Cum să bei vin

Consumul de vin este mai mult decât consumarea unei băuturi; este o experienta intreaga. Deși există mii de tipuri diferite de vinuri, există câteva elemente-cheie care trebuie incluse în experiența vinului, care va face ca toate vinurile să fie mult mai plăcute. Dacă aflați despre diferitele componente ale vinului - cum ar fi corpul, finisajul și intensitatea aromelor - veți putea găsi vinul perfect pentru dvs. [1]

Cap 1
Servirea vinului

  1. Deschide-ți vinul.
    1
    Deschide-ți vinul. Există câteva tipuri diferite de sticle de vin - cele mai multe au dopuri sau șuruburi. Vinurile cu capace cu șuruburi sunt ușor de deschis, le deschideți pur și simplu ca o sticlă obișnuită. Sticlele cu dop sunt puțin mai complicate. Veți avea nevoie de un tirbușor simplu pentru a deschide o sticlă de vin cu coajă. Începeți prin a scoate folia deasupra plută. Apoi, răsuciți spirala de tirbușon în plută. Odată ce jumătate din tirbușon este în plută, ridicați mânerul tirbușorului pentru a îndepărta pluta din sticlă. [2]
  2. Servește-ți vinul la temperatura potrivită.
    2
    Servește-ți vinul la temperatura potrivită. Pentru a obține cel mai bun gust din vinul dvs., asigurați-vă că îl serviți la temperatura ideală. Vinurile roșii trebuie servite mai aproape de temperatura camerei, în timp ce vinurile albe sunt mult mai bune atunci când sunt refrigerate. Cele mai multe vinuri roșii au cel mai bun gust între 55 și 65 grade Fahrenheit; care este doar puțin mai rece decât temperatura camerei. Pentru a obține vinul dvs. această temperatură, răciți camera roșie într-o găleată de gheață sau congelator timp de 10 minute chiar înainte de servire. [3] Vinurile albe au cel mai bun gust între 41 de grade și 48 grade Fahrenheit. Din acest motiv, ar trebui să păstrați în mod normal vinuri albe în frigider. Pentru a obține vinul alb pentru a atinge aceste temperaturi, îndepărtați albi răciți din frigider cu 20 de minute înainte de servire. [4]
  3. Utilizați sticla de vin drept.
    3
    Utilizați sticla de vin drept. Ochelarii de vin alb au tendința să fie mai mici decât ochelarii de vin roșu. Acest lucru se datorează faptului că vinurile albe nu trebuie să se oxideze ca roșii. Când beți vin alb, alegeți ochelari care au boluri mai înguste cu un vârf conic. Acest lucru va permite o mai mare concentrare aromatică, făcând ca intensitatea mirosurilor și aromei vinului să dureze mai mult. [5] Vinul roșu trebuie să se oxideze pentru ca aroma să se dezvolte pe deplin, motiv pentru care ochelarii de vin roșu sunt de obicei mai mari decât ochelarii de vin alb. Datorită formei bolului, ochelarii de vin roșu permit mai mult vin să intre în contact cu aerul. Pe măsură ce vinul roșu respiră, caracterul vinului devine mai bogat și mai pronunțat. [6] Când beți vin, păstrați întotdeauna vinul de sticlă de tulpină și niciodată de castron. Ținând un pahar de vin lângă castron se va încălzi prea repede. [7]
  4. Pune-ți vinul în paharul tău de vin.
    4
    Pune-ți vinul în paharul tău de vin. Vinurile roșii și albe sunt servite puțin diferit. Asigurați-vă că se toarnă cantitatea potrivită de vin în paharul dvs. pentru a obține cea mai bună experiență posibilă de vin. Când beți vin roșu, aduceți sticla pe sticlă și toarnă-ți ușor vinul roșu până când paharul tău este pe jumătate plin. Aceasta ar trebui să fie de aproximativ 4 uncii de vin. Pentru a opri turnarea, răsuciți încet sticla în sus de sticlă pentru a evita picăturile și scurgerile. [8] Atunci când serviți vin alb, înfășurați un șervețel în jurul gâtului flaconului pentru izolare înainte de turnare. Acest lucru vă va împiedica să încălzi sticla. Apoi, turnați-vă încet vinul până când paharul este o treime plin - aproximativ 3 uncii. Pentru a opri turnarea, răsuciți ușor sticla în sus pentru a evita orice deversare. [9]

Cap 2
Degustarea vinului

  1. Obțineți o recomandare.
    1
    Obțineți o recomandare. Dacă sunteți un nou băutor de vin, mergeți la un magazin specializat în vin pentru a cere ajutor în selectarea vinului potrivit pentru dvs. Dacă nu există un magazin de vinuri de specialitate lângă dvs., nu vă puneți în panică. Cele mai multe magazine de băuturi și băuturi au o mare varietate de vinuri, deci nu ar trebui să aveți probleme cu găsirea vinului potrivit pentru dumneavoastră. Explicați expertului în vin sau angajați magazinului ce fel de arome vă bucurați, pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun vin. Dacă intenționați să aveți vin cu mâncare, spuneți-le ce mâncare va fi în meniu, pentru a vă ajuta să alegeți vinul potrivit.
  2. Alege un vin.
    2
    Alege un vin. Știind ce calități căutați într-un vin este foarte important, deoarece există numeroase tipuri de vin. Vrei un vin cu un corp plin sau cu lumină? Corpul echivalează cu greutatea vinului care se simte de fapt în gură. Sau preferați un vin uscat sau dulce? În vin-vorbit, uscat este opusul dulce. Vrei un vin curat sau moale? Un vin cu aciditate răcoritoare este clar, în timp ce un vin care se simte mai fin este considerat moale. [10] Cele mai populare vinuri roșii includ Cabernet Sauvignon, Merlot și Pinot Noir. Încearcă un vin alb. Vinurile albe populare includ Chardonnay, Pinot Grigio și Sauvignon Blanc. [12]
  3. Puneți 1-2 grame de vin în paharul dvs. pentru al gusta înainte de a decide asupra unui pahar plin.
    3
    Puneți 1-2 grame de vin în paharul dvs. pentru al gusta înainte de a decide asupra unui pahar plin. Este obișnuit să încerci câteva sâni de vin înainte de a comite un pahar. Degustarea corectă a vinului este o modalitate excelentă de a determina dacă vă place sau nu aroma generală a vinului.
  4. Experimentează aroma.
    4
    Experimentează aroma. Răsuciți vinul din sticlă pentru al expune la o suprafață mai mare. Aceasta mărește contactul vinului cu aerul și intensifică aroma sa. Răsuciți-vă vinul ținând geamul de la bază sau de tulpină. Mirosul vinului tău în timp ce îl rotești pentru a lua în aromă. Arome comune includ diferite fructe, condimente, ierburi și flori. Asigurați-vă că mirosiți vinul de mai multe ori, rotind înainte de fiecare miros. Un vin complex va oferi mirosuri multiple, iar luarea fiecărui miros va intensifica aroma vinurilor. Gustul general al unui vin este o combinație de mirosuri și arome, deci este important să nu treceți peste stadiul mirositor. [13]
  5. Gustați vinul.
    5
    Gustați vinul. Gustați vinul în gume mici. Rulați vinul peste gusturile dvs. gustând-o ușor în jurul gurii. Țineți vinul în gură timp de 5-10 secunde înainte de înghițire pentru a absorbi cu adevărat aroma. După înghițire, observați gustul sau terminați. Vinurile de înaltă calitate tind să aibă o definiție mai fină. Un finisaj bun se va mentine pe palatul dvs. de ceva timp. [14]

Cap 3
Bea vinul

  1. Gustați-vă vinul.
    1
    Gustați-vă vinul. Vinul este cel mai bun atunci când este sorbit și savurat, spre deosebire de a fi înghițit. Luați o băutură de dimensiuni mici până la mărime medie și mențineți vinul în centrul limbii înainte de a înghiți. Acest lucru vă va permite să gustați aromele complexe ale vinului. Vinul roșu este de obicei bogat în aromă și este mult mai bine atunci când este sorbit și savurat. Acesta poate fi servit cu cină sau desert, sau poate fi sorbit pe cont propriu. Beți vinul încet, astfel încât să puteți aprecia cu adevărat aroma sa. Rotiți-vă vinul înainte de a lua fiecare gust, acest lucru va permite vinului dvs. să se oxideze chiar mai mult. Vinul alb poate fi sorbit pe cont propriu, dar, de asemenea, merge bine cu o varietate de mese și deserturi. Vinurile albe au tendința de a fi mai răcoritoare decât roșu, astfel încât să echilibreze aromele bogate frumos. Luați o gură scurtă de vin la un moment dat și lăsați aroma vinului să se așeze pe gusturile dumneavoastră înainte de înghițire.
  2. Cuplați-vă vinul cu mâncarea potrivită.
    2
    Cuplați-vă vinul cu mâncarea potrivită. Există câțiva factori care trebuie luați în considerare atunci când îți împerechezi vinul cu alimente - este mai ușor să te gândești la împerechere ca la un act de echilibrare. De exemplu, vinurile spumante se potrivesc perfect cu alimentele sărate și prăjite. Carbonația și acizii împrăștie berea și curăță sarea din gură cu fiecare gust. Alegeți vinuri albe cu alimente cum ar fi peștele gras sau sosurile de smântână. Chardonnay, de exemplu, sunt delicioase cu pește cum ar fi somonul sau orice fel de fructe de mare într-un sos luxuriant. Cuplați o roșie uscată cu mâncăruri bogate, brânzetate. Unele brânzeturi merg de obicei mai bine cu vin alb, iar unele sunt cele mai bune cu roșu. Cu toate acestea, aproape toate brânzeturile se împerechează bine cu rosé uscat, care are aciditatea vinului alb și fructuozitatea unui roșu. Vinurile roșii, cum ar fi Cabernet și Bordeaux, sunt uimitoare cu mâncăruri roșii, cum ar fi fripturile și cotletul. Înghețesc palatul după fiecare bucată de carne. [15] Cu deserturi, asigurați-vă că vinul are un gust dulce sau mai dulce decât desertul. De exemplu, împerecheați o ciocolată amară amară și un vin roșu cu puțină dulceață, cum ar fi recolta târzie Zinfandel. [16] Check out Pair Food and Wine pentru detalii despre cele mai bune alimente pentru diferite tipuri de vin.
  3. Schimbați vinurile.
    3
    Schimbați vinurile. Când beți și degustați vin, este comun să încercați o varietate de roșii sau albi. Ar trebui să vă deplasați de la vinuri mai ușoare și mai dulci la vinuri mai pline și mai uscate. Dacă doriți să încercați atât roșii și albi, începeți cu vinuri albe și faceți-vă drumul spre roșii. Dacă beți vin cu o masă, beți un chardonnay cu cina și treceți la un vin roșu pentru băutura dvs. după cină. De asemenea, puteți alege un vin roșu dulce pe care să-l aveți cu desert.