Cum să determini sexul unei pisici

Nu sunteți siguri dacă aveți un pui de băiat sau de fată pe mâini? Diferențele vizibile dintre organele genitale tinere și cele de sex feminin pot fi mai subtile decât la adulți. Dar când știi ce să cauți, sexul unui pisic nu trebuie să fie dificil. O opinie a medicului veterinar vă poate ajuta să vă simțiți mai siguri, deși chiar și medicii veterinari pot greși ocazional sexul unui pisoi.

Cap 1
Judecând caracteristicile genitale

 1. Asigurați-vă că pisoiul se află într-un mediu cald și sigur.
  1
  Asigurați-vă că pisoiul se află într-un mediu cald și sigur. Deși nu este evident, puii tineri sunt foarte vulnerabili la frig. Până când aceștia nu se pot încălzi pe cont propriu, se bazează pe căldura corpului mamei pentru căldură. Separarea unui pisic de mama lui poate dăuna sănătății sale. Pentru a evita afectarea pisicilor sau a sănătății lor, urmați aceste instrucțiuni atunci când manipulați pisoiul și încercați să-i determinați sexul: Manipulați pisoii într-o zonă interioară caldă Nu separați pisicile tinere de mama lor pentru mai mult de 5-10 minute Don Puii de pisicuță pe suprafețele "supt de căldură" cum ar fi blaturile din marmură și podele din lemn de esență tare, care vor scoate caldura din cadavrul lor
 2. Scoateți ușor coada pisoarului.
  2
  Scoateți ușor coada pisoarului. Verificarea genitalei pisicilor este cel mai direct mod de a determina sexul. Un pisic poate fi (desigur) reticent să vă lase să vă ridicați coada și să vă expuneți organele genitale. Întotdeauna să fie blând. Manipularea unui pisoi aproximativ sau folosind mișcări forțate poate provoca dureri și poate provoca pisoiul să apară în autoapărare. Evitați să țineți pisoiul de coada, care este foarte fragil. Calmați puțin pisoiul pentru câteva minute înainte de a lăsa-l ușor pe un prosop moale, curat și ridicându-i coada. Fiți dispuși să vă întoarceți și să-l returnați mamei sale dacă ar demonstra rezistență. Poziționați pisicul într-o poziție în picioare, cu capul îndreptat departe de dvs. Ridicați - nu remorcați sau trageți - coada. Dacă pisoii sunt reticenți să vă lase să vă inspectați sub coadă, încercați să obțineți un partener pentru a vă ajuta. Partenerul poate ține ușor pisoiul în brațe în timp ce ridicați ușor coada. Puteți, de asemenea, să încercați să ridicați pisicul pentru a ridica voluntar coada lui prin zgârietură în cazul în care spatele întâlnește coada. [1] Pisicul trebuie să aibă două deschideri. Deschiderea de sus este anusul, în timp ce deschiderea de jos este genitalia masculină sau feminină. [2]
 3. Verificați forma deschiderii inferioare.
  3
  Verificați forma deschiderii inferioare. Dacă aveți mai mult de un pisoi, puteți compara cele două unul lângă celălalt. Poate fi mai ușor să distingi bărbații de cele de sex feminin prin compararea lor directă. Deschiderea genitală a unui pui de pisică va arăta ca o mică fâșie verticală. Împreună, deschiderile anusului și ale genitalelor pe un pui de sex feminin vor arăta ca niște litere mici. "O deschidere genitală a unui pui de pisică va arăta ca o mică gaură circulară. Împreună, deschiderile anusului și ale genitalelor pe un pisoi de sex masculin vor arăta ca un colon (Â:). [3]
 4. Verificați distanța dintre deschideri.
  4
  Verificați distanța dintre deschideri. Puii de sex feminin au o distanță mai mică decât genunchiul bărbaților, astfel încât să puteți folosi distanța pentru a distinge sexele. O deschidere genitală a pisicilor este plasată mai sus și mai aproape de anus. O deschidere genitală a unui pui de pisică este mai sub anus.
 5. Verificați testiculele.
  5
  Verificați testiculele. Testiculele la bărbații tineri nu sunt întotdeauna evidente, dar pot fi detectate. Dar nu manipulați niciodată cu forța organele genitale. Penisurile pot fi deosebit de delicate - încercarea de a extinde cu forța penisul unei pisici masculine (care este în mod normal retras) poate duce la deteriorări de durată. Uită-te cu atenție la spațiul dintre deschiderea genitală și anus. Dacă vedeți un mic bulge sau pungă, este posibil ca scrotul și, prin urmare, pisoiul să fie de sex masculin. Dacă nu puteți detecta vizual un scrot, puteți simți pentru ei în pisoi care au cel puțin o lună sau două vechi. Pentru a simți testiculele, prindeți ușor zona dintre anus și deschiderea genitală. S-ar putea să simțiți una sau două bucăți mici de mărime de mazăre. Fiți conștienți de faptul că puii foarte tineri de sex masculin - mai tineri de o lună sau două vechi - pot avea testicule care s-au retras în canalul inghinal și nu pot fi încă resimțite.

Cap 2
Judecând caracteristicile non-genitale

 1. Căutați culori specifice pentru sex.
  1
  Căutați culori specifice pentru sex. Culoarea blanii unui pisic poate da indicii sexului. Anumite culori, cum ar fi calico (pete mari de negru, alb și portocaliu) și țestoasă de broască țestoasă (negru marmorat, portocaliu / maron și, uneori, alb), sunt purtate pe cromozomul X și necesită apariția a două cromozomi X. Astfel, pentru că femelele au două cromozomi X, în timp ce pisicile de sex masculin au doar una, bărbații nu pot avea aceste culori decât în ​​cazul unei tulburări genetice rare. Pisicile portocalii (dungi) sunt mai susceptibile de a fi bărbați.
 2. Căutați semne de ciclu de căldură (estrus).
  2
  Căutați semne de ciclu de căldură (estrus). După aproximativ 6-10 luni (și pentru unele rase mai devreme de 4 ani), cele mai multe pisoi neînsuflețite vor începe să arate semne de a fi "în căldură" (denumite științific ca fiind "în estrus"). O pisică de sex feminin poate fi în căldură timp de 2-19 zile. Ciclul mediu pentru o pisica de sex feminin care nu se imperecheaza este de aproximativ 8 zile, dar ciclul este adesea mai scurt pentru pisicile care fac pereche, deoarece imperecherea induce ovulatia [4]. O pisică în căldură va afișa anumite comportamente care, dacă apar, pot indica faptul că pisica este de sex feminin. Acestea includ: Începutul de a mina mai tare, aspru și frecvent. Acesta va crește în intensitate în timp și poate începe să sune ca urletul. Demonstrează o dorință puternică de a ieși în aer liber Devenind extrem de afectuos, chiar și cu obiecte neînsuflețite Afișarea comportamentului de prezentare, în care o pisică de sex feminin se sprijină pe picioarele din față, în timp ce își extinde spatele și își ridică coada și spatele în aer. Pulverizarea urinei
 3. Verificați urina puternic mirositoare.
  3
  Verificați urina puternic mirositoare. Atunci când o pisică de sex masculin devine matură sexuală, el va dezvolta adesea un obicei de a pulveriza urină puternic mirositoare. O pisică de sex masculin poate începe să pulverizeze în afara cutiei de gunoi, chiar dacă în mod normal este bine pregătită. Urina va avea un miros puternic, inconfundabil, care se găsește cel mai neplăcut.
 4. Evaluați construirea și caracteristicile faciale ale pisicilor.
  4
  Evaluați construirea și caracteristicile faciale ale pisicilor. Probabil nu veți reuși să distingeți diferențele notabile ale caracteristicilor fizice până când o pisică nu este matură sexuală. Odată ce pisica este destul de matură, totuși, există anumite caracteristici pe care le puteți căuta. Un bărbat inutil va avea tendința de a fi slab și muscular, cu oase mai groase în craniu și maxilar. Barbatii innegati au, de asemenea, de obicei ceea ce se numeste "coada". Un set de glande la baza povestii secreta o cantitate excesiva de substanta uleioasa numita sebum. Această secreție poate avea efecte vizibile asupra zonei de lângă coada coapsei, incluzând părul gras sau mat; păr absent, subțire sau neuniform; punctele negre; o erupție cutanată sau o infecție cutanată; și / sau un miros neplăcut.