Cum să Cum puteți calcula eficiența combustibilului (mpg)

Pe măsură ce prețurile la gazele naturale cresc, eficiența combustibilului devine din ce în ce mai mult un factor critic. Știind MPG-ul mașinii dvs. (adică câte kilometri se obține pe galon) vă poate ajuta să determinați dacă este vorba despre un gigant de gaze care vă consumă banii. Odată ce ați dat seama de MPG, puteți face multe lucruri utile, cum ar fi să calculați cât de mult o creștere a prețurilor la gazele naturale va afecta bugetul dvs., cum să obțineți o mașină cu un MPG mai bun vă va reduce costurile lunare sau dacă mașina dumneavoastră devine din ce în ce mai mică MPG decât ar trebui, că aveți nevoie de service. Vă vom arăta cum să faceți asta.

Cap 1
Calculul eficienței combustibilului propriu al mașinii

 1. Mergeți la benzinărie și umpleți rezervorul de combustibil.
  1
  Mergeți la benzinărie și umpleți rezervorul de combustibil. Acest lucru poate sting puțin, dar este cheia pentru obținerea unei citiri corecte.
 2. Înregistrați kilometrajul.
  2
  Înregistrați kilometrajul. Înainte de a vă retrage chiar de la pompă, notați kilometrajul curent. Vom numi acest Kilometraj A.
 3. Conduceți în mod normal.
  3
  Conduceți în mod normal. Pentru a obține o citire cât mai precisă, conduceți până când rezervorul este mai puțin decât jumătate plin. Cu cât mai mult puteți merge înainte de a obține gaz, cu atât mai bine.
 4. Umpleți rezervorul din nou.
  4
  Umpleți rezervorul din nou. Încercați să utilizați aceeași stație folosind aceeași pompă ca prima umplere, deoarece pompele pot fi calibrate diferit. De data aceasta, atenție la câte galoane este nevoie pentru a umple rezervorul. Aceasta este de obicei prezentată la pompă. Vom numi acest Gallons
 5. Înregistrați kilometrajul din nou.
  5
  Înregistrați kilometrajul din nou. Acest număr vom numi Mileage B.
 6. Fă calculul.
  6
  Fă calculul. Formula pentru determinarea MPG este următoarea: MPG = (Kilometrajul B - Kilometrajul A) · Galonii. Reduceți kilometrajul A din kilometrajul B. Acest lucru vă va oferi numărul de kilometri pe care i-ați condus de la ultima încărcare. Împărțiți-vă răspunsul cu numărul de galoane (Gallons B) pe care l-ați luat pentru a umple rezervorul. Acest lucru vă va oferi MPG-ul mașinii dvs.

Cap 2
Precizie suplimentară

 1. Verificați kilometrajul.
  1
  Verificați kilometrajul. Nu toate mașinile reflectă citirile exacte ale kilometrajului. Acest lucru nu numai că va reflecta în mod incorect numărul de mile pe care l-ați condus, ci vă va oferi și o imagine inexactă a MPG-ului dvs. Multe autostrăzi au secțiuni de verificare a kilometrajului. Acestea sunt întinderi de drum de mai multe mile sau kilometri, cu marcatori de kilometraj de-a lungul drumului. Dacă unul lângă dvs. are această funcție, utilizați-l. În caz contrar, aruncați o privire pe hartă și găsiți o porțiune de drum sau autostradă și marcați o distanță exactă de 5 sau 10 mile (sau kilometru).
 2. Mergeți la primul marcator.
  2
  Mergeți la primul marcator. Setați kilometrajul de călătorie la 0 pe măsură ce treceți marcatorul. La sfârșitul rundei, rețineți kilometrajul de călătorie. Un kilometru precis va reflecta distanța parcursă. Dacă kilometrajul dvs. este mai mare decât distanța parcursă, eficiența combustibilului va fi mai bună decât ați calculat. De fapt, ați călătorit mai mult decât ați calculat doar cu citirea directă a kilometrajului. Dimpotrivă, dacă kilometrajul dvs. este mai mic decât distanța reală parcursă, MPG-ul dvs. este și mai mic.
 3. Calculați offsetul.
  3
  Calculați offsetul. Vom numi distanța reală parcursă "A" și kilometrajul afișat pe kilometrajul "T". Vom numi offset "O." Formula pentru determinarea offsetului este: O = A ∙ T. De exemplu, dacă călătoriți 5 mile, iar kilometrajul dvs. spune că ați călătorit cu 4-1 / 2, formula dvs. va citi: O = 5 · 4,5; O = 1.11. Pentru a obține kilometrajul real pentru formula MPG, veți scădea kilometrajul A din kilometrajul B în mod normal, apoi înmulțiți rezultatul cu 1.11 înainte de a termina calculul MPG. Dacă kilometrajul B - Kilometrajul A = 100, se înmulțește cu O (1.11). În acest exemplu, ați parcurs cu adevărat 111 mile. Dacă kilometrajul tău spune că ai călătorit cu 5-1 / 2 mile, formula ta ar fi citit: O = 5 · 5,5; O = .91. Din nou, veți înmulți Kilometrajul B - Kilometrajul A cu O. Dacă kilometrajul B - Kilometrajul A = 100, se înmulțește cu O (0,91). În acest exemplu, ați călătorit numai 91 de mile.