Cum să cumpărați o sursă de alimentare

Unitatea de alimentare (PSU) este unul dintre puținele elemente ale unui dispozitiv electric care va afecta performanța și fiabilitatea întregului sistem. Este adesea componenta cea mai subevaluată, sub-apreciată în cadrul oricărui dispozitiv, dar una dintre primele componente care provoacă eșec.

Paşi

 1. Determinați puterea de care aveți nevoie.
  1
  Determinați puterea de care aveți nevoie. Utilizați o pagină web sau un software pentru calculator pentru a vă determina cerințele. Este chiar mai bine să găsiți o revizuire a unui sistem similar care măsoară consumul de energie. Pe măsură ce consumul este măsurat la perete, se înmulțește cu eficiența surselor de alimentare a sistemului de revizuire pentru a obține randamentul. (Dacă nu știți, 0.82 va fi aproape sau puțin pesimist.) Nu cumpărați un alimentator deșteptător deasupra cerințelor dvs. decât dacă intenționați să nu actualizați sistemul. De asemenea, PSU-urile îmbătrânesc, pierdând puterea în timp. Achiziționați un UPS care vă va duce prin următorii dvs. upgrade-uri, pe o perioadă de mai mulți ani.
 2. Cercetați care conectori aveți nevoie.
  2
  Cercetați care conectori aveți nevoie. UPS-urile noi vor furniza adesea atât un conector ATX cu 24 de pini care se dublează ca un conector cu 20 de pini. Modelele de vârf mai mari pot furniza numai un conector cu 24 de pini, iar modelele inferioare pot oferi doar un conector cu 20 de pini. În mod tipic, majoritatea plăcilor de bază Pentium 4 și Athlon 64 (și anterioare) vor necesita un conector ATX cu 20 de pini, în timp ce plăcile de bază mai noi necesită un conector ATX cu 24 de pini. De asemenea, majoritatea alimentatoarelor portabile vor avea atât un conector auxiliar de 12 pin, cât și un conector de 12 pini pentru plăcile de bază, iar numai unitățile PSU de înaltă calitate vor avea unul sau mai mulți conectori PCI-E cu 6 pini pentru carduri video.
 3. Uită-te pentru UPS-uri cu evaluări de înaltă eficiență
  3
  Uită-te pentru UPS-uri cu evaluări de înaltă eficiență .
 4. Determinați robustețea dispozitivului de alimentare.
  4
  Determinați robustețea dispozitivului de alimentare. Cât de bine schimbă mânerul alimentatorului în curent? Deși nu este o garanție, există o corelație puternică între greutate și calitate: componentele mai mari (de exemplu, condensatoarele) sunt echivalente cu un PSU mai rezistent și mai sigur. Acesta este un dezavantaj la un ventilator de 120 mm: în timp ce asigură o răcire mai silențioasă, componentele care trebuie răcite trebuie să fie mai bine ambalate. Dacă nu vă pasă de zgomot, un ventilator de răcire de 80 mm în locul tradițional din partea din spate a alimentatorului poate oferi o valoare mai bună.
 5. Verificați numărul de șine
  5
  Verificați numărul de șine .
 6. Obțineți un alimentator modular.
  6
  Obțineți un alimentator modular. Acesta va ajuta la eliminarea firelor suplimentare pentru a obține în calea răcirii. Ignorați revendicările de la PC Power & Cooling că cablurile modulare creează o rezistență mai mare datorită coroziunii contactelor. Rezistența suplimentară este neglijabilă.
 7. Comparați amperajul fiecărei tensiuni.
  7
  Comparați amperajul fiecărei tensiuni. Rating-ul puterii unui PSU nu conduce la determinarea amperajului la orice tensiune specifică. Toate unitățile de alimentare vor avea un autocolant cu amperajul nominal la fiecare nivel de tensiune. Aceste informații ar trebui să fie furnizate atunci când cumpărați un UPS de la un furnizor online și vizibil în caseta de vânzare cu amănuntul a unității. După cum sa menționat mai sus, computerele moderne sunt încărcături mari de 12V. Un alimentator de 500W poate suna adecvat, dar dacă amperajul său de 12V este în limita inferioară de 20s sau mai puțin (12V ori 25A este 300W), este posibil să nu poată fi alimentat un computer modern.