Cum să devii psihiatru

Psihiatrii sunt medici licențiați care se specializează în tratarea bolilor psihice prin prescrierea medicamentelor și prin utilizarea unor tehnici precum psihoterapia. Cu o lățime interesantă a cercetării și a mai multor domenii de studiu, psihiatria atrage mulți studenți din domeniul medical. Dacă vă gândiți la această carieră, aici este un ghid despre cum să deveniți psihiatru în Statele Unite.

Cap 1
Respectarea cerințelor educaționale

 1. Obțineți o diplomă de licență.
  1
  Obțineți o diplomă de licență. Drumul de la absolvirea liceului la psihiatrul licențiat este unul lung și începe cu o diplomă de licență. Mulți oameni care sunt interesați de psihiatrie aleg să devină mai mari în psihologie, chimie, biologie sau inginerie pentru a începe să înveți despre modul în care funcționează mintea. Cel mai important este să obțineți o diplomă de la o universitate de 4 ani care vă va pregăti să aplicați la școala medicală. Trebuie să aveți un an de chimie anorganică, 1 an de chimie organică, 1 an de biologie, 1 an de matematică, inclusiv calcul și 1 an de fizică pentru a aplica la școala medicală. Notele trebuie să fie remarcabile pentru a asigura admiterea. Pentru fiecare persoană admisă la școala medicală, 7 vor fi respinse. [citare necesare] Unele universități oferă programe pre-med care sunt concepute pentru a îndeplini toate condițiile prealabile pentru a aplica la școala medicală. Mergând la cea mai bună școală în care poți intra, este o idee bună când obiectivul tău final devine psihiatru. Școlile medicale sunt foarte competitive, așa că asigurați-vă că frecventați o școală de vârf și obțineți cele mai bune note pe care le puteți obține. În timp ce sunteți la facultate, dobândiți experiență în domeniul psihiatric, luând un stagiu la un spital sau făcând o muncă voluntară. Asigurați-vă că psihiatria este cu siguranță pentru tine înainte de a vă petrece timpul și banii necesari pentru a deveni licențiat.
 2. Obțineți medicul de medicină osteopatică (DO) sau medicul de Medicină (MD) gradul medical.
  2
  Obțineți medicul de medicină osteopatică (DO) sau medicul de Medicină (MD) gradul medical. Psihiatrii trebuie să treacă prin același program de pregătire medicală pe care toți medicii trebuie să-l urmeze. În afară de a învăța despre minte, veți învăța cum funcționează organismul și cum se tratează toate tipurile de boli. Școala medicală vă va oferi cunoștințele fundamentale de care aveți nevoie pentru a fi un medic responsabil și excelent. Va trebui să treci medicina internă, chirurgie, neurologie, obstetrică, medicină de urgență, practică de familie și pediatrie. Fă bine pe MCAT și aplici la cea mai bună școală în care poți intra. Veți avea o gamă mai largă de opțiuni de carieră dacă mergeți la o mare școală medicală. În primii patru ani de școală medicală, faceți cursuri, faceți lucrări de laborator și aflați despre etica medicală. Este posibil să nu aveți ocazia să faceți o muncă psihiatrică în acest stadiu, dar obținerea diplomei medicale este o cerință în calea devenirii unui psihiatru, așa că rămâneți cu el.

Cap 2
Studiul psihiatriei

 1. Decideți ce sub-specialitate doriți să intrați.
  1
  Decideți ce sub-specialitate doriți să intrați. [1] Te-ai putea concentra pe cercetarea psihiatrică, pe o anumită abordare terapeutică sau pe un anumit set de boli. Faceți cercetări cu privire la diversele sub-specialități și aflați ce doriți să urmăriți în timpul rezidenței. Luați în considerare următoarele opțiuni: psihiatria dependenței, care implică tratarea pacienților care se confruntă cu dependență (cum ar fi abuzul de substanțe, jocurile de noroc, alimentația și dependența de sex). Copii și adolescenți. Geriatrie psihiatrie. Psihiatria de urgență, care implică tratarea situațiilor de urgență care pot pune în pericol viața unei persoane (de exemplu, încercări de suicid, schimbări violente în comportament, auto-vătămare, psihoză). Medicina psihiatrică legistă, care este psihiatria în domeniul criminologiei, care se ocupă adesea de folosirea apărării de nebunie într-un proces. Neuropsihiatria, care este psihiatria legată de bolile sistemului nervos.
 2. Completați rezidența.
  2
  Completați rezidența. După ce aveți DO sau MD, veți petrece în următorii patru ani obținerea experienței hands-on cu pacienții sub supravegherea medicilor licențiați. Primul an de rezidență va include mai multe luni în medicina internă și neurologie. Veți pune în practică tot ceea ce ați învățat în sala de clasă în timp ce ați urmat gradul dvs. medical. Rezidența dvs. va fi stabilită prin școală și terminată într-un spital sau o clinică. [2] Rezidența dvs. va include rotații generale de medicină, neurologie, psihiatrie și electives orientate către domeniile specializate de psihiatrie care vă interesează. Veți lucra atât în ​​ambulatoriu, cât și în psihologia spitalizării. Mulți studenți din psihiatrie își termină reședința în cadrul spitalului de psihiatrie. Veți lucra cu pacienții pentru a trata probleme cum ar fi depresia clinică, tulburarea bipolară, tulburarea obsesiv-compulsivă, psihoza, schizofrenia, tulburările de anxietate, demența, tulburarea de stres post-traumatic, tulburarea identității disociative și tulburările de somn.

Cap 3
A deveni psihiatru licențiat

 1. Obțineți licență de către statul în care veți practica.
  1
  Obțineți licență de către statul în care veți practica. Asociatia Americana de Psihiatrie (APA) cere ca psihiatrii sa treaca examene de stat pentru a deveni licentiati. Îndeplinește-ți cerințele de acordare a licențelor de către stat, trecând examenul medical de acordare a licențelor medicale din Statele Unite și / sau examinarea medicală completă de licențiere medicală osteopatică. Fiecare stat are cerințe de examinare puțin diferite, care au legătură cu legile specifice statului. Dacă mutați statele, este posibil să trebuiască să stați la un alt examen pentru a practica psihiatria. [3] Pentru a prescrie medicamente, trebuie să obțineți, de asemenea, o licență federală pentru narcotice și să vă înregistrați la Administrația pentru Eliberarea Drogurilor (DEA). [4]
 2. Deveniți certificați de Consiliul American de Psihiatrie și Neurologie (ABPN) sau de Comitetul Osteopatic American de Neurologie și Psihiatrie (AOBNP).
  2
  Deveniți certificați de Consiliul American de Psihiatrie și Neurologie (ABPN) sau de Comitetul Osteopatic American de Neurologie și Psihiatrie (AOBNP). Aceasta nu este o cerință, dar vă îmbunătățește șansele de a obține un loc de muncă ca psihiatru. ABPN oferă certificate în psihiatrie generală și domenii specializate precum psihiatria adolescentă. Câștigați certificatele care se aplică domeniului de psihiatrie pe care doriți să-l urmăriți.
 3. Lucrează ca psihiatru.
  3
  Lucrează ca psihiatru. După ce ați fost licențiat, aveți mai multe opțiuni atunci când vine vorba de ocuparea forței de muncă. Puteți să vă înscrieți la un spital, să lucrați la o clinică de psihiatrie sau să vă deschideți o practică privată. Aflați care situație de lucru este cea mai potrivită pentru dvs., apoi completați aplicațiile sau luați măsuri pentru deschiderea unui birou și primirea pacienților. Lucrul cu un spital sau o clinică oferă stabilitate și structură, dar orele pot fi lungi, la fel ca și pentru orice medic. Deschiderea unei practici private este lucrativă, dar poate fi dificilă obținerea de pacienți atunci când începeți prima dată. [5]