să plasați cușca în aer în aer pentru o perioadă scurtă de timp. Acum înlocuiți așternutul. Este adesea util să puneți un strat de ziar în alt pat pentru a preveni petele de urină. Ziarul nu ar trebui să fie utilizat pentru așternut pe cont propriu și nu ar trebui să fie ușor accesibil de cobai, deoarece pot ingera cerneala, ceea ce ar putea fi dăunător. Paturile adecvate pentru cobai sunt CareFresh, fleece de umiditate pentru prosoape sau așternut cu aspen. Nu folosiți așchii de lemn sau rumeguș ca așternut. De asemenea, nu folosiți așternuturi de cedru sau de pin sau rânduri de pin, deoarece acestea au fenoli dăunători. Prosoapele dedesubtul țesăturilor tăiate pentru a se potrivi cu colivia dvs. pot fi de asemenea utilizate ca garnituri de colivie - doar scuturați resturile, spălați și reutilizați. Aveți grijă ca în material să nu existe fire goale, deoarece picioarele de cobai pot fi ușor prinse în ele. Asigurați-vă că oferiți o zonă pentru porcul de cobai în care să dormiți - puteți cumpăra igloos de la majoritatea magazinelor de animale sau, alternativ, puteți oferi un fân în vrac pentru ca ei să se poată adăposti. Amintește-ți că pot să-și lovească ochii dacă le lăsați fân.
 3. Îndepărtați picioarele de cobai la fiecare câteva săptămâni.
  3
  Îndepărtați picioarele de cobai la fiecare câteva săptămâni. Dacă acestea au toenails întunecate, străluciți un lanternă în spatele unghiilor, astfel încât să puteți vedea unde sunt rapide. Dacă faceți clic prea aproape de vasul de sânge, toenailul poate începe să sângereze. Utilizați pulbere știpantă sau amidon de porumb pentru a opri sângerarea. [10] Dacă nu sunteți sigur de tăierea unghiilor, atunci este o idee bună să mergeți la un medic veterinar pentru a le fi tăiat pentru prima dată. Un veterinar sau un tehnician veterinar le poate clipa și vă va arăta ce să facă personal.
 4. Evitați să vă îmbătați frecvent cobaiii.
  4
  Evitați să vă îmbătați frecvent cobaiii. Poate doriți să vă dați cobaii dumneavoastră o baie, dar îmbăierea lor va afecta procesele naturale ale corpului, astfel că băile ar trebui să fie limitate la câteva ori pe an.
 5. Urmăriți semne de boală.
  5
  Urmăriți semne de boală. Știți ce să căutați într-un porc bolnav [12]. Luați-vă porcul de cobai într-un veterinar exotic pentru un tratament adecvat. Fiți întotdeauna în căutarea chiar și celei mai mici schimbări în obiceiurile sau apetitul, deoarece cobaii sunt extrem de buni pentru a ascunde orice boală. Asigurați-vă că toți cobaiii sunt tratați în același timp cu unele boli se vor răspândi de la un cobai la colegii săi.
 6. Verificați zonele genitale de porcine de guineea masculină.
  6
  Verificați zonele genitale de porcine de guineea masculină. Zonele genitale pe cobai masculi pot deveni afectate. Puteți pur și simplu să masați zona puțin și, dacă este prezentă o chestie moale, cumpărați ușor buzunarul cu un tampon de bumbac. Trebuie, de asemenea, să vă asigurați că nici un poop nu împiedică carcasele posterioare.
 7. Țineți cobaii departe de iepuri.
  7
  Țineți cobaii departe de iepuri. Iepurele poartă în mod natural o bacterie care poate face cobai foarte bolnavi, iar iepurii sunt animale mai mari și mai puternice. Chiar și o lovitură jucăușă de la un iepure ar putea ucide un cobai.
 8. Cântați porcul de cobai săptămânal.
  8
  Cântați porcul de cobai săptămânal. O fluctuație a greutății de până la 2 uncii este normală, dar mai mult decât aceasta poate însemna probleme dentare grave sau alte probleme de sănătate care necesită atenția unui medic veterinar calificat. O scară digitală de bucătărie funcționează cel mai bine pentru acest lucru.