Cum să a cumpăra de la alibaba

Alibaba este o piață online care permite companiilor și persoanelor fizice să cumpere și să vândă produse atât la nivel internațional cât și la nivel local. Căutați produsul dvs. dorit și găsiți un furnizor verificat cu un istoric bun al tranzacțiilor. Contactați furnizorul pentru a negocia prețul unitar, cantitatea minimă de comandă și metoda de expediere. Utilizați o metodă de plată cu risc scăzut, cum ar fi Paypal sau un serviciu de escrow. Dacă importați mărfuri pe plan internațional, angajați un broker vamal pentru a eficientiza procesul de compensare a taxelor vamale și de plată.

Cap 1
Căutarea de produse

 1. Creați un cont Alibaba.
  1
  Creați un cont Alibaba. Accesați pagina de pornire Alibaba și conectați-vă dacă aveți deja un cont. Dacă nu aveți un cont, mergeți la pagina de înscriere și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a crea una. [1] Nu aveți nevoie de o licență de comerciant cu ridicata pentru a crea un cont. Cu toate acestea, dacă vindeți orice produs provenit de la Alibaba, veți fi supus reglementărilor comerciale și fiscale ale jurisdicției locale. În Statele Unite, puteți obține ajutor pentru obținerea unei licențe de afaceri și a unui cod fiscal pe site-ul web al Administrației SUA pentru întreprinderile mici. [2] Pentru locații din afara SUA, uitați-vă pe site-ul web al guvernului național și căutați "stabilirea unei afaceri" pentru a afla despre licențele necesare. [3]
 2. Căutați un produs.
  2
  Căutați un produs. Există mai multe metode de căutare a produselor pe Alibaba. Modul cel mai de bază este introducerea cuvintelor cheie sau fraze în bara de căutare a produselor de pe pagina principală. Selectați fila "Produse", introduceți termenul dvs. de căutare în bara de căutare, selectați țara dvs. utilizând meniul derulant și faceți clic pe butonul "Căutare". [4] De asemenea, puteți căuta produse utilizând categoriile din partea stângă - parte a paginii de pornire. Plasați cursorul peste o categorie, apoi faceți clic pe o subcategorie pentru a căuta produse.
 3. Filtrați rezultatele căutării.
  3
  Filtrați rezultatele căutării. Căutarea după produs și categorie poate reveni la mii de articole, astfel încât ar putea dura mult timp pentru sortarea produselor. Puteți utiliza opțiunile din partea stângă a paginii cu rezultatele căutării pentru a vă restrânge căutarea și a reveni la rezultate mai puține, mai precise. [5] De exemplu, o căutare pentru "blugi" va reveni la peste 500.000 de hit-uri, dar puteți bifa casetele în stânga pentru a vă face căutarea mai specifică. Verificarea cutiilor ca "blugi bărbați" sau "denim" și adăugarea unor cuvinte cheie ca o anumită culoare vor întoarce rezultate mult mai mici, ceea ce va ușurează sortarea rezultatelor căutării. De asemenea, puteți să vă filtrați rezultatele căutării de produse în țara de origine a furnizorilor. Acest lucru vă va ajuta să identificați furnizorii din țara dvs., ceea ce va ajuta la reducerea costurilor și timpului de expediere. [6]
 4. Căutați după furnizor.
  4
  Căutați după furnizor. În loc să căutați după produs, puteți selecta fila "Furnizori" de lângă bara de căutare. Acest lucru va reveni furnizorilor care se specializează în produsul pe care încercați să-l cumpărați. [7] Dacă ați colaborat cu un furnizor înainte sau știți despre un furnizor care se specializează în produsul dvs. dorit, puteți utiliza această unealtă de căutare pentru a le găsi mai ușor decât cu o căutare de produse. Pagina cu rezultatele căutării vă va permite, de asemenea, să filtrați rezultatele pe baza țărilor de origine ale furnizorilor.
 5. Trimiteți o cerere de ofertă (RFQ).
  5
  Trimiteți o cerere de ofertă (RFQ). Puteți solicita, de asemenea, o cotare care să specifice necesitățile dvs. de aprovizionare și să compare ghilimele directe de la mai mulți furnizori. Faceți clic pe opțiunea "Trimiteți RFQ" și creați postarea în spațiul furnizat. [8] Introduceți un cuvânt cheie de produs și cantitatea dorită în spațiile desemnate. În corpul mesajului, aveți posibilitatea să specificați alte specificații ale produsului. Sub corpul mesajului, puteți adăuga detalii despre destinația dvs. de expediere și despre metoda de plată preferată. A
 6. Verificați profilurile furnizorilor pentru insignele de verificare.
  6
  Verificați profilurile furnizorilor pentru insignele de verificare. Odată ce ați găsit furnizorii prin intermediul instrumentelor pentru motoarele de căutare sau prin RFQ, mergeți la paginile lor de profil pentru a le verifica legitimitatea. [9] Căutați insigne de profil pentru a vă asigura că vă ocupați de un furnizor verificat: [10] Verificarea A & V indică faptul că furnizorul a trecut inspecția de autentificare și verificare de către Alibaba și un serviciu de verificare terță parte. Verificarea la fața locului verifică faptul că sediul furnizorilor cu sediul în China a fost verificat de personalul Alibaba pentru a asigura existența operațiunilor la fața locului. Verificatorul furnizorului evaluat notează că furnizorul a fost verificat de un serviciu terț.
 7. Consultați online reclamațiile despre un furnizor.
  7
  Consultați online reclamațiile despre un furnizor. Pe lângă verificarea insignelor de profil, puteți găsi informații despre potențialii furnizori online pentru a evita înșelătoriile. Căutați online comentarii sau reclamații cu privire la furnizor. De asemenea, puteți să faceți referire la informațiile de contact furnizate în profilul Alibaba cu o căutare Google. [11] Evitați furnizorii care afișează adrese de e-mail non-business, cum ar fi conturile Gmail sau Yahoo.
 8. Căutați un furnizor cu un depozit în țara dvs.
  8
  Căutați un furnizor cu un depozit în țara dvs. Căutarea Alibaba va furniza furnizori într-un număr de țări. Găsirea unui furnizor cu sediul în sau cu un depozit din țara dvs. va reduce timpul de expediere și va elimina necesitatea de a vă ocupa de procedurile vamale de compensare. [12] Mulți furnizori, de exemplu, au depozite în SUA. Dacă mergeți cu un furnizor care nu are un depozit în țara dvs., va trebui să lucrați cu acel furnizor pentru a gestiona vămuirea prin utilizarea resursei Alibaba pentru logistica de marfă. În plus, este cel mai bine să angajeze un broker vamal care să vă ajute să vă ocupați de vamă atunci când achiziționați produse pe plan internațional.

Cap 2
Comunicarea cu furnizorii

 1. Contactați furnizorul și completați formularul de mesaj.
  1
  Contactați furnizorul și completați formularul de mesaj. Faceți clic pe butonul "Conectați furnizorul", apoi introduceți o linie subiect și corpul mesajului. Acest mesaj ar trebui să includă toate întrebările pe care le puteți avea despre produse, precum și despre cererea dvs. de cumpărare. [13] Achiziționarea de către Alibaba este în general efectuată în limba engleză, dar asigurați-vă că vă păstrați mesajul concis și lipsit de greșeli de ortografie sau gramaticală. Furnizorii ar putea să vă difuzeze mesajul prin Google Translate, deci păstrați limba directă pentru a evita eventualele neînțelegeri.
 2. Negociați cantitatea minimă de comandă.
  2
  Negociați cantitatea minimă de comandă. Lista de produse va indica probabil un preț pe unitate și o cantitate minimă de comandă (MOQ). Rețineți că ambele sunt negociabile. [14] Când contactați furnizorul, întrebați dacă pot satisface nevoile de cantitate. Întrebați, "Este listată MOQ de 500 de unități negociabile? V-ați gândi la o comandă de 400 de unități? "De asemenea, puteți să întrebați:" În ce cantitate oferiți reduceri? "Dacă achiziționați mai multe unități vă va scădea costul și veți avea încredere că puteți deplasa inventarul suplimentar, trebuie să vă gândiți să mergeți cu o cantitate mai mare pentru a obține reducerea.
 3. Verificați prețul afișat.
  3
  Verificați prețul afișat. De asemenea, trebuie să verificați dacă prețul listat este FOB sau Free On Board. Aceasta înseamnă că vânzătorul plătește costurile asociate cu transportul mărfurilor în portul de încărcare, iar cumpărătorul plătește pentru costurile asociate cu transportul peste ocean până la destinația finală. [15] Întrebați "Este intervalul de prețuri listat de $ 2- 3 (SUA) pe unitate FOB? Puteți să oferiți o cotă FOB mai exactă la 400 de unități expediate în San Francisco, CA, SUA? "A se reține că toate prețurile și costurile de expediere citate pe Alibaba sunt în dolari americani. Contactați cel mai apropiat bancă sau agent de schimb pentru cel mai exact curs de schimb sau puteți utiliza un instrument de conversie online: http:
  www.xe.com/currencyconverter/
 4. Negociați prețul și metoda de plată.
  4
  Negociați prețul și metoda de plată. Dvs. și furnizorul puteți negocia moneda dvs. de plată și metoda de plată preferată. Dacă este necesar, puteți face schimb de valute cu instituția dvs. bancară. Rețineți că prețul postat este, de asemenea, negociabil. [17] Întrebați-l pe furnizorul cum ar fi: "Ce este cel mai bun preț pe care îl puteți face pentru acest produs? Poți să faci 2 USD pe unitate? Acest lucru mi-ar ajuta să mă conving să fiu în mod regulat în viitor
 5. Cereți mostre.
  5
  Cereți mostre. Atunci când vă contactați un vânzător, ar trebui să luați în considerare și să solicitați eșantioane înainte de a accepta să cumpărați o cantitate mare de produs specific. În acest fel, puteți inspecta calitatea înainte de a cheltui banii pe sute sau chiar mii de unități. [18] Întrebați furnizorul, "Oferiți eșantioane de produse? Care este diferența în stabilirea prețurilor pentru eșantioane?
 6. Faceți clic pe butonul "Trimiteți" apoi verificați caseta trimisă.
  6
  Faceți clic pe butonul "Trimiteți" apoi verificați caseta trimisă. Când ați terminat să compuneți mesajul, corectați-l pentru claritate și verificați eventualele erori, apoi faceți clic pe "Trimiteți". Mergeți la caseta trimisă pentru a vă asigura că mesajul a fost efectiv trimis la furnizor. ™ Nu vedeți căutarea dvs. în caseta trimisă, trebuie să retrimiteți mesajul. Pentru a evita repetarea mesajului, copiați-l și inserați-l într-un document separat (cum ar fi Google Docs) înainte de a-l trimite.

Cap 3
Finalizarea unei tranzacții securizate

 1. Utilizați o metodă de plată cu risc scăzut, cum ar fi Paypal.
  1
  Utilizați o metodă de plată cu risc scăzut, cum ar fi Paypal. Când negociați o metodă de plată cu furnizorul, asigurați-vă că ați stabilit o opțiune cu risc scăzut. Cele mai bune metode de plată includ Paypal sau, pentru achiziții de peste 20.000 $, obținând o scrisoare de credit (de exemplu, printr-o instituție bancară). [20] De asemenea, puteți trece printr-un serviciu de escrow de la terți, cum ar fi serviciul de plată securizat Alibaba, care va deține fondurile până când ambele părți vor confirma livrarea. [21] Rețineți că numai furnizorii din China continentală, Hong Kong și Taiwan sunt eligibili să utilizeze serviciul de plată securizat. Evitați transferurile Western Union, pe care ar trebui să le utilizați numai atunci când transferați bani cuiva pe care îl cunoașteți foarte bine.
 2. Calculați și achitați costurile de transport.
  2
  Calculați și achitați costurile de transport. Resursa de logistică a mărfurilor Alibaba îi ajută pe furnizor să determine și să plătească costurile transportului mărfurilor la nivel internațional. Apoi, plătiți furnizorului costul transportului. Dacă acestea nu sunt deja, cereți-le furnizorului dvs. să vă conectați la Alibaba și să vizitați pagina sa de logistică pentru a vă oferi o estimare corectă a taxelor vamale și a taxelor. [22] Taxele și impozitele variază în funcție de locația furnizorului dvs. [23]. Amintiți-vă că puteți încerca să găsiți un furnizor cu un depozit în țara dvs. pentru a evita costurile de transport internațional. De asemenea, puteți obține o idee despre costul vamal al bunurilor dvs. utilizând un calculator de taxe. Introduceți doar informațiile despre produsele dvs. și țările de plecare și de sosire în câmpurile corespunzătoare pentru a determina o estimare a costurilor: https:
  www.dutycalculator.com/
 3. Închiriați un broker vamal.
  3
  Închiriați un broker vamal. Chiar dacă furnizorul utilizează Alibaba Logistics pentru a acoperi costurile de transport, trebuie să angajați în continuare un broker vamal doar pentru a vă asigura că ați plătit taxele și impozitele corespunzătoare, că produsele dvs. vor clarifica vama și că dețineți licența corespunzătoare. 24] Ar putea costa câteva sute de dolari americani, însă o încălcare a drepturilor vamale ar putea costa mii în amenzi și s-ar putea să vă confruntați cu consecințe juridice. În Statele Unite, puteți găsi un broker vamal utilizând instrumentul de căutare pe site-ul web al Asociației Naționale a Brokerilor Vamali și Transportatorilor din America. [25] Dacă locuiți în afara Statelor Unite, consultați site-ul guvernului dvs. vamal și controlul frontierei sau căutați online un broker vamal.
 4. Livrați bunurile dvs. din portul de destinație.
  4
  Livrați bunurile dvs. din portul de destinație. În cazul în care mărfurile dvs. au fost expediate peste ocean în containerul de marfă, va trebui să aranjați transportul de la port către locația dvs. Pagina de logistică Alibaba vă poate ajuta să expediați produsele dvs. pe uscat utilizând un transportator ca FedEx sau pe calea ferată, în funcție de locația dvs. [26] Dacă locuiți relativ aproape de portul de destinație, opțiunea cea mai ieftină este să angajeze un serviciu de camioane sau să închirieze un camion pentru a vă ridica bunurile. [27]
 5. Contestați-vă achiziția dacă tranzacția dvs. nu merge bine.
  5
  Contestați-vă achiziția dacă tranzacția dvs. nu merge bine. La primirea bunurilor, asigurați-vă că le verificați cu atenție pentru a vă asigura calitatea și pentru a vă asigura că ați primit cantitatea corespunzătoare. Dacă ați primit o cantitate greșită sau puteți dovedi că ați primit produse de o calitate mai mică decât cea anunțată, puteți depune o plângere la centrul de ajutor Alibaba. Va trebui să trimiteți fotografii ale bunurilor care arată de ce sunteți nemulțumit, împreună cu acordul inițial, documentele de plată și toată corespondența dintre dvs. și furnizor. [28] Realizarea unor cercetări despre furnizorul dvs., înainte de a ajunge la un acord cu privire la tranzacție, vă va ajuta să vă asigurați că achiziționați bunuri care corespund standardelor dvs. Asigurați-vă că aceștia sunt un furnizor verificat și nu uitați să căutați online reclamații și comentarii de la clienți din trecut.
 6. Evitați achiziționarea mărfurilor de marcă prin Alibaba.
  6
  Evitați achiziționarea mărfurilor de marcă prin Alibaba. Bunurile de marcă provenite din Alibaba sunt susceptibile de a fi contrafăcute și puteți avea consecințe juridice pentru a le revinde. Este întotdeauna cel mai bine să achiziționați mărfuri de marcă direct de la marcă dacă cumpărați en-gros pentru a vinde comerțul cu amănuntul. [29] Dacă achiziționează bunuri de marcă prin Alibaba și primește contrafăcute, puteți depune o litigiu și puteți trimite fotografii ale produselor pe care le-ați primit lui Alibaba Pentru clienți. Dacă ați plătit prin sistemul de plată securizat sau printr-un serviciu de escrow, șansele dvs. de a fi rambursate sunt aproape siguri.