Cum să construiești un castel din cutii de carton

Castelele de carton sunt un proiect distractiv pentru orice entuziast din castel. Reciclați-vă cutiile folosite pentru a crea o cetate medievală pentru un proiect de clasă sau pentru un copil. Veți avea o șansă de a fi creativi, în același timp fiind și prietenoși cu Pământul.

Cap 1
Fabricarea unui model de castel

 1. Găsiți cutii de carton potrivite.
  1
  Găsiți cutii de carton potrivite. O cutie robustă, cu formă frumoasă ar fi cea mai bună. Un bun exemplu este o cutie folosită pentru hârtie pentru imprimante. Dulapurile de cutie, cutiile de țesut sau cutiile de încălțăminte ar funcționa la fel de bine. Colectați, de asemenea, patru role de carton, acestea putând fi fie hârtie igienică, fie hârtie pentru prosop de hârtie, în funcție de mărimea castelului.
 2. Planificați-vă designul castelului.
  2
  Planificați-vă designul castelului. Verificați fotografiile sau ilustrațiile de castele reale pentru inspirație și creați un design pe hârtie. [1] În cazul acestui articol, acesta va fi păstrat simplu, cu doar patru pereți, cu un design tradițional de vestiare [2] și patru role pentru a acționa ca turnulete. Apoi se va adăuga un șanț din jurul castelului. Dacă proiectați castelul cu mai multă complexitate, luați în considerare: Crearea turrelor care sunt tăiate separat și pot rămâne singure. Făcând un turn central înalt pentru ca prințul sau printesa să se blocheze, cu o fereastră pentru un regal nefericit să se uite.
 3. Setați piesele de carton în loc pentru a obține o imagine a formei castelului.
  3
  Setați piesele de carton în loc pentru a obține o imagine a formei castelului. Cu cutia de pe suprafața de lucru, puneți cele patru role lungi în fiecare colț al cutiei de hârtie pentru fotocopie (nu le atașați fizic încă - aceasta se face mai târziu.) Evaluați mărimea turretelor la castelul principal cutie. Reglați mărimea turelei dacă este necesar. Dacă doriți ca turletele să fie mai înalte, puteți trece la o rolă mai lungă, ca un prosop de hârtie sau în role de hârtie înfășurată. Pentru a face turletele mai scurte, pur și simplu tăiați rolele curente până la dimensiuni. Asigurați-vă că măsurați și tăiați toate cele patru role la aceeași înălțime.
 4. Tăiați designul pereților în partea superioară a cutiei.
  4
  Tăiați designul pereților în partea superioară a cutiei. Ramparts sunt zidurile înconjurătoare ale castelului și au în mod obișnuit pătrate alternante și spații pătrate deschise. [3] Utilizați o riglă pentru a măsura și a urmări pătrate uniform distribuite în partea superioară a cutiei. Folosind foarfece, tăiați fiecare altă pătrată pentru a crea zidurile fortificate ale castelului. O altă opțiune este tăierea unui șablon păstrat dintr-o bucată de carton și urmărirea care pătratează tot drumul în jurul cutiei. Încercați să măsurați pătratul până la o mărime care se va potrivi cu tot cutia în spațiu, la distanțe egale.
 5. Desenați un design de piatră pe o foaie mare de folie de tablă.
  5
  Desenați un design de piatră pe o foaie mare de folie de tablă. Măsurați suficientă folie de tablă pentru a acoperi un zid al castelului. Așezați această folie pe suprafața de lucru și trageți un model de piatră alternativ folosind un marker negru permanent [4]. Pentru a face acest lucru, începeți la partea de jos și trageți dreptunghiuri de aproximativ aceeași mărime, una conectată la cealaltă prin partea inferioară a foliei de tablă. Pentru a crea următorul rând de pietre deasupra acestuia, începeți în punctul central al primului dreptunghi din rândul de jos și trageți un dreptunghi care acoperă jumătatea stângă a părții superioare a primei cărămizi și jumătatea dreaptă a vârfului celui de-al doilea caramida. Continuați să urmați acest model până când ați ajuns în partea de sus. Dacă preferați o privire mai silențioasă la castelul dvs., puteți opta să folosiți hârtie gri sau bronz Bristol sau hârtie artizanală.
 6. Acoperiți întregul castel în folia decorată.
  6
  Acoperiți întregul castel în folia decorată. Acest lucru va scăpa de aspectul cartonului și va crea o suprafață netedă și lucioasă. Aplicați o acoperire decentă a lipiciului de ambarcațiuni pe carton și apăsați folia în poziție pe fiecare perete și înfășurați în jurul turretelor. Pereții trebuie să fie acoperiți atât pe față, cât și pe spate. Înfășurați excesul de folie în jurul vârfurilor pereților pentru a acoperi orice carton expus. Adunați folia împreună în partea de sus a turreților pentru a acoperi gaura din partea superioară a rolei.
 7. Atașați turletele în colțurile zidului castelului.
  7
  Atașați turletele în colțurile zidului castelului. Măsurați înălțimea colțului peretelui castelului. Desenați o linie în creion pe partea laterală a turelei, care se potrivește cu lungimea colțului peretelui castelului. Începeți în partea de jos și continuați să trasați spre partea superioară a turelei. Folosind foarfece, tăiați fante în turele de-a lungul acestei linii. Așezați clei de-a lungul marginilor tăiate. Împingeți fiecare turelă pe un colț al cutiei. Apăsați și țineți marginile lipite în colțul peretelui castelului până când se simte în siguranță.
 8. Creați un șanț în jurul castelului.
  8
  Creați un șanț în jurul castelului. Tăiați o bucată de tablă albastră din Bristol sau o ambarcațiune într-o formă pătrată, cu muchii rotunjite, care este mai mare decât castelul și dă aspectul unui lac sau șanț care înconjoară castelul. Reflexia pe folie face un efect de apă frumos.
 9. Construiți podul castelului.
  9
  Construiți podul castelului. Tăiați o bucată mică de hârtie neagră într-un dreptunghi, cu un vârf rotunjit, pentru apariția spațiului care intră în castel. Apoi traceți în jurul acelui ușă neagră pe o bucată de hârtie maro sau carton și tăiați forma brună afară pentru a forma podul. Lipiți piesa neagră la peretele frontal al castelului pentru a crea spațiul ușii. Așezați piesa maronie plat în fața spațiului ușii și lipiți-o în șanț. Măsură pentru a fi sigur că podul va fi suficient de lung pentru a traversa șanțul. Pentru a crea un efect de remorcare, lipiți o bucată de coardă în fiecare parte a vârfului porții negre. Lipiți celălalt capăt al coardelor în partea de sus a podului de pe fiecare parte. Acest lucru va crea efectul lanturilor folosite pentru a realiza podul.
 10. Adăugați altceva care credeți că completează aspectul general al castelului.
  10
  Adăugați altceva care credeți că completează aspectul general al castelului. În acest caz, turnuletele au fost finisate cu acoperișuri și steaguri, iar unele bannere au fost atârnate de pe coridoare. [5] Pentru a face acoperișurile turnuite, pur și simplu faceți conuri din hârtie în lățimea corectă și lipici pe loc peste partea de sus a fiecărui turelă tub. Taie steagul medieval și forme de bannere din hârtie artizanală și lipiți-le de scobitori pentru a crea steaguri pe care le puteți lipi în vârfurile acoperișurilor turelei. De asemenea, puteți lipi bannere pe partea din față, partea superioară a peretelui de perete deasupra ușii.

Cap 2
Construcția unui castel de joacă

 1. Începeți cu o cutie de carton mare.
  1
  Începeți cu o cutie de carton mare. Unele dintre cele mai bune opțiuni ar fi o cutie de garderobă sau o cutie de frigider. Vrei ceva suficient de mare încât copilul tău să se poată cățăra înăuntru și să se joace. Puteți achiziționa cutii de garderobă de la o companie în mișcare. Încercați să obțineți cutii gratuite de la un magazin local care vinde aparate. Pentru mai multe secțiuni și nivele ale castelului, alegeți cutii de diferite forme și mărimi. Dulapurile cu ștergătoare și cu uscătorul ar funcționa bine pentru acest lucru.
 2. Strângeți cutia cu bandă.
  2
  Strângeți cutia cu bandă. Configurați cutia cu clapetele de sus ajungând în sus. Fixați colțurile clapelor împreună în interiorul casetei folosind bandă de ambalare. Acest lucru creează mai multă înălțime, cu o deschidere deasupra casetei. Dacă doriți să adăugați niște culori distractive la cutia dvs., puteți utiliza o bandă colorată, ca o bandă de pictori în exteriorul colțurilor. Luați în considerare, de asemenea, utilizarea acestei benzi pentru a crea efectul de piatră în jurul valorii de exterior.
 3. Creați un efect de perete în partea de sus a casetei.
  3
  Creați un efect de perete în partea de sus a casetei. Măsurați partea de sus a unei părți a cutiei de la colț la colț. Împărțiți această lungime cu un număr par, cum ar fi 12 sau 8. Folosind o riglă și începând din colțul unei părți a casetei, măsurați și desenați un pătrat cu laturile lungimea unei secțiuni conform calculelor. Folosind un cuțit, tăiați acest pătrat. Veți folosi acest lucru ca șablon. [6] Dacă caseta dvs. este 24x24x24 și veți împărți cu 12, șablonul dvs. ar fi un pătrat de 2 inch. Așezați șablonul de lângă gaura pătrată în partea superioară a casetei. Linia marginea pătratului pe o parte a tăieturii. Traceți cealaltă parte a șablonului pe partea superioară a casetei, apoi mutați șablonul, luând o margine pe această linie. Finalizați urmărirea restului pătratului și tăiați-l din partea superioară a cutiei. Repetați acest proces până în partea de sus a casetei, creând o secțiune alternată și o secțiune tăiată pentru a face efectul de impact.
 4. Creați o fereastră.
  4
  Creați o fereastră. Desenați o fereastră pe colțul din stânga, sus al castelului. Acesta ar trebui să fie un dreptunghi subțire cu un vârf rotunjit. Vrei să fie suficient de mare pentru ca copilul tău să poată vedea. Tăiați fereastra folosind un cuțit de tăiere cutie.
 5. Faceți o ușă.
  5
  Faceți o ușă. În partea de jos, din stânga casetei, desenați un dreptunghi cu un vârf rotunjit. Acest lucru ar trebui să fie mai mare decât fereastra dvs. și suficient de larg pentru ca copilul dvs. să se târască. Taiați această ușă cu cuțitul tău de cutie. Decupați numai cele două părți și partea superioară, lăsând partea de jos atașată la cutie. Aveți grijă atunci când decupați ușa, pentru a nu distruge piesa care este tăiată pentru a face spațiu. Acest lucru va deveni parapanta dvs.
 6. Atașați o punte de legătură.
  6
  Atașați o punte de legătură. Folosind un burghiu sau o șurubelniță, introduceți două găuri în cutie, câte una pe fiecare parte a vârfului ușii. Introduceți o bucată de frânghie din nailon prin aceste găuri din față în spate, apoi legați un nod în interiorul cutiei. Punctați încă două găuri pe fiecare parte a părții superioare a secțiunii de centură de remorcare pe care ați tăiat-o. Împingeți celălalt capăt al fiecărei frânghii prin aceste găuri și legați nodurile pe secțiunea care atinge solul pentru a fixa coarda în loc. [7] Este de ajutor să întăriți aceste găuri prin împingerea în jurul marginilor tăiate cu bandă de ambalare. Acest lucru va face zona mai durabilă. Copilul dvs. poate ridica și coborî podul de forță prin tragerea nodurilor din coardă din interiorul cutiei.
 7. Desenați detalii în jurul ferestrei și ușii.
  7
  Desenați detalii în jurul ferestrei și ușii. Folosind un marker mare sau o vopsea, trageți o piatră de temelie în partea superioară a arcului ușii. [8] Acesta este un patrulater puțin mai mare decât un pătrat, cu cele două părți expandându-se cu un unghi ușor. Partea superioară va fi, prin urmare, puțin mai mare decât partea de jos. Puteți face această partea superioară ușor rotunjită. Folosind piatra de temelie ca punct de plecare, trageți patrulase similare din partea de sus a arcului, până la capătul inferior al porții. Repetați acest lucru pe cealaltă parte. Utilizați aceeași tehnică pentru a crea detalii în jurul ferestrei. De asemenea, trageți pătrate de-a lungul fundului ferestrei. Acestea ar trebui să aibă aproximativ aceeași dimensiune ca și quadrilateralele.
 8. Desenați zidurile castelului.
  8
  Desenați zidurile castelului. Folosind vopsea sau un marker gros, permanent, trageți un design de piatră pe cutia dvs. Începeți prin desenarea unui dreptunghi orizontal de-a lungul fundului casetei și conectând dreptunghiuri la fel de mari în jurul fundului. [9] Pentru a desena cel de-al doilea strat, porniți în punctul central al unuia dintre dreptunghiuri și trageți o linie în sus de acolo pentru a crea partea de dreptunghi pentru a începe al doilea strat de pietre. Cealaltă parte trebuie să se ridice din centrul următoarei pietre de pe stratul de jos. Conectați aceste laturi cu o linie deasupra. Repetați acest sistem până când nu vă acoperiți pereții castelului în pietre. Acest pas este foarte bun pentru a vă implica copilul. Puteți, de asemenea, să trageți liniile în creion și să le urmăriți copilul cu un marcator sau vopsea.
 9. Extinde-ți castelul.
  9
  Extinde-ți castelul. Dacă doriți să faceți un castel mai mare, atașați o altă cutie la acest principal. Folosind o cutie mai mica decat originalul, aliniati-l in partea laterala a cutiei principale si urmariti patratul unde se va potrivi. Tăiați acest pătrat din cutia principală. Glisați un set de clape din noua cutie prin patrat și lipiți-le în interiorul cutiei principale pentru ao menține în poziție. Continuați cu adăugarea ferestrelor, a detaliilor și a pietrelor de desen pe fiecare secțiune nouă adăugată la castel.