Cum să ai grijă de Cactusul Crăciunului

O frumoasă fabrică de vacanță (cunoscută din punct de vedere botanic ca Schlumbergera sau Zygocactus), Cactusul de Crăciun înflorit fără îndoială la Crăciun și, uneori, în jurul Paștelui, dacă este îngrijit corespunzător. Cu o lună înainte de Crăciun, veți putea urmări sfaturile frunzelor care încep să crească. Sfaturile devin mai întunecate pe măsură ce trece fiecare zi, până când se formează un mugur. În timpul Crăciunului, ca prin magie, mugurii se deschid către o floare frumoasă, care va adăuga culoare și căldură în orice sezon de sărbători.

Cap 1
Alegerea locului, a solului și a setării

 1. Dați Cactusului de Crăciun o lumină strălucitoare, dar indirectă.
  1
  Dați Cactusului de Crăciun o lumină strălucitoare, dar indirectă. Păstrați planta într-o locație bine luminată (ca în apropierea unei ferestre), departe de lumina directă a soarelui - prea multă căldură și lumină pot împiedica creșterea și ard frunzele. De asemenea, ar trebui să fie departe de curenți, orificii de căldură, seminee sau alte surse de aer cald. [1] Mutați o instalație în aer liber în timpul verii într-o locație umbroasă. Cel mai bine este să păstrați într-un interval de temperatură normală a casei, de aproximativ 65 la 75 ° F (18 până la 20 ° C). Acestea fiind spuse, temperaturile mai scăzute ale nopții pot fi folosite pentru a iniția înflorirea. Vom discuta despre cum se va înflori în secțiunea finală. Dacă este într-o fereastră orientată spre nord sau spre est, nu va trebui să vă faceți griji despre lumină. Dar dacă se află într-o fereastră orientată spre sud sau spre vest, difuzați lumina cu perdele semi-transparente sau cu un alt dispozitiv de difuzie a luminii.
 2. Furnizați instalației o sursă de umiditate dacă locuiți într-un mediu uscat.
  2
  Furnizați instalației o sursă de umiditate dacă locuiți într-un mediu uscat. Puneți o tavă de apă lângă plantă, astfel încât apa să se evapore și să asigure umiditatea. Alternativ, puteți face o tavă de umiditate prin plasarea vasului pe o farfurie impermeabilă umplută cu pietriș și umplută cu apă la jumătate. 50-60% umiditate este scopul final. [2] Dacă mediul tău este aproape de asta, ar trebui să fii bine.
 3. Utilizați un recipient bine drenat și un pământ bine drenat.
  3
  Utilizați un recipient bine drenat și un pământ bine drenat. Pentru container, unii dintre plantații de pepinieră ieftine vor funcționa bine, iar plantații de orhidee (tipul de coș de plastic) funcționează bine, de asemenea. Cuplați planta cu un plantator care va menține apa și lăsați coșul să se potrivească în jos. Apoi, puneți niște roci de dimensiuni medii în partea inferioară, astfel încât containerul de coș să fie ținut la aproximativ un centimetru deasupra fundului. [3] Utilizați o combinație de 3 părți de sol de ghivece într-o parte de nisip pentru mediul de gheață. O alternativă este o parte a solului, două părți de turbă sau compost, și o parte nisip ascuțit sau perlit. [4] Indiferent de modul în care mergeți, turnați aproximativ două centimetri de apă cu temperatură de cameră în recipientul exterior și așezați recipientul de coș în interior. După aproximativ douăsprezece ore, turnați orice apă rămasă. Repetați acest lucru de câte ori planta are nevoie de apă; acesta va varia în funcție de starea locuinței. Monitorizați nevoia acestuia cu un produs de umiditate și reglați corespunzător.
 4. Adăugați îngrășământ pentru a ajuta la creșterea plantelor.
  4
  Adăugați îngrășământ pentru a ajuta la creșterea plantelor. Plantele care sunt în creștere în mod activ ar trebui să primească un îngrășământ înflorit tip plantplant. Acest lucru este cel mai bine făcut pentru o plantă care are o vechime de 2-3 săptămâni. Urmați instrucțiunile etichetei pentru cât de mult și cât de frecvent este necesar să se hrănească. Fertilizarea este importantă pentru menținerea plantei în stare bună; articulațiile sunt fragile și se pot rupe în cazul în care planta coboară în stare proastă de sănătate. În general, ar trebui să fie fertilizat de 2-4 ori pe an cu o hrană 20-20-20, dar să nu mai hrănești cu o lună înainte de apariția mugurilor (de obicei, aceasta înseamnă oprirea până la sfârșitul lunii octombrie).

Cap 2
Îndepărtarea cactului de crăciun

 1. Apărați un Cactus de Crăciun cu grijă.
  1
  Apărați un Cactus de Crăciun cu grijă. Îngrijirea acestei plante poate fi un pic dificilă, deoarece trebuie să aveți grijă să nu o surprindeți sau să o subacvatice: Un cactus de Crăciun este un cactus tropical, nu un cactus deșert. Spre deosebire de cele mai multe cactusi desert, acest soi nu poate tolera sol uscat complet. Dacă solul devine prea uscat, mugurii de flori vor cădea, iar planta se va umezi. Simtiti solul cu degetele; dacă se simte uscat, este timpul să ud. Umplerea prea multă va provoca apariția pe frunze a petelor de putregai albe, iar frunzele vor cădea probabil. Solul trebuie să fie uniform umed pentru o creștere optimă. Regula principală este că mai puțină apă este mai bună decât prea multă apă. Cand udati, udati planta bine. Înainte de a încerca să apăsați din nou instalația, verificați dacă primul centimetru de sol a fost uscat cel mai bine. Se frânge frunzele și se udă solul.
 2. Schimbați planul de udare sezonier.
  2
  Schimbați planul de udare sezonier. Apă cactus în funcție de mediul dvs. și de timpul anului. O bună metodă este de a apărea un cactus după cum urmează: [5] Clima uscată, în aer liber: Apă la fiecare două până la trei zile când este caldă și însorită Umiditate, răcoroasă sau în interior: Apă în fiecare săptămână În timpul lunilor de toamnă și iarnă, plantele trebuie udate mai puțin frecvent pentru a promova inflorescența.
 3. Opriți udarea în jurul lunii octombrie.
  3
  Opriți udarea în jurul lunii octombrie. Când lovesc luna octombrie, îndatoririle tale de udare s-au terminat. Puteți relua cu grijă o ușoară udare în noiembrie. Dacă este uscat în locul în care trăiți, nu ezitați să așezați oala peste o tavă de pietricele umede. Asta este totul pentru a înființa floarea care se întâmplă în jurul Crăciunului. Singura altădată când ar trebui să încetezi să te udi este după ce planta înflorește. În acest moment, încetați udarea timp de aproximativ 6 săptămâni pentru a permite plantei să se odihnească. Creșterea nouă va apărea în continuare - și atunci se va relua udarea.
 4. Ai grijă să scapi de muguri.
  4
  Ai grijă să scapi de muguri. Unul dintre cele mai frustrante lucruri care se pot întâmpla la Crăciunul de Crăciun este după ce mugurii de flori s-au dezvoltat scapând planta. Bud picătură poate fi cauzată de mai multe condiții diferite. De obicei, este cauzat de supra-udare, dar se poate datora și lipsei de umiditate sau a unei lumini insuficiente. Dacă se întâmplă acest lucru, udați planta mai puțin și adăugați niște îngrășăminte la vas. Mutați-o într-o zonă departe de un radiator fierbinte sau de aerisire și încercați un nou loc în care poate obține un pic mai multă lumină solară.

Cap 3
Obținerea unei inflorescențe în timp util

 1. Încurajați înflorirea florii pentru sezonul de sărbători prin scăderea temperaturii.
  1
  Încurajați înflorirea florii pentru sezonul de sărbători prin scăderea temperaturii. Cheia pentru a obține cactus de Crăciun pentru a flori în timpul sezonului de vacanță este o expunere adecvată la lumină, temperaturi corecte și udare limitată. Dacă manipulezi aceste lucruri pe tine însuți, poți să faci o perioadă de floare exact cum ți-ar plăcea. Deoarece această plantă este termo-fotoperiodică, va fixa mugurii atunci când lungimea zilei este aproximativ egală cu lungimea nopții și când temperatura scade la 50 până la 60 de grade F timp de câteva săptămâni. Dacă temperatura scade, planta nu va înflori. Începând cu septembrie și octombrie, Cactusul de Crăciun trebuie păstrat într-o cameră răcoroasă, unde temperaturile vor rămâne în jur de 50-55Â ° F (10-12Â ° C), dau sau să ia câteva grade. Nu expuneți instalația la temperaturi de îngheț. Plantele ar trebui să înflorească pentru sărbători dacă tratamentele reci sunt începute până la începutul lunii noiembrie.
 2. Păstrați planta într-o cameră întunecată în timpul nopții.
  2
  Păstrați planta într-o cameră întunecată în timpul nopții. În timpul lunilor de toamnă, Cactusul de Crăciun ar trebui plasat într-un loc în care primește lumină indirectă și strălucitoare în timpul luminii de zi, dar întunericul total pe timp de noapte necesită perioade lungi de întuneric neîntrerupte de aproximativ 12 ore sau mai mult. Începeți tratamentele întunecate în jurul orei octombrie, pentru a avea plantele în plină floare de sărbători. Așezați plantele într-o zonă întunecată, de la aproximativ 12 ore sau mai mult, în fiecare seară, timp de 6-8 săptămâni sau până când se văd apariția mugurilor. Un dulap sau o baie nefolosita sunt locuri ideale. Fiți deosebit de atenți la udarea în acest moment. Reduceți ușor udarea. Nu înmuiați solul după o perioadă uscată; umeziți numai câteva centimetri, deoarece mugurii, florile și chiar frunzele pot cădea în cazul în care rădăcinile sunt brusc saturate.
 3. Când vedeți mugurii de flori care se formează, creșteți lumina și umiditatea.
  3
  Când vedeți mugurii de flori care se formează, creșteți lumina și umiditatea. "Vârstele întunecate" se termină când planta începe să se înmulțească. În acest moment, ar trebui să crească, umiditate, lumină, apă (nu prea mult, desigur), și temperatura. Cu alte cuvinte, continuați așa cum ați fost acum câteva luni. Dacă mugurii se formează prea devreme, puteți scădea temperatura pentru a le împiedica. Când sunteți gata, până la temperatură și ar trebui să-și reia progresul. [7]

Cap 4
Îngrijirea pentru cactus post-bloom

 1. Pruneți cactusul de Crăciun la aproximativ o lună după înflorire.
  1
  Pruneți cactusul de Crăciun la aproximativ o lună după înflorire. Aceasta va încuraja cultivarea plantei, mai ales după ce a fost acordată o perioadă de "odihnă". Nu va arăta foarte frumos după ce florile au dispărut. Unii oameni așteaptă până în martie sau cam asa ceva, când începe o nouă creștere, pentru a prăji cactusul. După cum sa menționat mai sus, încetați udarea timp de 30 de zile după înflorire. Când vedeți o creștere nouă, puteți începe să vă udați din nou.
 2. Propagați un Cactus de Crăciun prin tăierea secțiunilor scurte, în formă de "Y" ale tulpinii.
  2
  Propagați un Cactus de Crăciun prin tăierea secțiunilor scurte, în formă de "Y" ale tulpinii. Fiecare secțiune trebuie să fie formată din două sau trei segmente integrate. Permiteți fiecărei secțiuni să se usuce câteva ore înainte de a le împinge într-o oală de 3 inci, care conține același sol de acoperire ca și planta mamă. Plantați jumătate în jos pe primul segment și cu apă cu putință pentru a împiedica putrezirea. [8] Tratați butașii ca plante mature. În aproximativ patru până la șase săptămâni, butașii ar trebui să aibă rădăcini și vor începe să arate o nouă creștere. Ele cresc repede și ar trebui să dureze aproximativ două sau trei săptămâni. Puteți fertiliza după tăiere a crescut un segment nou.
 3. Afurisme la fiecare 2-3 ani.
  3
  Afurisme la fiecare 2-3 ani. Planta dvs. ar trebui să fie bine pentru câțiva ani, cu excepția cazului în sistemul rădăcină devine bolnav sau rănit. În afară de aceasta, este nevoie de un nou vas atunci când rădăcinile i-au umplut sau când solul a fost epuizat oficial de nutrienți. Cei mai mulți oameni fac asta în primăvară. Când replantați sau repopulați, folosiți soluri proaspete noi. Merită câțiva dolari în plus, deoarece probabil că va sta mult timp în sol. Planta ta este un lucru viu ca tine, deci merită cel mai bine. Cel mai bun moment pentru repopulare este între februarie și aprilie, aproximativ o dată la trei ani [9]. Asigurați-vă că nu-i dați o oală prea mare; Cactus de Crăciun flori cel mai bine atunci când este oală-legat.